Skocz do zawartości

Promocje w Microsoft Store - Różne regiony - Polska Cebula

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie mam kod z doładowaniem na Turcję ale nie przechodzi mi po wklepaniu. Wyskakuje błąd mimo, że kod na 100% dobry. Konto mam zmienione na Turcję, VPN ustawiony i nie przechodzi. Wcześniej nie było problemu. 

Gdzieś czytałem, że trzeba odczekać (ile?) i w końcu przejdzie. Ktoś miał podobny przypadek?

Opublikowano
53 minuty temu, Ins napisał:

Panowie mam kod z doładowaniem na Turcję ale nie przechodzi mi po wklepaniu. Wyskakuje błąd mimo, że kod na 100% dobry. Konto mam zmienione na Turcję, VPN ustawiony i nie przechodzi. Wcześniej nie było problemu. 

Gdzieś czytałem, że trzeba odczekać (ile?) i w końcu przejdzie. Ktoś miał podobny przypadek?

Spróbuj innego serwera VPN, u mnie na vpn.lat czasami np. dwa z czterech walą błędem, a dwa pozostałe są cacy. Najlepsze, że nie wiadomo, który kiedy zadziała więc trzeba odklikiwać po kolei :balon: Taka cena cebuli

• Dzięki 1
Opublikowano
Godzinę temu, Ins napisał:

Dużo tego wbijałeś ostatnio? Znajomy niedawno dostał czasowego bana na Turcję, ale on je dodawał hurtowo. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ins napisał:

Miałem wczoraj to samo. Odczekaj parę godzin.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Hubert249 napisał:

Dużo tego wbijałeś ostatnio? Znajomy niedawno dostał czasowego bana na Turcję, ale on je dodawał hurtowo. 

Eh a kusiła mnie Turcja, chyba zostanę przy argentynce bo tam tylko vpn potrzebny i cyk.

Coś przestało działać. Teraz tylko turcja działa?

Edytowane przez Chewie
Opublikowano

Teraz chciałem spróbować i jak jestem połączony przez VPN to w ogóle nie mam jak wprowadzić kodu na https://redeem.microsoft.com/:

Try that again

Something happened on our end. Waiting a bit might help.

xNgyDQiWst2rypnhgAzuQt.3

Jak wyłączam VPN to normalnie pojawia się okienko do wpisania kodu. Chyba będę musiał dłużej odczekać.

Opublikowano
2 minuty temu, Ins napisał:

Jak wyłączam VPN to normalnie pojawia się okienko do wpisania kodu. Chyba będę musiał dłużej odczekać.

No to ja tak na dwóch serwerach z vpn.lat miałem (mają cztery do wyboru). Próbowałeś rozłączyć i połączyć się z innym?

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Na vpn.lat na jednym, a na Urban 4 różne. Zobaczę jakieś inne za chwilę jeszcze.

EDIT:

Na dwóch powyższych nie działało nadal, ani na komórce, ani PC. Sprawdziłem kilkanaście innych i albo nie działało albo nie było VPN na Turcje. Ostatecznie ściągnąłem appke VPN Turkey na komórkę i tutaj poszło bez problemu.

Edytowane przez Ins
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Tak, kody na zdrapki, tylko musisz wcześniej przez przeglądarkę zmienić region konta na erdoganland, potem po prostu wbijasz kodzik i już bez VPN kupujesz u turka w sklepiku za saldo konta.

• Plusik 1
Opublikowano
11 godzin temu, Sedrak napisał:

Jest jakiś tutorial jak to ogarnąć?

masz bardziej szczegółowo 

Spoiler

Instrukcja doładowania konta i kupowania gier w Turcji:

1. Trzeba dodać adres rozliczeniowy. Na stronie Microsoftu wchodzimy na swoje konto, klikamy w zakładkę płatności i rozliczenia i wybieramy książkę adresową. Tam dodajemy losowy turecki adres z google maps, czy jakiegoś generatora ID.
  1. Po dodaniu adresu trzeba zmienić region konta na turecki. Na stronie Microsoft wchodzimy w zakładkę Twoje informacje i tam wybieramy edytuj informacje o profilu. Następnie wybieramy Turcję. Microsoft tutaj może prosić was o weryfikację SMS, bądź email w zależności jakie zabezpieczenie macie wybrane.
  1. Kupujemy kartę podarunkową 100 TL.
  1. Uruchamiamy VPN i wybieramy Turcję. Ja korzystam z VPN.lat, ale może być jakikolwiek darmowy który nadaje tureckie IP.
  1. Z włączonym VPNem wchodzimy na stronę redeem.microsoft.com, logujemy się na swoje konto i wpisujemy w okienko zakupiony wcześniej kod z doładowaniem.

tylko u mnie np VPN lat nie chce już działać, Windscribe ostatnio używałem 

• Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś jest w stanie wytłumaczyć dlaczego na Store Islandii najwyraźniej nie ma całej masy gier? Dotyczy to chyba głównie gier bardziej brutalnych. Mają tam jakieś szczególnie surowe ustawodawstwo?

Opublikowano
5 godzin temu, SnoD napisał(a):

Ktoś jest w stanie wytłumaczyć dlaczego na Store Islandii najwyraźniej nie ma całej masy gier? Dotyczy to chyba głównie gier bardziej brutalnych. Mają tam jakieś szczególnie surowe ustawodawstwo?

Nie wiem ale próbowałem znaleźć jakieś gierki z 360 to prawie nic nie było, bida z nyndzą. Musiałem kupić za cebuliony

• 1 miesiąc temu...