Skocz do zawartości

Star Wars (seriale) - Disney+

Shankor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam nic do woke, łykam Star Warsy od Disneya

Ale to już kurwa przesada xD Po 2 odcinkach wymiękam. Akolita nie ma niczego do zaoferowania. Serial powstał tylko w jednym celu – pokazać jak najwięcej żółtych i czarnych jedi na jednym ekranie. To przełknąłbym to, bo nie oceniam kina w ten sposób. Ale akolita jest po prostu złym serialem

Tak, oddanie serialu w ręce osoby, która nigdy nie widziała SW i myślała, że Chubaka to pies to był strzał w dziesiątkę xD

PS Tam jakaś niezła czystka rasowa w uniwersum musiała się zadziać, że setki lat przed Nowa Republiką byli sami kolorowi, a potem już nie xD

• Lubię! 1
  • Haha 4
Opublikowano
,,Akolita" to dość odmienne serialowe starwarsowe widowisko - i mogę to powtarzać po wielokroć. Nie zajebiste, czy kupsztalowe albo i najlepsze w historii, ale ,,odmienne!". I to za tą odmienność nie da się w pełni ocenić tego tytułu. Nie widziałem niczego podobnego do tego serialiku z wszystkiego, co do tej pory wyprodukowało Lucasfilm Ltd. osobno lub po 2012 roku wraz z Disney'em. To Jest tak dziwne widowisko, tak abstrakcyjne, tak chcące pokazać wszystko i każdym środkiem wyrazu i techniką w kinematografii, że aż miejscami podczas tych dwóch odcinków mamy mocny przesyt, a miejscami... nic. To jest po prostu eksperyment podobnego kalibru, co dla polskiego przemysłu filmowego niedawno emitowane w kinach widowisko: "Akademia Pana Kleksa". Mimo wielu, wielu wad i niedopracowań, "Akolitę" jestem w stanie docenić za to potrzebne - albo i nie, a to zależy od gustów fanów - świeże spojrzenie na to co dzieje się w Galaktyce Star Wars, na krutaczną Wielką Republikę - obszar, który na osi czasu Star Wars nie został jeszcze brany w medium serialowo-filmowym w Nowym Kanonie w ogóle pod uwagę. Wiecie, to będzie hit albo kit, albo i to i to zarazem. 

57 minut temu, Shen napisał(a):

Jedi dziś

Fakt, ten moment jednego z epizodów "Akolity" był jednym z najbardziej żenujących momentów w historii Sagi Gwiezdnych Wojen... przy tym ,,czymś" scenka z klatą Kylo Rena z "The Last Jedi" wymięka... Ja prdl... To mieli twórcy serialu SWAG na wszystko. 
Opublikowano

Uwielbiam Star Warsy i nawet nowa trylogia mi się podobała, ale nawet ja mam swoje limity. Zwykle staram się oddzielać twórcę od dzieła, ale nie tym razem. Oni zrobili z tego manifest, to i ja w ten sposób to traktuję

Opublikowano

Manifest w tej serii, to jest już od ładnych kilku lat. Po prostu tym razem przegięli do tego stopnia, że nawet zwykli widzowie, którym termin "woke" do tej pory kojarzył się najwyżej z patelnią, zaczynają w końcu dostrzegać przekaz. Oczywiście dalej znajdą się tacy, którzy będą udawać, że wszystko jest gicio, ale miło że coraz więcej ludzi widzi co się odpierdala w przemyśle filmowym (teraz też w giereczkowym), może ta świadomość wkrótce coś zmieni. 

Opublikowano

Przeciez to spier.dolenie zaczelo sie na dobre od the last jedi. Nie wiem jak ludzie moga byc np. po obi-wanie czy lando ruch.ajacym roboty i pisac "no, teraz to dopiero przegieli". Ale dzieki chlopaki, ze wspieraliscie disneya tyle lat :)

Opublikowano

Moje zawieszenie niewiary jest zwykle dosyć wysokie, więc ani Last Jedi ani Obi-Wan czy Mando nie przeszkadzały, obejrzałem z przyjemnością. Chyba efekt wolno gotowanej żaby. Tylko, że teraz to po prostu dojebali do pieca, że nawet żaba zorientowała się i stwierdziła, że pierdoli to 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mejm napisał(a):

Przeciez to spier.dolenie zaczelo sie na dobre od the last jedi. Nie wiem jak ludzie moga byc np. po obi-wanie czy lando ruch.ajacym roboty i pisac "no, teraz to dopiero przegieli". Ale dzieki chlopaki, ze wspieraliscie disneya tyle lat

Bo mimo kilku głupich motywów to nie były złe rzeczy (może poza Obi Wanem). Czasem też były wybitnie dobre - jak Andor, Rebelianci, pierwszy sezon Mando i Łotr 1.  Niezłe też trzeba mieć klapki na oczach, żeby nie widzieć, jak słabe były niektóre produkty Lucasa, czyli "prawdziwe" Gwiezdne Wojny. 

Więc tak, cieszę się, że wspieram Disneya póki daje takie rzeczy jak Andor, Łotr 1 czy nawet Przebudzenie Mocy. Ważne tylko, żeby odsiewać takie główna jak Kenobi czy Akalita. 

no ale też jak mówiłem wcześniej, oceniam kino przez pryzmat tego, czy jest dobre czy złe, a nie po kolorze skóry aktorów. Akurat Akoalita wiele by nie zyskał jakby byli tam biali a Kenobi to wciąż byłby chujowy serial z najbardziej wkurwiającym dzieckiem w historii kina. Ta scena "pościgu" po lesie za upośledzonym bobasem Leia dalej mi się śni jako koszmar. 

Opublikowano (edytowane)

Godzinę temu, gekon napisał(a):

Więc tak, cieszę się, że wspieram Disneya póki daje takie rzeczy jak Andor, Łotr 1 czy nawet Przebudzenie Mocy. Ważne tylko, żeby odsiewać takie główna jak Kenobi czy Akalita. 

Szkoda, że tych gówien jest zdecydowanie więcej, a to dopiero początek spierdolenia jakie zaoferuje Disnej w najbliższych latach. Przebudzenie mocy i Łotr1 wyszły już lata temu, kiedy sytuacja nie była taka tragiczna, a rak dopiero zaczynał się rozwijać, Andor z kolei to jest jakiś błąd w Matrixie albo po prostu twórcy tego serialu mają haka na Katheleen Kennedy, bo to jest aż nierealne jak normalny (i dobry) jest ten serial jak na dzisiejsze czasy, niestety mój pajęczy zmysł mówi mi, że w drugim sezonie już tak kolorowo nie będzie... albo będzie i to jest najgorsze. Anyway wspieranie Disneya w jakiejkolwiek formie, to wspieranie ich agendy i dalszego niszczenia uniwersum, więc jeżeli komuś mala barachła i chce ich zachęcić do zatrudniania kolejnych ludzi nie mających pojęcia o SW oraz forsujących swoje ideologie kosztem dobrej fabuły i ciekawych postaci, to oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko za 2 lata nie płakać, że każdy serial jest już na poziomie Kenobiego lub Akolity.

Edytowane przez Josh
Opublikowano

Chyba źle liczysz z tym więcej gówien. Obiektywnie raczej wszystko jest średnie z wahaniami w stronę kupy (Kenobi) a geniuszu (Łotr 1).

z jednej strony dobrze ogląda sie te lepsze serie, z drugiej ubolewam, że marnują potencjał na sraki. Przecież ten Kenobi to był samograj. Podobnie Akolita i pokazanie dawnej ery. To by pykło gdyby tylko wybrali kogoś o rozumie przynajmniej 4-lletniego orangutana a nie kogoś kto myli Wookiego z owczarkiem. 

A co będzie za 2 lata? Nie pojebało mnie, żeby się teraz o to martwić. Disney to korporacja. Jak ludzie przestaną to oglądać to zrewidują pogląd na serię. Są ślepi na fanów, ale nie ślepi na kasę. A ostatecznie fani = kasa. 

Opublikowano

Ja już mam całkiem w dupie tą markę i oglądam czysto naukowo jak daleko się jeszcze posuną. Jak się spojrzy wstecz na ostatnie 10 lat SW to jakby palili stosy gotówki na ekranie to by mniej tracili. Jak zrobią nowy film to się dopiero przekonamy jaki będzie spadek na box office.

Ptaszki ćwierkają, że ep 3 to zupełnie nowy poziom debila. Nie mogę się doczekać.

Opublikowano
W dniu 10.06.2024 o 21:49, Sebas napisał(a):

Ptaszki ćwierkają, że ep 3 to zupełnie nowy poziom debila. Nie mogę się doczekać.

Właśnie dlatego mam zamiar obejrzeć ten odcinek :pawel:

A poza tym to serial słaby, nijaki a postaci kompletnie papierowe i żadnych najmniejszych emocji nie wywołują.

Z tych nowych SW to chwalą "Tales Of The Empire" więc raczej zaliczę.

Opublikowano

To wszystko była prawda, czarownice lesbijki i niepokalane poczęcie. Dobrze, że skończyłem z tym uniwersum na drugim sezonie Mando:beka:

Przechwytywanie.JPG.86b12f143a58d026fe498b20f3bb158f.JPG

• Haha 1
Opublikowano

Jedi najpierw jak pedofile stalkują dzieci w lesie a potem jak transaktywiści mówią im, że mogą wybierać kim chcą być wbrew rodzicom. :fsg:

No i lesbijskie tańce i jęki. Sam seks.

Opublikowano

ten serial to jakieś jebane ScoobyDoo. Ta gdzieś idzie, dotyka trupa, Jedi z tęgimi umysłami i mocą nie wiedzą, co się dzieje za ścianą obok, potem się gonią. 

Do komicznych lesbijek czarownic jeszcze nie dotarłem i nie wiem, czy chcę

Opublikowano
2 minuty temu, gekon napisał(a):

ten serial to jakieś jebane ScoobyDoo. Ta gdzieś idzie, dotyka trupa, Jedi z tęgimi umysłami i mocą nie wiedzą, co się dzieje za ścianą obok, potem się gonią. 

Do komicznych lesbijek czarownic jeszcze nie dotarłem i nie wiem, czy chcę

Oglądaj, wyświetlenia się muszą disneyowi zgadzać, żeby mogli ogłosić kolejny sukces.

• This 1