zagul 326 Opublikowano 19 grudnia 2021 Opublikowano 19 grudnia 2021 W piątek urodziny, premiera nowego Pajączka, drugiego sezonu Wiedźmina, weekend w górach, wygrana za mema, co za weekend!Dziękuję i wesołych świąt@kmiot dla Ciebie, Mamusi i całej rodzinki!Wysłane z mojego moto g pro przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 19 grudnia 2021 Autor Opublikowano 19 grudnia 2021 @zagul No trochę przesadziłeś z tym fartem, ale trudno. Dawaj adres wysyłki na PM i wybierz sobie od razu ewentualną nagrodę z listy bonusowej. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 623 Opublikowano 23 grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 grudnia 2021 (edytowane) Gwoli ścisłości informuję jedynie, że Zagul jako bonus wybrał sobie figurkę Sonica. Przesyłka już do niego dotarła, ale odpakować ją będzie miał okazję dopiero po świętach. A co poza tym? Zbliża się koniec pełnego roku naszej wspólnej zabawy. Mam na myśli rok 2021, bo choć debiut był jeszcze w październiku 2020 (z niezapomnianym Tatą Kanabisa w roli Sierotki losującej nagrodę), to te pierwsze, zeszłoroczne edycje charakteryzowały się dużą nieregularnością, wszak idea ledwie raczkowała. Ale już w styczniu "Oddam za mema" zaczęło być cykliczną atrakcją i w sumie w roku 2021 odbyły się 24 edycje (łącznie z Edycją Specjalną na E3). Niektóre bogatsze, inne skromniejsze, niektóre z kilkoma nagrodami, niektóre z możliwością wyboru preferowanej platformy, niektóre przeobrażały się w trakcie (dochodzący Far Cry 6 w edycji #25,5), a niektóre były "kotem w worku" (a raczej Pac-Manem w worku). Starałem się urozmaicać ofertę, choć jak już parę razy wspomniałem, najtrudniej mi o gadżety i gry związane z Xboxem. Z racji iż tego sprzętu nie posiadam, rzeczy na niego wpadały mi w ręce znacznie rzadziej. Więc zwykle były to fanty kupione konkretnie w celu giwałeja, a nie żadne nadmiarowe egzemplarze czy dublujące się prezenty. Dlatego bywały rzadziej. Ale nieważne. Może małe podsumowanko tych 30 edycji (29 numerowanych i Edycja Specjalna E3)? Zaznaczę, że mogłem się gdzieś pomylić, choć minimalnie. Rozdaliśmy: 12 gier na PS4 7 gier na Switch (w tym 3 Hadesy) 4 gry na Xboxa 4 gry na PS5 7 książek 2 lampki (Xbox i Grzybek z Mario) 2 gry planszowe (Fallout i God of War) 2 Ramki 3D (Contra i Sonic) Pada (8BitDo), Krawat i ... 4 pary skarpet Cyberpunk. Aha, no i Mystery Box oraz bony na zakupy w Perfect Blue. Zsumowana wartość nagród? Pi razy drzwi = 6860 zł. Licząc oczywiście po kursach w momencie, gdy dany fant rozdawałem i po cenie go nabyłem (np. wartość Cyberpunka zdążyła od tego czasu TROCHĘ spaść xd). Do tego można też doliczyć około 23 nagrody bonusowe, większe (m.in. również gry na PS4), mniejsze (kubki, gry na PS3, steelbooki, doładowania, komiksy i gadżety) oraz te pierdółkowate (breloczki, numery PSX Extreme). W tym miejscu chciałbym podziękować każdemu, kto dołożył do Listy Bonusowej swoją cegiełkę. Nie będę wymieniał z nicka, bo nie chcę nikogo przegapić. Największym zainteresowaniem cieszyła się oczywiście Edycja Specjalna, która mam pewność, że przyciągnęła wielu "jednosezonowców" xd Aż 41 uczestników, no, ale można było to przewidzieć. Sprecyzowana nagroda zawsze trochę ogranicza i odcina zasięgi. Ale gdyby pominąć tę wyjątkową edycję? Edycja Cyberpunkowa była najtłoczniejsza. Świeżutka gra, dwie platformy do wyboru, plus skarpety dla tych, których nie interesowała gra, no i długo czekać nie trzeba było, aż się uzbiera tych 26 chętnych. Całkiem obfite były też jedne z pierwszych edycji (jeszcze przeprowadzone w Pchlim Targu, więc zasięgi trochę inne): Lampka XBOX i Trylogia Dark Souls na PS4 (obie edycje po 18 chętnych). NieR Replicant (PS4 i X1) uzbierały 17 chętnych. Podobnie jak... Mystery Box, więc żyłka lootboxiarzy w graczach jednak silna. Piętnastu chętnych uzbierał również Metroid Dread. Reszta edycji to poniżej tej liczby. Najmniej chętnych? Ten niechlubny rekord należy do Overcooked 1+2, który uzbierał ledwo 4 chętnych. Słabo również Przewodnik Cyberpunk, Krawat Donkey Kong (po 5 chętnych) oraz Animal Crossing: New Horizons (6 chętnych). Reszta powyżej tej liczby. Co tam jeszcze ciekawego? W sumie, przez wszystkie edycje przewinęło się 80 uczestników (licząc gościnnego Mejma na Cyberpunku). 30 z nich wzięło udział tylko w jednym losowaniu (licząc również gościnnego Mejma). Co ciekawe, aż czterech z nich wygrało, zapewniając sobie "100% win ratio". Są to Paolo de Vesir (Death Stranding DC), nero2082 (chyba Dark Souls 2), krupek (Cyberpunk na Xboxa, jeśli dobrze pamiętam) i bartiz (Edycja Specjalna - bon 250 zł sponsorowany przez Dejwa). Ogólnie dysponuję win ratio każdego uczestnika, ale nie będę teraz rozmieniał się na drobne. Jeśli kogoś interesują konkrety (na swój, lub czyjś temat), to dajcie znać, zerknę do statystyk. Wymienię tylko największych pechowców, którym pomimo wielu startów wciąż nie udało się nic wygrać, abyście wiedzieli nad kim się litować. Kosmos - 13 startów. Moldar - 12 startów. second - 9 startów. oFi, baniek, areka - 8 startów. [*] Edit: aha, no i jeszcze podziękowania dla tych, którzy pomogli mi w organizowaniu losowań. Buziaki. Kłaniam się. @kanabis @Rudiok (dwa losowania) @Dud.ek @oFi (dwa losowania) @Bzduras @Wiolku @eloszki @Dave Czezky (+ sidequest xd) Edytowane 23 grudnia 2021 przez Kmiot 15 16 6 Cytuj
Pupcio 18 370 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Ofi, areka powodzenia w przyszłym roku 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 (edytowane) Kosmos i Moldar nigdy się nie poddawajcie ;). Edytowane 23 grudnia 2021 przez zdrowywariat Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Pokłony za akcję dla Kmiota i pozostałych zaangażowanych! Emocje na forum o gierkach dla dzieci to niespotykana sprawa. Nie zawsze biorę udział, ale zawsze jestem na bieżąco, choć kilkudziesięciominutowe rozgrywki czasem bywają męczące, to jednak zawsze jest jakaś adrenalina. Dzięki za to forumowy Dobrodzieju! 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Epickie losowanie z Brunem i tylko 4 graczy. Myślę, że liczy się jednak jakość, a nie ilość. 1 Cytuj
Bzduras 12 445 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Dziękuję za Giwałaja pan Kmiot, wspaniała to inicjatywa. 1 Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Żeby ci Mikołaj przyniósł wy(pipi)isty prezent! 1 Cytuj
kanabis 22 446 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Za rok do wygrania bedzie edycja kolekcjonerska. A mianowicie szlafrok w panterke mojego ojca z pierwszego video losowania. Badzcie gotowi. 1 2 4 Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Ja to bym poczekal az szlafrok przestanie byc wlascicielowi potrzebny. Oby wiec jak najdluzej nie trafil do giveawaya. 1 Cytuj
oFi 2 452 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 14 godzin temu, Pupcio napisał: Ofi, areka powodzenia w przyszłym roku Mam nadzieję że z serduszka to napisałeś kolego Seniorze Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Ja pomimo pecha zayebiscie się bawiłem, szczególnie w finale deluxe ski jump 2 1 Cytuj
zagul 326 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Cześć!Paczka dotarła przed świętami, ale dopiero dzisiaj się do niej dorwałem, dzięki wielkie@kmiot za całą inicjatywę! Wysłane z mojego moto g pro przy użyciu Tapatalka 6 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 623 Opublikowano 6 stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 stycznia 2022 No dobrze, nowy rok, więc trochę porządków i wyjaśnień się według mnie Wam należy, bo traktuję ten temat jak własne dziecko (choć nie wkurwia jak kaszojady). Jak również trochę przemyśleń. Nie porzucam idei, ale codzienne realia życiowe i okoliczności zmuszają mnie mnie do weryfikacji pewnych kwestii. Przede wszystkim giwałeje wrócą, tyle że nie będą już z pewnością tak regularne, jak w zeszłym roku. A to wynika z kilku rzeczy: do tej pory pozbywałem się w dużej mierze gadżetów, które zdążyły mi się nagromadzić, a gry zdublować na półce. Obecnie takie "zbyteczne" fanty mi się już praktycznie skończyły i nie jestem w stanie określić kiedy (i czy w ogóle) nadpłyną następne. Choć gry pewnie się trafią, nie wiem jak z gadżetami. w większości skończyły mi się również pomysły na losowania. Jestem w tym względzie ambitny, ale też realnie wiedziałem, że ten moment w końcu nastanie. Zapytacie jak bardzo to dla mnie istotne? Losowanie to najbardziej "stresujący" moment każdej edycji, jego kulminacja i chciałbym aby zawsze wyszło bez wpadek, było emocjonujące, spektakularne oraz nie trwało przy tym pół godziny. Każdorazowo mógłbym skorzystać z dowolnego rendomizera, albo prostego koła fortuny, ale... jakoś zawsze chciałbym czegoś więcej. A brak pomysłów, wyjść awaryjnych, gier umożliwiających przeprowadzenie losowania i możliwości przewidzenia czy za tydzień będę miał odpowiednio dużo czasu oraz chęci (przede wszystkim czasu), by zorganizować losowanie działa na mnie zniechęcająco. Więc nagroda to pół biedy, bo to nie wymaga czasu i zaangażowania. Większym problemem bywają same losowania i one mnie często powstrzymują przed zorganizowaniem giwałeja. w zeszłym roku pojawiały się też giwałeje "około premierowe", gdzie nagrodami były świeże, kupowane własnym sumptem gry, ale jeśli ktoś nie żył do tej pory pod kamieniem, to wie, że lekkie czasy mamy już za sobą, a będzie tylko gorzej. Więc do tego rodzaju wydatków będę się starał podchodzić z rozwagą. w trakcie roku znacząco poluźniałem też lejce i coraz rzadziej zdarzało się, bym kogoś do losowania nie dopuścił. A zdaję sobie sprawę, że w kilku przypadkach powinienem nie dopuścić. Bo 5-10 postów w miesiącu to nie jest żaden wyczyn. Bo ograniczanie się do jednego tematu (a nawet działu) nie zawsze oznacza "aktywność". Więc jeśli dojdzie do kolejnych giwałejów to będę bardziej rygorystyczny w selekcji i nawet jeśli kogoś dopuściłem wcześniej, to nie znaczy jeszcze, że dopuszczę kolejny raz. Nawet zasłużeni użytkownicy, ale wykazujący brak (albo nikłą) aktywności w ostatnim czasie nie będą mieli taryfy ulgowej. No to nie wiem, póki co tyle co miałem do przekazania. Do przeczytania trudno powiedzieć kiedy 21 1 1 Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 W sumie ja cię podziwiam jeśli chodzi o organizację tych rozdaje. Inwestujesz w to kupę czasu, sił i kasy. 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 Ja tam Cię Panie @Kmiot szanuje, podziwiam i dziękuje. Rób wszystko to co uważasz za stosowne aby odpowiadało Twojej idei givawaya. Bez ciśnień, nikt tu nie powinien mieć co do Ciebie oczekiwań tylko powinni być wdzięczni za tak wspaniałą inicjatywę. 1 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 Co za człowiek... Rozdaje fanty, poświęca czas i jeszcze się tłumaczy. Myślę, że w trudnych czasach by trzeba Kmiotowi akcję odwetową zrobić Tylko się cieszyć taką postawą. Nawet jeśli akcja miałaby się zamknąć, to ponad rok emocji na plus, a jeszcze książkę dostałem! A... I kupiłem na promce Huntdown na PS4 zachęcony podjarką @zdrowywariat i całkiem niezła pozycja. Dzięki! 1 Cytuj
oFi 2 452 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 Rozdawanko zawsze szanowane. Jeśli chodzi o ciekawe pomysły na losowanko to fajnym pomysłem jest ustawianie autek, kulek - ogólnie rzeczy z kołami lub kuliste - na bierzni i włączasz. Zrobiłbym takie coś ale nie mam bierzni, a jak bym na publicznej siłowni takie coś nagrywał to by pomyśleli że z wariatkowa uciekł. 1 Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 6 stycznia 2022 Opublikowano 6 stycznia 2022 Co do wspomnianego stresu - doskonale rozumiem . Jedno losowanie do którego nagranie sprawdzałem chyba z 15 razy. Trzymam kciuki za ten rok 1 Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 6 stycznia 2022 Autor Opublikowano 6 stycznia 2022 Godzinę temu, marbel007 napisał: Co za człowiek... Rozdaje fanty, poświęca czas i jeszcze się tłumaczy. Nie się tłumaczy, a po prostu tłumaczy, wyjaśnia sytuację, bo lubię mieć w takich sprawach jasność ;] Tym bardziej, że kilka osób powierzyło/przysłało mi swoje fanty w ramach nagród bonusowych. Zasady się trochę zmieniają, więc zrozumiem, jeśli postanowią znaleźć dla nich inny rynek zbytu. Godzinę temu, oFi napisał: Jeśli chodzi o ciekawe pomysły na losowanko to fajnym pomysłem jest ustawianie autek, kulek - ogólnie rzeczy z kołami lub kuliste - na bierzni i włączasz. Ogólnie myślę, że wiele z już odhaczonych pomysłów można z powodzeniem wykorzystać ponownie, ewentualnie wprowadzić lekkie modyfikacje. Biorę to pod uwagę, a nowe pomysły może pojawią się w trakcie. Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 To było do przewidzenia, zarobił na seniora, a teraz wyjebane. Spoiler Nie, no, żartuję. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 Okazjonalne giveawaye przy jakichs mikolajkach, dniach dziecka czy e3 beda smakowaly wyborniej. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi