Pupcio 18 370 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Kmiot=zdrowy wariat? Przepraszam, to było zbyt mocne Cytuj
Bzduras 12 445 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Wszyscy mają mambę, mam i ja @Kmiot, jeszcze raz wielkie dzięki. Teraz byłem drugi, a czuję się jak pierwszy No to zaraz hyc do giercowania. 3 1 Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Nie no mi chyba listonosz za(pipi)ał.... Cytuj
Bzduras 12 445 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 1 godzinę temu, WisnieR napisał: Nie no mi chyba listonosz za(pipi)ał.... Spokojnie, dojdzie. U mnie paczka była dopiero po 17, miej wiarę w listonoszy Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Orzeł wylądował, powtarzam, orzeł wylądował. 3 2 Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 8 kwietnia 2021 Czyli domykamy wątek edycji #12. Tyle szczęścia na jednej stronie tematu. Gratulacje Panowie i do następnego razu. Znaczy jak Wam się bany skończą xd 1 1 1 Cytuj
Bzduras 12 445 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Opublikowano 8 kwietnia 2021 21 minut temu, Kmiot napisał: Gratulacje Panowie i do następnego razu. Znaczy jak Wam się bany skończą xd Ale powiedz chociaż, że z banem można obserwować kolejne edycje, dobrodzieju Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 8 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 8 kwietnia 2021 Obserwować zawsze można. Tak naprawdę to nikt tego nie sprawdza. Można nawet wrzucać niezobowiązujące memy. 1 6 Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 9 kwietnia 2021 Z przykrością informuję, że po długiej i wyczerpującej walce Super Jajo Bros przegrali dzisiaj z grawitacją. Teraz już razem szukają księżniczki w innym zamku. Pogrzeb już się odbył, mieli piękną szufelkę. Spoiler A w środku: 1 3 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Teraz już wiem czemu cały dzień czułem taki dziwny niepokój. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Dobrze, ze mama nie musiala tego czytac na glos. Co by sobie pomyslala. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 14 minut temu, Mejm napisał: Dobrze, ze mama nie musiala tego czytac na glos. Co by sobie pomyslala. Że ma syna zboczeńca. Proste. Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 10 kwietnia 2021 Krawczyk, Książę Filip, Super Jajo Bros, a teraz to. Niech ten tydzień już się skończy. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 623 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 kwietnia 2021 (edytowane) Sobota wieczór, nikt nie czeka, ale tradycja zobowiązuje, więc lecimy. Oddam za mema #13 Na dobry początek, wczucie w klimat i rozluźnienie zalecam odpalić ten kawałek. Poważnie - ODPAL TEN KAWAŁEK. 10 dzień czerwca 2018 roku. Święto Graczy, czyli E3, najprawdopodobniej jedno z ostatnich w historii. Trwa konferencja Bethesdy, a na scenę po brzegi wypełnioną atmosferą oczekiwania wychodzi ON - Todd Howard, jeden z głównych mózgów odpowiedzialnych za serie Fallout i Elder Scrolls. Todd ma całe 168 cm wzrostu, więc łatwo go przegapić, ale tym razem dostrzegają go wszyscy. I wszyscy drżą w oczekiwaniu jakież to wieści przynosi. Wszyscy są gotowi spijać kłamstwa płynące z jego złotych ust - tych samych, którymi potem całuje ukochane osoby, a teraz te usta będą napierdalać łgarstwami jak z armaty. Usta Howarda mówią, że powinniśmy się ekscytować. Że nadchodzi coś, czego do tej pory nie doświadczyliśmy. Że przed nami nowa jakoś graficzna, oprawa pełna detali, których ilość przewyższa jedynie ilość przemilczeń i niedomówień w jego obietnicach. Że nie będzie bugów, bo tym razem twórcy się postarali, nie to co w przypadku wszystkich wcześniejszych projektów. Że co prawda będzie w tej grze trochę dziwnych pomysłów, ale "it just works". A potem zamiast Fallouta 5 ogłasza światu Fallouta 76. Pomyślałem wtedy, że to może zaburzyć ich długoterminowe plany, bo gdy kiedyś dotrą do Fallouta 75, to następnie będą musieli ominąć Fallouta 76 i wydać od razu Fallouta 77. Ale chyba tylko ja dostrzegłem tę skazę w misternym planie Bethesdy i Todda Howarda. Wlana w serca fanów serii nadzieja żywiła ich aż do samej premiery Fallouta 76. Co było potem? Chyba lepiej nie rozdrapywać tego strupa, choć jak zwykle - pokusa jest spora. Nieważne. Ważne jest to, że tym razem mam dla Was... ...no przecież, że nie Fallouta 76. Za kogo Wy mnie uważacie? Przecież w liście bonusowej są wartościowsze rzeczy. Nie wiem jak ktokolwiek mógł pomyśleć, że zaproponuję Fallouta 76. Szanujmy się. Spoiler Nagrodą będzie gra Fallout Shelter. Ta sama, która w wersjach cyfrowych jest darmowa (i całkiem wciągająca, muszę przyznać), a jej wydanie fizyczne ukazało się w dość niecodziennej formie - w formie gry planszowej. Pudełkowcy znowu górą, bo to zupełnie inny poziom majestatu. Cyfrowcy klikają zgarbieni przed ekranikiem, a monarchowie pudełek zbierają grupę znajomych, zapraszają prawdziwą dziewczynę (tej wioskowej dziołchy z Stardew Valley nie da się zaprosić nigdzie), albo organizują rodzinny obiad i rozkładają grę na stół/podłogę, by czerpać z niej nieograniczoną radość. Jest śmiech, wzajemne przekomarzania, ból porażki, którą trzeba z godnością znosić na oczach bliskich. Gra jest nowa, wciąż zafoliowana, żadne tam "odpakowana tylko w celu sprawdzenia zawartości", nie. Jest fabrycznie nowa. W stylowym, metalowym pudełku (wymiary 22x16x7cm) zdobionym tłoczeniami na pokrywie. Jeśli kiedyś odziedziczyliście zestaw gwoździ i śrubek po dziadku, albo zestaw herbat po babci, to prawdopodobnie wraz z takim opakowaniem. Spoiler https://www.rebel.pl/gry-planszowe/fallout-shelter-edycja-polska-112242.html To polska wersja językowa gry przeznaczonej dla 2-4 graczy powyżej 14 roku życia. Jedna partia przewidziana jest na 60-90 minut. Jeśli jesteś Graczem z krwi i kości, to chcesz tę grę. No, chyba że nie masz znajomych/rodziny/ albo masz bana na giwałej, to wtedy nie xd Zasady chyba nikogo nie zaskoczą, ale wypada je przytoczyć. Jeśli jesteś nowy, to zalecam pierwszy post tematu, aby potem nie było nieporozumień. aby wziąć udział w losowaniu należy w tym temacie wkleić ulubionego mema (obrazek/gif/film) związanego z cyklem Fallout. Oj, na wąski wybór nikt nie powinien narzekać. zwycięzcę wylosuję w okolicach następnego weekendu, a nagrodę wyślę (priorytetowa paczka Poczty Polskiej) w trakcie tygodnia po weekendzie. możliwy deadline zgłoszeń w okolicach piątku w zależności od formy losowania i potrzeby przygotowania akcesoriów. Te elementy są jeszcze niepewne, więc możliwe, że w piątek lista zostanie nagle zamknięta i reklamacje nie będą uwzględniane. pojawili się chętni użytkownicy na zorganizowanie losowania w moim imieniu (kłaniam się w pas), więc zapraszam ich na PM, jeśli są wciąż chętni w tym akurat giwałeju. Piszę o tym tutaj, bo nie chcę się narzucać i nie mam pewności czy akurat w okolicach przyszłego weekendu będą mieli czas oraz ochotę by się tym zająć. A także czy akurat nie będą chcieli sami wziąć udziału w losowaniu. Zostawiam im inicjatywę i omijam element presji - jak nie tym razem, to no sress, bo będą kolejne okazje. przypominam uczestnikom o pilnowaniu własnego udziału i wyników (minimum zaangażowania), bo ja sam się do zwycięzcy nie odezwę, a jeśli się wkurwię długą nieobecnością (wyjebką na temat gościnnego użytkownika) to zaklepuję sobie prawo przekazania nagrody komuś innemu (anulowania). Ostatnia edycja była pod tym względem wręcz wzorowa mimo nieprzewidywalnych elementów, więc to pokazuje, że można. Lista bonusowa: Artbook Frostpunk. Nowy, wciąż w folii (lekko naddartej, ale sam artbook nie jest zadraśnięty). Format 19x14cm. Wspaniały kalendarz ścienny 2021 prosto z Jedynego Magazynu Tylko O Konsolach PSX Extereme. Format w zwisie 40x30cm. Trzy arty i OST do Anno 1800. Wszystko w gustownej, kartonowej kopercie. Gra na PS3 Batman: Arkham City. Wydanie GOTY z najbardziej oszpeconą okładką w historii branży. Stan płyty bdb, pudełka i papierów (ang) również. Gra na PS3 L.A. Noire. Complete Edition. Stan płyty dobry (pojedyncze mikroryski, ale wszystko hula, bo sam w nią swego czasu grałem), papiery stan bdb (jest solidna instrukcja w formie książeczki, angielska), pudełko stan raczej mierny (ślady kleju i rysy, ale nie jest w żaden sposób pęknięte). Gra na PS3 Vanquish. Stan płyty bdb, papiery bdb (książeczka-instrukcja po angielsku), pudełko stan dobry (lekko pomarszczone z tyłu). PSX Extreme # 284 (kwiecień 2021) - wersja kioskowa "basic", czyli bez dodatkowych stron PE+. Egzemplarz w zasadzie nowy, ale może mieć drobne zagięcia czy inne felery wynikające z faktu, że przychodzi do mnie pocztą i różnie bywa z jego stanem. No i często to egzemplarz, który czytałem, więc może mieć ślady używania, choć zawsze dbam o materiał. No, to chyba na tę chwilę wszystko. Aha, aktualnie zbanowani użytkownicy (w nawiasie ilość giwałejów do odsiadki): Pupcio (2) MichAelis (3) MYSZa7 (2) WisnieR (3) Bzduras (3) creatinfreak (5) No, teraz to chyba już naprawdę wszystko. Edytowane 11 kwietnia 2021 przez Kmiot 11 7 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Cóż za klimatyczny opis. Piosenka oczywiście odpalona. I ta planszówka 1 Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opis jak zwykle świetny, podziwiam za chęci 1 Cytuj
Moldar 2 247 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Gra planszowa? Najs, akurat wkręciłem się z kobietą to może tym razem 1 Cytuj
BRY@N 1 440 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Nie biorę udział ale wrzucę 2 Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Jako ze nie biore udzialu to zamiast mema wrzuce swoja historie z "seria" Fallout, byc moze dla niektorych bedzie zabawniejsza niz wynik wyszukiwania w google grafika "fallout+meme". Pod koniec pieknej dekady lat 90 jako pelniak w cdaction ukazal sie Fallout 1. Jako ze gra byla juz na rynku od dwoch lat i obrosla w legende oraz, ze nie bylo mi nigdy spieszno do jej ogrania nawet na ruskim tloku, postanowilem skorzystac z okazji i w koncu poznac ten wychwalany tytul. Zainstalowalem, odpalilem, stworzylem postac i zaczlem gre. Wyszedlem ze schronu, zmarnowalem wszystkie naboje na pierwszego skorpiona i wyje.balem wpiz.du do kosza zniesmaczony, ze jak gra w ktorej postac nie potrafi z pistoletu trafic do przeciwnika stojacego pol metra od niej moze byc uznawana za takiego mesjasza. Klaniam sie nisko, to bylo moje mejmowisko. 2 1 Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Teraz to już na pewno się uda 1 Cytuj
oFi 2 452 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 [nie biorę udziału] kiedyś wrzucałem w 2017 podczas oglądania z forumkiem konfy Bethesdy 1 8 Cytuj
Pupcio 18 370 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Wnoszę wniosek o dożywotniego bana dla użytkownika oFi. 1 4 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi