easye 3 389 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia teraz to już na pewno nie nauczę się grać w pokera! Wielkie dzięki mozi! 1 2 Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 9 grudnia Opublikowano 9 grudnia 18 godzin temu, mozi napisał(a): Kurła tak blisko było My sobie porozmawiamy na priv!!! 1 Cytuj
MYSZa7 8 956 Opublikowano 11 grudnia Opublikowano 11 grudnia przyszło to cudo, dziękuje @Kmiota i żegnajcie 4 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 836 Opublikowano sobota o 21:06 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano sobota o 21:06 ODDAM ZA MEMA #50 Baczność! Do hymnu! Nie do końca tak sobie wyobrażałem jubileuszową edycję Oddam Za Mema, ale sytuacja na froncie jest gardłowa i Ministerstwo Prawdy zleciło mi rekrutację nowych kadetów. A ojczyźnie się nie odmawia. Tym bardziej, że właśnie pojawiło się nowe zagrożenie naszej Wolności oraz Demokracji. Do Drugiej Wojny Galaktycznej przystąpiła frakcja równie przebiegłych, co przebrzydłych Kalmarów, w oficjalnych dokumentach określanych Iluminatami. To zaawansowana technologicznie cywilizacja, którą udało się wytępić przy okazji Pierwszej Wojny Galaktycznej, ale najwyraźniej nieskutecznie. Teraz atakują znienacka, by wraz z Robalami i Botami stanowić zagrożenie dla naszych kolonii, rodzin, Wolności i dobrobytu. Trzeba stawić im opór. Super Ziemia Cię potrzebuje, Kadecie! Dzięki uprzejmości Ministerstwa Obrony mam do rozdania dwa bilety na spektakl demolowania wrogów Demokracji. Pierwszy rząd, intensywne doznania, PlayStation 5. Bilety nowe, wciąż w foliach, angielskie wydania, choć Wolność nie ma preferowanego języka. Zasady rekrutacji: Do komisji wojskowej będą dopuszczeni przede wszystkim aktywni użytkownicy. Czy ktoś jest aktywny, czy nie - to pozostawiam własnej demokratycznej interpretacji. Ograniczanie się do Pchlego Targu to nie jest aktywność. Ograniczanie się do jednego tematu to nie jest aktywność. Jesteśmy na forum o grach, do wygrania jest gierka, dlatego chciałbym, aby chętny o tych grach z nami na forum czasem dyskutował i dzielił się wrażeniami, więc ograniczanie się np. do Kącika Filmowego/Sportowego nie działa na jego korzyść. Dawne zasługi nie grają roli - ludzie kiedyś aktywni, ale od długiego czasu milczący raczej nie będą uprawnieni. W drugą stronę to też działa - ludzie w miarę nowi, ale aktywnie się udzielający mają całkiem spore szanse na udział. Generalnie będę surowy, ale postaram się do każdego chętnego podejść indywidualnie i uargumentować decyzję. Czasem dla niego przychylnie, a czasem na niekorzyść. Aby wziąć udział w rekrutacji należy w tym temacie wkleić mema związanego z naszymi bohaterami - Helldiversami, ale dopuszczone będą również propagandowe materiały obnażające wrogów. Brak mema będzie uznawany za zdradę Ojczyzny. Nominuję się jednoosobowym jurorem i osobiście zdecyduję, które materiały są najbardziej demokratyczne i na tej podstawie wybiorę zwycięzców. Żadnych elementów losowych, bo wiecie. Kto ma wiedzieć, ten wie. #dupochron Aby jednak uatrakcyjnić ogłoszenie mojej decyzji, zrobię to w formie demokratycznej symulacji w jakiejś gierce, bo przecież jesteśmy Graczami. Będzie mnie to kosztować trochę cierpliwości i pracy, ale mam nadzieję, że tak podane wyniki jury (czyli moje) dostarczą nieco więcej emocji i radości laureatom. Oczywiście będą to wyłącznie wizualne fajerwerki pozbawione elementu losowego, bo decyzję podjąłem wcześniej. A tak naprawdę to wcale nie. Nie