balon 5 333 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 Kmito funduje, organizuje, wymyśla i jeszcze się tłumaczy. User na którego nie zasługujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 Godzinę temu, Kmiot napisał: Wysłał ze starym, więc naprawdę mu zależało. Widać po spiętych pośladach, że gówniak nieśmiało pozuje do zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 20 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 6 minut temu, balon napisał: Kmito funduje, organizuje, wymyśla i jeszcze się tłumaczy. User na którego nie zasługujemy! Zamiast "się tłumaczy" preferuję określenie "wyjaśnia" ;] Generalnie chciałem tylko wytłumaczyć na jakiej zasadzie przydzielałem miejsca w teamach (kolory) i dlaczego Rozi był czerwony, second biały, kanabis niebieski, a nie na odwrót. Reszta decyzji zapadała w procesie samej gry, a tej już nie projektowałem. Oczywiście mogłem przeprowadzać 15 minutowe zawody aż do zadowalającego mnie wyniku (może by mi to zajęło godzinę, może pięć) i dopiero je opublikować. To już kwestia w którą każdy samodzielnie może, ale nie musi uwierzyć. Koszt udziału jest żaden, więc można tylko zyskać. Również użytkownicy chętni na zorganizowanie losowania są stale mile widziani. 28 minut temu, Figuś napisał: Widać po spiętych pośladach. że gówniak nieśmiało pozuje do zdjecia Też myślę, że stary ma lepsze, bardziej apetyczne proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 089 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 @Kmiot dzięki za te piękne emocje. Tymczasem Pupcio, Bzduras zróbmy to jak należy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 (edytowane) Dobra, korzystając z okazji, że będzie pewnie kilka dni przestoju w temacie to szybka ankieta. Pierwsze pytanie to jakie nagrody leżą w kręgu Waszych zainteresowań? Gry w pudełku? Na tę chwilę byłyby to głównie gry PS4 oraz czasem Switch (Xbox rzadko). A moze lepiej skupiać się na gadżetach, akcesoriach i innych skarpetkach okołogrowych? A moze forma jak do tej pory - czyli w miarę urozmaicona? Druga kwestia zacznie być coraz bardziej istotna z czasem, bo dotyczy okresu karencji w związku ze zwycięstwem pierwszym i kolejnymi. Zastanawiam się, czy nie wydłużyć banów wraz z ewentualnym drugim, trzecim, czwartym zwycięstwem danego użytkownika. Na przykład +2 losowania? Bo z czasem zaczną się pojawiać podwójni (już są) i potrójni zwycięzcy, gdy inni w tym czasie nie wygrali jeszcze ani razu, więc chciałbym zwiększyć ich szanse i nieco odciąć tych, którzy już skorzystali i narzekać nie mogą. Proszę wziąć pod uwagę, że oddany głos może zadziałać na Waszą niekorzyść. Ankieta u góry tematu. Edytowane 22 lutego 2021 przez Kmiot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Czy było głosowanie na użytkownika forum 2020, bo kolega @Kmiot sam się prosi! Rozdaje ciężarówkę giftów przy okazji urozmaicając życie forum i jeszcze pyta co chcemy dostać! Ja na banie od 3 tygodni, ale do tematu zaglądam regularnie dla biernych (do czasu...) emocji. Gadżety, gry fajna sprawa, dla mnie bez większej różnicy - przy banie mam mniej funu, bo liczy się uczestnictwo, a co losowanie to inna zabawa przecież. Może jakieś punkty ujemne dla zbanowanych, albo nagroda pocieszenia i wówczas pierwszy bez wygranej dostaje główną? Choć ostatnio bym nie brał i tak udziału, bo Switcha nie mam. Wolę zielone zabawki od niebieskich, ale jak to mówią darowanemu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Ja myślę ze najlepsze chyba są gadżety. Gierki to zawsze są w rotacji, a takiego grzyba mario czy skarpet sie juz nie oddaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Według mnie forma obecna czyli urozmaicona jest najlepsza. Zawsze coś innego, nie zawsze kogoś coś zainteresuje co daje możliwość innym dać szansę wygranej. Jak coś dobrze działa to nie ma sensu zmieniać bo może wyjść na gorsze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 Zapomniałem wspomnieć, że ankieta jest u góry tematu. Dla leniwych i ogólnego przeglądu. Bo bardziej rozbudowane opinie też się liczą ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 365 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Hej, z tej strony użytkownik pawciokratos i przybyłem tu żeby pochwalić się moją wygraną w najnowszej edycji "oddam za mema" jak widzicie gra stardew valley trafiła w ręce doświadczonego farmera więc chyba lepiej żebym ja mial to pudełko niż jakiś słiczowiec albo co gorsza ofi! Już rozumiem czemu nfagi zbierają gierki w pudełkach, uff czuć ten konsolowy pieprz 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 24 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Bo w gry się gra, a pudełka się tuli i głaszcze jak zwierzątka na farmie. Motyka w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 3 godziny temu, Pupcio napisał: Hej, z tej strony użytkownik pawciokratos i przybyłem tu żeby pochwalić się moją wygraną w najnowszej edycji "oddam za mema" jak widzicie gra stardew valley trafiła w ręce doświadczonego farmera więc chyba lepiej żebym ja mial to pudełko niż jakiś słiczowiec albo co gorsza ofi! Już rozumiem czemu nfagi zbierają gierki w pudełkach, uff czuć ten konsolowy pieprz Ciesz się dzidzia, nie mój target Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 27 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2021 No miałem coś wrzucać, ale w takim przypadku jeszcze to przemyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 622 Opublikowano 28 lutego 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 (edytowane) Oddam za mema #10 Tym razem coś dla prawdziwych dżentelmenów. Dla ludzi stylowych i pragnących się prezentować atrakcyjnie w każdych okolicznościach. Często bywasz ma bankietach? Co niedzielę w kościele? A może jesteś regularnym gościem na mniej lub bardziej wykwintnych weselach? Wigilia u rodziców? Sylwester na zadupiu? W takim razie mam coś specjalnie dla Ciebie. Pasujący absolutnie do wszystkiego i do niczego czerwony krawat. Zapytasz zapewne: "hola, hola, a co to ma wspólnego z grami?". A znacie takiego gościa, który posługuje się pseudonimem "47"? No znacie. A kojarzycie jego krawat w roboczym garniturze? No kojarzycie. Czerwony? No czerwony, niezaprzeczalnie. I co, nadal uważacie, że czerwony krawat nie będzie dla Was zbyt stylowy? To przecież prawdziwy, jeden z absolutnych i niepodważalnych atrybutów męskości. Czerwony jak płachta na byka wręcz rzuca wyzwanie rywalom "no, wyskocz typie, odważ się, a cię zniszczę". Bo oprócz tego, że czerwony krawat jest wizytówką dystynkcji oraz wyczucia stylu, to jest też jednocześnie symbolem czystej, prymitywnej siły. Kojarzycie z gier Nintendo taką jedną włochatą małpę, często wkurwioną, potężną, ale przy tym niezwykle gibką? Pewnie kojarzycie. Nosi krawat? No nosi i co ciekawsze - nic poza nim. Czy krawat jest czerwony? No czerwony jak ryj szefa, gdy bierzecie L4. I właśnie czerwony krawat prosto od tej małpy mam dla Was. Zdjęcie z sieci, ale uważam, że ładne. Poniżej kilka zdjęć real-life. Spoiler Przedmiot nosi widoczne już na pierwszy rzut oka arystokratyczne znamiona. Jest przede wszystkim wykonany w wysokiej jakości materiału. Logo DK jest elegancko wyszywane złotą - nietanią przecież - nicią. Dodatkowo krawat na całej powierzchni pokryty jest subtelnymi, ledwo widocznymi mordami Donkey Konga (również wyszytymi nicią o odrobinę innym odcieniu czerwieni). Całość jak zwykle zapakowana w eleganckie, oszałamiające wysoką jakością opakowanie zamykane na magnesik, w którym potem można trzymać różne kosztowności, na przykład baterie do pada od Xboxa, albo torebki z herbatą w kuchni. Krawat, mimo że wyszywany chińskimi metodami, to jest na oficjalnej licencji Nintendo (ma nawet słynny znak jakości, a to już nie w kij dmuchał) oraz lifestylowej licencji Difuzed. Oczywiście jest fabrycznie nowy, wyciągnięty z opakowania tylko na potrzeby zdjęć. Krawat będzie w sam raz na pierwszy wieczór zapoznawczy z rodzicami dziewczyny, bo jest przebojowy, ale przy tym szalenie męski oraz zdradzający niezachwianą pewność siebie noszącego. Po wieczorze w takim krawacie macie zapewniony seks z dziewczyną. Z jej matką zapewne też. Możliwe, że dołączy się również jej stary. I już wiesz, że chcesz go mieć. Krawat, nie starego, choć to pewnie indywidualna sprawa, nie zamierzam oceniać. Cytat Tak, pomysł na znane i kojarzone logo CK odgapiłem od DK, bo będąc dzieckiem uwielbiałem tę małpę. - Calvin Klein Okej, do rzeczy, jak wśród dżentelmenów przystało. Główny regulamin dostępny w pierwszym poście tematu, więc tam odsyłam świeżaków. Aby wziąć udział w losowaniu czerwonego, seksownego krawata należy w tym temacie wkleić ulubionego mema związanego z cyklem Donkey Kong, albo ogólnie z małpami, ale - UWAGA - zakaz wklejania memów z Nosaczami, bo i bez tego jest ich od chuja, więc zlitujcie się. losowanko wiadomo - za jakiś tydzień, plus minus. wysyłka też wiadomo - w trakcie kolejnego tygodnia, będę o niej informował zainteresowanego (forma niezmienna: tylko Poczta Polska Priorytet). Wyniki ankiety podpowiadają mi, że powinienem wprowadzić wydłużony czas bana dla podwójnych (i więcej) zwycięzców, więc to robię. +2 do bana za każdą drugą i kolejną wygraną. Okrutne? Nie dla tych, którzy jeszcze nie mieli okazji wygrać w ogóle. Obecnie zbanowani użytkownicy (w nawiasie ilość giwałejów do przeczekania): Spoiler balon (1) Dante (2) Pupcio (5) LISTA NAGRÓD DODATKOWYCH. To przedmioty o mniejszej, a czasem znikomej wartości, dla których nie warto z różnych powodów (przede wszystkim małego zainteresowania i niewielkiej liczby chętnych) organizować osobnych losowań. Albo miejsce dla rzeczy niekoniecznie związanych ściśle z gierkami (choć wypada, aby chociaż pośrednio nawiązywały). Założenie jest takie, że laureat głównego losowania może sobie z tej listy dobrać jedną nagrodę dodatkową. Może, ale nie musi, więc jeśli nic z listy go nie interesuje, to żaden problem. Listę będę uzupełniał na bieżąco, bo czasem wpadają mi w ręce jakieś mniej istotne pierdoły czy gierki o symbolicznej wartości. Zapraszam też chętnych użytkowników, bo to jest miejsce dla tych wszystkich, którym nie chce się organizować osobnego giwałeja, a szukają nowego domu dla zbędnych gadżetów/gierek z kosza. Oczywiście kwestia zorganizowania wysyłki leży po ich stronie i niczego nie zamierzam narzucać (chodzi przede wszystkim o sposób/termin wysyłki i kto płaci). Lista: Artbook Frostpunk. Nowy, wciąż w folii (lekko naddartej, ale sam artbook nie jest zadraśnięty). Format 19x14cm. Wspaniały kalendarz ścienny 2021 prosto z Jedynego Magazynu Tylko O Konsolach PSX Extereme. Format w zwisie 40x30cm. Gra PS4 Pro Evolution Soccer 2019. Polska okładka, ogólny stan bardzo dobry, ale pudełko ma połamany trzpień. Wspaniałomyślnie dorzucam więc kopertę na płytę, by zbytnio nie latała w środku. Breloczek Sushi Striker. Nowy. Metalowy. Trzy arty i OST do Anno 1800. Wszystko w gustownej, kartonowej kopercie. Gra na PS3 Batman: Arkham City. Wydanie GOTY z najbardziej oszpeconą okładką w historii branży. Stan płyty bdb, pudełka i papierów (ang) również. Gra na PS3 L.A. Noire. Complete Edition. Stan płyty dobry (pojedyncze mikroryski, ale wszystko hula, bo sam w nią swego czasu grałem), papiery stan bdb (jest solidna instrukcja w formie książeczki, angielska), pudełko stan raczej mierny (ślady kleju i rysy, ale nie jest w żaden sposób pęknięte). Gra na PS3 Vanquish. Stan płyty bdb, papiery bdb (książeczka-instrukcja po angielsku), pudełko stan dobry (lekko pomarszczone z tyłu). Póki co tyle. Oczywiście zapraszam ewentualnych użytkowników (nie anonimowych) chętnych do przeprowadzenia w moim imieniu losowania w dowolnej, nawet najprostszej formie. Może być ciągnięcie losów, może być turniej w jakiejś grze, cokolwiek. Poziom kreatywności zostawiam wedle uznania. To który przystojniak pragnie takiego krawata? Edytowane 28 lutego 2021 przez Kmiot 5 3 14 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 8 minut temu, Kmiot napisał: ym razem coś dla prawdziwych dżentelmenów. Dla ludzi stylowych i pragnących się prezentować atrakcyjnie w każdych okolicznościach. Często bywasz ma bankietach? Co niedzielę w kościele? A może jesteś regularnym gościem na mniej lub bardziej wykwintnych weselach? Wigilia u rodziców? Sylwester na zadupiu? W takim razie mam coś specjalnie dla Ciebie. Pasujący absolutnie do wszystkiego i do niczego czerwony krawat. Tak się zastanawiam czy do notariusza by się nadał? Ps czy na fotce jest jang ? Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 318 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Juz sam nie wiem czy bawie sie lepiej przy losowaniu nagrod czy tych zapowiedziach Kmiota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Wchodzę w to: Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 380 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Szkoda, że to nie jest krawat od Kinga z pierwszego Tekkena, ale nie zawsze jest niedziela: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 28 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2021 Jj XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 Nie biore udzialu w losowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 Wracam z banicji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 1 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2021 Nie biore udziału, ale liczę na dobre zawody. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi