oFi 2 452 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Yebaniutki wie jak sobie wyszkolić widzów. Wieczór zamierzam spędzić na forumku w takim razie w oczekiwaniu na losowanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Mam nadzieje, ze naje.bka byla harnasiami jak na polacki akcent tej edycji przystalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Człowiek chciał iść świętować zdjęcie maseczek w jakimś barze a tu trzeba się na forumku zameldować, ciężki żywot Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 622 Opublikowano 15 maja 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 (edytowane) Dobra, chuj, zapłacone. Macie. Standardowo proszę nie wołać zwycięzcy, aby nie psuć mu niespodzianki i nie odbierać EMOCJI z oglądania. Nagranie dokonane trochę na szybko i dziko, metodą chałupniczą, proszę o wyrozumiałość. Momentami obraz traci odrobinę ostrość, a zresztą zobaczcie sami. Możliwe, że na YT coś tam się jeszcze przetwarza i najwyższe jakości mogą być jeszcze niedostępne. PS Tak, chodziło o JEDNOROŻCA xd Edytowane 15 maja 2021 przez Kmiot 16 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 tak blisko, tak blisko Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 O cie chuj Graty dla finalistów Jak widziałem losowanko przez bitkę myślałem że znowu na początku odpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 318 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Zasluzenie, jako pierwszy zglosil sie z czystej zajawki a nie dopiero jak wlecial dodatkowy fant 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Super rywalizacja. Te "losowania" z walkami mi się najbardziej podobają. Z jednej strony żałuje że nie wziałem udziału właśnie dla tych emocji w sposobie "losowania" z drugiej i tak bym nie korzystał z pada jakbym wygrał więc tak jednak lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 43 minuty temu, LiŚciu napisał: Te "losowania" z walkami mi się najbardziej podobają. A mi odwrotnie. Tutaj duzy plus, ze Kmiot przez 20min komentowal a nie odpalil randomizer i poszedl grac w cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Fajna bitka to była, nigdy nie zapomnę. Takie randomowe walki fajne są, no i komentowanie na plus. Wincyj takich konkursów. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Jak zwykle pozytywny komentarz! Gratki dla zwycięzcy - faktycznie tym razem się należało szczególnie. A ja przynajmniej zobaczyłem o co chodzi w tym Smashu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 16 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 Fajna formuła z tym Smashem Szkoda tylko ,ze trafił mi się jakiś dzieciak z pytongiem w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 16 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 Ryu, ty cipo Fajny ten Smash of korz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 13 godzin temu, Figuś napisał: O cie chuj No , no, Ty już wiesz co i gdzie (adres + ewentualny bonus). 13 godzin temu, schabek napisał: Zasluzenie, jako pierwszy zglosil sie z czystej zajawki a nie dopiero jak wlecial dodatkowy fant O tym samym w sumie pomyślałem, ale dopiero po fakcie. Nawet mówiąc "uchwyt nikogo" powinienem dodać: "poza Figusiem, bo on akurat chciał". 12 godzin temu, Mejm napisał: A mi odwrotnie. Tutaj duzy plus, ze Kmiot przez 20min komentowal a nie odpalil randomizer i poszedl grac w cos innego. Komentowaniem trudno to nazwać, ale coś tam pobełkotałem, nie zawsze ogarniając co się dzieje na ekranie. Sporo grałem w tego Smasha, ale na poziomie easy, jedynie w celu odblokowania wszystkich postaci (na start jest tylko 8 dostępnych). 1 godzinę temu, Ukukuki napisał: Fajna formuła z tym Smashem Smash ma tę zaletę, że jest bardzo elastyczny i losowanie można zrobić praktycznie w każdej sytuacji. 9 zawodników i jeden bez pary? Robimy walki w trójkach. Duży wybór zmiennych zasad. Można wyłączyć itemy i zrobi się bardziej przejrzysta bitka. Wrzucasz czterech zawodników na arenę, dajesz walkę na klasycznym HP, po jednym życiu i w rundzie poniżej dwóch minut masz szybki wynik, więc można to zrobić sprawnie i zamknąć się w rozsądnych ramach czasowych nawet przy dużej ilości chętnych. 74 fighterów do wyboru z rożnych gier (plus kilkunastu w ewentualnym płatnym DLC) oraz około 100 aren walki to spory potencjał, miły dla oka każdemu konsolomaniakowi chyba. Jeśli któregoś razu nie zdążę przygotować innego losowania (albo zabraknie mi pomysłu), to prawdopodobnie skorzystam właśnie ze Smasha, ale pobawię się ze zmianą zasad, aby było "inaczej". Wady? No tak jak wspomniałem - Switch nie ma możliwości wygodnego zrzucenia/nagrania gameplayu. Trzeba się bawić w jakieś dodatkowe urządzenia przechwytujące obraz, podłączenia do PC i robi się z tego czasochłonne zajęcie. Chyba, że o czymś nie wiem. 2 godziny temu, Ukukuki napisał: Szkoda tylko ,ze trafił mi się jakiś dzieciak z pytongiem w ręce Byłem nieprzygotowany, ale już się dowiedziałem. Lucas z "wenżem" w ręce, to z uniwersum Earthbound/Mother ponoć pochodzi. Natomiast Robin to z serii Fire Emblem, ale w tym cyklu to co druga postać wygląda tak samo, więc nic dziwnego, że nie skojarzyłem. Tak czułem, że pewnie jakieś jrpg czy coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 16 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 4 minuty temu, Kmiot napisał: Wady? No tak jak wspomniałem - Switch nie ma możliwości wygodnego zrzucenia/nagrania gameplayu. Trzeba się bawić w jakieś dodatkowe urządzenia przechwytujące obraz, podłączenia do PC i robi się z tego czasochłonne zajęcie. Chyba, że o czymś nie wiem. Nagrywanie telefonem na statywie wyszło dobrze, oglądając to ani razu nie czułem ,że jakość jest kiepska. Tylko jak się jest uczestnikiem to jednak +5 do przyjemności oglądania. Co do Smasha muszę go w końcu zakupić, switcha mam praktyczne od premiery a jeszcze sporo gier nie ograłem. 6 minut temu, Kmiot napisał: Byłem nieprzygotowany, ale już się dowiedziałem. Lucas z "wenżem" w ręce, to z uniwersum Earthbound/Mother ponoć pochodzi. Pierwsze co zrobiłem to szukanie w Google co to za postać. Earthbound to niestety nie moja bajka chociaż wiele dobrego słyszałem o odsłonie na SNESa. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 16 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 Niby przegrałem, ale to że rozi poleciał razem ze mną to chyba najlepsze co mogło się wydarzyć w tej walce Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 16 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 22 godziny temu, Kmiot napisał: Pierwszy raz robiłem losowanie na kacu i prawdopodobnie miałem jeszcze jakieś promile we krwi, więc doceńcie fatygę. No proszę, słowa wielkiego wieszcza tutaj pasują idealnie: W dniu 17.04.2021 o 17:52, Kmiot napisał: Widzę, że pomału można zakładać jakiś klub. wink, wink Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 16 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 2 godziny temu, oFi napisał: Niby przegrałem, ale to że rozi poleciał razem ze mną to chyba najlepsze co mogło się wydarzyć w tej walce No jeszcze dodaj, ze jego ksywa byla napisana w i e k s z a czcionka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 365 Opublikowano 16 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 Ej fajne losowanko, smaczki do najlepszego serialu świata, nagrywanie tv komórką daje mega dużo konsolowej DUSZY no i ofi znowu przegrał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 16 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 maja 2021 Czysty przypadek z tą czcionką. Rzecz edytowana jeszcze na telefonie i tam jest taki dynks do "rozciągania" rozmiaru wklejanego napisu. Znajduje się w narożniku samego napisu, więc możecie sobie wyobrazić jak niewielkich to było rozmiarów. Podsumowując: tam nie było żadnych zamiarów, zazwyczaj czysty fart i filozofia "a chuj, niech będzie taki". 1 godzinę temu, Bzduras napisał: No proszę, słowa wielkiego wieszcza tutaj pasują idealnie: wink, wink Żaden powód do dumy, ale zawsze jakieś usprawiedliwienie nieprofesjonalizmu. 4 minuty temu, Pupcio napisał: Ej fajne losowanko, smaczki do najlepszego serialu świata, nagrywanie tv komórką daje mega dużo konsolowej DUSZY no i ofi znowu przegrał Tak, było zupełnie jakbyśmy wszyscy siedzieli przed TV i oddawali się beztroskiemu granku niczym za czasów kanapowych multiplayerów. btw. paczka już zapakowana, Figuś w ramach bonusu dobrał sobie majowy numer PE. Aczkolwiek mam jeszcze jeden egzemplarz do oddania, więc fant nadal zostaje na liście bonusowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Paczusia dotarła cała i zdrowa Trochę Nintendo propagandy po otwarciu paczuszki Pod nią główna nagroda @Kmiot ta pocztówka z pixela chyba się tam nie miała znaleźć, odeślę No i z Dark Soulsami wygranymi też u Honorowego Senior Membera Kiedyś zagram i mam nadzieję się przekonam do Serii Ktoś może polecić dobry adapter Bluetooth do PC? Będzie działać z tym MSu do pada od Xbona? 5 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 18 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Szybko poszło. Homo propaganda niezamierzona, po prostu zabrakło mi materiałów do wypełnienia kartonu, aby graty zbytnio nie latały w środku. Do niczego nie namawiam. Dziękuję za fotorelację i niech sprzęt służy dobrym celom i graniu w dobre gry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 622 Opublikowano 22 maja 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Oddam za mema #16 Wiem, wiem. Tym razem nie będzie to ani GORĄCA PREMIERA, ani edycja z zaskakującym twistem fabularnym, ale ja NAPRAWDĘ mam jeszcze do oddania przedmioty/gry o rozsądnej wartości i kiedyś muszę się ich pozbyć, więc tym razem już na serio-serio zwalniamy tempo i bez silenia się na suspens kładę na stół po prostu gierkę. Wypadałoby ją jakoś zaprezentować, choć jestem pewien, że tytuł tego nie wymaga. Gra, która z łatwością przerosła pokładane w niej oczekiwania i została przyjęta szczególnie ciepło, zarówno wśród "krytyków", jak i wśród graczy przede wszystkim. Nie siliła się ona na kontrowersje (hi TLoU2!), nie wymyślała gameplayu na nowo, jednak została przygotowana z pietyzmem, duszą i artystycznym zacięciem. Złośliwie była określana Assassin's Creed w Japonii, ale Ghost of Tsushima jest czymś więcej, niż tylko reskinem cyklu Ubisoftu. Pewnie, że kanwa rozgrywki jest podobna, żeby nie powiedzieć, że identyczna. Ale jednocześnie upstrzona jest ona autorskimi ideami, urozmaicona istotnymi rozwiązaniami w rozgrywce oraz wysublimowanymi niuansami. Zrozumie to każdy, kto już na starcie gry będzie mógł pogalopować przez trawę pampasową i cicho westchnie z podziwem. Więcej chyba dodawać nie trzeba, bo o grze powiedziano już prawdopodobnie wszystko. Bez wątpienia jest to artystyczny majstersztyk z doskonale oddaną atmosferą, niezwykle satysfakcjonującym (również kunsztownym!) systemem walki oraz sprawnie napędzającą gracza fabułą. Trochę ryzykuję z tym giwałejem, bo ilu jeszcze graczy nie zdążyło się z tym tytułem zapoznać? Zapewne niewielu. A jeśli już, to z pewnością mieli POWAŻNE usprawiedliwienie. Ale jeśli jacyś się jeszcze uchowali, to będzie dla nich dobra okazja, by móc nadrobić tę wstydliwą zaległość, bo mam tutaj Ghost of Tsushima w polskim wydaniu okładkowym, całość wciąż szczelnie opakowaną w oryginalną folię. Gra oczywiście z powodzeniem (oraz odpowiednimi profitami) może być odpalona na PS5. Na PS3 nie, więc zgaduję, że Mejm znowu nie bierze udziału. Wiem, że żart oklepany, ale nie potrafiłem się powstrzymać. Nie mam weny, więc mknę do istoty sprawy. Zasady giwałeja: Podstawowy i rozszerzony "regulamin" dostępny w pierwszym poście, więc tam odsyłam nowicjuszy; Aby wziąć udział w losowaniu gry należy w tym temacie wkleić mema związanego z grą Ghost of Tsushima. Można również zamiast tego stworzyć własne haiku xd Losowanie w okolicach przyszłego weekendu, wysyłka nagrody w tygodniu następującym po losowaniu; Możliwy deadline w okolicach piątkowego wieczoru. To zależy od ewentualnych planów dot. sposobu losowania i czasu niezbędnego do jego bezinwazyjnego przygotowania. O ewentualnym zamknięciu zgłoszeń poinformuję w temacie. Jeśli ktoś ma ochotę zorganizować w moim imieniu losowanie, to zapraszam. Przyjmę również pomysły czy też tytuły gier, które taką możliwość oferują. Od biorących udział oczekuję minimum zaangażowania, bo zwycięzcy nikt nie poinformuje o wygranej ani go nie zawoła, więc należy wyników losowania pilnować na własną rękę. Lista bonusowa: Artbook Frostpunk. Nowy, wciąż w folii. Format 19x14cm. Wspaniały kalendarz ścienny 2021 prosto z Jedynego Magazynu Tylko O Konsolach PSX Extereme. Format w zwisie 40x30cm. Trzy arty i OST do Anno 1800. Wszystko w gustownej, kartonowej kopercie. Gra na PS3 Batman: Arkham City. Wydanie GOTY z najbardziej oszpeconą okładką w historii branży. Stan płyty bdb, pudełka i papierów (ang) również. Gra na PS3 L.A. Noire. Complete Edition. Stan płyty dobry (pojedyncze mikroryski, ale wszystko hula, bo sam w nią swego czasu grałem), papiery stan bdb (jest solidna instrukcja w formie książeczki, angielska), pudełko stan raczej mierny (ślady kleju i rysy, ale nie jest w żaden sposób pęknięte). PSX Extreme # 284 (kwiecień 2021) - wersja kioskowa "basic", czyli bez dodatkowych stron PE+. Egzemplarz w zasadzie nowy, ale może mieć drobne zagięcia czy inne felery wynikające z faktu, że przychodzi do mnie pocztą i różnie bywa z jego stanem. No i często to egzemplarz, który czytałem, więc może mieć ślady używania, choć zawsze dbam o materiał. Artbook Dragon's Crown - stan niestety dostateczny, bo wygląda jakby ktoś go położył na łóżku, a potem na nim usiadł. Grzbiet lekko załamany w kilku miejscach, dodatkowo mam wrażenie, że klej jest niskiej jakości i lada chwila może zacząć puszczać. Format 25x18, angielski, ok. 64 strony. Steelbook Fifa 20 - Fifa Ultimate Team, nowy w folii. Rozmiar standardowych pudełek gier (PS4/XO). Zdjęcie tyłu. Cztery komiksy z Kolekcji Pixela. Produkty skromne objętościowo (każdy po 16 stron), więc wrzucam jako jeden fant. Z tego co widzę, są to swoiste ukłony dla czterech klasycznych gier: MicroProse Soccer, Sim City, Jet Set Willy i Doom. Lektury tam niewiele, ale przynajmniej chwilami przykuwa wzrok. (fant od użytkownika Dud.ek) PSX Extreme #274 (czerwiec 2020) - ktoś może będzie zainteresowany czymś do poczytania na sraniu. (fant od użytkownika Dud.ek) PSX Extereme #285 (maj 2021) - wersja kioskowa, czyli bez dodatkowych stron PE+. Może posiadać minimalne znamiona lektury. *NEW* Plakat Secret of Monkey Island - autor: Jakub Różalski, format A1 (841x594mm, kreda mat 130g), zapakowany w tubę. Użytkownicy na cooldownie (w nawiasie ilość giwałejów do odsiadki): creatinfreak (2) mitra (3) kotlet_schabowy (2) Dante (4) Figuś (5) Chyba o niczym nie zapomniałem. 11 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 247 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Z tydzień temu wpadła platyna, więc nie biorę udziału 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Majowy wieczór, płyta z grą się kręci, słodkie piknięcie konsoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi