Kmiot 13 622 Opublikowano 17 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2021 Tak, też słyszałem o tym patencie z masłem orzechowym. Nie spiesz się. Zdecyduj się dopiero jak obaj będziecie gotowi. Inaczej tylko zepsujesz nastrój. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wiolku 1 592 Opublikowano 18 lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2021 Endżoj. Miało być ambitniej, ale pies nie do ogarnięcia. A tu obiecany backstage: Gratulacje i polecam Bruna na przyszłość 9 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 246 Opublikowano 18 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2021 No co za pies, już Hehe miał mnie w pysku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 18 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2021 XDDD Bruno widzę, że niezły ancymonek, najpierw losuje jednego, a potem się jednak rozmyśla. Nie będę ukrywał, dałem się nabrać. Ale takiego łakocia to sam bym opierdolił ze smakiem. Bardzo pocieszny zwierzak, szczególnie na backstejdżu xd Oczywiście dziękuję @Wiolku za przeprowadzenie losowania w moim imieniu. Podziękuj żonie za pomoc, za to, że wciąż nie urodziła (dzięki czemu losowanie mogło dojść do skutku) oraz za czujne oko podczas pierwszego półfinału. No i podziękuj Brunowi, poklep go ode mnie po głowie, pleckach, podrap za uchem, cokolwiek on tam lubi. A zwycięzcę zapraszam na PW w celu zaadresowania przesyłki i z ewentualnym wyborem nagrody bonusowej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 18 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2021 co wy, chcieliście to przymocować pinezką jak kłapołuchemu ogon? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 @Kmiot Proszę bardzo. Żonie spodobał się klimat FPE, mówiła coś o swoim koncie, ale odradziłem. Gdyby nie ona to finał mógłby potoczyć się zupełnie inaczej! W ogóle to losowanie było nagrywane z 2 dni xd Dzień wcześniej podchody, w niedzielę rano nagrałem już aż do finału, kiedy zleciała się dzieciarnia od sąsiada, ja dostałem kac rage i jeszcze w dodatku okazało się, że nie nagrywam -_- Wyzwałem wszystkich i poszedłem do domu jak dziecko xd Najważniejsze, że funu było dużo, a filmik z backstage oglądam co godzinę na poprawę humoru. @oFi to miało być zaciśnięte na jego torsie jak siodło. Był plan na opaskę na oku, czapkę Mario, ale rzeczywistość szybko zniszczyła nasze ambicje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 A już byłem w finale No, ale jak ktoś się mówi pies mnie je.bał. "Je teraz, wpiernicza, zagula" xD To losowanie to złoto, szkoda, że tak mało osób się zgłosiło, Bruno by sobie pojadł więcej. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 @zagul ewidentnie zwierze nie było zadowolone xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 Noooo, panie kolego @Wiolku, profeska aż kipi z ekranu Zostać wybranym przez Bruno to jak wygrać z anoreksją Psina zajebista, a backstage nawet przebija losowanie. Mam nadzieję, że nie głodziliście psa przez 3 dni żeby się tak rzucał I fajnie, że domownicy płci pięknej pomagają, trochę ożywia to ten stetryczały, testosteronowy, hermetyczny kąsolowy światek A siostrzenice do mnie na wakacje przyjeżdżają to coś czuję, że będzie grane, bo one też lubią gotować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 Godzinę temu, Wiolku napisał: Żonie spodobał się klimat FPE, mówiła coś o swoim koncie, ale odradziłem. Słyszałem, że kobietom w ciąży zdarza się mieć dziwne zachcianki, ale to już przesada. Bez obaw, po wszystkim jej przejdzie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 Bonus nieogara xd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 19 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2021 41 minut temu, Wiolku napisał: Bonus nieogara xd Dobre dobre, to to na kacu nagrywane? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 I tak mnie niedojebanie już puszczało Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 353 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 Ale twój pies jest strasznie podobny do mojego i chyba nawet tak samo pojebany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 18 minut temu, Pupcio napisał: Ale twój pies jest strasznie podobny do mojego i chyba nawet tak samo pojebany Pokaż gudłaja Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 20 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 Dobra, ale tylko ja się spodziewałem w losowaniu tego sierściucha z avatara? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 Przebiorę skurczybyka jeśli zajdzie potrzeba. Dziś leży jakiś wkurzony, wczoraj też bez humoru. Wypompowały go chyba te emocje, albo pogoda xd Mimo wszystko polecam zwierzęta do wydarzeń losowych - załatwiają sprawę uczciwości naturalnym, nieskażonym instynktem i bezinteresownością. To, że czasem podgryzą, podszarpią, albo przejadą pazurem bo kobiecym brzuchu w ciąży (tak :<) to ryzyko wpisane w obcowanie z psem ze schroniska, który od zawsze miał nie po kolei pod uszami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 Spieszę donieść, że dzięki nie do końca znanym nam śmiertelnikom konszachtom w świecie pocztowym przesyłka od @Kmiotwyszła wczoraj popołudniu a doszła dziś przed południem Póki co giereczka odpoczywa na należnym miejscu w spiżarni, ale już w piąteczek będzie testowane Pozdro 600 dla JM @Kmiot, @Wiolkui oczywiście dla pieska 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 21 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 No, wiele złego się mówi o Poczcie Polskiej, ale wysłałem już pewnie w ostatnich latach z dwie setki paczek i żadna nie zaginęła, a 99% z nich była w akceptowalnym terminie 1-2 dni. Mam wrazenie, że te 2 zł dopłaty za priorytet czyni cuda. Tylko jedną paczkę do Niemiec myszy wpierdoliły gdzieś na magazynie, bo przyszła po dwóch tygodniach i w połowie zjedzona xd Ale o niekoniecznie w Polsce, bo według trackingu to właśnie w Niemczech utknęła, więc Deutsche Post chuje. @Rudiok Czyżby Ci Kwaskowy Eko-Frykas wyszedł z daty? Czy to data produkcji? Ogólnie miałeś w ogóle okazję zagrać w tego Overcooked? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 21 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2021 8 minut temu, Kmiot napisał: No, wiele złego się mówi o Poczcie Polskiej, ale wysłałem już pewnie w ostatnich latach z dwie setki paczek i żadna nie zaginęła, a 99% z nich była w akceptowalnym terminie 1-2 dni. Mam wrazenie, że te 2 zł dopłaty za priorytet czyni cuda. Tylko jedną paczkę do Niemiec myszy wpierdoliły gdzieś na magazynie, bo przyszła po dwóch tygodniach i w połowie zjedzona xd Ale o niekoniecznie w Polsce, bo według trackingu to właśnie w Niemczech utknęła, więc Deutsche Post chuje. @Rudiok Czyżby Ci Kwaskowy Eko-Frykas wyszedł z daty? Czy to data produkcji? Ogólnie miałeś w ogóle okazję zagrać w tego Overcooked? Nie, będzie to dla mnie dziewicze doświadczenie. Będę się czuł jak Mejm otwierający pudełko z PS4 PS Uznajmy, że dla dobra ludzkości ta data to faktycznie data produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 622 Opublikowano 24 lipca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Serwus! Parę wieści i uwag. Jesteśmy świeżo po pobiciu niechlubnego rekordu, który do tej pory należał do Poradnika Cyberpunk (zaledwie 5 chętnych). Obecnie mamy nowego lidera, a jest nim składanka pierwszej i drugiej części Overcooked! na PS4. Ja rozumiem, że można nie mieć znajomych ani rodziny do grania, ale bez przesady Panowie. Przez kilka pierwszych dni jedynym chętnym na grę był mozi, co akurat jest zrozumiałe, bo tyle losowań co mozi już przegrał, to chyba nikt nie ma na koncie. Była ogromna szansa na przełamanie niemocy, ale znów się nie udało. Podziękuj Brunowi, najlepiej psim przysmakiem. Ale co mi się podoba, to niesłabnąca wiara i chęć do zabawy, bo nie musi być "na bogato", by było emocjonująco. W każdym razie obecną rekordzistką jest edycja #19 z całymi czterema chętnymi (przynajmniej parzyście), ale dziękuję za udział, mimo średnio pociągającej nagrody. A ja będę miał nauczkę, że Konsolomaniacy nie zadowolą się byle czym! Obiecałem też, że gorzej nie będzie i postaram się wywiązać z tej obietnicy, choć mój worek z zapasami nie jest bez dna i szybciej z niego ubywa, niż przybywa nowych fantów. Jednak jest tam jeszcze kilka rękawów z asami, jak również w każdej chwili może coś nowego i smakowitego wpaść, więc głowa do góry. No i wciąż czekamy na losowanie od Dave'a i w sumie jestem zadowolony, że "niespodzianka" wyszła na jaw, co ściągnęło ze mnie odpowiedzialność za wyniki. Bo ja nie lubię mieć niedomkniętych spraw. A tak to z pretensjami do Czezkiego. Tymczasem rozruszajmy trochę ten temat, bo widzę, że smuty na forumku Oddam za mema #20 Postapokolipsa ma wiele twarzy i każdy naród oraz kultura radzą sobie w tych realiach inaczej. Amerykanie plądrują sklepy (kolor skóry przypadkowy), domy i owijają drutem kolczastym kije baseballowe (każdy nastolatek musi mieć taki w domu, w komplecie z rękawicą do łapania piłki, którą w ogródku rzuca mu stary, tradycja często do zaobserwowania w filmach). Polacy zaczynają szturmować Lidle i Castoramy w naturalnym odruchu "jak za darmo, to biere", a potem w tych wiaderkach do mieszania zaprawy trzymają śledzie, ogórki małosolne, gwoździe i wkręty (spadek dla potomka). A tacy Rosjanie to w sumie dziwna sprawa, bo niewiele się u nich zmienia - nadal pędzą bimber, nadal tuczą świnie w pokoju obok, nadal zajmują się druciarstwem i naprawiają wszystko metodą "tu nasrać spawem, tam upierdolić szlifierką". Czasem muszą się jedynie przeprowadzić z chałupy ze stołem przykrytym ceratą do jakiegoś metra, albo na spacery od teraz wychodzić z licznikiem Geigera oraz uważać już nie tylko na niedźwiedzie syberyjskie, ale również na zmutowane wilki, bobry, szympanse. Ale w sumie dzień jak co dzień, bywało gorzej, co nie Dmitrij? To już 16 lat, jak Дмитрий Глуховский tudzież Dmitrij Głuchowski wypuścił powieść Metro 2033 (polskie wydanie - 2010). I w sumie jesteśmy bliżej, niż dalej by dociągnąć do tej daty, czas leci. Ale mniejsza z tym, bo wraz z publikacją oraz spopularyzowaniem akurat tej wizji apokalipsy ruszyła maszyna Uniwersum Metro i dzisiaj tylko nieliczni są w stanie ogarnąć te wszystkie powieści wchodzące w cykl, powieści innych autorów (z całego świata) podpinających się pod serię, opowiadania, fanfiki, komiksy. I gry. Nas interesują przede wszystkim gry. A gry oczywiście też są i to całkiem udane, trzeba przyznać. Metro 2033 i Metro: Last Light nie są już najmłodsze i dźwigają swój krzyż już od siódmej generacji. Później, podczas ósmej generacji zostały solidnie odświeżone i nawet dzisiaj są warte zainteresowania (Metro Redux). A potem, wciąż w trakcie tej samej generacji otrzymały trzymającą klasę kontynuację Metro Exodus. Ale teraz mamy już dziewiąta generację i wzorem młodszych sióstr Metro Exodus również doczekała się liftingu oraz naciągania zmarszczek - Panowie, przedstawiam Metro Exodus: Edycję Kompletną. Tym samym oficjalnie wkraczamy w nową generację, bo o ile się orientuję, te konkretne wydania dostępne są jedynie na PS5/XSX. A jak sama nazwa wskazuje, to wydania Kompletne (przynajmniej na tę chwilę), oprócz tego, że usprawnione pod większe możliwości nowej generacji, to dodatkowo zawierające dwa DLC (Two Colonels i Sam's Story). I co może być istotne w wersji na XSX - gra nie jest dostępna w GamePassie (i znów - przynajmniej na tę chwilę). Gry są nowe, wciąż zafoliowane (wersja z PS5 z oryginalną taśmą, wersja XSX bez, ale o ile wiem one takich bajerów nie mają). Obie polskie wydania, jak zresztą widać na zdjęciu. Nie ma co specjalnie dodawać. Może jedynie to, że nie jest dla mnie jasne czy ta gra ruszy na starszych generacjach. A naprawdę nie chce mi się teraz tego szukać. Niby pudełko na X zawiera napis "XBOX ONE", ale nawet jeśli pójdzie, to domyślam się, że nie wykorzysta swojego potencjału. Generalnie polecam dla posiadaczy nowej generacji, a tym grającym wciąż na starej udziału nie zabronię, jednak biorą odpowiedzialność na siebie i elo. Zaznaczam, że trzeba wybrać która platforma nas interesuje i wspomnę o tym jeszcze poniżej w zasadach, ale uznałem, że powtórzyć w tym przypadku nie zaszkodzi. Można oczywiście wybrać opcję "obojętne" wtedy sam dobiorę delikwentowi wersję na miarę możliwości i potrzeb. Zasady udziału: jeśli debiutujesz, to marsz do pierwszego posta tematu po szczegółowy regulamin aby wziąć udział w losowaniu należy w tym temacie wkleić ulubiony mem związany z cyklem Metro (najlepiej), bądź ogólnie postapo (aczkolwiek unikać memów z innych cyklów gier i serii, np. Fallout, MadMax) każdy chętny zobowiązany jest do wybrania, która wersja gry go interesuje: PS5/XSX/obojętne. W przypadku "obojętne" sam przed losowaniem dobiorę uczestnikowi platformę wedle potrzeby i możliwości (wyrównanie liczby zawodników, dobranie do pary jeśli zajdzie taka konieczność), więc reklamacje nie będą uwzględniane. losowanie przeprowadzę w okolicach przyszłego weekendu, przynajmniej taki mam plan możliwy deadline zgłoszeń w okolicach nadchodzącego czwartku - piątku, w zależności od potrzeby (przygotowanie losowania, ewentualnych materiałów pomocniczych, zorganizowanie czasu) aktualnie nie mam planu na losowanie, więc jeśli ktoś się czuje na siłach i ma pomysł na zorganizowanie go w moim imieniu, to zapraszam. Nie oczekuję niczego wymyślnego - wystarczy prosty słoik i odrobina zaangażowania. Ewentualne pomysły/tytuły gier w których można coś takiego zorganizować również cenię. od uczestników wymagam minimum zaangażowania i osobistego dopilnowania wyników, bo nikt zwycięzcy oficjalnie nie zawoła (by nie psuć niespodzianki i emocji wynikających z oglądania losowania). W przypadku oczywistego olania tematu zostawiam sobie prawo anulowania zwycięzcy (do tej pory się nie zdarzyło, ale biorę taką możliwość pod uwagę). Zgodnie z tradycją laureat będzie miał możliwość (choć nie przymus) wybrania sobie nagrody bonusowej z poniższej listy: Artbook Frostpunk. Nowy, wciąż w folii. Format 19x14cm. Wspaniały kalendarz ścienny 2021 prosto z Jedynego Magazynu Tylko O Konsolach PSX Extreme. Format w zwisie 40x30cm. Gra na PS3 Batman: Arkham City. Wydanie GOTY z najbardziej oszpeconą okładką w historii branży. Stan płyty bdb, pudełka i papierów (ang) również. Gra na PS3 L.A. Noire. Complete Edition. Stan płyty dobry (pojedyncze mikroryski, ale wszystko hula, bo sam w nią swego czasu grałem), papiery stan bdb (jest solidna instrukcja w formie książeczki, angielska), pudełko stan raczej mierny (ślady kleju i rysy, ale nie jest w żaden sposób pęknięte). Artbook Dragon's Crown - stan niestety dostateczny, bo wygląda jakby ktoś go położył na łóżku, a potem na nim usiadł. Grzbiet lekko załamany w kilku miejscach, dodatkowo mam wrażenie, że klej jest niskiej jakości i lada chwila może zacząć puszczać. Format 25x18, angielski, ok. 64 strony. Steelbook Fifa 20 - Fifa Ultimate Team, nowy w folii. Rozmiar standardowych pudełek gier (PS4/XO). Zdjęcie tyłu. Plakat Secret of Monkey Island - autor: Jakub Różalski, format A1 (841x594mm, kreda mat 130g), zapakowany w tubę. Trzy dowolne numery PE ode mnie - #59 (lipiec 2002) #274 (czerwiec 2020; od Dud.ek), #284 (kwiecień 2021), #285 (maj 2021), #286 (czerwiec 2021), #287 (lipiec 2021) Trzy dowolne numery PE od BRY@N - 132 174 175 180 184 191 194 195 196 197 202 203 204 205 207 209 210 214 215 217 225 227 232 235 237 239 241 242 245 247 251 252 254 255. komiksy Pixela, w ilości trzech sztuk. Oczywiście komplet liczony jako jedna nagroda. RĘKAW DZIARA zdobiona motywami z gry RAGE. Chuj wie, może ktoś się będzie przebierał na bal maskowy, to będzie w sam raz xd Worek - bidon z motywem Spyro the Dragon. Na pićko, aby lepiej smakowało żyćko. Długość 26 cm. Koszulka z motywami Skyrim. Przód i tył subtelnie zdobione. Wymagane prasowanie. Kraj pochodzenia: Bangladesz. Według metki to 100% bawełna. Rozmiar L. Oczywiście nowa, nienoszona. Całkiem śliczniutki i nowiutki (folia) steelbook Need For Speed: Heat. Kolorystyka wyborna. Przód i tył. Format jak pudełko do PS4. Naklejki na folii, więc nie powinno być z nimi problemu. (sponsor: Figuś) Gra Assassin's Creed: Odyssey na PS4. Płyta bez zarzutów, książeczka również, dwustronna okładka (chłop/baba). Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji, to teraz trafia się wyborna. (sponsor: Figuś) No i na koniec lista uczestników aktualnie zbanowanych i czekających na cooldownie (w nawiasach liczba giwałejów do odsiadki). Proszę każdego zainteresowanego o skontrolowanie czy nigdzie się nie pomyliłem w obliczeniach: Figuś (1) Bzduras (4) BRY@N (2) mitra (7) Rudiok (5) No to strzała. 11 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 PS5 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Xbox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Poproszę ps5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eloszki 109 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Nie biorę udziału - mam swoją sztukęnie jest to mem, może trochę poważniej - prawie pasuje do tematyki gry, może ktoś, tak jak kiedyś ja złapie zajawkę aby zagłębić się w historie zdarzenia, przez co zapewne gra siądzie trochę bardziej. Poniżej jedyne zdjęcie jakie się zachowało przez olbrzymie promieniowanie (oczywiście z kliszy oraz z konkretnego dnia 26.04.1986) na kilka godzin po „awarii” w elektrowni czarnobylskiej wykonane z helikoptera przez nieżyjącego już Igora Kostina. No i sama prypec, już oczywiscie opuszczona przez zwykłych obywateli, którzy mieli z niej wyjechać tylko na chwilę…Rok później - 1987 ( tym razem z książki: Czarnobyl: spowiedź reportera) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi