Kmiot 13 623 Opublikowano 8 września 2021 Autor Opublikowano 8 września 2021 Pupcio to w ogóle. Stardew Valley wygrał jak nie miał Switcha. Tonego wygrał jak nie ma Xboxa. Tylko skarpety wygrał jak już miał stopy. XM. widzę, że dostał awizo, więc musi zapierdalać na pocztę i stać w kolejce że starymi babami, hehe. 4 Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 Wygrał, ale przegrał. Jak Polska drugą wojnę światową. Cytuj
XM. 10 853 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 49 minut temu, Kmiot napisał: Pupcio to w ogóle. Stardew Valley wygrał jak nie miał Switcha. Tonego wygrał jak nie ma Xboxa. Tylko skarpety wygrał jak już miał stopy. XM. widzę, że dostał awizo, więc musi zapierdalać na pocztę i stać w kolejce że starymi babami, hehe. Zajebiste kurwy jebane w pp pracują. Cały jebany dzień w mieszkaniu i nikt nie zadzwonił tylko sobie awizo wrzucił do skrzynki, brak słów. E: i awizo też nie ma. Co za ludzie 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 listonosz pewnie wyszedł z założenia że kradzież giwałeja to nie kradzież 1 Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 8 września 2021 Autor Opublikowano 8 września 2021 Tymczasem aktualizacja Listy Bonusowej. Standardowo dorzucam nowy (wrześniowy) numer PE (okładka bez cycków), który jednak widać, że przeszedł ciężką próbę w transporcie prenumeraty. Ktoś go w zasadzie przełamał w poprzek grzbietu, choć oczywiście w zupełności nadaje się do lektury. Znacznie ciekawsze i fanty w lepszym stanie podesłał mi @łom, za co dziękuję mu z tego miejsca. A są to: Gra na PS4 The Surge. Polska okładka, całość w stanie bardzo dobrym/idealnym. Generalnie gry raczej nie trzeba specjalnie przedstawiać na forum konsolomaniaków. Grana PS4 Mirror's Edge: Catalyst. Wunderschön, herrlich inszeniert und seinen wurzeln treu. Czyli niemiecka okładka. Ale stan techniczny jak wyżej, czyli bardzo dobry/idealny. Jeszcze raz dzięki Łomie, prawilna mordeczko. Możecie zostawiać mu plusy kilka postów wyżej. Elko. 4 Cytuj
XM. 10 853 Opublikowano 9 września 2021 Opublikowano 9 września 2021 Mam i wreszcie Ja. Dziękuję prezesie, w weekend sprawdzę giere oczywiście La noire też jest, tylko już na półeczce 3 3 Cytuj
Dante 430 Opublikowano 10 września 2021 Opublikowano 10 września 2021 I Thor widzę, ż się na półce chowa i spuchł do roli w nowym God of War akurat. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 623 Opublikowano 11 września 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 września 2021 (edytowane) Jesteście tu jeszcze? Coś podać? Jaka cena? No standardowa - jeden mem. Oddam za mema #23 Zakładam, że gracie trochę w gry wideo. I że robicie to nie od wczoraj. I że kojarzycie takiego jegomościa zwanego Mario. Gruby? Niski? Lubi jeść grzyby, wyższe od niego panny (preferuje blondynki) oraz uwielbia swojego wąsa? Coś świta? Przywołuję tutaj tego piszczącego matoła w tym momencie zupełnie bez powodu, bo nie on będzie dzisiaj bohaterem i maskotką giwałeja. Wystarczy, że jest i zawsze był maskotką Nintendo. Ale Sega kiedyś szła z nimi na noże i koniecznie potrzebowała się przeciwstawić na płaszczyźnie platformowego pupila. Wymyślili więc przebojowego Jeża. Był superszybki, niebieski i nosił modne buty. A potem podjął równą walkę z tłustym, aczkolwiek gibkim hydraulikiem. Gdzie dzisiaj znajdują się jeden z drugim chyba nie muszę tłumaczyć. Body positive Mario nadal skacze po głowach przeciwnikom i podnosi poprzeczkę w gatunku platformówek, a Niebieski Jeż najlepsze lata miał w czasach 2D, a potem już tylko próbował. Jednak chciałbym oddać mu hołd, stąd ten giwałej. Chwila szczerości. Sonic nigdy mnie nie przekonał do siebie. Jestem graczem metodycznym i w platformówkach preferuję bezstresową (choćby z grubsza) eksplorację, zbieranie świecidełek, znajdziek, kompletowanie poziomów na 100%. Dynamiczny i często chaotyczny gameplay Sonica nigdy mi nie leżał. Tam zatrzymywanie się w celu zaplanowania kolejnych ruchów zabija flow rozgrywki. To zgoła inna filozofia rozgrywki i według mnie bardziej zręcznościówka, niż platformówka. Więc nie mam szczególnego sentymentu do postaci, choć Twój Stary mi świadkiem - próbowałem się do niej przekonać. Jak prędkości, to tylko w Wipeout. Ale będąc ostatnio w galerii sztuki dostrzegłem na ścianie między Krzykiem Muncha i Sądem Ostatecznym Boscha niepozorne arcydzieło. Niewielkie rozmiary skrywają w sobie nieproporcjonalnie wiele nostalgii oraz artyzmu. Czym prędzej zapytałem kustosza o autora. Ten wyciągnął opasły katalog, zaczął zawzięcie przewracać kolejne stronice, a ja kipiałem z niecierpliwości. Wreszcie jest. "To dzieło anonimowego autora kryjącego się pod pseudonimem Pixel Frames". Zadumałem się głęboko. "Piękne", stwierdziłem po długiej chwili nieprzeniknionej ciszy, na co kustosz jedynie pokiwał w milczeniu głową. Długo tak staliśmy kontemplując każdy detal. Nawet nie wiem ile czasu minęło, ale kiedy podszedł do nas woźny, odchrząknął i stwierdził "przepraszam panów, ale niedługo zamykamy galerię" wiedziałem już, że nie chcę się z tym widokiem rozstawać. Arcydzieło zakupiłem na pociechę własnych oczu, a teraz chcę przekazać je Wam. Niech uszczęśliwi kogoś jeszcze. Spoiler Teraz tak. Ramka Sonic jest nowa, w kartonowej obwolucie. Jej rozmiary to 23x23cm (i około 5 cm grubości). Drewniana obudowa (albo drewnopodobna, nie wnikam), szklana szybka. Podobnie jak wcześniejsza ramka Contry składa się z trzech tekturowych warstw, które pozorują efekt 3D czy też mini-paralaksy. Zdjęcia tego nie oddają, ale gwarantuję, że całość na żywo prezentuje się znacznie bardziej imponująco i okazale. Jest po prostu ładna i w sumie trochę z bólem serca się z nią rozstaję, ale pocieszam się, że do Sonica większej nostalgii i tak nie czuję, wiec jebać. No i niekoniecznie trzeba ją wieszać. Jej grubość pozwala na jej postawienie, a oni tego nie sprawdzają. Chyba więcej wprowadzenia nie trzeba, więc zapraszam do zasad. Zasady: Nowicjuszów zapraszam do pierwszego posta tematu w celu zapoznania się z globalnymi zasadami. Aby wziąć udział w losowaniu ramki należy w tym temacie wkleić ulubionego mema związanego z Soniciem. Standardowo: może to być .jpg .gif jakiś krótki filmik, a nawet jakiś efekt własnej twórczej pracy. Nawet jesli nieśmieszny, to uprawnia do udziału. Losowanie wstępnie zaplanowane klasycznie na okolice przyszłego weekendu. W razie potrzeby może się przesunąć, bo to trochę spontan i życie pisze różne scenariusze. Możliwy deadline w okolicach piątku, bo to zależy od stopnia przygotowań, które należy poczynić przed losowaniem. Po ostatnim losowaniu i stresie z niego wynikającym pilnie poszukuję ofiary, która obowiązek losowania wypełni za mnie. Oczekiwań co do formy losowania nie ma żadnych. Może być karteczka wyciągnięta ze słoika, może być pies wybierający przysmaki, może być w formie jakiejś gry (boty, AI vs. AI). Doceniam (i zapewne inni uczestnicy) inwencję oraz szanuję zaangażowanie, ale nie jest ono wymagane. Jeśli nie będzie chętnego to klasycznie - zorganizuję coś awaryjnie i na szybko. Jedyne czego wymagam od uczestników to osobistego dopilnowania wyników, bo nikt ich nie zawoła. To chyba niewielka cena za ewentualną nagrodę. Klasycznie też wygrany będzie uprawniony do wybrania sobie nagrody bonusowej (choć może ten przywilej odrzucić). Lista nagród bonusowych: Steelbook Fifa 20 - Fifa Ultimate Team, nowy w folii. Rozmiar standardowych pudełek gier (PS4/XO). Zdjęcie tyłu. Plakat Secret of Monkey Island - autor: Jakub Różalski, format A1 (841x594mm, kreda mat 130g), zapakowany w tubę. Trzy dowolne numery PE ode mnie - #59 (lipiec 2002) #274 (czerwiec 2020; od Dud.ek), #284 (kwiecień 2021), #285 (maj 2021), #286 (czerwiec 2021), #287 (lipiec 2021), #288 (sierpień 2021), *NEW* #289 (wrzesień 2021, stan dostateczny). Trzy dowolne numery PE od BRY@N - 132 174 175 180 184 191 194 195 196 197 202 203 204 205 207 209 210 214 215 217 225 227 232 235 237 239 241 242 245 247 251 252 254 255. komiksy Pixela, w ilości trzech sztuk. Oczywiście komplet liczony jako jedna nagroda. RĘKAW DZIARA zdobiona motywami z gry RAGE. Chuj wie, może ktoś się będzie przebierał na bal maskowy, to będzie w sam raz xd Worek - bidon z motywem Spyro the Dragon. Na pićko, aby lepiej smakowało żyćko. Długość 26 cm. Koszulka z motywami Skyrim. Przód i tył subtelnie zdobione. Wymagane prasowanie. Kraj pochodzenia: Bangladesz. Według metki to 100% bawełna. Rozmiar L. Oczywiście nowa, nienoszona. Całkiem śliczniutki i nowiutki (folia) steelbook Need For Speed: Heat. Kolorystyka wyborna. Przód i tył. Format jak pudełko do PS4. Naklejki na folii, więc nie powinno być z nimi problemu. (sponsor: Figuś) Gra Assassin's Creed: Odyssey na PS4. Płyta bez zarzutów, książeczka również, dwustronna okładka (chłop/baba). Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji, to teraz trafia się wyborna. (sponsor: Figuś) Gra Far Cry 3 na X360. Odnośnik przekieruje do posta ze zdjęciami bonusu. (sponsor: Luqat) Książka Gears of War: Pola Aspho (Karen Traviss). Odnośnik przekieruje do posta ze zdjęciem bonusu. (sponsor: creatinfreak) Gra Deus Ex Mankind Divided na PS4. Stan tip-top. Angielskie pudełko, okrągła płyta bez skaz. (sponsor: Rudiok) Gra Star Wars Squadrons na PS4. Gra wciąż w oryginalnej folii. VR opcjonalne. (sponsor: Rudiok) Plakat z Legend of Zelda. Nowy. 91,5x61 cm. *NEW* Gra The Surge na PS4. Stan idealny, okładka polska. (sponsor: łom) *NEW* Gra Mirror's Edge Catalyst na PS4. Stan idealny, okładka niemiecka. (sponsor: łom) *NEW* Komiks Horizon Zero Dawn Raróg. (sponsor: creatinfreak) *NEW* Legalny klucz Steam na eFootball PES 2021. (sponsor: krzysiek923) No i na koniec tradycyjnie lista uczestników mających aktualnie cooldown (w nawiasie ilość giwałejów do przeczekania, zainteresowanych proszę o sprawdzenie czy się nie pomyliłem w obliczeniach): Bzduras (1) mitra (4) Rudiok (2) mozi (1) LiŚciu (1) XM. (4) łom (3) Pupcio (7) I pamiętajcie, że jeża wyruchać się nie da. Do następnego, przyjaciele. [he-man meme.jpg] Edytowane 13 września 2021 przez Kmiot 7 4 1 Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 Nie biorę udziału, bo gdzie ja to (pipi)a postawię? W salonie? Ale za ten plakat Zeldy oddałbym analne dziewictwo, ale też patrz punkt pierwszy. Niemniej chciałem napisać, że twoje pióro jest wspaniałe i mam trochę ochotę się dotykać gdy czytam twoje opisy kolejnych giveawayów. Ale to chyba jeszcze nie jest gejostwo, prawda? 2 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 (edytowane) Nigdy nie rozumiałem fenomenu niebieskiego jeża. Wolę Mariana. Nie biorę udziału, za to dodaje fant do listy bonusowej. @Kmiot uaktualnij listę o komiks Horizon Zero Dawn Raróg Edytowane 11 września 2021 przez creatinfreak 3 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 Nie no, Sonic gejowy na maksa Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 11 września 2021 Autor Opublikowano 11 września 2021 Godzinę temu, Rozi napisał: Nie no, Sonic gejowy na maksa Cytuj
Moldar 2 247 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 Sonic bardzo spoko, lepsze to od lsd 1 Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 Ja zdecydowanie preferuje Sonica nad Mariana wiec chętnie wezmę udział. Klasyk: 1 Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 13 września 2021 Autor Opublikowano 13 września 2021 Sprawa dla mnie jest jasna. Forumowicze zdecydowanie preferują size plus Mariana od szczupłego i dynamicznego Sonica. Wolą mięciutki jak miś Coccolino wąs i więcej ciała do tulenia, niż szorstką miłość kolczastego łobuza. Trochę to rozumiem, a już z pewnością nie zamierzam oceniać. Przy okazji do Listy Bonusowej dochodzi klucz Steam na eFootball PES 2021. 100% legal. Nagroda dzięki uprzejmości użytkownika @krzysiek923 1 5 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 Coś w tym jest. Ja nie będę kolegom zabierał szansy Nie miałbym co z tym zrobić a dzieci nawet nie wiedzą co to Sonic, by to u nich wieszać. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 Skąd ty bierzesz te gify XD 1 Cytuj
Figuś 21 169 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 ten to sam pewnie animował Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 Masz solidna konkurencję że tak powiem. Jak pyedolnie to nie ma co zbierać. Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 13 września 2021 Autor Opublikowano 13 września 2021 Godzinę temu, Figuś napisał: ten to sam pewnie animował Bardzo mi miło, że doceniasz moje możliwości, ale nie chcę przypisywać sobie autorstwa tego arcydzieła grafiki internetowej. "mario sonic gay" i Google zrobiły resztę. Przyznam, że zrobiło mi się gorąco gdy to oglądałem, więc zapragnąłem się tym uczuciem podzielić. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 Kiedy nie mialem jeszcze jak pograc w sonicki to moja wyobraznie rozpalala niemiecka reklama mega drive'a (ta ze street fighterem 2, ale nie moge jej znalesc) a potem wygrzebane z dema na pc intro do sonica cd. Gdyby gierki byly tak dynamiczne jak ta animacja ;/ Nie biore udzialu a zamiast mema wrzucam: 1 Cytuj
Dud.ek 2 046 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 Uwielbiam takie gadżety 1 Cytuj
Pupcio 18 370 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 Nie biorę udziału. A wiecie dlaczego? BO JESTEM ZWYCIĘZCĄ POPRZEDNIEJ EDYCJI "ODDAM ZA MEMA" Przegrywy 1 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi