flavio 107 Opublikowano 2 listopada 2023 Opublikowano 2 listopada 2023 19 godzin temu, genjuro napisał: Nie chcę uprawiać czarnowidztwa, ale mam takie dziwne przeczucie, że ani nowego dragon age, ani mass effect, nie zobaczymy, bo studio wcześniej zostanie zamknięte i to co do tej pory zrobili, pójdzie w kibel. Mass effect to juz w ogóle moim zdaniem będzie na next gen gra, jak już, bo DA miało wyjść wcześniej. A DA po fali rozłożonych w czasie newsów o niczym, zapadło sie w czeluść i cisza. Albo wszyscy w bioware dostali depresji po premierze bd3 i pozamykali się w swoich biurach, albo naprawdę coś się tam zesralo. Oby nie świat potrzebuje nowego ME Cytuj
Shankor 1 670 Opublikowano 3 listopada 2023 Opublikowano 3 listopada 2023 ME to (chyba) silna marka, Legendary Edition ładnie się rozeszło (dodatkowo jest/było w GP oraz PS+). Andromeda to wypadek przy pracy i ludzie czekają na kosmiczne przygody. DA raczej jest w dupie, tym bardziej po premierze BG3. Cytuj
pawelgr5 1 605 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Tyle lat i nadal gowno pokazali 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 531 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Ja tam nawet nie czekam. Prime seria miała 13 lat temu, to cała wieczność w branży która nie stoi przecież w miejscu. Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 5 minut temu, MYSZa7 napisał: To córka Sheparda? Cytuj
Sedrak 879 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 Wielka szkoda, bo na prawdę seria ME to nie jedna z nielicznych gier, które kilka razy przeszedłem i wiem, że gdybym odpalił znowu to bym przeszedł jeszcze raz. Ba przed ME2 nawet nie byłem fanem SF. Genialna seria i na zawsze w serduszku. 1 Cytuj
Daddy 4 292 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 W czasach x360 - me, me2, me3, da, da2 Obecna generacja - da4 Cytuj
KJL 102 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 31 minut temu, Daddy napisał: W czasach x360 - me, me2, me3, da, da2 Obecna generacja - da4 Jak dobrze pamiętam to pomiędzy pierwszą a trzecią częścią Mass Effect minęło 4 lub 5 lat. Teraz wyjdzie jedna gra. Może. Za 6 lat lub później Nie wiem gdzie leży problem. Przecież ta seria to jest samograj praktycznie, świetne uniwersum, świetne postacie. Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 Jeżeli przynajmniej to DA4 będzie dobre, to niech będzie i 2030. Cytuj
Figuś 21 346 Opublikowano 29 stycznia Autor Opublikowano 29 stycznia imo gra jest dalej w preprodukcji i ploty o 2029 raczej są bliskie prawdy, jeżeli w ogóle EA nie upierdoli projektu i nie spusci w kiblu bioware po chuj tylko to było zapowiadać 4 lata temu Cytuj
Daddy 4 292 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Shinobi xd zapomniał tylko dodać że BioWare obecnie ma już tylko 80-90 pracowników. Dla porównania: - Krakowski Bloober Team to 250 - ID Software 340 - Obsidian 300 - Warehouse Studios (kc2) 250 - Larian Studios 400 Tak zaorać takie studio, EA wy kurwy Cytuj
Figaro 8 404 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego 6 minut temu, Daddy napisał(a): Shinobi xd toć napisał ▪️The studio is "taking this opportunity between full development cycles to reimagine how we work at BioWare" Winę całej tej sytuacji studia ponosi przede wszystkim EA, które w połowie kazało zmienić kierunek developingu DA na grę online, tylko by potem odwrócić kurs i kazać im robić grę SP. Cytuj
Shankor 1 670 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Winę ponosi EA, bo zatrudniło grafomanów z kompleksem wyższości. Cytuj
oFi 2 563 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Zapomnijcie o tej firmie. Andromeda już pokazala co tam się dzieje obecnie w tej firemce developerskiej, kluczowi pracownicy tej firmy odeszli wraz z premierą mass effecta 3. 1 Cytuj
Sedrak 879 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Od czasów ME3 i DA2 nie zrobili dobrej gry i już nigdy nie zrobią. Taki sam case jak z Blizzardem. Cytuj
Daddy 4 292 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego To prawda, od czasów ps360 nie zrobili dobrej gry Cytuj
Jakim 1 801 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego Inkwizycja była spoko. Trochę powtarzalna ale dobra. Dopiero po tym równia pochyła. Cytuj
Sedrak 879 Opublikowano 2 lutego Opublikowano 2 lutego (edytowane) 10 hours ago, Jakim said: Inkwizycja była spoko. Trochę powtarzalna ale dobra. Dopiero po tym równia pochyła. Mnie męczyło ten "otwarty świat" i milion pierdol do robienia. Gdyby to wyciąć i skupić się na fabule to byłaby dobra gra, bo np. misja kiedy spotykamy Liliane Spoiler W przyszłości to do dziś mam ciarki. No i świetna muzyka Edytowane 2 lutego przez Sedrak Cytuj
genjuro 86 Opublikowano 2 lutego Opublikowano 2 lutego Nienawidzę jak pokazują zajawkę gry, która kiedyś tam powstanie, ale na chwilę obecną "mamy szkice i zbieramy ludzi". Porażka. Ten temat powinien admin zahibernowac na przynajmniej dwa do trzech lat. Newsów żadnych i tak nie będzie, sama gra jest na tak wczesnym etapie produkcji, że ciężko o czymkolwiek tu dyskutować, a tylko robicie offtop. Osobiście to mam przeczucie, że nowy masz effect zostanie zwyczajnie skasowany. Obym się mylił. Jedyna optymistyczna wizja, to sprzedaż prawa do marki innemu, zdolnemu studiu. Przestałem czekać, na szczęście jest sporo dobrych gier do ogrania i nadchodzących w niedalekiej przyszłości. 1 Cytuj
XM. 11 298 Opublikowano 2 lutego Opublikowano 2 lutego Fani ME powinni czekać na Exodus, a nie na to gówno od wyrobników z BioWare. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi