Rudiok 3 370 Opublikowano 2 marca 2023 Opublikowano 2 marca 2023 5 godzin temu, ASX napisał: Oglada się to jak jakiś fanfic bez ładu i składu. Cały ten motyw przewodni, polegający na tym że Mando złamal zasady zdejmując hełm i teraz żeby grupa ponownie go zaakceptowała musi lecieć na inną planetę żeby się w niej wykąpać brzmi tak naciąganie, że gdyby pojawił się nawet pojawił się jako zadanie poboczne w jakieś grze Ubisoftu albo Sony to byłby krytykowany. Faktycznie, motyw z sierotą, który odkrywa, że ma w sobie tajemnicze midich... nanoboty, i żeby pokonać zasuszonego dziadunia musi lecieć na inną planetę szkolić się u karłowatego gremlina jest bardziej legit 1 1 Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Słaby ten odcinek S3E1. Najlepsze z niego, to były te artworki w czasie creditsów. Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Te artworki są zawsze najlepsze 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 8 marca 2023 Opublikowano 8 marca 2023 Dobry S3E2 - parę powtórzeń, ale ogólnie dobrze sie bawiłem oglądając. Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 11 marca 2023 Opublikowano 11 marca 2023 Wiem, że teraz na czasie jest Mando, no ale wolę oglądać seriale, kiedy są już dostępne w całości, więc nadrobiłem Andora i kilka słów na ten temat. Bardzo pozytywne zaskoczenie, mimo totalnej obojętności przed premierą (mówiąc delikatnie, Cassian nie był moim ulubionym bohaterem Rouge 1). Przekonałem się do sięgnięcia po serial przez ogólną podjarkę w tematach takich, jak ten, żeby później być zawiedzionym pierwszymi kilkoma epizodami i tylko wiara w to, że "spokojnie, zaraz się rozkręci" sprawiła, że nie olałem tej przygody (moment kryzysu jakoś w okolicach E04, kiedy to odcinek wchłaniałem na raty chyba trzy wieczory, wyjątkowo dobry usypiacz, ale dla sprawiedliwości dodam, że oglądanie czegokolwiek o tej porze w tygodniu z reguły się tak kończy). No więc drugi moment zaskoczenia to faktyczna poprawa poziomu w dalszych odcinkach, a cały epizod w Spoiler więzieniu to już topka Disney'owskich SW w ogóle, no rewelka, w czym niemała zasługa pana Kino. Generalnie całość, mimo pewnych wad (wspomniana zamuła na początku, ale też dłużyzny pojawiające się później, kontrast między kozackimi postaciami z potężną charyzmą i nijakimi statystami, których imion można nie zapamiętać przez 12 epów) to chyba najlepszy z nowożytnych seriali tej marki. Przede wszystkim, podobnie jak jego kinowa kontynuacja, podchodzi do uniwersum Gwiezdnych Wojen odmiennie od głównej linii, a jednocześnie zachowując mnóstwo jego stałych elementów. W rezultacie dostaliśmy twory o własnym charakterze, skupiające się, jakkolwiek banalnie to nie brzmi, na ludzkiej stronie rebelii, imperium i całego tego zamieszania. Nie wszystko jest czarno białe, więcej tu niuansów, konfliktów. Nawet styl wizualny jest świetny, w odpowiedni sposób nawiązując do ikonicznych elementów "graficznych" Imperium w stylu starej trylogii, ale też z momentami przepychu i metalowo-szklanych wykończeń ala epizody I-III, oczywiście dodając swoje trzy grosze (planeta "plażowa"). No także ogólnie spoko i drugi sezon obejrzę chętnie. 1 1 Cytuj
Homelander 2 083 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 (edytowane) Ależ pozamiatał odcinek 3 Mandalorianina. Nie wiem czy od czasów Rogue 1 widziałem coś lepszego z universium Star Wars. A może nawet i wcześniej. Początkowa sekwencja pościgu świetna, cała akcja na Corusant rewelacja. Ucieczka w pociągu żywcem wyjęta z Final Fantasy 7. A w dodatku jak to wszystko wyglądało! Rewelacja, pierwszy raz nie mogę się doczekać kolejnego odcinka Edytowane 16 marca 2023 przez Homelander 1 Cytuj
Krzysztof93 1 320 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Ja jestem na ten moment zdruzgotany tym trzecim sezonem, widzę, że nie ma już tutaj radości w produkcji tego a dobił mnie najnowszy ep. 3 Spoiler mam wrażenie, że chcą mi znowu pokazać dlaczego tym razem nowa republika dała dupy i niejako przez swoją zachowawczość pozwoliła na powstanie najwyższego porządku bo boją się nauki i nowych odkryć. Tylko, że Mandalorian nie powinien służyć temu by naprawiać coś co Disney sam zjebał przy okazji nowej trylogii filmów tylko miał dać nam dobrą zabawę w tym uniwersum czyli Mando dostaję questa, otwiera mapkę, zaznacza sobie gdzie i leci wykonać zadanie a przy tym zadaniu mamy przeżyć z nim przygodę, zobaczyć kogoś/coś znajomego, Grogu zrobi coś śmiesznego i tyle, tylko tyle i AŻ tyle. Cały trzeci odcinek to jakieś chodzenie za Dr. Oetkerem, który wygląda dosłownie tak: i on jest smutny bo on chce tak bardzo pomóc nowej republice i ludzkości bo mu kiedyś mama zmarła... WTF Panie doktorze pan zejdzie z planu bo ja tu przyszedłem oglądać przygody łowcy nagród i jego zielonego adoptowanego synka a nie jakieś polityczne pitololo o republikach przy drinku i żółtych imperialnych sucharach z miną smutnego kota z zatwardzeniem Fajny był ten Mandalorian ale już nie jest Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Ty, ale jak walisz spoilery z odcinka to albo najpierw uprzedź albo otaguj. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Krzychu ale co Ty gadasz jak poza doktorkiem masz z kilkanaście minut Spoiler dogfighta z interceptorami I fajnej akcji dla mnie ten serial jest nierówny bardzo (tzn przy Bobie to jest super) ale i tak oglądam bo SW. Ale nie ma już czekania na nowy odcinek jak przy Andorze. Cytuj
Krzysztof93 1 320 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 No było na początku ale Spoiler chodzenie za smutnym doktorkiem to była najdłuższa część odcinka (najdłuższego do tej pory w tym sezonie) i to było straszne. Niech sobie zrobią jakiś inny serial traktujący o poczynaniach Spoiler smutnego doktorka i ja wtedy nadal będę oglądał Mandaloriana a dla chętnych i zaciekawionych postacią Spoiler smutnego doktorka będzie osobna produkcja Ja już wolę nic więcej nie pisać bo ja nie mam pojęcia widocznie czym są spoilery Spoiler bo napisałem, że chodzimy za smutnym Dr. Oetkerem to już taki wielki spoiler? No ok niech będzie. Lepiej nie pisać, że w serialu Star Wars są sceny ze statkami kosmicznymi bo już za chwilę będą pretensje o spoilery Cytuj
Homelander 2 083 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 A mi się to mega podobało. Wątki polityczne w Star Wars jak dla mnie są świetne Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 (edytowane) Wyjebane mam na gwiezdne bajki, ale Andor jest naprawdę dobry, powiedziałbym, że nawet na tyle, że potrafi wrzucić ciary Spoiler (kazamaty) . Jak widać da się w tym uniwersum pójść w trochę bardziej poważne tony i to z korzyścią dla każdego. Edytowane 17 marca 2023 przez SlimShady Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Początek byl fajny od razu się rozbudziłem bo zmęczony późno oglądałem ze swoją. Ale gdy wszedł wątek uciemiezonego profesorka to kątem oka zobaczyłem że moja zasypia, więc sobie dałem z liścia, żeby też nie zasnąć i mieć siłę wyłączyć tv. Dzisiaj dokończymy, ale litości jak się to ciągnęło. I ta babka to materiał na Abby z tlou2 idealny a nie jakieś piękności po 40ce wyszukiwane przez Was xD Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 nie wiem czy to wina boskiego Andora czy po prostu formuła Mando się wyczerpała, ale po 5 odcinkach nudaaa. quest, mapa, Grogu (ok on się nie nudzi), this is the way, ładne widoki i ogólny ziew. a odcinek z doktorkiem i feministką to już w ogóle sraka. pewnie na koniec dowalą jakąś fajna postacią i akcją żeby czekać na 4 sezon Cytuj
Krzysztof93 1 320 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 tak to jest gdy zamiast na serialu i tym co było w nim fajne zaczynają się skupiać na nowych wytycznych od disneya, które brzmiały ,,Mandalorian musi trochę naprawić filmy 7,8 i 9'' szlag mnie trafia to, że teraz w każdym odcinku będę dostawał głupie powody dlaczego Spoiler nowa republika upadła tak szybko ale i tak już nie jest najgorzej, najgorzej już było z Dr. Oetkerem, gorzej chyba nie będzie... mam nadzieję. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 Fajny ten 5 epizod, dużo strzelanka i akcji. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Wreszcie bardzo dobry odcinek w tym sezonie. Ten w Spoiler Kopalniach Mandalore również był spoko. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Opublikowano 3 kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 12:10, messer88 napisał: Fajny ten 5 epizod, dużo strzelanka i akcji. Szkoda tylko, że tak szybko Spoiler pozbyli się kapitana piratów. Mogliby z nim śmieszne wątki robić w innych sezonach/ serialach Cytuj
funditto 658 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Jak dotąd podobał mi się ten sezon, ale końcówka 6 odcinka mnie wkurzyła.. obawiałem się, że mogą iść w tym kierunku, ale to, że Spoiler Din odda Bo-Katan miecz i to ona będzie rządzić to już przegięcie Cytuj
Homelander 2 083 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Opublikowano 6 kwietnia 2023 On 4/5/2023 at 4:17 AM, funditto said: Jak dotąd podobał mi się ten sezon, ale końcówka 6 odcinka mnie wkurzyła.. obawiałem się, że mogą iść w tym kierunku, ale to, że Hide contents Din odda Bo-Katan miecz i to ona będzie rządzić to już przegięcie Din proponował to w poprzednim sezonie i to tak nie działa. Trzeba w walce Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Zdawałoby się że po TBOBF nic gorszego nie wyjdzie, ale ostatni odcinek stanął na wysokości zadania. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Zaczynało się spoko, póki nie ta cała Spoiler miłość xddd póżniej zabawna wielka murzynka ale kurde przyjemnie mi się oglądało ten odcinek mimo tego wszystkiego Cytuj
funditto 658 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Opublikowano 6 kwietnia 2023 6 godzin temu, Homelander napisał: Din proponował to w poprzednim sezonie i to tak nie działa. Trzeba w walce obejrzałeś ten odcinek ? Cytuj
Homelander 2 083 Opublikowano 7 kwietnia 2023 Opublikowano 7 kwietnia 2023 6 hours ago, funditto said: obejrzałeś ten odcinek ? Ten w którym chciał oddać miecz? No tak, źle go zapamiętałem? Cytuj
funditto 658 Opublikowano 7 kwietnia 2023 Opublikowano 7 kwietnia 2023 2 godziny temu, Homelander napisał: Ten w którym chciał oddać miecz? No tak, źle go zapamiętałem? Tamten zapamiętałeś dobrze, ale zobacz odcinek z tego tygodnia i zrozumiesz o co mi chodziło i czemu mnie ten odcinek zdenerwował Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi