Skocz do zawartości

Star Wars (seriale) - Disney+

Shankor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie w tej galaktyce zostały same silne kobiety, multikulturowość i obce rasy.

Ciekawe czy jeszcze kiedyś pojawi się jako główny bohater biały, silny, heteroseksualny Jedi.

Opublikowano

Biały facet Jedi? Panie... biały facet Jedi to może przejść na ciemną stronę i mordować dzieci albo umrzeć na kamieniu ze zmęczenia. Zakon wziął i upadł przez białego faceta.

• Plusik 1
Opublikowano

Hondo Ohnaka - kurnia balans, to jest taki kurłaaaa dziwny ,,typo"... W "TCW" był takim ni to dobrym, ni to złym dla masy protagonistów człekiem. I się zastanawiam, czy to ktoś neutralny? A może antybohater? Hondo stąpa po cienkim gruncie bycia za Jedi i przeciwko nim. Chociaż w odcinkach/Arcu z młodzikami Jedi, tym Huyangiem, co jest stary jak chyba sama Galaktyka, no i Ahsoką, to młodziki właśnie uratowały życie temu łotrzykowi. Już zapomniałem, co tam się z nim podziało w Rebelsach, czy ogólnie w Nowym Kanonie - nawet nie zacząłem oglądać ,,Zgrai", więc nie wiem czy go nawet do tego miniversum nie przywiało. Figurka do kolekcji z Hondom mimo powałdowanej buraczano-ziemistej twarzy, byłaby dość ciekawa.

Hondo Ohnaka Star Wars Galaxy's Edge Star Wars The Black Series

W dniu 20.03.2024 o 15:36, Krzysztof93 napisał:

Jak widzę ten moment w zwiastunie to mam wrażenie, że finalnie ona tam zacznie śpiewać

Pokaż ukrytą zawartość

Beznazwy.jpg.4fd21b1c09f523a918eacdf2f4898c07.jpg

Tak, takowa ,,Sithówa" czy ,,akolitka"... jak nic to

Spoiler

Beyonce Knowles z ,,farfoclami" na włosach... XD. Śmieszki, śmieszkami, ale tak na serio: mogę się o sporo założyć, ale nie o wszystko, że ,,big brainem" w kwestii złoli będzie w tym serialu postać Dartha Plagueisa lub jego mistrza. Coś musi być na rzeczy, bo jeśli będzie z tym niby-antagonistą tak dziwnie jak dotychczas w serialach Lucasfilm Ltd., np. tych z Mandoverse... no to będzie maks kaszana! 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Finał "The Clone Wars"... ten cholernie dobry, fenomenalnie wyreżyserowany, zresztą jak cały sezon 7, odcinek 12 serii siódmej... ostatniej krutackiej części Clonewarsów, po czym nie ma już nic, a jedynie to ,,pokłosie" tegoż to starwarsowego mini-versum w postaci bardzo dobrego, ale nie dorastającego do pięt "TCW" właśnie: "The Bad Batch". I to jest ten moment w tym 12-tym odcinku ,,Wojen Klonów", z tego cholernego ostatniego sezonu, który... aż tak chwyta za serducho, mówi tak wiele, a zarazem tak niesamowicie potrafi pozostawić fana w niepewności:

Spoiler

CloneWarsFinaSez.VaderZMieczemAhsoki!.thumb.jpg.c9861ddccf735802984106503578bf33.jpg

Anakin/Darth Vader... chwyta miecz świetlny Ahsoki... Złapane w akcie. Damn it! Wzruszonko! :banderas::obama:

Ocena ponad 120 odcinków TCW, czyli całości serialu, to ode mnie: 10/10... praktycznie jest to twór bezcenny, zbyt istotny żeby poddawać go tak prostackiej kategoryzacji. xD

Edytowane przez JaskinieTerrigenoweMarvela
  • Haha 1
Opublikowano

,,Zgraję" ze starwarsowych realiów, odcinki s03e01-07 oceniam średnio na: 7,5/10. Głównego bohatera, sądzę, nigdy tu nie było, mimo obecności Omegi i coraz silniej rozwijanych i wiązanych z Trylogią Prequeli wątków midichlorianów oraz z Nową Trylogią w Kanonie Klonowaniem, pra-narodzinami podwalin (ram) ideologicznych tego co nazwiemy potem ,,The First Order". To miał być i jest serial animowany o przygodach takiej a nie innej grupy postaci, gdzie losy tych bohaterów i postaci z nimi współpracujących ciągną cały ten pierdolnik fabualrny do przodu, pokazując non-stop nowe i nowe przygody. I tak rozszerza się całość Uniwersum,  o kolejne cegiełki wiedzy, relacji i informacj. Ogólnie, wręcz bardzo ogólnie: szata graficzna na przekroju wszystkich 3 sezonów nie ma tu startu do tego jak genialny poziom prezentowała oprawa wizualna, czyli tak naprawdę cały świat przedstawiony w s07 Clonewarsów! Jedynie ujęcia panoramiczne i jakieś przejścia między skalami planów filmowych wypadały w wizualiach ,,Zgrai" super dobrze. Wiadomix: czekam na coraz ,,gęstszą" atmosferę i wzrastające napięcie w związku z finałem s03 tej produkcji i tego niby-wyjaśnienia zamierzeń Palpatine'a i jego planów wykorzystania ,,biologicznych łączników z Mocą", którymi są midichloriany! Aleeeeeż to będzie!:obama:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

"Akolita" - serial ze starwarsowych realiów Nowego Kanonu... 2 dni do premiery pierwszych odcinków. ,,Hajpik" jest? Nie wiem jak u Was, no ale u mnie: niezmiernie! Ów tajemniczy ,,zły Sith", który ma być tym głównym antagonistą serialu, moim zdaniem...

Spoiler

pomyślmy, to będzie płotka. Nie sądzę, aby taki tam randomowy ,,gracz" wśród Sithów miałby zatrząść w posadach całą Galaktyką i częściowo zakłócić równowagę w Mocy. Tenebrous albo Plagueis, albo jakiś Duch Ciemnej Strony Mocy, np. Malaka, Malgusa etc. - któryś z nich, tak, to będzie ten ktoś, kto będzie pociągał za sznurki tym teoretycznie złym Sithem w "Akolicie". Damn it! I oby tak było!

A tymczasem w oczekiwaniu na premierę "Akolity"... Z kanału YT, Holocron Dakanna... :

Szkic koncepcyjny Hybrydowego ducha Mocy Anakina, do filmu "Przebudzenie Mocy".

Screenshot_2024-06-03-20-51-09-36_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.99c449ae33a5c66a467e4b967744c964.jpg

Ów szkic i sam duch Mocy, związani z teorią... 

Screenshot_2024-06-03-20-52-14-05_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.thumb.jpg.3244080ceffc659d0211639e974bb4c2.jpg

• beka z typa 1
Opublikowano

Jak się kliknie gwiazdkę to przenosi do recek, praktycznie same 1 i 2. Co jakiś czas wpadnie bot z 10 pisząc, że to najlepsze SW pod słońcem... Także średnia to tam pewnie jest z 3.0 max.

Opublikowano

No i ta średnia na meta na akurat sens. Wracam z urlopu i w samolocie obejrzałem oba odcinki i dla mnie to takie 7,5/10. Po dwóch odcinkach podoba mi się bardziej  niż Obi Wan i ostatni sezon Mandalorianina 

Opublikowano

Ja się naprawdę boję to oglądać, miałem łyknąć te dwa odcinki wczoraj ale nie mogłem się przełamać. Czuję zaburzenia mocy, obawiam się, że ten serial pobije wszelkie dokonania Disneya w SW a gang skuterkowców-cyberpunków z Boba Fetty to będzie mały pikuś przy tym co dostaniemy tutaj :smutas:

Opublikowano

Dlatego jeżeli ktoś ma do siebie chociaż odrobinę szacunku to powinien odpuścić seans tego niebinarnego paszkwila i przeznaczyć ten czas na coś bardziej produktywnego. Np. na gapienie się w sufit. Oglądanie tego nawet dla "beki" tylko nabije im wyświetlenia i zachęci do dalszego gwałcenia franczyzny przez takie Kunegundy jak ta ze zdjęcia. 

• Plusik 1
Opublikowano

Rant?.....

"Akolita" z początku brzmiało starwarsowo - rzecz jasna na korzyść temu Uniwersum - dość mrocznie. I tak też w nowo-kanonicznych Gwiezdnych Wojnach miało być. No ale... raczej z tego, co opinie o tym serialu - czy to z internetów wszelkiej maści, czy nawet bezpośrednio od naszych znajomych (tak mam właśnie Ja z moimi starwars-geek ziomkami) - mówią, "Akolita" wypada na ,,średniawkę", do której ostatnio zdołał nas - niestety! - przyzwyczaić Lucasfilm Ltd. i Disney. Ogólnie ta seria - a to dopiero 2 epizody - co zauważam wypada na coś bardziej ciekawego i intrygującego niżeli mrocznego. I boję się zacząć oglądać "Akolita", bo czuję jak i Wy ,,zaburzenia w Mocy, jebitne wręcz jej rozedrgania", że raczej super hiper rewelacji do treści Uniwersum tu nie dostaniemy, np. postaci Plagueisa czy Tenebrousa, może Malaka albo i Darth Malgusa... Damn it. Obym po ostatnim odcinku sezonu się w tym przypadku mylił. :notsure: