Schranz1985 680 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Może chłop zrobił deal życia i kupił ps 5 digital Cytuj
drozdu7 2 793 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 No akurat mam Digital, mógłbym kupić pudło na xsx ale no jakoś nie zbieram. Zawsze mogę poczekać na większą obniżkę Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Opublikowano 25 sierpnia 2023 Ukończyłem niedawno Calisto. Całkiem dobrze się bawiłem. Potencjał był, może nie tyle ogromy, co spory. To z pewnością. I z całą pewnością nie został on należycie wykorzystany. Gdyby tu poprawić co nieco, a tu oszlifować, byłaby świetna gra. A tak, czegoś brakło. CP znakomicie się prezentuje. Ma swój urok, klimatu też nie sposób jej odmówić. Ale te 160 ml. $ i zapowiedzi o AAAA. No nie. Dodam, że na początku kręciłem nosem na walkę bronią białą. Później grało mi się znacznie lepiej, a z każdą godziną frajda z gry była większa. Kilka miesięcy temu kupiłem ją na Series X (i One - hej, Wredny ) za niecałe 130 zł. Ostatnio widziałem w sieci empik wersję na PS5 za około 80zł. Za taką kwotę zdecydowanie warto sprawdzić. Sumienne 7/10 lekko bym wystawił. Za jakiś czas kupię dodatek. Dobrze będzie tu wrócić. Gdyby, ewentualnie, w przyszłości ukazała się kontynuacja, też bym kupił, ale niekoniecznie dej łan. 4 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Glen Schofield opuszcza okręt, który sam zbudował, szkoda. https://www.gamespot.com/articles/dead-space-co-creator-glen-schofield-leaves-callisto-protocol-studio/1100-6517875/ Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Założy inne i zacznie robić horror sci-fi w stylu DS, a na końcu się okaże, że to horroracer? Nie znałem. Cytuj
drozdu7 2 793 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Wydał pierwszą grę AAAA w historii więc job's done Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 28 września 2023 Opublikowano 28 września 2023 Dobrze, że wpadła do Plusa, bo zanosiłem się z kupieniem, ale nie chciałem dać więcej, niż 50 zł. A tak ogra się "za darmo". 1 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 28 września 2023 Opublikowano 28 września 2023 A te dodatki będą działać jak dokupię je do gry w "plusie"? Oczywiście najpierw włączę by stwierdzić czy w to się w ogóle da grać. A te dodatki będą działać jak dokupię je do gry w "plusie"? Oczywiście najpierw włączę by stwierdzić czy w to się w ogóle da grać. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 28 września 2023 Opublikowano 28 września 2023 Niestety mogę dać tylko jednego plusa Niestety mogę dać tylko jednego plusa 3 Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 29 września 2023 Opublikowano 29 września 2023 Daj mi za to pod innym jego postem Daj mi za to pod innym jego postem Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 3 października 2023 Opublikowano 3 października 2023 W dniu 28.09.2023 o 11:47, LukeSpidey napisał: Dobrze, że wpadła do Plusa, bo zanosiłem się z kupieniem, ale nie chciałem dać więcej, niż 50 zł. A tak ogra się "za darmo". Musisz wydać te 50+ zł na DLC, które ucina historię w 2/3 gry. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 3 października 2023 Opublikowano 3 października 2023 No teraz, jak podstawka wpadła do plusowskiej biblioteki to już mi się tak nie śpieszy, więc poczekam, aż to DLC będzie chodzić po 25 zł i wtedy sobie dokupię Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 4 października 2023 Opublikowano 4 października 2023 Kolejna gierka z listy "kiedyś sprawdzić", wylądowała w plusie więc trochę pograłem. Klimat jest, więzienie swoim projektem póki co robi robotę. Brak mapy na plus bo choć to korytarzowe etapy, raz na 5 minut się zawiesiłem bo nie zauważyłem wejścia do szybu. Walka wymaga wprawy, choć w opcjach widzę rzeczy którymi można sobie ułatwić rozgrywkę. Póki co jest dobrze, zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj
czarek250885 320 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Wczoraj udało mi się ukończyć grę i muszę przyznać, że dobrze się bawiłem. Czuć klimat DS, jednakże jest kilka rzeczy, które wyszły słabiej. Jedno do czego muszę się przyczepić, a irytowało mnie strasznie, to głupie umieszczenie zmiany broni na krzyżaku, matko jakie to nie poręczne, gdy gramy na wyższych poziomach trudności, a musimy szybko zrobić zmianę. Druga sprawa to dziwne zachowanie się podczas zapisu, widzę kółeczko w dolnym rogu, więc myślę ok tu kończę, a jutro zacznę w tym miejscu. Jakie było moje zdziwienie, gdy jednak rozpoczynałem znacznie wcześniej. A już totalnie, gdy rozpoczynałem nową grę +, dostałem zapytanie, o który zapis ma się on opierać i gdy już rozpędem mając ulepszone bronie biegłem sobie przez pierwsze rozdziały na drugi dzień na głównym ekranie nawet nie było wyboru dalej, czyli kontynuacji tego gdzie skończyłem. Zastanawiające, że mam wybór tylko wczytania zapisu po walce z bosem. Po jego wczytaniu, nagle pojawił się również wybór tego, z gry +. Nie wiem co tam oni zrobili, ale strasznie to źle u mnie chodziło. Koniec końców, sama fabuła na plus, cała otoczka, grafika (prócz ognia), ścieżka dźwiękowa, bronie. Szkoda, że przeciwnicy mało zróżnicowani, ale może się czepiam. No i boli, że nie wpadło mi trofeum za ulepszenie jednej broni, mimo że ulepszyłem na maksa kilka, co spowodowało brak platyny na koniec ;/ 1 Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Ja kupiłem pudełko na promocji zacząłem grać gra się fajnie jest klimat ale coś z kolorami jest nie tak bo na ps5 (bez HDR ale z HDR też) czerń jest taka szarawa (mam topowego oleda z 2022 roku) i trzeba jasność naprawdę ustawić w grze na minimum praktycznie ustawić ze ma sie monitor sgrb Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Każda platforma ma tą szarówę. Spartaczyli. 1 Cytuj
Deeejve 9 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 18 godzin temu, czarek250885 napisał: No i boli, że nie wpadło mi trofeum za ulepszenie jednej broni, mimo że ulepszyłem na maksa kilka, co spowodowało brak platyny na koniec ;/ Wymaksowane miałem 2-3 bronie, ale wpadło mi trofeum dopiero jak ulepszyłem główną broń - chyba rękawicę albo pałę Cytuj
czarek250885 320 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Deeejve napisał: Wymaksowane miałem 2-3 bronie, ale wpadło mi trofeum dopiero jak ulepszyłem główną broń - chyba rękawicę albo pałę To może odpalę kolejną nową grę + na łatwym i spróbuję ulepszyć rękawicę, bo całą resztę mam. Trochę szkoda jeśli się nie uda. Ps nie grałem jeszcze w te inne tryby, na czym one polegają? I czy warto kupić te dodatki? Edytowane 21 października 2023 przez czarek250885 Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 Walka niestety szybko staje się prostacka. Jak już się dorwiemy do wroga, to okładamy go pałą bez namysłu. Zmienianie broni faktycznie koszmarne. Ale z ps plusa można (było- mi została końcówka) ograć. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 A ja wlasnie utknalem na na pewnej platformie. Dostaje wpierdol od duzej ilosci wrogów. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 Taka ruchoma plstfirma?Najlepiej ich za burtę rękawica wywalać. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 To u mnie nie dzialalo, za malo chyba inwestowalem w rekawice. Zadzialalo strzelanie w nogi i dobijanie meele. No mam nadzieje ze juz blizej konca niz dalej. Na dzis styknie. Jutro moze bedzie czas to ukoncze. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 Ja czuję że jestem w połowie. Final transmission jest w promocji za 31 zł więc dokupiłem bo to tyle co pizza albo dobrego piwa czteropak. Póki co bardzo mi się podoba chociaż nie miałem oczekiwań trochę wydaje mi się że hejt na tą grę jest trochę przesadzony 1 Cytuj
czarek250885 320 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 10 minut temu, Banan91PL napisał: Ja czuję że jestem w połowie. Final transmission jest w promocji za 31 zł więc dokupiłem bo to tyle co pizza albo dobrego piwa czteropak. Póki co bardzo mi się podoba chociaż nie miałem oczekiwań trochę wydaje mi się że hejt na tą grę jest trochę przesadzony Daj znać czy warto? Też się nad tym zastanawiam. Ogólnie bardzo dobre wrażenie, długo czekałem na coś tak dobrego po DS. Ps. Jeśli komuś nie wpadło trofi za ulepszenie pierwszej broni, potwierdzam że po ulepszeniu wszystkiego trofeum wpada razem z innym trofeum " uzbrojony po zęby". Tak więc platynka jest moja:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi