Skocz do zawartości

The Callisto Protocol

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

PS5, tryb performance. Koleś wrzuca krótkie klipy z gry. W jednym z nich klatki spadają okrutnie, ale mówi, że oprócz tej konkretnej sekcji reszta działa świetnie i to bez day 1 patcha.

Spoiler

Edytowane przez Bigby
Opublikowano

Ten bugujący się rag doll mocno mierzi, mam nadzieję że ten patch to naprawi. Poza tym walka wygląda soczyście.

Trzymam kciuki, żeby Callisto stało się klasykiem na miarę Dead Space.

Opublikowano

No właśnie jak zobaczyłem na tym pierwszym filmiku ile on w tego przeciwnika wpakował naboi a on dalej stał to troszkę mina mi zżedła. :( 

Opublikowano

A gimmick w tej części nie ma polegać na tym, żeby strzelać w macki? W DS też można było ładować w tors bez końca, tutaj jest podobnie - może trzeba znaleźć słaby punkt przeciwnika i odsłonić macki żeby szybko zabić, coś jak regeneratorzy w RE4.

Opublikowano

Nie cierpię kiedy twórcy wymuszają na mnie używanie jakiejś mechaniki zamiast po prostu dać mi narzędzia żebym mógł grać jak chcę. :( 

Opublikowano

Ale to będzie raczej coś na zasadzie mieszania brońmi jak w DMC czy innym Boodborne tyle że na odwrót - tam broń biała jest podstawą zadawania obrażeń, ale palna również spełnia swoją rolę, a tutaj pewnie palna będzie główną, ale miło wiedzieć, że nasz bohater może jebnąć pałą, zamiast stać bezbronnie i wycofywać się na odpowiedni dystans, gdy przeciwnik zbyt blisko podejdzie.

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

Ciekawe bo nawet ultra raczej niewielkie wymagania :wub:

High i Ultra jeszcze nie podali. ;) 

Pewnie będą dotyczyły ustawień z Ray Tracingiem.

Opublikowano

Jeśli chodzi o gameplay to dla mnie sensowne jest oglądanie tylko takich materiałów, jak te 3 minuty randomowego strzelanka w korytarzach, które wcześniej wrzucałeś.
Początek gry? Pojutrze sam go będę doświadczał, więc nie kumam, jak można sobie psuć takie doznanie :dunno:

• This 1
Opublikowano (edytowane)

https://uk.sports.yahoo.com/news/callisto-protocol-review-hello-future-120439335.html?guccounter=1

Cytat

Let’s be clear: this game is not for everybody. But The Callisto Protocol has set out to do one thing – create a superb horror/survival game – and in that, it has delivered magnificently. Just don’t play it with the lights off.

Edytowane przez Bigby