20inchDT 3 361 Opublikowano 11 grudnia 2020 Opublikowano 11 grudnia 2020 (edytowane) Z pierwszej osoby W linku z postu matka: Genre Action/Adventure First-person Shooter Edytowane 11 grudnia 2020 przez 20inchDT Cytuj
Mike 97 Opublikowano 11 grudnia 2020 Opublikowano 11 grudnia 2020 14 godzin temu, MLeKSk napisał: Ja osobiście bardzo się cieszę z odświeżania marek przez Microsoft. Jakby nie było mają w katalogu kilka naprawdę fajnych i zapomnianych tytułów takich jak chociażby Fable, Conker, Banjo, czy też Perfect Dark właśnie. No a skoro mają gotowe marki i uniwersa, to czemu ich nie odświeżyć i nie zrobić rebootu serii na wzór chociażby Tomb Raidera? Ciekawa sugestia, zważywszy że szefem The Initiative jest Darrell Gallagher, który pełnił tę samą funkcję w Crystal Dynamics. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 11 grudnia 2020 Opublikowano 11 grudnia 2020 Ciężko mi się jarać cinematikiem, ale no kurczę - fpp, sci-fi, skradanie, gameplay zainspirowany ME i Dishonored. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Opublikowano 12 grudnia 2020 3 godziny temu, Bigby napisał: Ciężko mi się jarać cinematikiem, ale no kurczę - fpp, sci-fi, skradanie, gameplay zainspirowany ME i Dishonored. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Cholera ja trochę się przestałem jarać przez ten first person. Stare nawyki z hitmana i splinter sprawiają, że w skradankach third person wydaje mi się bardziej naturalny. Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Z drugiej perspektywa pierwszej osoby pasuje właśnie jak ulał do gry która ma wykorzystywać spryt gracza i szereg gadżetów. Skradanka w której jak na patelni widać gdzie kto jest to bardziej gra akcji z elementami skradanki. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 no mnie w ogóle nie jara ze ma to być stealth action game ;/ jedyne skradanki które lubię to Splinter oraz Hitman reszta meh 2 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Moze bedzie działac jak w deus ex, ze jak przyklejasz sie do sciany, to przechodzi w 3rd person? U mnie delikatne jaranko. Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Taki akcyjniak jak Splinter Cell Conviction to nawet przyjemnie. Cytuj
zloto 737 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 13 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Taki akcyjniak jak Splinter Cell Conviction to nawet przyjemnie. To była najlepsza nieoficjalna growa adaptacja historii Jasona Bourna. Dziwne, że jest to FPP, bo do studio przyszło bardzo dużo osób co zajmowało się grami tpp. Ale moim zdaniem mają fajny koncept, mogą zrobić coś oryginalnego, a nie kolejna strzelanka z trzeciej osoby. No i muzyczka w trailerze była cymesik. Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, zloto napisał: Dziwne, że jest to FPP, bo do studio przyszło bardzo dużo osób co zajmowało się grami tpp. Może mieli dość robienia trzecioosobowych gier i chcieli zrobić coś innego Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 żeby tylko nie wyszło im coś na wzór Bleeding Edge lub Grounded 1 Cytuj
zloto 737 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Co, oszalałeś?! Jak można mieć dość trzecioosobowych cinematikkk ekspiriens? Rozumiem, co chcesz przekazać. Ale dziwne, że robiąc gierkę fpp nie zatrudniali specjalistów od kierek fpp, rozumiesz co ja chcę przekazać? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Ja chetnie zagram w grounded jak wyjdzie z early access Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 8 minut temu, zloto napisał: Co, oszalałeś?! Jak można mieć dość trzecioosobowych cinematikkk ekspiriens? Rozumiem, co chcesz przekazać. Ale dziwne, że robiąc gierkę fpp nie zatrudniali specjalistów od kierek fpp, rozumiesz co ja chcę przekazać? Rozumiem, ale ani ty ani ja nie wiemy czy nie pracują tam specjaliści od fpp. Chociaż wróć, po 5 sekundowych reaserchu widzę że szef studia pracował nad kilkoma częściami Call of Duty i myślę że nie jest to jedyna osoba z doswaidczeniem https://www.linkedin.com/in/darrell-gallagher-278914 A Drew Murray - czyli design director pracował nad Resistance 3 https://www.linkedin.com/in/darrell-gallagher-278914 Więc można powiedzieć że 2 najważniejsze osoby odpowiedzialne za grę mają jakieś tam doświadczenie z grami FPP Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Resistance to najlepsza seria fpp na ps3 Duzo lepsza od przehajpowanego killzona od nieudacznikow z guerilli Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Jednak mam nadzieję, że będzie większy nacisk na stealth a nie action. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 W dniu 11.12.2020 o 01:29, MatekDM napisał: Niemniej cieszy, że przywracają to świetne uniwersum. Świetne uniwersum? A co w nim niby takiego świetnego? Być może pierwsza gra z serii wydana 20 lat temu na Nintendo 64 była świetna. Może. Nie grałem, więc nie oceniam. Za to niestety grałem w Perfect Dark Zero na X360. Powiedzieć, że ta gra była klapą i dużym nieporozumieniem to powiedzieć za mało. Jedna z najgorszych gier na X360 i najgorszych w jakie grałem w ogóle. Bardzo ubolewam nad tym, że Microsoftowi zabrakło cojones i zamiast odświeżać zjełczałego kotleta o którym mało kto pamięta, a posiadając taki Dream Team w postaci The Initiative nie postawili na nowe IP. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co nie ma się czym jarać IMO. 1 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Jakby zrobili grę o kobiecym szpiegu i nazwali inaczej to byloby juz ok? To i tak nie będzie przypominac starych gier. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 kobieta szpieg? liczy się tylko ona 2 2 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Teraz, 20inchDT napisał: Jakby zrobili grę o kobiecym szpiegu i nazwali inaczej to byloby juz ok? To i tak nie będzie przypominac starych gier. Rzecz ciemna nie musieli robić gry o szpiegu w spódnicy. Mogli robić cokolwiek innego, co nie byłoby PD. Na to właśnie liczyłem. Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Imo powrót jakieś marki po 15 latach przerwy (w branży growej to wieczności), do tego w całkowicie innym settingu i w wykonaniu nowej ekipy, bardzo niewiele różni się od gdyby to było nowe IP. 3 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 7 minut temu, ASX napisał: Imo powrót jakieś marki po 15 latach przerwy (w branży growej to wieczności), do tego w całkowicie innym settingu i w wykonaniu nowej ekipy, bardzo niewiele różni się od gdyby to było nowe IP. To zależy. Jeśli ktoś ma złe wspomnienia z poprzednich odsłon nie wiem nawet jak odległych to reakcja może być taka: Cytuj
Basior 1 081 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Ale to też trochę imo tak, że może u nas marka pd nic nie robi, ale na zachodzie niekoniecznie. I jest to z jednej strony punkt zaczepienia dla np. zachodniej prasy i youtuberów. Jakby się nazywało Lady in Dress to by się pewniej mniej mówiło. Po za tym zawsze było jojczenie że ms ma takie ip a nie korzysta. Cóż zobaczymy. Mam tylko nadzieję że xsx only. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi