Wredny 9 555 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Dzięki Z moich pobieżnych obserwacji wynika, że tryb performance jest czystszy i bardziej przejrzysty. Na quality para jest gęstsza i wszystko wygląda ciut bardziej klimatycznie. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Podczas grania 4 godziny zwiedziłem chyba wszystkie opcjonalne miejscówki, ale zazwyczaj tylko się oblizałem, bo nie miałem gdzie zmieścić znalezionych przedmiotów. Nie rozumiem po co tak mocno ograniczyli miejsce w ekwipunku na naboje/apteczki i inne rzeczy do sprzedania. Mam nadzieję, że szybko znajdę powiększenie plecaka. Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 17 minut temu, tjery napisał: Od 10:50 - najpierw krótkie omówienie RT na konsolach, więc wszystko co tam jest jest tylko w quality, nie ma w performance i zaraz potem porównanie performance vs quality. OK, czyli biorę 30fps - gra ma raczej powolne tempo (podobnie jak Dead Space), a faktycznie sporo tych różnic zwłaszcza w oświetleniu i rzucanych cieniach. I jak gracie na słuchawkach to cały ten "Radio Banter" przełączcie na "TV", bo w innym przypadku nie brzmi jak radio i jest głośniejsze niż głos naszego bohatera, co mnie mega wk#rwiało. Cytuj
Boomcio 4 060 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 30 minut temu, Faka napisał: Czułem to w kutasie, że gra będzie spierdolona i na szczęście nie preorderowałem. Lepiej poczekać jak wyląduje w GP. Chuj mnie to boli, że pieniędzy nie dostaną ode mnie. Ostatnio studia nasrane jak grzyby po deszczu, gdzie reszta odpierdala taką fuszerę, że najchętniej by tylko kesz zbierali, a resztę dowieziemy w patchach. Mela na ryj takim studiom. Spokojnie, to nie ruscy robili tą grę. 2 Cytuj
Lukas_AT 1 187 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Przechodzę jeszcze God of War i Returnal, więc nawet na rękę poczekać mi na jakieś patche. Do tego czasu chętnie poczytam wasze opinie, a sam ogram moze w styczniu. Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Co to k#rwa jest? Wersja z PS3? 1 Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 (edytowane) I tak największa beka to jest to, że typ emituje światło swoim ryjem jak w tym filmiku z twitcha Edytowane 2 grudnia 2022 przez Szermac Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Ale pojebane, z jednej strony kibicujesz takim studiom jak Asobo czy to Striking Distance bo próbują zrobić grę która ma równać do tego mitycznego AAA i walczyć z największymi. Singlowe przygody, nie skażone znacznikami i guwno zbieractwem. Ale z drugiej strony jak developer świadomie wypuszcza technicznego bubla to powinno się ich jebać maczetami. I nie poruszam nawet kwestii gameplayu czy historii bo to każdy sam już sobie oceni czy mu pasi, ale jak na starcie widzisz że ktoś probuje w huja grać to później ciężko to wrażenie zatrzeć Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 12 minut temu, Rozi napisał: Szermac dzisiaj: Żeby nie było, bawię się świetnie Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 No świecenie ryjem przez Jacoba to beka w chooy, ale żaden powód do jebania gierki - ot głupotka, jakich w grach wiele. Ja póki co jestem zadowolony, choć system walki jest wybitnie zjebany przez brak jakiegoś locka na przeciwniku (a może ja nie umiem odpalić i jest coś takiego). Właśnie miałem pierwsze starcie z dwoma naraz i tylko dzięki temu, że pierwszego szybko zayebałem to nie zrobili mi gangbangu. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Telekineza, dopakowana pałka, amunicja ze sklepu i w niektórych potyczkach trzeba się postarać na Normalu Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Czy ktoś, kto liznął game devu, albo zna się na tym lepiej niż ja, może powiedzieć, dlaczego twórcy danej gry nie posiadają konsol, na które wydają gry i nie odpalą tej gry przed premierą, żeby nie wiem kurwa, przetestować? Oni nie grają na takiej kopii gry? Nie można zrobić dwa tygodnie zapasu przed premierą i ograć grę w finalnej, sklepowej wersji? To samo twórcy gry multi - oni nie odpalają swojej gry w wersji retail? Nie testują jej w ten sposób? Nie mieści mi się to w głowie. Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Myślę, że z multi jest akurat większy problem, bo stress test serwerów to jednak nie to samo co globalna premiera i tłumy na łączach, ale z singlową gierką to się zgadzam jak najbardziej. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 (edytowane) Some users na pewno, wy kurwa gnoje. Edytowane 2 grudnia 2022 przez Bigby 1 Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Kilka godzin, to nie można odpalić gry przed premierą i zobaczyć jak działa co za patałachy. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 4 godziny temu, Czoperrr napisał: Ogra się w gamepassie, a do tego czasu wyjdą patche 1 godzinę temu, Faka napisał: a resztę dowieziemy w patchach. Mela na ryj takim studiom. Godzinę temu, Lukas_AT napisał: Przechodzę jeszcze God of War i Returnal, więc nawet na rękę poczekać mi na jakieś patche. smutny obraz dzisiejszej branży Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 20 minut temu, Rozi napisał: Czy ktoś, kto liznął game devu, albo zna się na tym lepiej niż ja, może powiedzieć, dlaczego twórcy danej gry nie posiadają konsol, na które wydają gry i nie odpalą tej gry przed premierą, żeby nie wiem kurwa, przetestować? Oni nie grają na takiej kopii gry? Nie można zrobić dwa tygodnie zapasu przed premierą i ograć grę w finalnej, sklepowej wersji? To samo twórcy gry multi - oni nie odpalają swojej gry w wersji retail? Nie testują jej w ten sposób? Nie mieści mi się to w głowie. Oczywiście że mają konsole i dziesiątki różnych konfiguracji PC na których są testowane wszelkie buildy i na 99% te wszystkie problemy były dawno zaraportowane i nad nimi devi pracowali już od jakiegoś czasu (inaczej nie było by możliwości zrobienia patcha w ciągu paru godzin). A czemu niedorobiona gra zostaje wydana? Ostateczna data premiery była już ustalona dawno temu, pewnie wszelkie umowy nie pozwoliły na kolejne przesunięcie nawet o tydzień, a w momencie kiedy ta data premiery była ustalona, gra była w takim stanie że wg idealnego planu była by gotowa w 100% na premierę. Tylko że standardowo idealny plan rzadko kiedy się sprawdza i widocznie te 2 tygodnie temu były większe problemy (np. jakieś blockery które uniemożliwiają ukończenie gry) nad którymi trzeba było pracować niż to co teraz widzą gracze. Niestety to nie czasy NES/SNES/PS1/PS2 gdzie gra musiała zostać dopracowana na premierę bo paczyki nie były dostępne ale też koszty produkcji i marketingu były o wiele mniejsze, więc można było sobie pozwolić na przesunięcie nawet parę miesięcy przed ustaloną datą premiery. 1 Cytuj
Słupek 2 146 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 widzę oczami wyobraźni jak typek od Callisto od rana próbuje się dodzwonić do Spencera -Phill ratuj, pozwól wrzucić do gamepassa -teraz? jak smród od rana się unosi -Phill no weź, dogadamy się jakoś -no zobaczymy 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 42 minuty temu, Rozi napisał: Oni nie grają na takiej kopii gry? Nie można zrobić dwa tygodnie zapasu przed premierą i ograć grę w finalnej, sklepowej wersji? To nie do końca tak działa. Masz datę do której się określasz ze dowieziesz coś, i choćby skały srały to ma to być dowiezione do tego dnia. Idziesz na kompromisy związane z jakością, a materiały promocyjne są często bardzo mocno podrasowane. Raz mieliśmy sytuacje gdzie w wewnętrznym filmiku promocyjnym QA znalazł Bug bo filmik zawierał funkcjonalność która developer wyciął tydzień wcześniej. A reklamowcy nie dostali maila Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Wycinanie zawartości? Brzmi jak Cp77 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi