Skocz do zawartości

Forumkowy Giveaway, kliknijcie suba i dzwoneczek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Kmiot napisał(a):

Z rzeczy, o których zapomniałem wspomnieć. 

• Unikajcie spoilerów w memach. Jeśli nie mieliście okazji grać w Suikodeny, to uważajcie przy ich przeglądaniu
  • Zrzutekranu2025-03-08165719.thumb.png.104b851876829ccbb711d6db0b8cf134.png

Zapowiada się, że oFi zrobi losowanie, bo z pewnością już się zaopatrzył w swój egzemplarz gry, prawda?

Ten co wyciąga z przeszłości. Nie pamiętam żebym to pisał :leo:

Losowanko mogę zrobić, tylko nie wiem czy będzie takie fancy jak ostatnio zrobiłeś z KULAMI.

Spoiler

A swojego egzemplarza nie mam, bo niestety suikoden w tym roku nie załapał się na mój wydzielony czas zagrajmerski :notlikethis:

• beka z typa 12
  • Minusik 1
Opublikowano

Biorę udział, wersja Xbox (priorytet) lub Switch (jak będzie Ci brakowało do równego podziału uczestników i jeden więcej zrobi różnicę to switchowy port też spoko). Nie znam serii kompletnie, dlatego potraktuję ewentualną wygraną jako znak od losu, że mam się nią zainteresować. Dlatego też, jako dziewica sujkodenowa, moim ulubionym memem z serii jest post Czoperra:

image.png.ee3b003898dfa3f900dea639c2517c67.png

• Dzięki 1
  • Haha 5
Opublikowano

Chciałbym uroczyście zawiadomić, że w efekcie wyciągniętych na @oFi "brudów" sprzed dwóch lat, użytkownik ten poczuł się zobowiązany przeprowadzić nadchodzące losowanie nagród. Ponoć ma już nawet przygotowany plan, więc oficjalnie przekazuję mu ten niewątpliwy zaszczyt i możliwość wywiązania się ze złożonej w 2022 roku obietnicy. 

A że przy okazji dla mnie to poważne odciążenie z obowiązku, to mam nadzieję, że będzie to sytuacja win-win.

Proszę użytkowników o współpracę w przypadku, gdyby oFi miał pytania związane z losowaniem. 

Opublikowano

O Suikoden i to w trzech wersjach. Będzie ewangelizacja co do jednej z najlepszych serii JRPG.

Zapisuję się na wersje na PS5 jako priorytet. Ewentualnie Xboks gdyby była potrzeba  tam kogoś przerzucić. 

120295689_2639397196321879_528537922891624574_n.jpg

• Dzięki 1
Opublikowano

Dobry dobry,

Wstępna lista uczestników na dzień dzisiejszy:

image.png.6329f6d9fcf2a3ba17834a6722f8d79d.png

Oczywiście będzie jeszcze wyrównywanie uczestników między platformami. Priorytetowe prośby już wstawiłem na sztywno.

Czekam do piątku ze spóźnialskimi. W niedziele postaram się wrzucić wyniki, w najgorszym wypadku początek następnego tygodnia :lapka:

• Plusik 4
Opublikowano

Przypominam, że zgłaszałem możliwość przeskoku do grupy Switch w razie potrzeby. Wpisałeś innych po dwa (a nawet trzy) razy do tabelki, może gdzieś Ci umknąłem.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Przypominam, że zgłaszałem możliwość przeskoku do grupy Switch w razie potrzeby. Wpisałeś innych po dwa (a nawet trzy) razy do tabelki, może gdzieś Ci umknąłem.

zawsze jak ktoś kogoś zlewa to przypomina mi się ta scena

Edytowane przez GearsUp
  • WTF 1
Opublikowano

Ale przecież Ofi wyraźnie napisał, że jak ktoś zaznaczył, że preferuje i kładzie priorytet na jakąś platformę, to tam będzie starał się go wcisnąć. Tylko jeśli ktoś nie określił preferencji, to póki co figuruje w kilku rubrykach. 

Bzduras wyraźnie dał do zrozumienia, że woli wersję na Xboxa, to w tym koszyku raczej wyląduje, skoro już teraz widać, że X jest słabiej obsadzony i przesadnego tłoku tam nie będzie.

Analogicznie z Dante.

To chyba na korzyść użytkownika, co?

Na tę chwilę rozkłada się całkiem równo, z Grabkiem, secondem, Wiśnierem i Kosmosem, którzy oferują pole manewru.

Szczerze pisząc, myślałem, że będzie gorzej.

• Plusik 2
Opublikowano
11 minut temu, Kmiot napisał(a):

Ale przecież Ofi wyraźnie napisał, że jak ktoś zaznaczył, że preferuje i kładzie priorytet na jakąś platformę, to tam będzie starał się go wcisnąć. Tylko jeśli ktoś nie określił preferencji, to póki co figuruje w kilku rubrykach.

Bzduras wyraźnie dał do zrozumienia, że woli wersję na Xboxa, to w tym koszyku raczej wyląduje, skoro już teraz widać, że X jest słabiej obsadzony i przesadnego tłoku tam nie będzie.

No spoko, myślałem, że się pomylił, zapomniał, przeoczył czy coś. Xbox w serduszku, Xbox na biurku, Xbox na liście do losowania - odpowiada mi ten styl życia.

Opublikowano

Nie wiem co tam Ofi knuje w ramach losowania, ale ja tak z tymi "koszykami" to rzuciłem profilaktycznie, bo przecież wcale nie są jedyną opcją. Zawsze można zrobić jedno wspólne losowanie, które ustali kolejność użytkowników i ci potem wybierają sobie nagrodę z puli. A jak w puli już nie ma platformy, która ich interesuje, to oddają wybór kolejnemu użytkownikowi.

Prościej i przejrzyściej, ale trudno do tego dobrać równie przejrzystą i dynamiczną grę (aby ustalanie kolejności nie trwało godziny), więc najczęściej wygodniej jest zrobić losowanie z bębna real life (battle royale dla emocji do końca). 

20250312_075732.jpg.57fec8758640e36cfffa8e2181f52806.jpg

• Plusik 1