wiadomo. W przypadku tylko dwóch zgłoszeń bilety z automatu przypadają tym bohaterom. Konsekwencją jest jak zawsze ban na kolejne trzy edycje, ale Wolność to poświęcenie, za które warto nawet umrzeć. Ogłoszenie decyzji zaplanowałem tradycyjnie na okolice przyszłego weekendu. Generalnie polecam się nie ociągać ze zgłoszeniami i do czwartku zadeklarować. Później nie daję już gwarancji czy nie będzie za późno, bo lada moment mogę zamknąć rekrutację. Uwaga, kolejność zgłoszeń może mieć znaczenie - w sensie, że im wcześniej się zgłosisz, tym lepiej dla Ciebie, bo wrogowie nie czekają. Domyślnie rekrutacja z automatu zamyka się w piątek o 23:59, chyba że w trakcie tygodnia podam w temacie inaczej. Standardowo jedyne czego wymagam od potencjalnych kadetów, to osobistego dopilnowania wyników rekrutacji, bo nikt ich nie zawoła - wybrańcy muszą sami się do mnie zgłosić (w temacie, albo na PM). Jeśli będą się z tym za długo ociągać, to w ostateczności zostawiam sobie prawo przekazania przywileju zostania Helldiversem komuś innemu. Powiedzmy, że takim deadlinem jest 96 godzin od opublikowania wyników. Wtedy mogę (ale nie muszę) zdecydować o przekazaniu biletu i peleryny. Wyposażenie dodatkowe: Oczywiście każdy kadet oprócz przywileju zabijania wrogów będzie mógł wybrać sobie coś personalnego w ramach wyposażenia dodatkowego. Lista może się okazać mocno nieaktualna, wszak nie wszystkie fanty są w posiadaniu Ministerstwa Obronyu (niektóre są wciąż u darczyńców, a możliwe, że już nimi nie dysponują). Więc w razie czego będziemy konsultować i aktualizować. Pewne nagrody (te, które mam u siebie, więc są pewniakami) zaznaczyłem pogrubioną czcionką. Ponieważ będziemy mieli dwóch zwycięzców, to pierwszeństwo wyboru przypada szybszemu. W ramach porządków: XM. ostatnio zabrał steelbook Octopath Traveler II, więc wykreślam z listy. Spoiler Steelbook Fifa 20 - Fifa Ultimate Team, nowy w folii. Rozmiar standardowych pudełek gier (PS4/XO). Zdjęcie tyłu. Trzy dowolne numery PE ode mnie - #274 (czerwiec 2020; od Dud.ek), #284 (kwiecień 2021), #285 (maj 2021), #286 (czerwiec 2021), #287 (lipiec 2021), #288 (sierpień 2021), #289 (wrzesień 2021, stan dostateczny), #290 (październik 2021), #291 (listopad 2021), #292 (grudzień 2021). Trzy dowolne numery PE od BRY@N - 132 174 175 180 184 191 194 195 196 197 202 203 204 205 207 209 210 214 215 217 225 227 232 235 237 239 241 242 245 247 251 252 254 255. RĘKAW DZIARA zdobiona motywami z gry RAGE. Chuj wie, może ktoś się będzie przebierał na bal maskowy, to będzie w sam raz xd Worek - bidon z motywem Spyro the Dragon. Na pićko, aby lepiej smakowało żyćko. Długość 26 cm. Gra Far Cry 3 na X360. Odnośnik przekieruje do posta ze zdjęciami bonusu. (sponsor: Luqat) Książka Gears of War: Pola Aspho (Karen Traviss). Odnośnik przekieruje do posta ze zdjęciem bonusu. (sponsor: creatinfreak) Gra The Surge na PS4. Stan idealny, okładka polska. (sponsor: łom) Gra Mirror's Edge Catalyst na PS4. Stan idealny, okładka niemiecka. (sponsor: łom) Gra Fade to Silence na PS4. Pudełko lekko pęknięte. Gra w stanie idealnym. Okładka ANG/FRA. PSX Extreme #300 (okładka MGS). Sponsor: second PSX Extreme #300 (okładka Tomb Raider) + pamiątkowe obrazki/pocztówki(?). Foto. Sponsor: BRY@N PSX Extreme #300 (okładka Halo, odrobinę zarysowana) Zestaw 4 in 1 do SWITCH LITE. Pokrowiec, etui na gry, szkło na ekran (+ściereczka), słuchawki. Producent: Trust. Zdjęcie. Sponsor: Paolo de Vesir Borderlands Handsome Collection na PS4 (US cyfra). Sponsor: Square Przypinka metalowa Fire Emblem Engage. Soul Calibur VI na PS4. Sponsor: Figuś Heroes of Might and Magic® 3: Complete na GOG. Sponsor: Ukukuki Dwa kupony uprawniające do zniżki (-10 zł każdy) przy zakupie biletów do Muzeum Gier Wideo w Warszawie lub Krakowie. Kupony się nie kumulują. Data przydatności do spożycia: 31.08.2025. Puzzle Diablo IV. Nowe, w folii. 1000 elementów. Czasopismo Amiga Extreme. Wydanie z Limitowaną Okładką. Nowe. Sponsor: Suavek Steelbook Super Mario 3D World + Bowser's Fury. Nowy, w folii. Fotka przód. Fotka tył. Sponsor: Grabek Książka "Masters of Doom". Lekkie zagięcie na okładce. Sponsor: Grabek Pluszowa maskotka Crash Bandicoot, powrót na listę, wciąż z metką i jak nowa. Foto. Sponsor: Badus Artbook Concrete Genie. Piękne wydanie w dużym formacie i w twardej oprawie. Egzemplarz nowy, bez skaz. Fotka wnętrza. Sponsor: Badus Razer Kishi, do wygodnego cioranka na telefonie. Link do fotek. Sponsor: creatinfreak Kubek God of War: Ragnarok. Na kakałko, albo cokolwiek innego. Link do fotek. Sponsor: Figuś Kod na cyfrówkę Alan Wake Remastered [PS5] Kod na miesiąc Nintendo Switch Online. Sponsor: BRY@N Czapka z daszkiem Evercade, nowa. Zdjęcia TUTAJ. Sponsor: Assassins_78 Lista kandydatów z kategorią D (aktualnie niedopuszczonych do rekrutacji z racji nieukończonych testów wysiłkowych). Grabek (1) Szermac (2) MYSZa7 (3) XM. (3) 8 7 Cytuj
Badus 281 Opublikowano sobota o 21:31 Opublikowano sobota o 21:31 (edytowane) Salutuję napracowanka i zapierdalania z kolejnymi giwełejwami. Ps. Żeby uniknąć niejasności, nie biorę udziału. Edytowane sobota o 21:31 przez Badus 1 1 Cytuj
Ins 5 816 Opublikowano sobota o 22:02 Opublikowano sobota o 22:02 Miałem w planach zakup więc nie obraziłbym się za wygraną 1 4 Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano sobota o 22:36 Autor Opublikowano sobota o 22:36 W ogóle w ramach zachęty chciałbym przypomnieć rekrutom, że Helldivers 2 zgarnęło nagrodę za najlepszą grę multiplayer i najlepiej rozwijany tytuł na The Game Awards 2024. Jest chwila na zadumę (oglądać w panoramie bezpośrednio na YT). A potem pora wrócić do roboty (tak samo - oglądać w panoramie na YT) Kto wie, być może spotkamy się na misji? 1 Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano niedziela o 06:42 Opublikowano niedziela o 06:42 Gierka solidna + możliwość uslyszenia pękających dooop przeciwników wolności koneserskiej? Aye aye captain, poproszę o bilet na pokład! 1 2 3 Cytuj
second 3 707 Opublikowano niedziela o 07:44 Opublikowano niedziela o 07:44 Udziału w losowaniu nie biorę, powodzenia dla uczestników, wyrazy szacunku dla organizatora. 1 Cytuj
easye 3 389 Opublikowano niedziela o 08:14 Opublikowano niedziela o 08:14 Izi melduje się na pokłądzie! 1 Cytuj
creatinfreak 3 846 Opublikowano niedziela o 08:23 Opublikowano niedziela o 08:23 Gdyby był klucz na steam to z chęcią bym brał udział bo konsoli nie przewiduje na razie posiadać. 1 1 Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano niedziela o 08:40 Opublikowano niedziela o 08:40 Wczoraj na Steamie patrzyłem na gierkę, ale na PS5 jest na pewno lepsza No i @easyeemu trzeba zmniejszyć szanse! 1 Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano niedziela o 09:05 Opublikowano niedziela o 09:05 Wezmę pierwszy raz udział, bo HD2 wchodzi jak złoto. Chętnie podarowałbym znajomemu, żeby też mógł szerzyć demokracje Bo jak ktoś nie walczy o obronę wolności to dzwonimy do pana oficera! 1 Cytuj
WisnieR 2 758 Opublikowano niedziela o 09:10 Opublikowano niedziela o 09:10 Oj tak, gra napakowana takimi sytuacjami: 1 1 1 Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano niedziela o 12:40 Opublikowano niedziela o 12:40 Przestańcie się zgłaszać, bo znowu wpadne do dziury albo dostanę kopa w pierwszej rundzie 2 2 Cytuj
Dante 450 Opublikowano niedziela o 13:37 Opublikowano niedziela o 13:37 Świetna gra i mega zabawa w ekipie. Ja już mam, więc udziału nie biorę. Powodzenia wszystkim 1 1 Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano niedziela o 14:10 Opublikowano niedziela o 14:10 Biorę udział choć nie mam PS5 ale przynajmniej statystycznie zwiększam szansę na porażkę ofiego 5 Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano niedziela o 14:12 Opublikowano niedziela o 14:12 Za Demokrację! Biorę udział jak coś panie Kmiot. 1 1 Cytuj
kubicz 191 Opublikowano niedziela o 17:05 Opublikowano niedziela o 17:05 Nie biorę udziału, ale temat pasuje, więc wrzucam: 1 1 Cytuj
MaZZeo 14 239 Opublikowano niedziela o 19:00 Opublikowano niedziela o 19:00 Nie biorę udziału bo mam już na steamie, ale memy z Helldivers 2 są zacne 1 Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano niedziela o 23:32 Autor Opublikowano niedziela o 23:32 Ok, w sumie imponująca liczba zgłoszeń jak na mięso arm... znaczy przyszlych bohaterów i Legendy Super Ziemi. Jednak przy okazji zrobił się mały bałagan i jednocześnie pojawiło się parę wątpliwości. Jeśli komisja dobrze zinterpretowała podania, to zatwierdza udział poniższych rekrutów: Ins oFi easye MichAelis bartiz oszusnieR Rozi Faka Szerzej chciałbym omówić kandydatów: Patricko - tutaj pojawiły się drobne wątpliwości. Bo to zabawa forumowa i wolałbym, aby fanty lądowały w posiadaniu forumowiczów, a nie "kolegi forumowicza", czyli kogoś całkowicie nam obcego i randomowego. Pierwszy punkt regulaminu jest tam nie od parady, bo chodzi o promowanie aktywności forumowej, tworzenie zawartości i społeczności, a rozumiem, że kolegi tutaj nie ma i nie napędza tego kurwidołka postami. Oczywiście, nie jestem też na tyle naiwny, żeby wierzyć, że każda nagroda ląduje u zwycięzcy do końca świata i nie wędruje z czasem gdzieś dalej - czy to podarowana, czy sprzedana, ale na to już nie mam większego wpływu. I o ile doceniam Twoją szczerość co do zamiarów, tak czuję wewnętrzny opór, żeby w razie Twojej wygranej grę podarować komuś spoza forum PE. To raczej byłoby nie fair w stosunku do pozostałych uczestników, którzy są aktywni i dostarczają treść na forum. Chciałbym abyś nie odbierał tego osobiście, ale spróbował też postawić się w sytuacji mojej oraz innych uczestników. Nie wykluczam Twojego udziału, ale poważnie się waham. Daffy - no Ty też mnie stawiasz w trudnej sytuacji. Chciałbym Cię dopuścić, ale Twoja motywacja jest bardzo wątpliwa. Bo statystycznie zwiększasz też szanse porażki pozostałych uczestników. A jestem pewien, że tego typu użytkownikiem nie chcesz być, prawda? Mamy kilka dni na uporządkowanie kwestii i ewentualne argumenty. A póki co motywacyjna dawka w postaci mojej ulubionej kompilacji: Oraz moje dzieło, jak Figuś nie miał czasu grać. 4 Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano poniedziałek o 00:40 Opublikowano poniedziałek o 00:40 Spoko, możesz mnie odpuścić. Nie mam z tym problemu. 1 Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Sprawdzi sie gierke bo teraz to juz na pewno wygram 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi