mitra 1 787 Opublikowano 4 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2021 No cóż mogę powiedzieć? Wielkie podziękowania dla @Kmiot za warunkowe dopuszczenie do turnieju. Podziękowania dla @BRY@N za stworzenie dream teamu. Gratulacje dla finalistów. Mecz na najwyższym poziomie, godny finałów, a bramka w ostatniej sekundzie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 4 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2021 (edytowane) Godzinę temu, mitra napisał: Wielkie podziękowania dla @Kmiot za warunkowe dopuszczenie do turnieju. Nie ma problemu, wiedziałem, że będzie ciężko zrealizować plan i zebrać odpowiednią ilość chętnych, biorąc pod uwagę pozornie mało atrakcyjną nagrodę (choć ja tę grę w jakiś trudno wytłumaczalny sposób uwielbiam) jak i podział na platformy (musiało być po równo), więc każdy chętny był na wagę złota. Napisałem, że po tej edycji stan banów wraca do tego sprzed edycji, tylko w sumie zapomniałem przy okazji dodać dość oczywistego faktu, że w przypadku wygranej konsekwencje są takie same, czyli +ileś tam do licznika danego delikwenta. O ile dobrze widzę, to jest to już Twoja trzecia wygrana, więc ni mniej, ni więcej, jak +7 (+3 po pierwszej wygranej, +5 po drugiej, +7 po trzeciej, +9 po czwartej, itd.). Ty przed edycją miałeś jeszcze jednego giwałeja do odsiadki, więc wychodzi mi, że teraz posiedzisz +8. Niby dużo, ale umówmy się - swoje już wygrałeś i narzekać nie powinieneś. Natomiast BRY@N wygrywa po raz pierwszy, więc +3. Edytowane 4 lipca 2021 przez Kmiot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 4 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2021 Jeszcze dla porządku: Panowie, którzy mieli bana przed edycją i nie brali w niej udziału mają oczywiście -1 do licznika. Natomiast Bzduras pozostaje z licznikiem wskazującym na +5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 4 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2021 Pół godziny materiału nieco przeraziło, trochę przeskakiwałem, ale ostatni mecz, szczególnie końcówka Jeszcze pod koniec myślałem że Dud.ek będzie MVP turnieju, ale ten samobój pogrążył go całkowicie. Plusy i Kudosy jak zwykle! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 4 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2021 Nie narzekam, cieszę się i chętnie posiedzę kilka kolejez dając innym szansę na dobrą zabawę i emocje związane z losowaniem. No i jeszcze w zapasie jest E3 giveaway Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 622 Opublikowano 6 lipca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Dobra, korzystając z chwili przestoju mała aktualizacja Listy Bonusowej. Wypadają z niej fanty dotyczące Anno 1800 (trzy arty i OST w stylowej kopercie), bo były życzeniem mitry. Ostatnio wygrałem w ramach Patronite Crap Boxa, gdzie było kilka mniej lub bardziej śmieciowych gadżetów gierkowych, wiec czym prędzej wrzucam je do puli Nagród Bonusowych. Dodaję najnowszy numer PE (#287, lipiec 2021), a także archiwalny #59 (lipiec 2002), jednocześnie przypominając, że w ramach nagrody można sobie wybrać do trzech numerów z puli. Wracają komiksy Pixela, jednak tylko w ilości trzech sztuk (ostatnio były cztery). Oczywiście komplet liczony jako jedna nagroda. Nie wiem co z tym zrobić, więc też wrzucam, chociaż nie ma pojęcia do czego może się to komuś przydać: RĘKAW DZIARA zdobiona motywami z gry RAGE. Chuj wie, może ktoś się będzie przebierał na bal maskowy, to będzie w sam raz xd Worek - bidon z motywem Spyro the Dragon. Na pićko, aby lepiej smakowało żyćko. Długość 26 cm. Koszulka z motywami Skyrim. Przód i tył subtelnie zdobione. Wymagane prasowanie. Kraj pochodzenia: Bangladesz. Według metki to 100% bawełna. Rozmiar L. Dodatkowo mamy kolejnego filantropa, bo @Figuś podesłał mi dwa fanty, które czym prędzej i w jego imieniu wrzucam do puli, a trzeba przyznać, że to łakome kąski (nie tak łakome jak rękaw-tatuaż, ale i tak nieźle). Całkiem śliczniutki i nowiutki (folia) steelbook Need For Speed: Heat. Kolorystyka wyborna. Przód i tył. Format jak pudełko do PS4. Naklejki na folii, więc nie powinno być z nimi problemu. Gra Assassin's Creed: Odyssey na PS4. Płyta bez zarzutów, książeczka również, dwustronna okładka (chłop/baba). Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji, to teraz trafia się wyborna. Początkowe założenia giwałejów miały obejmować losowanie gier o wartości ~50 zł, a tymczasem rzeczy wymknęły się spod kontroli na tyle, że gra o takiej wartości trafia do Listy Bonusowej. PRESTIŻ. Jeszcze raz dzięki, Figuś. 18 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Figuś 21 168 Opublikowano 6 lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Nie, to ja i reszta forumowiczów dziękuję. 8 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 (edytowane) Wczoraj doszła paczucha od dyrektora @Kmiot ale dopiero dziś mogłem odebrać. A może to paczka od Jaczesa? Nie ważne, ważne, że leganco, no tego zapakowane i zabezpieczone, legancko A fanty? Jutro płytka trafia do odtwarzacza w aucie i będzie umilać podróż. P.S. Dyrektorze, jeszcze powinieneś chyba wywalić z listy bonusowej artbook do Frostpunka, bo też do mnie trafił. P.S2 miało być bardziej kreatywnie niż standardowy unboxing ale dzisiaj po pracy i przy tej temperaturze to już nie na moją głowę. Edytowane 7 lipca 2021 przez mitra 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BRY@N 1 439 Opublikowano 7 lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 Do mnie też już przesyłka trafiła Z dodatkowym zabezpieczeniem przed otwarciem Najważniejsza oczywiście zawartość Po tylu latach znowu strzelić brameczke Tsubasą bezcenne Jeszcze raz dzięki @Kmiot normalnie należy Ci się papierosnica z iniciałami "FL" Filantrop Ludziom P. S. Proszę się nie śmiać z mojej konstrukcji 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 353 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 Przepraszam ale nie da się z tego nie kwiknąć Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano 7 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 Oszczędzam analogi w Switchu Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 7 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2021 Dzięki Panowie, fotorelacje zawsze na propsie, sama radość. 2 godziny temu, mitra napisał: P.S. Dyrektorze, jeszcze powinieneś chyba wywalić z listy bonusowej artbook do Frostpunka, bo też do mnie trafił. Wszystko pod kontrolą, miałem dwa takie artbooki, więc jeden jest jeszcze do wzięcia. 28 minut temu, BRY@N napisał: P. S. Proszę się nie śmiać z mojej konstrukcji Przez chwilę musiałem rozkminiać co to za kombinacja xd Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 10 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 10 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 Piękna. Jeśli mogę o coś poprosić, to danie grze więcej szansy, wyrozumiałości i czasu na rozwój. Fabularna ścieżka Tsubasy jest w zasadzie tylko swoistym tutorialem i jest ściśle ograniczona gameplayowo ze względów fabularnych. Dopiero ścieżka New Hero pokazuje pełnię możliwości gry i dopuszcza znacznie większą swobodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 622 Opublikowano 10 lipca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 (edytowane) Nie będę ściemniał i nawijał makaron na uszy - tym razem nie będzie spektakularnie. To jest jeden z tych momentów gdy trafia się gorszy okres (nie pierwszy i zapewne nie ostatni) i nie ma miejsca na szaleństwa. Lepsze czasy (i nagrody) pewnie nadejdą, ale póki co musimy wspólnie przetrwać te mniej atrakcyjne, być może nawet odrobinę kryzysowe. Ale porzucać inicjatywy nie zamierzam, więc chwilowo oraz "na przeczekanie" wracamy do korzeni zabawy i oferuję gierkę w rozsądnych ramach finansowych ~80 zł. Oczywiście w promocyjnej cenie mema. Bo tylko jeśli ktoś zazna biedy, wtedy doceni dostatek. Oddam za mema #19 Pamiętacie te boomerskie multiplayerowe kanapowe posiadówki w różnych dziwnych okolicznościach i często przy tanim alkoholu? Czasy, gdy kolega okazywał się lepszy w Tekkena czy ISS Pro 98, więc chełpił się tym z pełną świadomością, że ty siedząc obok gotujesz się w środku jak czajnik. Nie znajdując ujścia dla wrzącej w tobie furii stać cię było tylko na to, by tanio dogadywać w stylu "Brazylią to każdy głupi by wygrał", albo "weź inną postać, to zobaczymy czy jesteś taki chojrak". Te czasy nie wrócą. To były TAMTE czasy, których istnienie było usprawiedliwione wyłącznie WTEDY. Ale bez obaw. Obecnie jest inaczej, nie znaczy, że gorzej. A są takie gry, które umiejętnie naśladują tamte czasy i pozwalają poczuć czym jest/było kanapowe granie. Jedną z nich z pewnością jest Overcooked! w postaci obu części. Jeśli pijesz piwo ze znajomymi i dawno nikt niczego nie rozlał/przewrócił na podłogę. Jeśli masz rodzinny zjazd i dominuje dyskusja o partii rządzącej oraz koronawirusach. Jeśli masz pod opieką garstkę dzieci i chcesz patrzeć jak się napierdalają i zmieniają kolory z frustracji. Jeśli jesteś w związku, ale nie chcesz w nim już być. Overcooked! jest rozwiązaniem. Obiecuję ci, że po kilku partyjkach ktoś się pokłóci, ktoś wyjdzie z pokoju wrzeszczeć w poduszkę, a pady będą donośnie trzeszczeć od pełnych złości uścisków. Gra wręcz stworzona do kanapowego grania (aczkolwiek jest też oczywiście możliwość gry online). Niby kooperacyjna, ale potrafiąca poróżnić bardziej, niż niejedna sportówka czy bijatyka. Nie usiedzicie na miejscu. Będziecie w emocjach wstawać, by pokazać palcem na TV, o którą sałatę wam chodzi i żeby ktoś ją kurwa podał. Będziecie się przekrzykiwać, pouczać, zgryźliwie dogadywać. Będziecie mówić przykrości o odcieniu rasistowskim i szowinistycznym. Gra, która nie jest żadnym rarytasem gamingowym, ale zakres emocji, które potrafi wywołać czyni ją w jakimś sensie wyjątkową. Gra w pełni intuicyjna, szybka do zrozumienia przez dzieci, a nawet kobiety, bo dotyczy ich naturalnego środowiska. Warto taki tytuł mieć w pogotowiu, by w razie potrzeby znaleźć powód do kłótni i pretekst do wyjścia z domu na piwo z kolegami. Chaos w czystej postaci. Śmiech, płacz i zgrzytanie zębów. Panowie, bez roztrząsania - oddam za mema dwupak Overcooked! 1+2, więc jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji, to lepszej może już nie mieć. Gra fabrycznie nowa, w folii z paskiem PS4. Zasady tego giwałeja. jeśli jesteś tutaj pierwszy raz, to odsyłam do pierwszego posta tematu. aby wziąć udział w losowaniu nagrody należy w tym temacie wkleić ulubionego mema (jpg/gif/krótki filmik) w tematyce Overcooked bądź ogólnie kuchennej. No wiecie - Hell's Kitchen, Magda Gessler, wybór powinien być bogaty. losowanie tradycyjnie w okolicach przyszłego weekendu, wysyłka nagrody w tygodniu następującym po losowaniu. możliwy deadline zgłoszeń w okolicach czwartku/piątku. Lawiny zgłoszeń się nie spodziewam, więc do tego czasu zainteresowanie i tak pewnie wygaśnie. Zazwyczaj lista chętnych i tak się zamyka przy poniedziałku/wtorku, więc to raczej nie będzie problem. jeśli ktoś ma ochotę przeprowadzić w moim imieniu losowanie, w jakiejkolwiek formie (nawet w postaci karteczek w słoiku), to będzie dobry moment. Bo zaangażowanie zawsze w cenie, a dla mnie odrobina oddechu ;] Jak nie, to zorganizuję coś sam na szybko. uczestników obliguję do minimum zaangażowania i osobistego dopilnowania wyników losowania, bo nikt ich nie zawoła. W skrajnych przypadkach (brak zgłoszenia laureata przez kilka dni) zostawiam sobie prawo odebrania mu nagrody. Oczywiście laureat będzie miał możliwość dobrania sobie nagrody z listy bonusowej, a tam m.in. AC: Odyssey [PS4], więc łatwo można podnieść wartość wygranej. Lista bonusów: Artbook Frostpunk. Nowy, wciąż w folii. Format 19x14cm. Wspaniały kalendarz ścienny 2021 prosto z Jedynego Magazynu Tylko O Konsolach PSX Extreme. Format w zwisie 40x30cm. Gra na PS3 Batman: Arkham City. Wydanie GOTY z najbardziej oszpeconą okładką w historii branży. Stan płyty bdb, pudełka i papierów (ang) również. Gra na PS3 L.A. Noire. Complete Edition. Stan płyty dobry (pojedyncze mikroryski, ale wszystko hula, bo sam w nią swego czasu grałem), papiery stan bdb (jest solidna instrukcja w formie książeczki, angielska), pudełko stan raczej mierny (ślady kleju i rysy, ale nie jest w żaden sposób pęknięte). Artbook Dragon's Crown - stan niestety dostateczny, bo wygląda jakby ktoś go położył na łóżku, a potem na nim usiadł. Grzbiet lekko załamany w kilku miejscach, dodatkowo mam wrażenie, że klej jest niskiej jakości i lada chwila może zacząć puszczać. Format 25x18, angielski, ok. 64 strony. Steelbook Fifa 20 - Fifa Ultimate Team, nowy w folii. Rozmiar standardowych pudełek gier (PS4/XO). Zdjęcie tyłu. Plakat Secret of Monkey Island - autor: Jakub Różalski, format A1 (841x594mm, kreda mat 130g), zapakowany w tubę. Trzy dowolne numery PE ode mnie - #59 (lipiec 2002) #274 (czerwiec 2020; od Dud.ek), #284 (kwiecień 2021), #285 (maj 2021), #286 (czerwiec 2021), #287 (lipiec 2021) Trzy dowolne numery PE od BRY@N - 132 174 175 180 184 191 194 195 196 197 202 203 204 205 207 209 210 214 215 217 225 227 232 235 237 239 241 242 245 247 251 252 254 255. *NEW* komiksy Pixela, w ilości trzech sztuk. Oczywiście komplet liczony jako jedna nagroda. *NEW* RĘKAW DZIARA zdobiona motywami z gry RAGE. Chuj wie, może ktoś się będzie przebierał na bal maskowy, to będzie w sam raz xd *NEW* Worek - bidon z motywem Spyro the Dragon. Na pićko, aby lepiej smakowało żyćko. Długość 26 cm. *NEW* Koszulka z motywami Skyrim. Przód i tył subtelnie zdobione. Wymagane prasowanie. Kraj pochodzenia: Bangladesz. Według metki to 100% bawełna. Rozmiar L. Oczywiście nowa, nienoszona. *NEW* Całkiem śliczniutki i nowiutki (folia) steelbook Need For Speed: Heat. Kolorystyka wyborna. Przód i tył. Format jak pudełko do PS4. Naklejki na folii, więc nie powinno być z nimi problemu. (sponsor: Figuś) *NEW* Gra Assassin's Creed: Odyssey na PS4. Płyta bez zarzutów, książeczka również, dwustronna okładka (chłop/baba). Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji, to teraz trafia się wyborna. (sponsor: Figuś) Lista uczestników na cooldownie (w nawiasie ilość giwałejów do przeczekania): Przy okazji proszę każdego o samodzielną weryfikację czy nigdzie się nie pomyliłem, bo coraz więcej warunków do ogarnięcia i mogłem się gdzieś machnąć w obliczeniach. Dante (1) Figuś (2) Square (1) Bzduras (5) BRY@N (3) mitra (8) Tymczasem Mordeczki. Pocieszę na koniec: gorzej raczej nie będzie ;] Edytowane 11 lipca 2021 przez Kmiot 3 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 168 Opublikowano 10 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 Wklejam dla sportu 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 10 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 Kurwa, nie o takie memy mi chodziło. Kurwa, Figuś. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 168 Opublikowano 10 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 48 minut temu, Kmiot napisał: Magda Gessler Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 10 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 (edytowane) W kuchni daje radę, ale do gier jest jeszcze za mała, tak więc zgłoszę się po grę za 2 lata (ja dostałem swoją pierwszą konsole w wieku 6 lat to i ją może nauczę w tym wieku grać). Nie biorę udziału. Edytowane 10 lipca 2021 przez creatinfreak 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 10 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 (edytowane) 4 minuty temu, Figuś napisał: Nie zgrywaj niewiniątka. @creatinfreak fajna ziomalka. Miejmy nadzieję, że pizza jej wyjdzie lepsza, niż stary. ;] Edytowane 10 lipca 2021 przez Kmiot Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 10 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 @Kmiotmyślałeś żeby książkę kiedyś napisać, albo do PSXE jakiś artykuł w klimacie Kiedyś to było? Powoli wchodzę by poczytać też Twoje wpisy w klimacie giveawaya Udziału nie biorę, bo jedynkę mam na X1 a dwójka jest/była w Passie a i tak nie grałem 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 10 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2021 13 minut temu, marbel007 napisał: @Kmiotmyślałeś żeby książkę kiedyś napisać, albo do PSXE jakiś artykuł w klimacie Kiedyś to było? Powoli wchodzę by poczytać też Twoje wpisy w klimacie giveawaya Moje rozkminy w temacie "Kiedyś to było" to raczej taki wywołany impulsem nieuporządkowany strumień, bez podparcia w formie riserczu, więc podatny na niezamierzone przekłamania i wybiórczość na zasadzie "pamiętamy tylko te dobre rzeczy". To tylko sentymentalne wspominki bez zobowiązań. Próbuję oddać pewne odczucia, ale to ściśle osobiste wrażenia, więc bez większego waloru edukacyjnego. Ot, można pogadać przy piwie, ale na artykuł dla szerszej publiczności raczej się nie nadają. Mimo wszytsko dzięki za chyba komplement ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 435 Opublikowano 11 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2021 Bana mam, więc udziału oczywiście nie biorę - jest to mem honorowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2021 Jak Gesslerowa to tylko to wchodzi w gre 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 11 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2021 Przypomniałem sobie swoją deklarację Tak więc jak mi żona nie urodzi to ogarnę losowanie w przyszły weekend. BĘDZIE W TEMACIE KULINARNYN. Może szczypta sportu? Ośmiornicy? Stay tuned. Sam nie biorę udziału. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi