PiotrekP 1 796 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 (edytowane) Ja tak samo na platformie. Chodzi głównie o brak zdrowia. Wszystko przez to że magazynki i bateria rękawicy (na full zrobiona) wyczerpuje się w złym momencie. Zanim to uzupełnię wyskakuje jakiś kutasiarz i zabiera mi resztkę zdrowia. A z wrogów wyskakuje tylko ammo albo kredyty Po wczorajszym jestem bliski wypieprzenia tego z dysku, bo serio zaczyna mnie to irytować. Edytowane 25 października 2023 przez PiotrekP Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Platforma i rękawica i jest easy. Tylko bateryjki między falami szybko doładować. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Baterie nawet nie potrzebne, trzeba tylko złapać chłopa i upuszczać za barierką (nie rzucać bo to drenuje baterie). 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 (edytowane) Nie na moje siły. Wypieprzyłem to właśnie, bo nawet metodą co radzicie to nie szło. Większość prób blokowała wroga na barierkach i nie wylatywali. A jak ich było już 3 na platformie, to zanim jednego przeniosłem to tamci zdążyli mnie zaatakować i dupa zbita. Nie mam nerwów i czasu dłużej się z tym użerać, tym bardziej że całą jazdę trzeba powtarzać nawet jak zginiesz. Edytowane 25 października 2023 przez PiotrekP Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Jestem zszokowany, pamiętam ten moment i to było super ez.Przecież to jest skrypt, dokładnie wiesz gdzie i kiedy wyjdą.Można powiedzieć że ustawiają się w kolejce.Ja miałem rękawice ulepszoną i to już w ogóle zabawa była. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 (edytowane) I tak nie miałem w planach tego ogrywać, bo obejrzałem przejście na yt przy premierze, ale jak było w plusie to sprawdziłem. Na razie olewam temat, może kiedyś to skończę. TCP nie będzie pierwszy ani ostatni w tej kwestii. Edytowane 25 października 2023 przez PiotrekP 1 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 XD i tyle w temacie Chłop zasiał i zaorał. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 7 minut temu, PiotrekP napisał: I tak nie miałem w planach tego ogrywać, bo obejrzałem przejście na yt przy premierze Po co to sobie zrobiłeś? Przecież oglądanie walkthrough gierek w które się nie grało to tylko psucie zabawy. A odnośnie tego momentu to jeśli nic nie zmienili to dopóki robisz uniki jesteś nietykalny bo przeciwnicy czekają zawsze na swoją kolej z atakiem więc przy odrobinie cierpliwości możesz wszystkich spałować. Ja rzadko używałem gripa do wyrzucania poza level czy we wszelkie wirniki bo wtedy nie zostają zwłoki do lootowania (w przeciwieństwie do kolców). 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 @łom napisałem wyraźnie powyżej że tcp nie było na mojej liście gier. Nie miałem wcale zamiaru w to grać. Reszta też dopisana, nie będę się powtarzał. 1 Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 16 godzin temu, pawelgr5 napisał: Tak robilem kiedy moglem. Walka jest po prostu nudna. Wole system z Dead Space. Calisto to nie jest zla gra ale niestety meele, na ktore jest nacisk jest po prostu nudne, niewazne kto ma inicjatywe. Hmm, to nie wiem. Mi się tak dobrze grało ale nie grałem w nowego DS więc pewnie jak dziś zagram, to też zmienię zdanie Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Dobra, odwołuję bo siadło teraz bez problemu, tylko czułość sterowania zmieniłem na 80. ze mnie i tyle, przyznaję się bez bicia. 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Ja również nie miałem problemu z tym etapem, były przerwy do uzupełnienia baterii i wszystkich za burtę. Czasami dla kogoś dany etap może być łatwy dla innego niekoniecznie ale trzeba próbować. Gierka w pewnym etapie zaczęła mnie męczyć w sumie nie wiem dlaczego ale udało się ukończyć. Dwugłowy niby miał być Uber ciężki a łatwiej mi na nim było robić uniki niż na zwykłych przeciwnikach. Jedynie przy pierwszym spotkaniu miałem problem później już szło nawet jak przeszkadzajki wychodziły to nadspodziewanie łatwo się ich pozbyć. Nie wiem może dlatego że grałem na normalu. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 25 października 2023 Opublikowano 25 października 2023 Dwugłowy na platformie poszedł mi od razu. Strzelba, unik, uskok i pałą w łeb jak do nie uklęknie. Drugie spotkanie z nim też mi pykło za pierwszym razem. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 Podstawka ograna teraz gram w dlc- jak dałbym pełną cenę za grę to czułbym że trochę za dużo dałem za grę ale jak dałem za płytkę 59 zł w foli czuję się usatysfakcjonowany. Gram na very easy więc lecę przez grę jak przecinak , niemniej podoba mi się fajna korytarzowka można odpocząć trochę od open worldow. 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 28 października 2023 Opublikowano 28 października 2023 Skończone Ogólnie niewykorzystany potencjał, mocno ubogi klon Dead Space nastawiony na walkę pałą, która też wypada średnio. Do tego upośledzony ekwipunek i korzystanie z niego, prosty w walce ostatni boss i chamsko ucięte zakończenie. PSApp pokazuje 10 godzin przeciętnej gierki. Ale wiecznie spocona morda Jacoba robi wrażenie. Rozczarowanie ubiegłego roku. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 października 2023 Opublikowano 28 października 2023 No te modele postaci to taki poziom jakiego czlowiek by chcial w obecnej generacji w kazdej grze. Okazalo sie ze niestety na razie chyba tylko tutaj taki poziom na konsolach Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 28 października 2023 Opublikowano 28 października 2023 2 godziny temu, pawelgr5 napisał: No te modele postaci to taki poziom jakiego czlowiek by chcial w obecnej generacji w kazdej grze. Okazalo sie ze niestety na razie chyba tylko tutaj taki poziom na konsolach To mówisz, że mimika na PC się rozni w grach wideo:)? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 29 października 2023 Opublikowano 29 października 2023 9 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: To mówisz, że mimika na PC się rozni w grach wideo:)? Wiesz o co mi chodzi wiec nie pierdol. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 29 października 2023 Autor Opublikowano 29 października 2023 No te modele postaci to taki poziom jakiego czlowiek by chcial w obecnej generacji w kazdej grze. Okazalo sie ze niestety na razie chyba tylko tutaj taki poziom na konsolach Alan Wake 2 dla mnie przebił Callisto w tym względzie Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 29 października 2023 Opublikowano 29 października 2023 25 minut temu, Frantik napisał: Alan Wake 2 dla mnie przebił Callisto w tym względzie Dokładnie Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 października 2023 Opublikowano 29 października 2023 Akurat Alan w wielu względach przebija callisto. Co nie zmienia faktu iż w callisto się też świetnie bawiłem i klimacik był super. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 29 października 2023 Opublikowano 29 października 2023 Ja niedawno zacząłem i dość dobrze się bawię, ale wcurwia mnie póki co tylko jedna rzecz, a mianowicie po jaką cholerę twórcy wprowadzili funkcję ręcznego zapisu skoro po zgonie i tak zaczynamy od sztywnego developerskiego checkpointa? Pojąć tego kompletnie nie mogę 1 Cytuj
Wredny 9 577 Opublikowano 29 października 2023 Opublikowano 29 października 2023 Ogólnie gra ma sporo takich designerskich problemów i niedopatrzeń, co mnie strasznie dziwiło, bo przecież jest tyle różnych tytułów, od których można podpatrzeć pewne rozwiązania (Dead Space na przykład). Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 29 października 2023 Opublikowano 29 października 2023 Przy kupowaniu ammo do strzelby przed ostatnim bossem myślałem że kurwicy dostanę. Trzeba kupować po 4 sztuki i oglądać za każdym razem tą animację drukowania. Świetny patent. Cytuj
czarek250885 322 Opublikowano 30 października 2023 Opublikowano 30 października 2023 19 godzin temu, PiotrekP napisał: Przy kupowaniu ammo do strzelby przed ostatnim bossem myślałem że kurwicy dostanę. Trzeba kupować po 4 sztuki i oglądać za każdym razem tą animację drukowania. Świetny patent. To fakt, nie wiem czy ktoś tam nie czuł że to poroniony pomysł. Zamiast dać opcje zrób kilka i po kłopocie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi