Opublikowano 26 października 20213 l W dniu 26.10.2021 o 08:25, areka napisał(a): Bo po co te wszystkie fajne rzeczy mają potem wylądować na śmietniku? Gdy nie przypasuje to po ujawnieniu na forumku co było w paczce może będą wtedy inni chętni. Wydaje mi się, że tutaj Kmiot (i inni) też bardziej przychylnie by spojrzał na takie oddanie nagrody.
Opublikowano 26 października 20213 l Co prawda nie biorę udziału, bo nie jestem gadżeciarzem, ale może faktycznie dobrze dać jakąś podpowiedź, bo szkoda, żeby potem fanty siedziały w szafie jak akurat wygrany nie będzie fanem danej marki. Albo np. zdradź do jakiego gatunku gier należy tajemnicza seria (rpg/platformówka/bijatyka). Inny pomysł, że przy losowaniu zwycięzcy podasz o jaką markę chodzi i wtedy wygrany będzie mógł zdecydować czy bierze, a jeśli nie to nagroda przechodzi na drugie miejsce i tak dalej. Takie luźne pomysły mi przyszły do głowy
Opublikowano 26 października 20213 l Krótko - nagrodą jest Mystery Box i uczestnik świadomie godzi się na to albo nie. Jest ryzyko, że komuś średnio spodoba się jego zawartość, ale pamiętajmy, że jest to giwałej i Kmiot oddaje to z dobrej woli - nie musi, a jednak oddaje. Sam trzymam się z boku w tej edycji, bo nie wiem, co jest w środku. No i okej, uczestnicy na pewno nie będą płakać z tego powodu, bo szansa na wygraną rośnie tym bardziej im mniej jest uczestników Ja z kolei nie będę płakać, że nie wziąłem udziału i podejrzewam, że tak to działa u innych - chcą dać się zaskoczyć i wskakują do losowanka albo nie chcą dać się zaskoczyć i grzeją ławę w tej edycji. Tldr: nic nie zmieniać, jest git.
Opublikowano 26 października 20213 l Skoro jest to niewiadoma to bym zostawil jak jest ale zmniejszyl cooldown po wygranej z 5 do 3 losowan.
Opublikowano 26 października 20213 l Autor Cooldown po wygranej to zawsze 3 losowania. Chyba że to druga wygrana danego zawodnika, to wtedy +2 losowania (czyli 5). I tak samo z kolejnymi, czyli za trzecią wygraną +7, a czwartą +9. Tego limitu wolałbym już nie przekraczać (póki co nie było takiej potrzeby).
Opublikowano 26 października 20213 l @Kmiot Wiem, że to rodzi pewne problemy, po prostu tak mi wpadło do głowy. Ja np. chętnie bym wziął udział, na ale przecież w razie W, na pewno nie obkleję pokoju plakatami czy naklejkami pikaczu czy mjutu Co innego plakat księżniczki picz, no ale już ustalone, że nie będzie marianów
Opublikowano 26 października 20213 l Kurde to dlatego mam bana na tyle edycji przesrane tak wygrywać co chwilę w oddam za mema jak pawcio i kratos
Opublikowano 26 października 20213 l Było nie być takim samolubem, to byś mógł walczyć o skarpetki Zeldy...tzn Linka, a tak to teraz pacz i płacz
Opublikowano 26 października 20213 l Jak mystery box, to mystery box, jak komus nie przypasuje to moze oddac jako nagrode dodatkowa czy cos. Liczy sie hazard i dobra zabawa.
Opublikowano 26 października 20213 l Autor W dniu 26.10.2021 o 08:37, Bzduras napisał(a): Krótko - nagrodą jest Mystery Box i uczestnik świadomie godzi się na to albo nie. Jest ryzyko, że komuś średnio spodoba się jego zawartość, ale pamiętajmy, że jest to giwałej i Kmiot oddaje to z dobrej woli - nie musi, a jednak oddaje. Sam trzymam się z boku w tej edycji, bo nie wiem, co jest w środku. No i okej, uczestnicy na pewno nie będą płakać z tego powodu, bo szansa na wygraną rośnie tym bardziej im mniej jest uczestników Tldr: nic nie zmieniać, jest git. Tak, tak, tylko akurat nikt nie miał w tej kwestii obiekcji, nikt nie miał "pretensji", że skoro nie wiadomo co jest w pudle, to nie bierze udziału. Wszyscy pojęli w mig i albo w to wchodzili, albo nie. Opinie na ten temat pojawiły się dopiero po mojej prośbie. No właśnie - nikt nie miał wątpliwości co do formy, poza mną. Bo zacząłem się zastanawiać, czy po prostu nie byłoby lepiej mieć pojęcie w co się wchodzi, tak giwałeje działały do tej pory i myślę, że wszyscy byli zadowoleni. Nikt nie wygrał czegoś, czego tak naprawdę nie chce. Początkowo w ogóle to planowałem od razu zdradzić tematykę boxa, ale jak zwykle zachciało mi się na finiszu improwizować i biorę pod uwagę, że mogłem przekombinować. Jak przy Far Cry 6. Po prostu wolę, aby nagroda/prezent był udany, a nie taki "meh". A to już zależy komu się trafi. Bo argumenty w rodzaju "przecież nie okleję ścian plakatami i naklejkami pokemonów" do mnie trafiają i nie można im odmówić racji. btw. nie ma tam plakatów ani naklejek.
Opublikowano 26 października 20213 l Dla mnie fakt, że nie wiem co to za tytuł to chyba najlepszy element tej edycji. Mystery box to mystery box, kto co z nagrodą zrobi to już jego sprawa. Jak ktoś nie chce brać udziału bo może wygrać pudełko z skarpetkami w małpy z Donkey Konga to śmiało może odpuścić, dla mnie jedna z ciekawszych edycji tego giveawaya.
Opublikowano 26 października 20213 l Kmiot wziął przykład z surprise mechanic od EA i w już chyba wiem co jest w pudle Pokaż ukrytą zawartość
Opublikowano 26 października 20213 l W sumie w Mystery Boxach czasami są podane tematyki ale już bez konkretów co jest w środku, więc żeby tu nie rzucać od razu co to za tematyką to może jakaś podpowiedź i będzie spokój.
Opublikowano 26 października 20213 l W dniu 26.10.2021 o 12:54, Figuś napisał(a): Kmiot wziął przykład z surprise mechanic od EA i w już chyba wiem co jest w pudle Pokaż ukrytą zawartość Pokaż ukrytą zawartość Z takiego prezentu bym się ucieszył Pokaż ukrytą zawartość w sumie to z kazdego, Kmiot lootBox to jednak najwyższy prestiż Edytowane 26 października 20213 l przez oFi
Opublikowano 26 października 20213 l Przepraszam że się tak wpierdalam ale chciałbym nadać ważny komunikat. Przesyłka od Kmiota nadeszła i dawno nie widziałem tak dobrze zapakowanej przesyłki. Ładny charakter pisma Kmiot, bardzo dziękuję za fanty.
Opublikowano 27 października 20213 l Autor W dniu 25.10.2021 o 18:17, Dante napisał(a): Może ewentualnie któregoś dnia wrzuć małą podpowiedź żeby dać szansę ludziom dołączyć się wycofać? W dniu 26.10.2021 o 08:36, MBeniek napisał(a): może faktycznie dobrze dać jakąś podpowiedź, bo szkoda, żeby potem fanty siedziały w szafie jak akurat wygrany nie będzie fanem danej marki. Albo np. zdradź do jakiego gatunku gier należy tajemnicza seria (rpg/platformówka/bijatyka) W dniu 26.10.2021 o 16:06, mitra napisał(a): więc żeby tu nie rzucać od razu co to za tematyką to może jakaś podpowiedź i będzie spokój. Czyli co Mordeczki, jutro podaję "gatunek" gry/serii gier, której dotyczy giwałej. Zamieszczę to w spoilerze, gdyby ktoś jednak nie chciał wiedzieć. Taka mała podpowiedź, ale domyślam się, że wielu może ona mocno ułatwić decyzję o dołączeniu/wycofaniu. Jednocześnie nie będzie to bezpośrednia informacja co do tematyki i nadal sporo ryzyka oraz niespodzianki w tym będzie. HOT or NOT? Edytowane 27 października 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 27 października 20213 l Niech to będzie z tej pięknej seriiWysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Opublikowano 28 października 20213 l No, ja bym sobie wziął udział, ale na co mi fanty, gdzie ich tak nigdzie je nie postawie to wolałbym, żeby wygrała ta osoba, co zależy na tych pierdołach i je wykorzysta, tzn. te kurzołapy gdzieś je postawi i będzie oglądał sobie. Niemniej czekam na inny event.
Opublikowano 28 października 20213 l Autor W dniu 27.10.2021 o 15:13, Square napisał(a): Nic nie podawaj, niech będzie niespodzianka przy odpakowaniu. No tak, wnioskując po plusach pod tą wypowiedzią, to chuj mi w dupę i nic nie podpowiadam. Co będzie, to będzie, Wasze ryzyko ;]
Opublikowano 28 października 20213 l No spoko, tylko że z tych osób, które dały plusa, to tylko dwie biorą udział, więc reszta niech spada na bambus. Co to za lobbowanie za czymś, w czym nie ma się interesu. Tagrze jeśli ich to nie dotyczy, to te plusiki im w dupę, a nie Tobie. Edytowane 28 października 20213 l przez Luqat
Opublikowano 28 października 20213 l W dniu 28.10.2021 o 11:23, Luqat napisał(a): reszta niech spada na bambus. Ej, ej, ej!
Opublikowano 28 października 20213 l Autor Jak się nagroda wygranemu nie spodoba, to może ją wystawić na giwałej i zrobi się ponowne losowanie z już wiadomym, o co gra się toczy. Wtedy będą sami chętni. A wygranemu bana na losowanie się anuluje. Albo i nie, bo ryzyko jest po jego stronie
Opublikowano 28 października 20213 l W dniu 28.10.2021 o 11:23, Luqat napisał(a): No spoko, tylko że z tych osób, które dały plusa, to tylko dwie biorą udział, więc reszta niech spada na bambus. No czyli przewaga tych co nie biorą udziału potwierdza tylko, że zgłoszenia powinny być w ciemno.