Gość Rozi Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Czyli naciski wydawcy i prognozy rynkowe mają duży wpływ na stan gier? Czy twórcy obiecują szklane domy, a umiejętności starcza im na chaty z gliny? Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Bez spiny są drugie terminy Teraz czekam na Remake Dead Space. Nigdy nie grałem więc nowość całkowita dla mnie, a oni niech spadają. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Mówisz swojemu dyrektorowi ze fajnie ze oni chcą dodać ten Ray Tracing, ale silnik to ledwo radzi sobie z trzymaniem stabilnych 30 klatek. Na co twój dyrektor mówi ci , ze on swojemu dyrektorowi powiedział ze będzie betonowe 30 klatek, Ray Tracing i dynamiczna zmiana pogody. I tak to się żyje Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 No i rynek takie firmy wykosi i tak to się żyje Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Powinna być zasada w branży dev że jak robisz nowe IP pierwszy raz to czas premiery nie ma znaczenia. Inna sprawa kontynuacje, gzieś już się ogarneło przy poprzedniej części. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Jak to będzie poziom The Evil Within, to byłbym zadowolony. Tam też technikalia, czarne pasy i drewno, ale jednak coś w sobie miał. Z tego, co rozumiem, to na konsolach jest dobrze, a to liczy się w pierwszej kolejności. Może te gadki o AAAA, nextgenie były niefortunne, ale czymś trzeba trafić do głównego obiegu. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Dawno nie grałem w grę, która wywołuje tak skrajne emocje i odczucia podczas grania, jedynie właśnie the Evil Within się kojarzy tak trochę. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 To były takie skoki z przeciętności do najwyższej ligi i rzeczy, które zapamiętasz na zawsze(np. bossowie, rezydencja). Życzyłbym sobie, żeby tutaj było tak samo. Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Akurat technikalia na konsolach są bez zarzutu (pzynajmniej na PS5). Tzn wolałbym lepsze oświetlenie w trybie performance, ale nic tu nie tnie, nie doczytuje się, nie zawiesza, nie wywala błędów. Pierwsze The Evil Within to był techniczny kupsztal (zwłaszcza na PS3), a gra broniła się tym, że była po prostu wreszcie jakimś "fajnym residentem" po tym zjebanym RE6 i człowiek w to grał mimo drewna, bo czuć tu było właściwe podejście, mimo operowania dużą ilością gore i obrzydliwości zamiast straszenia. Callisto technicznie jest naprawdę spoko, wygląda ślicznie, więc jedynie o "głębię" można mieć obawy. Cytuj
Bzduras 12 530 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Pograłem do momentu, w którym dostałem kopyto do ręki i jeśli to jest gra na 5/10 to ja jestem adminem na forum. Walki trzeba się nauczyć, jeśli ja dałem radę w gangbangu czterech potworków bez gnata to mało kto sobie z tym nie poradzi. Trochę kamera przeszkadzała, to fakt. Po trzech godzinach: graficzka TOP, klimat gęsty, fabuła jak w sci-fi horrorze klasy B, gameplay jak na ten gatunek całkiem spoko. Szkoda tylko, że jutro mam dzień pracujący i na dzisiaj koniec mojego grania Wstępny werdykt? Mesjasza nie ma, ale i tak jest zajebiście. 5 1 1 Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Ostatnio pochwaliłem xboxową apkę, że ładnie zapyerdala i screeny ściąga z prędkością światła to teraz ta od PlayStation się na mnie obraziła... Albo... The Callisto Protocol ma z nią jakiś problem, bo wszystkie screeny, które niby mi uploadowało, wciąż nie chcą pojawić się na ekranie telefonu - mam tylko czarne kafelki i wiecznie kręcące się strzałki. Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 (edytowane) Póki co gram godzinkę - półtora na XSX, wypowiem się na temat a/v. Gram obecnie w 30 FPS, jedna z ładniejszych gier jakie widziałem na tą konsolę, detale i oświetlenie robią robotę. Audio odpalone na logitechach 5.1 , dźwięk miazga - bassu nie żałowali. Gameplay mi się podoba, nie wiem z kąd ten hejt. Wygląda to wszystko elegancko, jak jakiś film. Edytowane 2 grudnia 2022 przez Wolny 1 Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Wrzucanie przeciwników w wiatraki i inne kręcące rzeczy, satysfakcjonujący widok Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Gracie na xsx zanim nie wydadzą łatki która doprowadza tę grę do stanu chociaż z Ps5? 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 54 minuty temu, Ukukuki napisał: No i gracze takie firmy wypompują preorderami i tak to się żyje Fixd Cytuj
iluck85 2 911 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 23 minuty temu, Rtooj napisał: Gracie na xsx zanim nie wydadzą łatki która doprowadza tę grę do stanu chociaż z Ps5? Gram, do jakiego stanu? Podpisuje się pod postem Bzdurasa. Mesjasza nie ma, ale jest mega dobrze. 1 Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 (edytowane) Fotka ze strojem z okładki, jest klimaciks. Gra ogólnie zaskakuje co segment, czymś nowo zajebiście wyglądającym. I to jest topka Spoiler Edytowane 2 grudnia 2022 przez Szermac Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 W końcu zawiązuje się coś fabularnie Tylko trzeba na to było trochę poczekać xd Cytuj
iluck85 2 911 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Mam włączony tryb wydajnościowy. Dla przypomnienia, to gram na XSX. Z graficznych tematów, to na chwile obecna razi mnie najbardziej ogień. Wyglada dziwnie, ruch płomienia jakby z innej parafii. Wyroznia sie i rzuca się w oczy. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 (edytowane) Ja za to nie czaje momentów, w których gra odbiera nam możliwość sprintu, w takich nic nie znaczących randomowych miejscach, why ? Chyba mi się zbugował trofik jeden i nie wbił się xd Jeszcze kilka screenów z dalszej części gry Spoiler Edytowane 3 grudnia 2022 przez Szermac Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Grałem dziś z 7 godzin i im dalej tym lepiej. Gra jest dość wymagająca, ale walcząc mam sporą frajdę kiedy trzeba kombinować z pistoletami, pałką i telekinezą. Serio, nie wiem po co stękać na walkę. Jak miałem kilku przeciwników to wyjąłem strzelbę i latali jak lalki. Amunicji wcale nie brakuje jak gra się rozważnie. Gra jest liniowa jak Dead Space, ale jest sporo opcjonalnych miejscówek - dobrze to zrównoważyli. Grafika na PS5 w 60 fps jest ładna, otoczenie często przypomina mi Alien Isolation, estetycznie to wygląda, chociaż w kilku miejscach grafa wyglądała gorzej, chrupnięcia doświadczyłem tylko raz. Gra ma najładniejszą zimę jaką widziałem w grach, wygląda jak next gen. Najważniejsze jest to, że mam zajebistą satysfakcję z pokonywania kolejnych etapów, czyli tak jak powinno być w takich survivalach. Ktoś tam wyżej pisał o Evil Within. Callisto jest lepsze, dopracowane i równiejsze póki co, bo wiadomo jak gówniany zrobił się Evil Within w połowie gry. Fani takich gier, którzy anulowali pre ordery na konsole mają czego żałować, ja nie mogę doczekać się jutra żeby grać dalej. 2 Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 1 godzinę temu, iluck85 napisał: Mam włączony tryb wydajnościowy. Dla przypomnienia, to gram na XSX. Z graficznych tematów, to na chwile obecna razi mnie najbardziej ogień. Wyglada dziwnie, ruch płomienia jakby z innej parafii. Wyroznia sie i rzuca się w oczy. Też to zauważyłem. Ja gram na Quality, bo w Performance gra sporo traci na klimacie - oświetlenie jest płaskie, źródło światła często olewa przeszkody i oświetla całą powierzchnię, olewając cienie, które powinno rzucać (dobrze widać to choćby na początku gry, kiedy teren przeczesują szperacze). Całe szczęście jest to gra do grania spokojnym tempem z duszą na ramieniu, więc 60fps nie jest mi do życia niezbędne. To co mi się podoba (oprócz cudownej grafy i kapitalnego designu miejscówek) to również oprawa dźwiękowa, a jak otwierają się takie wielkie grodzie z tym jebnięciem to prawie orgazm przeżywam Do tego świetnie zagrane dialogi - zarówno Josh jak i Starkiller są zajebiści i mega naturalnie dostarczają swoje kwestie. Fajne też są poboczne miejscówki, czasem lekko ukryte, które kończą się pomieszczeniem ze skrzynką i ogólnie spoko lootem. Nadal nie jestem przekonany do systemu walki - mam już "telekinezę", ale jakaś taka mało przydatna się wydaje. Do tego ten mizerny ekwipunek, muszę teraz wrócić do dwóch miejsc, w których zostawiłem rzeczy bo było tam sporo dobra na handel. No ale praleczki pierwsza klasa, tekstury doczytane, więc jest dobrze 3 Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 8 godzin temu, Crazy Horse napisał: Dostrzegam jeden problem tej gry: powinna kosztować 159zeta. Wtedy nikt by nie narzekał. Tyle to powinny kosztować jakieś Obliviony czy Skyrim odjebane jak w jakimś generatorze moderskim. Callisto jest (na konsolach) dopracowany i to gra AAA pełną gębą. Dyskredytowanie tej gry z powodu metacritica to niezła żenada. się robi. 3 1 2 Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 No ale Skyrima to proszę mi nie obrażać, bo to jedna z gierek życia i wciąż najlepszy sandbox-RPG ever Kurde, nie ojebałem dwóch skrzynek z lootem i gra już nie pozwala mi się do nich cofnąć - albo brak bezpiecznika (którego wcześniej bez problemu przekładałem z drzwi do drzwi - dział medyczny), albo przechodzisz dalej i już w ogóle lipa, bo kolejna miejscówka. To mi się nie podoba i wolałem swobodę z Dead Space, no chyba, że jakimś cudem będę mógł jeszcze odwiedzić te lokacje. No i kolejna rzecz z DS, której strasznie mi u brakuje - możliwość magazynowania itemków na czarną godzine w sklepowym magazynie. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 3 grudnia 2022 Opublikowano 3 grudnia 2022 Nie wrócisz tam, ale niedługo powiększy ci się ekwipunek i problem zniknie. Zdobyłeś schemat do strzelby gdzie trzeba było użyć bezpiecznika? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi