Wredny 9 579 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Też grałem w quality, bo strzela się w sumie niewiele, więc machanie celownikiem nie jest upierdliwe (i tak ciągle walimy pałą), tempo rozgrywki, z racji gatunkowej przynależności, jest raczej powolne, więc te 30 fps nie bolało, w przeciwieństwie do mocno zubożonego oświetlenia w performance, przez co sporo klimatu ulatywało. W sumie nie wiem, jakbym teraz wybrał, bo niedawno zacząłem Final Fantasy VII Rebirth, ale tutaj nie daję rady w tych rwących 30fps i wybieram mocno rozmazaną grafę niestety, więc może mi się już nieodwracalnie przestawiło, a może po prostu w FF jest jednak gorzej z tą płynnością. Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia W ogóle można w tej grze przegapić miejscówki, czy jest backtracking? Żeby pozbierać wcześniej jakieś śmieci, które już się nie zmieściły do inwentarza. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 6 sierpnia Opublikowano 6 sierpnia Nie można się cofać do wcześniej ukończonych etapów. Najlepiej sprzedawać większość w sklepie i inwestować w upgrade'y, a jak mijasz jakieś rozwidlenie to najczęściej ścieżka ze sklepikiem prowadzi dalej fabułę a taka bez to jakieś dodatkowe pomieszczenie z fantami. Cytuj
Wredny 9 579 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Zero backtrackingu niestety i to jeszcze tak fest po chamsku, gdzie za Tobą przewróci się jakaś belka na wysokości kolan i już chooy, nie wrócisz Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia No bo chyba przegapiłem jedną miejscówkę i myślałem, że sobie wrócę tam pozbierać jakieś znajdźki. Trochę to lipa, że tego backtrakingu nie dali, najgorzej to pewnie robić to dla pucharków jak się przegapi jakiegoś implanta z danymi. Cytuj
suteq 183 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Ja też w całej grze ominąłem jedną miejscówkę gdzie były jedyne znajdźki których mi na koniec brakowało. Straszny ból dupy miałem grając na premierę że nie ma jakiegoś wskaźnika która ścieżka jest fabularna aby móc sobie zwiedzić wszystko w spokoju. Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Jedna z najgorszych rzeczy w grach wideo jak wybierzesz ścieżke która pcha fabułe do przodu a twórcy nie pozwolą się cofnąć 1 2 Cytuj
Wredny 9 579 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Całe szczęście w Callisto nie miałem tego problemu i chyba dość czytelnie jest to zaprojektowane, bo żadnej znajdźki nie przegapiłem. Ból dupy miałem tylko z powodu początkowo małych kieszeni, więc jak coś znalazłem to chciałem np sprzedać, ale musiałbym coś innego z inventory wyrzucić. Następny sklepik chooy-wie-kiedy, do poprzedniego cofnąć się nie można, więc ryzykuję, wyrzucam, podnoszę coś bardziej wartościowego idę i jeb... odcięta droga powrotna i wyrzucony itemek przepada na zawsze. Po takim starym (nowym zresztą też oczywiście) Dead Space to jak strzał w pysk normalnie. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Nie raz i nie dwa pisaliśmy o kretyńskich pomysłach w tym tytule. Wybieranie broni jest upierdliwe. Drukowanie po jednej sztuce zasobów i oglądanie tej animacji to też genialny pomysł. Cytuj
Wredny 9 579 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Yup, a mimo wszystko będę dobrze gierkę wspominał i ogólnie podobało mi się Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia Warto ten SP za 129 zł, czy lepiej poczekać na obniżkę? Ostatnia obniżka wg psprices była w kwietniu. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia Fabularne Final Transmission na zniżce można brać jak się gra podoba. Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Niby gierka jest na 10-11 godzin grania, a ja wg ps5 mam 18 godzin i pewnie końcówka, bo w wieży jestem, zajebista gra, taka z punktu a do b i do przodu, klimat super, fabuła spoko, gameplay też w miarę fensy i graficzne łeb urywa jak gra się w quality. Pewnie kupię na promocji sp jak będzie. Na max mam ulepszoną pałkę, ten początkowy pistolet i strzelba od Dani, resztę broni nie robiłem, bo pewnie kredytów by mi zabrakło, żeby ulepszyć te trzy początkowe bronie na max. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Karabin jest do niczego, strzelba i ten pistolet w zupełności wystarczą. Przed finałem nakup ammo do strzelby, przyda się. Cytuj
Wredny 9 579 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Najlepsza broń na ostatniego bossa to AR właśnie. Cytuj
suteq 183 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia https://www.youtube.com/watch?v=-IIVia5aiUQ Bardzo polecam pogadankę z Glenem o jego historii w branży ale również o szczegółach tworzenia The Callisto Protocol. Strasznie mi szkoda Glena i mam nadzieję że będzie miał okazję zrobić jeszcze jakąś fajną grę. 1 Cytuj
Wredny 9 579 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Mi tak średnio go szkoda po tym Callisto, bo sporo naściemniał i przedstawiał to jako ósmy cud świata, a to nie jest nawet w połowie tak dobre. Wierzyłem w jego dobre intencje i czuję się trochę oszukany. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Mnie się gra podobała, nie tak jak ją reklamowano (AAAA i te ściemy) ale myślę, że w ogólnym rozrachunku za dużo było w niej eksperymentów i ta walka meele i mało gunplaya ją zraziły do graczy przyzwyczajonych do serii Dead Space i oczekujących duchowego nastepny tejże. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Gra jest średniakiem i wydmuszką i tyle. Walka zbyt banalna (unik za prosty do zrobienia, telekineza lub pałka + kolce = one hit kill), przeciwnicy to tępaki nie stanowiące zagrożenia, level design to najgorszy przykład ślamazarnej korytarzówkie (to przeciskanie się przez szyby wentylacyjne...), a grafika może piękna ale interakcja z otoczeniem nie istnieje. Taki RE3R zmiata tą grę samym demem. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 sierpnia Opublikowano 9 sierpnia Dokładnie. Level design i pacing to jakiś żart. Po ciasnym korytarzu z walką meele mam drabinę, za którą mam przeciskanie się przez wentylację, za którą mam kolejny korytarz i wentylacje, która wygląda chyba tak samo jak poprzednia xd Najlepsza była ta sekcja, gdzie nas nie widzieli i mogliśmy bezkarnie mordować stwory po cichu od tyłu, nie zaczynając walki. Strasznie płytka fizyka, do tego ten kartonowy ogień w 30 fpsach jak doklejony. To niezła ta 4 krotnie droższa w produkcji od Dead Space gierka Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia Jest promocja na SP, jak ktoś nie miał okazji kupić, to teraz ma. Dobrze, że poczekałem. Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia Ten dodatek fabularny plus zaraza i zamieszki, jeszcze skórki. 1 Cytuj
Jukka Sarasti 364 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia Za tydzień gra będzie za darmo do odbioru na Epicu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi