messer88 6 424 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Andor są już dostępne 3 epy do oglądania. Obi Wana ostatnio oglądałem do obiadu na pare razy i zgadzam się ze wszystkim co wyżej. Vader i sceny treningu Anakina z Obi dobre. W dniu 18.09.2022 o 19:47, kotlet_schabowy napisał: nowe postacie poboczne są absolutnie nijakie i bezjajeczne Tala i Haja imo spoko, ale jak Tala strong female zacząła tłumaczyć mistrzowi Jedi jak to się nie można poddawać i trzeba walczyć to xd Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Po dwóch odcinkach Andor to dla mnie zupełnie inna liga. Wyższa oczywiście. Nie ma jak na razie tych głupot jakie były w Obi, klimat jest cięższy, a scenerie to miód na oczy. Postacie świetnie zagrane, a sama historia jest budowana znacznie wolniej niż w innych serialach z tego uniwersum. Widać, że ci którzy to kręcili przyłożyli się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Tony Gilroy to jest gość, a Disnej mógłby już dawno przestać udawać, że Star Warsy są dla dzieci i ogląda to ktoś inny niż spoconymi, brzuchaci łysiejący 40ltakowie. Roug One wciąga jakością wszystkie filmy SW razem. Nie inaczej jest z serialem. Na razie 3 epy, ale od pierwszych scen widać przeskok jakościowy po Obi Wanie. Do dziś nie wiem jak ten kloc mógł się ukazać:( Tak zmarnować takie postacie jak Kenobi i Vader, tfuuu. Andor się nie śpieszy, ma czas, buduje klimat, jest miejsce na przedstawienie obcych kultur w świcie SW, nastrojów ludzi, ich zawodów itp. No oby więcej takich rzeczy, bo nawet taki woke fanboj SW jak ja miał ostatnio dość tego uniwersum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Ok. Jestem po wszystkich trzech odcinkach i chcę więcej. Pierdolona miazga Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 obejrzałem dwa odcinki i zastanawiam się czy oglądamy ten sam serial. Intryga zawiązuje się bardzo powoli, nie angażuje i nie jest interesująca. Postać kreowana na głównego antagonistę w dwóch pierwszych odcinkach, ten kosmiczny szeryf, jest tak karykaturalny że można odnieść wrażenie że został wyciągnięty z jakiegoś sitcomu. W dwóch pierwszych odcinkach nie wydarzyło się nic ciekawego, ale może jeszcze się rozkręci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Ja też dwa odcinki i jest OK. Fajnie się zaczyna, bez Jedi, bez imperium tylko jakieś zadupie galaktyki. Ten ambitny oficerek faktycznie przerysowany no ale nie wadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Ja obejrzałem dziś wszystkie trzy z ciekawości, bo SW jest mi w sumie obojętne i czasem mogę coś bez zobowiązań sprawdzić. No i generalnie jest spoko, ale główny wątek w ogóle nie angażuje jak napisał asax. Do tego na początku Andor szuka Spoiler siostry a potem temat znika i jest tematj Spoiler jakiejś elektroniki i kwestii wydostania się z planety Wybija to plotu i w ogóle jak dla mnie nie czuć wagi sytuacji i nie wczułem się ani trochę czy też nie przejąłem losem protagonisty. Do tego nie dość, że postać jest słabo napisana, to jeszcze aktor w ogóle mi nie leży, nie ma charyzmy i jak dla mnie jest najsłabszy z całej obsady. Jakiś taki nijaki, w ogóle do siebie nie przekonuje. O wiele ciekawsze są dla mnie pozostałe drugo czy nawet trzecio planowe postacie. Nawet ten przerysowany dowódca jest lepszy, bo jest jakiś przynajmniej. Nie wspominając o jego przełożonym, gdzie wystarczyła jedna scena, (która była jedną z najlepszych wg mnie) bym go polubił. Tak samo, ten sierżant wspomagający tego dowódcę, gościu na złomowisku czy nawet robot bee. Generalnie zawsze jak była scena z głównym bohaterem, to mnie to w ogóle nie obchodziło i czekałem tylko, aż przeskoczą do innej postaci. No, nie świadczy to chyba zbyt dobrze o protagoniście. No i jeszcze te retrospekcje, które były słabe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Retrospekcje wyjaśniają temat siostry. Obejrzałem 3 i chyba będzie lepsze od Mando. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Wleciał wczoraj 4 ep Andora no i zajebiście, aż podejrzane że to z Disneya xD Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Jeżeli moja jedyna styczność z uniwersum SW to trylogia obejrzana prawie 30 lat temu i ostatnio chwilę Fallen Order, to w Andora się jakoś wciągnę, czy nie będę nic kumał z lore? No pamiętam tylko, że był Obi Wan, Yoda, I'm your father Luke, noooo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 1 minutę temu, _Red_ napisał: Jeżeli moja jedyna styczność z uniwersum SW to trylogia obejrzana prawie 30 lat temu i ostatnio chwilę Fallen Order, to w Andora się jakoś wciągnę, czy nie będę nic kumał z lore? No pamiętam tylko, że był Obi Wan, Yoda, I'm your father Luke, noooo itp. spokojnie możesz oglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 są odniesienia do Rogue 1, nie ma Jedi i innych mocy w tym serialu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 No najlepiej by było Rogue 1 jedynie wcześniej odpalić. Co w sumie jak na najlepszy nowożytny film ze świata SW będzie samą przyjemnością 31 minut temu, _Red_ napisał: Jeżeli moja jedyna styczność z uniwersum SW to trylogia obejrzana prawie 30 lat temu i ostatnio chwilę Fallen Order, to w Andora się jakoś wciągnę, czy nie będę nic kumał z lore? No pamiętam tylko, że był Obi Wan, Yoda, I'm your father Luke, noooo itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Całkiem spoko ten nowy odcinek Andora, nadal niewiele się dzieje, ale w czwartym odcinku nareszcie zaczyna się zawiązywać jakaś akcja. Lubię takie heist'owe filmy, których motywem przewodnim jest przygotowywanie do jakiegoś grubego, skoku, a tu jest szansa że to właśnie będzie motywem serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Całość ma mieć 12 odcinków, to całkiem sporo jeszcze się może wydarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Proszę o sprostowanie - > Andor to prequel Rogue 1? Rogue 1 nie pamiętam za dobrze, lepiej odświeżyć przed Andorem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 390 Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Tak, najlepiej sobie obejrzeć R1, żeby wiedzieć kim mniej więcej jest Andor. Poza tym R1 to najlepsze co spotkało filmowe SW od czasu przejęcia przez Disney. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Andor to prequel Rogue One, więc moim zdaniem nie trzeba go oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Akurat w tym wypadku jest bardzo cienka granica między trzeba a warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 W ostatnim epie jest gadka o Scarif. A Rogue najlepszy z tych wszystkich "nowych" filmów SW więc warto obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Andor po 4 odcinkach naprawdę mi dobrze siadł. Wróciłem nadrobić Book Of Boba Fett. Pilot spoko a drugi odcinek wręcz bardzo dobry, tylko plan żeby zaatakować Spoiler pociąg w kalesonach i z kijkiem to był nieprzemyślany trochę Ale fajnie zgłebione lore Tuskenów. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 dla mnie jest to najgłupsze działo w realiach Star Wars, chaotyczny infantylny. Sam motyw, że łowca nagród Bobba Fett zostaję Spoiler dobrodusznym burmistrzem małego miasteczka na rubieżach galaktyki Cała jego przemiana, jest bardzo słabo umotywowana i trudno w nią uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Godzinę temu, Masorz napisał: Ale fajnie zgłebione lore Tuskenów. Dla mnie chyba największy plus tego serialu. A potem wjedzie młodzież lgbt co tam pasuje jak pięść do nosa. Za to nowy Andor wczoraj wleciał no i jest czekanko na nowy ep bo chyba w końcu będzie Spoiler skok po imperialny hajs Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Jeszcze fajny wywiad co do scenografii Andora: https://www.serialowa.pl/360889/andor-serial-jak-powstal-scenografia-planety/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi