tjery 1 279 Opublikowano środa o 20:44 Opublikowano środa o 20:44 Teraz, Figaro napisał(a): Dzięki za info. Marzy mi się, ale obecnie walczę z Crusaders Kings, które przecież jest mniej złożone. No ale ta militarna otoczka pociąga. CK3 jest też cudowne na swój sposób. gdzie roleplajujesz tego, kim jesteś i też na początku wydaje się złożone. Ale HOI to zupełnie inny level, tam nie ma czegoś takiego, że jesteś nagle mocny i sobie klikasz, złożoność walki na lądzie/powietrzu/morzu to jest coś, czego nie da Ci żadna inna gra. Polecam* *jeśli chcesz stracić życie na kilka miesięcy Cytuj
GearsUp 302 Opublikowano środa o 20:44 Opublikowano środa o 20:44 (edytowane) 5 godzin temu, suteq napisał(a): Witam Skończone gry Tym razem z licznikiem specjalnie dla @balon Ukryj zawartość Skończone DLC Pokaż ukrytą zawartość Szczegółowe statystyki Pokaż ukrytą zawartość Łącznie 92 gry i 39 DLC. Podział platformowy gier: PC - 68 PS3 - 6 PS4 - 4 PS5 - 3 PSP - 3 PCVR - 3 PS2 - 2 PS1 - 1 Android - 1 Quest 2 - 1 Podział platformowy DLC: PC - 36 PCVR - 2 PS3 - 1 Liczba calaków: 17 Gry ograne z tego roku: 21 Gry ograne z lat 2020-2023: 26 Gry ograne z lat 2010-2019: 26 Gry ograne z lat 2000-2009: 18 Gry ograne z lat <2000: 1 Wyróżnienia Ukryj zawartość Z tego roku: 1. STALKER 2 - Zdecydowanie moja gra roku chociaż jeszcze jej nie skończyłem ale jestem na tyle daleko że jestem w stanie to powiedzieć. Absolutnie cudowna kontynuacja która zostawia to co było dobre w oryginale i dodaje od siebie nowe rzeczy. Bawię się rewelacyjnie, nie mogę się oderwać, jak nie gram to myślę gdzie pójdę i co mnie jeszcze czeka w tej wspaniałej grze. Oczywiście ma swoje wady, głównie techniczne, ale jest tyle dobrych rzeczy tutaj że mi to w ogóle nie przeszkadza a też gram po dużych aktualizacjach. 2. Indiana Jones and the Great Circle - Wszystko co chciałem to już napisałem w temacie o grze. Najlepsza egranizacja filmu, najlepsza gra o archeologii a dodatkowo twórcy nie splamili marki i dostarczyli najlepszego Indianę Jonesa w jakiego można aktualnie zagrać. Oczywiście wymaksowana. 3. Crime Scene Cleaner - Nie sądziłem że czyszczenie miejsc zbrodni może dawać taką frajdę ale ta gra mną kompletnie zawładnęła i skończyło się na wymaksowaniu całości. Dodatkowo gra we mnie odpaliła fazę na wszelkiego rodzaju symulatory. Świetna gra jak ktoś potrzebuje czegoś do relaksu. 4. MULLET MADJACK - Indycze zaskoczenie roku które zostało mi polecone no i jak odpaliłem tak wsiąknąłem i nie mogłem się oderwać. Niesamowicie dynamiczny, szybki i satysfakcjonujący fps który sprawia że koordynacja ręka-oko dawno nie były tak wyćwiczone. 5. Astro Bot - Super że PlayStation w końcu dostarczyło naprawdę dobrego platformera który może rywalizować z niektórymi przedstawicielami gatunku z Nintendo. Nie ze wszystkimi bo gra nie wynajduje koła na nowo ale jest na tyle dobrze zrobiona że sprawia sporo frajdy. 6. Still Wakes the Deep - Niby symulator chodzenia a troszkę jednak horror nawiązujący do mitologii Cthulhu. Czekałem od pierwszej zapowiedzi, nie zawiodłem się. 7. Indika - Bycie zakonnicą nigdy nie było tak rajcujące, zwłaszcza że twórcy świetnie pokazali psychologię takiej osoby, pokusy, realia a do tego zgrabnie ułożyli ciekawą historię oraz pomysłowe zagadki. 8. Heading Out - Pozytywne polskie zaskoczenie które łączy wyścigówkę z symulatorem drogi gdzie zarządzamy zasobami, podejmujemy decyzje na naszej drodze i uciekamy przed naszym strachem. Przyjemna pozycja na kilka godzin. 9. Follow the Meaning - Bardzo mały indyczek w stylu point'n'click od w zasadzie dwóch braci. Gadałem z jednym na stoisku PGA i gra mnie bardzo zainteresowała a efekt końcowy jest jak najbardziej pozytywny. Ciekawa, choć prosta, historia którą można interpretować na wiele sposobów, sympatyczne zagadki, ładna kreska. Z poprzednich lat: 1. House Flipper 2 - Jedynkę uwielbiałem, dwójka rozwija pomysły przez co spędziłem w niej dobre kilkanaście godzin sprzątając, remontując i tworząc domy. Niesamowicie relaksująca pozycja. 2. Kona II: Brume - Kontynuacja jedynki gdzie jesteśmy detektywem w Kanadzie w 1970 roku gdzie w pewnej wiosce dzieją się dziwne rzeczy. Poprawiono dużo mechanik z jedynki, ulepszono historię, klimat można kroić nożem. 3. System Shock Remake - Więcej w temacie gry ale ogromnie się cieszę że dałem szansę tej grze bo to była wspaniała przygoda w starym stylu. Remake Nightdive Studios fenomenalny. 4. Warhammer 40k: Dawn of War II - Chyba dosyć zapomniana gra ale w coopie grało mi się naprawdę bardzo dobrze. Momentami nawet wymagająca, dobrze się współpracowało, wszystkie misje poboczne skończone. Ogrywanie dodatków w planach. 5. Supraland - Polecone bodajże przez Kmiota, bardzo dziękuje Pan Kmiot. Było za jakieś drobne więc spróbowałem. Na początku troszkę mnie odepchnęło ale dałem drugą szansę no i skończyło się zrobieniem 100%. Świetna metroidvania. 6. Under the Waves - Gra z zeszłego roku o pływaniu batyskafem. Jak ktoś lubi eksplorację, podwodne klimaty i nutkę tajemniczości to będzie się tutaj dobrze bawił. 7. Buckshot Roulette - jakże prosty zamysł a jak dużo radości. Planowanie, rozkminianie przeciwnika a na końcu satysfakcja z wygranej. Grałem też w multi i gra się jeszcze lepiej. Tegoroczne rozczarowania Pokaż ukrytą zawartość 1. Star Wars: Outlaws - Wszystko co chciałem to opisałem w temacie gry. Absolutny zawód i tandeta w wykonaniu Ubisoftu. Wiem że dużo zostało w niej poprawione ale w momencie jak grałem (chwilę po premierze) gra była prawie że totalnym kasztanem który mechanicznie siedział w 2010 roku. 2. Suicide Squad: Kill the Justice League - Wszystko co chciałem to opisałem w temacie gry. Spoko strzelanie, walka i postaci, fatalna cała reszta. 3. Call of Duty: Black Ops 6 - Żeby nie było, to nie jest zła gra. Natomiast oczekiwałem że gra troszkę wróci do korzeni i będę doświadczał bardzo widowiskowych momentów aby poczuć się jak w dobrym filmie akcji. Niestety, twórcy postawili po raz kolejny i jeszcze mocniej na spokojniejsze, szpiegowskie akcenty z małymi skokami w bok w postaci większych map czy innych trybów wmiksowanych w kampanię i niestety ale mi się to nie podoba. To nie jest już moje Call of Duty które uwielbiałem. Podsumowanie - Mniej gier niż w zeszłym roku i to całkowicie normalne bo pula potencjalnych gier do ogrania z zeszłych lat się mocno zmniejszyła. Sporo gier które skończyłem w tym roku kiedyś porzuciłem w którymś momencie i do nich sobie wróciłem dając im drugą czy nawet trzecią szansę. - Sporo DLC ale jakoś tak wyszło że sporo takowych wyszło w tym roku + nadrabiałem jakieś starocia które zawsze chciałem. - Moja chęć do grania dalej ma się bardzo dobrze i z wieloma grami miałem owocne, wielogodzinne sesje. - Byłem raczej na bieżąco z interesującymi mnie premierami w 2024 roku. Z tego roku nie ograłem w zasadzie tylko Metro Awakening i nowego Life is Strange. - Nabyłem PS3 aby nadrobić kilka starszych gierek. Resztę z PSP, PS1 czy PS2 nadrobiłem na emulatorze. - Ruszyłem troszkę VR który był zakurzony przez większość roku i powoli odgrzebuję się z zaległości. - Tym razem mniej imprez growych: fatalny Pixel Heaven (kto był ten wie), Retrosfera, PGA. Gamescom się nie udał niestety przez zapierdol w poprzedniej pracy, może za rok. Plany na przyszły rok - Na dniach zakupię pewnie Steam Decka aby mieć na czym grać w pracy. Tak, mam pracę gdzie mam dużo czasu dla siebie więc będę korzystał aby nadrabiać gierki/książki. - Prawdopodobnie następny rok to będzie nadrobienie tych niedobitków które zostawiłem kiedyś ale chcę wrócić/gry które chciałem spróbować ograć. Na liście mam m.in. dużo izometrycznych RPG jak Baldur's Gate, Planescape Torment i Tyranny czy strategie jak Faraon oraz nowszy Nebuchadnezzar. - Może w kolejnym roku w końcu nadrobię gry z PS Vita i PSVR. - Nabycie do kolekcji (i przeczytanie oczywiście) kilku książek growych, głównie od Open Bety. - Duża szansa na skończenie tysięcznej gry w żyćku. Jak coś mi się przypomni to dopiszę. Do zobaczenia za rok. Widzę ograłeś wszystkie te nowsze NFSy. W którego najlepiej ci się grało? Edytowane środa o 20:45 przez GearsUp 1 Cytuj
suteq 226 Opublikowano środa o 21:12 Opublikowano środa o 21:12 Payback/Heat bo oba są na podobnym poziomie. Payback nie ma już tego durnego grindu z premiery więc jest przyjemniejszy a poza standardowymi wyścigami ma też bardziej widowiskowe odskocznie rodem z F&F ale Heat za to ma ciekawszą mapę i pościgi z policją (chociaż te mogą irytować momentami). Łatwiejszy próg wejścia ma Payback IMO. 1 Cytuj
messer88 6 609 Opublikowano środa o 21:28 Opublikowano środa o 21:28 Godzinę temu, balon napisał(a): U mnie co roku podobnie (te ok 400h / ok 30 gier w rok) bez względu na stan cywilny i status rodzinny. Constans max. u mnie może będzie pod 30 podobnie musiałbym luknąć na exo, ale godzinowo to pewnie z 3x tyle co Ty. Cytuj
balon 5 381 Opublikowano środa o 23:30 Opublikowano środa o 23:30 2 godziny temu, messer88 napisał(a): u mnie może będzie pod 30 podobnie musiałbym luknąć na exo, ale godzinowo to pewnie z 3x tyle co Ty. No ja zero multi i raczej brak open world oraz deko indyków. Proporcje h per jedna gra bardziej sutkowe, czyli ok 10-15h. Cytuj
Figaro 8 306 Opublikowano środa o 23:43 Opublikowano środa o 23:43 Czy ja skończyłem coś w tym roku poza Zeldą BotW (której dałem prawie 9)? Ciężko ocenić. Pamięć zmywa się i myli daty. Czy to w tym roku skończyłem Elden Ring? To pewnie było w poprzednim. Chyba. Ale na pewno skończyłem Tony Hawk 2 na PSXa, bo robię to praktycznie co roku. Na pewno odpaliłem moją kopię Resident Evil 4 na PS2, bo względnie często się to zdarza. Na pewno włączyłem nowy save w Super Mario 64 i zdobyłem kilka gwiazdek. Jak nie mógłbym tego zrobić - to moja najulubieńsza gra video. Choć teraz ogrywam Mario Odyssey, to nie mogę odeprzeć wrażenia, iż tytuł z 1996 roku przebija obecne w różnych względach. Coś w tym roku grałem, ale co zostało w mym sercu - nie wiem. Nie dużo. Oprócz Zeldy. Której dałem prawie 9. 5 Cytuj
Pierre Deck 648 Opublikowano czwartek o 11:08 Opublikowano czwartek o 11:08 (edytowane) Wiecej gier w tym roku zapewne nie ukoncze, wiec zarzucam liste gier, ktore do tej pory skonczylem w 2024 Styczeń 1.Stray XSX 2.Terminator Resistance + DLC XSX 3.Robocop XSX 4.Call of Duty: WWII XSX 5.Star Wars: The Force Unleashed Switch 6.Resident Evil 2 Remake XSX 7.Resident Evil 3 Remake XSX 8.Resident Evil 4 Switch 9.Resident Evil 4 Remake XSX 10.Atomic Heart/Annihilation Instinct XSX 11.Monster Hunter Rise XSX Luty 12.Mad Max XSX 13.Tomb Raider XSX 14.Super Mario Bros Wonder Switch 15.Rise of the Tomb Raider XSX 16.The Last of Us PS5 17.Monster Hunter Rise: Sunbreak Switch 18.Shadow of the Tomb Raider XSX 19.Contra XSX 20.TMNT: Shredder's Revenge XSX 21.Pokemon Crystal GBC 22.Pokemon Yellow GBC 23.Metro 2033 XSX 24.Metro Last Light XSX Marzec 25.Star Wars: Dark Forces XSX 26.Plumbers Don't wear Ties XSX 27.Star Wars:Jedi Power Battles Dreamcast 28.Pokemon Emerald GBA 29.Super Robin Hood NES 30.Dizzy The Adventurer GameGear 31.ZEN: Intergalactic Ninja NES 32.Pokemon Blue GB 33.Red Dead Redemption 2 XSX 34.The Suffering PC 35.Spider-Man PS5 Kwiecień 36.The Quarry XSX 37.Prince of Persia: The Lost Crown Switch 38.God of War PS5 39.Hotline Miami XSX 40.Dark Grim Mariupolis XSX 41.Pokemon Leaf Green GBA 42.Batman NES 43.Obcy: Izolacja XSX 44.Pokemon Black DS 45.Pokemon Black 2 DS 46.Pokemon Shield Switch 47.Pokemon Ultra Moon 3DS 48.Pokemon Alpha Sapphire 3DS 49.The House of The Dead XSX Maj 50.Resident Evil Village XSX 51.Pokemon Brilliant Diamond Switch 52.Star Wars: Jedi Academy Switch 53.Sekiro XSX 54.Star Wars Episode III XBOX 55.Pokemon Y 3DS 56.Hellblade II XSX 57.Super Destronaut DX XSX 58.Jack N'Jill DX XSX Czerwiec 59.Astro: Playroom (platyna) PS5 60.Little Nightmares II XSX 61.Super Mario Bros NES 62.Ghost of Tsushima (platyna) PS5 63.Uncharted PS5 64.Hogwarts Legacy Switch 65.Super Mario Land GB 66.The Last of Us II PS5 67.Road 96 XSX 68.Star Wars: Force Unleashed II XSX 69.Still wakes the deep XSX Lipiec 70.Soma XSX 71.GTA: Vice City XSX 72.Panzer Dragoon XSX 73.GTA: San Andreas XSX 74.LEGO: Saga Skywalkerów XSX 75.Wolfenstein 3D XSX 76.Call Of Duty 2 XSX Sierpień 77.Super Mario Bros 3 NES 78.Call of Duty 3 XSX 79.Bucky O'Hare NES 80.Dragon's Lair XSX 81.Poppy Playtime XSX 82.Young Indiana Jones Chronicles NES 83.Power Rangers 2 NES 84.Termimator 2 NES 85.Monster Hunter: World XSX 86.Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade 87.Kena:Bridge of Spirits XSX Wrzesień 88.Pizza Tower Switch 89.The Mummy Demastered XSX 90.Evil West XSX 91.Serious Sam Switch 92.Pokemon Red ++ GBC 93.Pokemon Light Platinium GBA 94.Pokemon Silver GBC 95.Among the Sleep XSX Październik 96.Days Gone PS5 97.Astro Bot PS5 98.Front Mission 1st Switch 99.Front Mission 2 Switch 100.Pokemon Scarlet Switch 101.Silent Hill 2 XSX 102.Silent Hill PS1 103.Star Wars Episode I PS1 104.Prodeus Switch 105.Call of Duty Black Ops 6 XSX Listopad 106.Silent Hill 2 Remake PS5 107.Star Wars: Clone Wars Xbox 108.Pokemon Sun 3DS 109.GTA3 XSX 110.GTA4 XSX 111.Pokemon HeartGold DS 112.Little Mermaid NES 113.GTA5 XSX Grudzień 114.Hidden Cats in London XSX 115.A Buildings full of Cats XSX 116.A castle full of cats XSX 117.Dead Space XSX 118.Star Wars Racer XSX 119.Indiana Jones: Złoty Krąg XSX 120.Serious Sam 2 Switch Edytowane czwartek o 11:08 przez Pierre Deck 4 3 2 3 1 Cytuj
Ukukuki 7 144 Opublikowano czwartek o 11:08 Opublikowano czwartek o 11:08 Ja zapisuje w notesie skończone gierki, excele mam w pracy a takie ręczne pisanie mnie odpręża. Ja jeszcze ze swoim poczekam bo jestem w trakcie dwóch gierek. 1 Cytuj
Pupcio 18 694 Opublikowano czwartek o 11:22 Opublikowano czwartek o 11:22 ja też kajecik (z paper mario ) gdzie sobie zapisuje tylko kiedy zacząłem/skończyłem daną gre i przybliżoną liczbe godzin Cytuj
giger_andrus 3 178 Opublikowano czwartek o 12:23 Opublikowano czwartek o 12:23 #team_stara_szkola_z_kajetem Cytuj
Sep 1 630 Opublikowano czwartek o 12:30 Opublikowano czwartek o 12:30 Też zapisywane w notesie. Tytuł + data ukończenia. Cytuj
Mari4n 487 Opublikowano czwartek o 12:46 Opublikowano czwartek o 12:46 Tak samo - kajet. A w zasadzie to kalendarz książkowy z 2016, bo do niczego nie był mi potrzebny, to wykorzystałem go do listy gier. W oddzielnej sekcji zapisuję rozgrzebane tytuły do skończenia. Cytuj
Quake96 4 044 Opublikowano czwartek o 13:02 Opublikowano czwartek o 13:02 Ja robię podobny spis jak @Pierre Deck. Zapisuję na pececie w notatniku po prostu numer z kolei, platformę, tytuł i datę ukończenia. Wiem, że wiele osób liczy też czas poświęcony na ukończenie tytułu, ale ja zwyczajnie nie zaprzątam sobie tym głowy. Gram totalnie dla przyjemności, nie robię sobie wyzwań w stylu "przejść gierkę jak najszybciej" i nie siedzę też ze stoperem czy zegarkiem licząc ile godzin poświęcam na granie w daną grę. To trochę zabijałoby moją przyjemność z grania. Inna sprawa, że ja na przykład co roku wracam do bardzo wielu gier i co ważne są tytuły w które gram kilka razy w roku, ale zawsze na innej platformie. Dla przykładu takie GTA Vice City w swojej oryginalnej formie ograłem zarówno na PC, PS2 jak i pierwszym Xboxie. No, ale więcej napiszę za kilka dni, bo do końca roku jeszcze chwila, a ja mam jeszcze w co grać do końca 2024 Cytuj
jimmy 1 365 Opublikowano czwartek o 13:32 Opublikowano czwartek o 13:32 17 godzin temu, tjery napisał(a): Ja ze swojej strony powiem, że w tym roku przeszedłem dosłownie NIC. Cały rok zleciał na sim racingu + Hearts of Iron 4. Ale za to funu miałem ponad głowę. Dla takich chwil warto żyć 1 Cytuj
squaresofter 223 Opublikowano czwartek o 14:01 Opublikowano czwartek o 14:01 (edytowane) Moje podsumowanie 2024 znajduje się w linku poniżej. Udostępniam dla ciekawskich. Ściana tekstu jest za duża, by to wkleić jako post na forum. W co graliście w 2024? Od kilkunastu lat prowadzę zeszyt ukończonych gier, ale z biegiem czasu dochodzę do wniosku, że coraz bardziej nie ma to sensu. Takie roczne listy są czysto umowne. Mogę się pochwalić calakiem w grze na cztery godziny według klucza kończonych gier, ale stosując tą metodykę nie wymienię FFXV, przy którym spędziłem 120 godzin, zdobyłem 30 czy 40 trofeów, ale gra się nie liczy, bo nie ukończyłem głównego wątku. Mógłbym też wymienić każdą grę na 10 godzin zaczętą w 2024 roku a nie wymienić Gears 5, które ogrywałem trzy lata a calaka wbiłem po ponad dwóch tysiącach godzin. Są gry ważne i ważniejsze. Sorry, taki mamy klimat. Czy w takim zestawieniu powinny się znaleźć pozycje, w których wbicie jednego trofeum trwa kilka miesięcy? Moim zdaniem tak, ale wtedy pisałbym takie podsumowanie pół roku. Dlatego dla mniej najlepszym rozwiązaniem jest prowadzenie profilu gracza na stronie Exophase, gdzie można dodać dosłownie każdą istniejącą grę na każdej istniejącej platformie. Moja lista to taki zwykły skrót myślowy. Jeśli nikogo ona nie interesuje, to napiszę tutaj w paru zdaniach o moim 2024 roku z grami wideo. Dwa pierwsze miesiące 2024 r. spędziłem na przypominaniu sobie klasyków, z których większość nigdy nie doczeka remastera. To była podróż w przeszłość, by przypomnieć sobie o tym, że gry wideo to coś więcej niż trofea i osiągnięcia. Grałem głównie w visual novelki/eroge i klasyki na PC. Zdobyłem też parę platyn i calaków. Zagrałem w kapitalne rimejki Persony 3 i Tsukihime. Wreszcie mogłem kupić Fate/stay night i Kanon, na których oficjalne zachodnie wydanie czekałem pół życia. Więcej takich prezentów już nie dożyję. Zmieniłem telefon i przeżyłem niemały szok przy Heaven Burns Red. Najwięcej czasu w grze spędziłem z Monster Hunter Rise/Sunbreak, który koił moje rozczarowanie tragicznym dodatkiem do FFXIV, Dawntrail. Dodatek Shadow of the Erdtree do Elden Ring to absolutny niszczator, do którego nie mają podjazdu 'pełne' gry na dwa dni za 350zł. Skończyłem Ni no Kuni...po dziesięciu latach. Lepiej późno niż wcale. Kilka takich gier nawet kupiłem, ale nie mam jak ich odpalić, bo brakuje mi miejsca na dysku. Jak kiedyś kupię drugie PS5, to może je w końcu ogram? 2024 był całkiem fajnym rokiem w giereczkowie, ale niech już się kończy, bo chcę zobaczyć MH Wildlands i GTAVI. Pozdrawiam wszystkich graczy i życzę jeszcze lepszych gier w Nowym Roku. Edytowane czwartek o 14:06 przez squaresofter 2 Cytuj
Dragon13 78 Opublikowano czwartek o 14:36 Opublikowano czwartek o 14:36 Hmm. 1. Rayman 3 - PC (GoG) 2. Styx Shards of Darkness - PC ( Steam) 3. Crysis Remastered - PC ( Steam) 4. Dishonored 2 - PS4 ( nie ukończone) 5. God od War Ragnarok - PS5 6. CyberPunk 2077 Ultimate Edition - PS5 7. Resident Evil 4 Remake - PS5 8. Spyro Trylogia ( nie ukończone) -PS5 Cytuj
tjery 1 279 Opublikowano czwartek o 15:36 Opublikowano czwartek o 15:36 (edytowane) 2 godziny temu, jimmy napisał(a): Dla takich chwil warto żyć No nie wiem jak to u Ciebie wygląda z lubieniem/nie lubieniem motoryzacji, jazdy autem, ale jak ktoś lubi te klimaty to przy obecnym poziomie gier wyścigowych sim i osprzętu do jeżdżenia daje to wiekszy fun niż każda inna gra. Spytaj się innych co tu jeżdżą i grają w "normalne" gierki, myślę, że nie będę jedyny z taką opinią. A jeżeli chodziło Ci z tym o HOI4 to jakoś się nie dziwię, że osoba grająca w same samograje, nie doceni takiego tytułu Edytowane czwartek o 15:39 przez tjery Cytuj
Paolo de Vesir 9 253 Opublikowano czwartek o 15:54 Opublikowano czwartek o 15:54 2 godziny temu, jimmy napisał(a): Dla takich chwil warto żyć nawet w Święta nie przemówiłeś ludzkim głosem Cytuj
Homelander 2 266 Opublikowano czwartek o 16:19 Opublikowano czwartek o 16:19 120 skończonych gier to ile? 5 godzin grania dzień w dzień bez przerwy? Brzmi jak ostre uzależnienie. A co do grania cały rok w jedną grę to co w tym dziwnego? Skoro to sprawia przyjemność/satysfakcję to czemu nie. Dla mnie sytuacja o wiele zdrowsza niż skończenie w rok 120 gier 7 Cytuj
jimmy 1 365 Opublikowano czwartek o 16:30 Opublikowano czwartek o 16:30 51 minut temu, tjery napisał(a): A jeżeli chodziło Ci z tym o O to że tygodniami wolałeś kruszyć kopie w temacie Pro zamiast skończyć jakąś grę. Ale co kto lubi wariacie! Cytuj
tjery 1 279 Opublikowano czwartek o 16:39 Opublikowano czwartek o 16:39 Ale teraz wyskoczyłeś z analizą, no ale ok, niech będzie i tak. 1 Cytuj
suteq 226 Opublikowano czwartek o 18:29 Opublikowano czwartek o 18:29 2 godziny temu, Homelander napisał(a): 120 skończonych gier to ile? 5 godzin grania dzień w dzień bez przerwy? Brzmi jak ostre uzależnienie. A co do grania cały rok w jedną grę to co w tym dziwnego? Skoro to sprawia przyjemność/satysfakcję to czemu nie. Dla mnie sytuacja o wiele zdrowsza niż skończenie w rok 120 gier No a jak komuś sprawia granie 5h dziennie to co w tym dziwnego? Nie rozumiem gadania że 120 gier to źle ale jedna gra ciągle to już git mimo że w tę jedną grę ktoś może przegrać więcej godzin niż ktoś w 120 gier. Poza tym lepiej takie uzależnienie niż jakiś alkohol, fajki czy inne faktycznie szkodliwe rzeczy a jak nie zaniedbuje normalnych obowiązków to nie wiem w czym problem. 1 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. drozdu7 2 897 Opublikowano czwartek o 18:31 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano czwartek o 18:31 (edytowane) Rok zacząłem posiadając dodatkowo Switcha, którego sprzedałem i kupiłem Steam Decka. Którego sprzedałem. Kończę z PS5 i XSX. Czekam na nowe Nintendo, na maszynkę od Gabena i ciągle jakis Pc handheld korci. Cos pewnie kupię a potem będę się wkurwiał bo nie mam czasu grać na kilku sprzętach i będzie mnie irytowało że coś leży i się kurzy Tak czy siak 2024 liczbowo najlepszy od kiedy liczę co przeszedłem. 1. Resident Evil 4 Remake+Separate Ways (Xsx) - tak jak oryginał, gra którą chce mieć zawsze. Wiem że każdy powrót do niej będzie niesamowity, tak dobrze się w to gra 2.Call of Duty Vanguard (Xsx)- spoko kampania na kilka h. Ale jeden CoD na rok wystarczy hehe 3.Captain Toad Treasure Tracker (Switch) dostałem w zeszłym roku pod choinkę. Miła gierka, można trochę pogłówkować żeby zdobyć więcej gwiazdek 4.Kena Bridge Of Spirits (PS5) świetna gra z segmentu AA. Ładna i wciągająca. Dobrze że wydali to też na Xboxie. 5.Metroid Prime Remastered (Switch) kurde bez youtuba bym chyba nie skończył. Gra nic nie tłumaczy, jest pod tym względem trudna. Łatwo coś przeoczyć. Ale przy tym jest kurewsko wciągająca, ta muza i klimat. No było to napewno doświadczenie 6.Cyberpunk Widmo Wolności (Xsx) genialny dodatek do genialnej gry. Dobrze było wrócić do tego świata 7. Zelda Breath Of The Wild (Switch)- nie powiedziałbym że jest to gra bez wad, ale kawał przygody i spory wpływ na inne gry(Elden Ring np) 8. Horizon Forbidden West (PS5) - absolutnie prześliczna gra, ale fabularnie taki kasztan że Lance Reddick w grobie się przewracał. Nie pamiętam żadnej konkretnej misji. 9. Evil West (XSX) - takie mini zaskoczenie. Idziesz i napyerdalasz. I tłuczesz i potem znów strzelasz. I odpalasz specjale. Prosto ale przyjemnie. 10. Star Wars Jedi Ocalały (XSX) - bardzo dobrze się bawiłem, gra ma super eksplorację. Zbieranie znajdziek sprawia frajdę. Główny wątek interesujący, są momenty. Polecajka 11.Black Mesa (Steam Deck) - być może backlogowe Goty . H-L2 jedna z gier życia. W jedynkę nie grałem, więc to było nowe i przecudowne doświadczenie 12. Bayonetta 2 (Steam Deck:) - od początku do końca karuzela 13.Hellblade 2 (Xsx) - rozczarowanie. Z jednej strony grafika wypala oczy, są momenty że na słuchawkach wyrywa Cię z butów. Ale no nie możesz sześć lat siedzieć tylko na twarzy Meliny Jurgens, a samą grę pod niemal każdym względem uprościć. Grę na 6h dodajmy. 14. Call of Juarez Gunslinger (Steam Deck) za 5 zł sporą dawka strzelanka i humorku takiego. Fajna gra. 15. Lies of P (XSX) raz się od tego odbiłem, ale wróciłem i zassalo na ponad 30h. Świetny przedstawiciel soulslike, ale z jakimiś własnymi pomysłami i całkiem zgrabną historią. Polecam mocno 16. Mafia 2 Remastered (XSX) moja ulubiona część, zawsze miło wrócić do Empire Bay i posłuchać Let it Snow 17. Still Wakes the Deep (Xsx) symulator chodzenia na platformie wiertniczej. Klimacik jest w sumie, ale całość raczej średnia 18. F.E.A.R (Steam Deck) drugie backlogowe GoTy. AI wrogów zrywa papę z dachu. Wymiany ognia kapitalne, efekty świetlne i cząsteczkowe kurwa jak to wygląda gdy wszystko lata i się sypie dookoła. Przemierzanie korytarzy przypomina trochę Half Life. Cudowna gra. I to z 2005 r! 19. F.E.A.R 2 (Xsx) niezła kontynuacja, ale jednocześnie downgorad. Więcej jumpscareów i skryptów. Ale strzela się nadal miło 20. Star Wars Force Unleashed (Xsx) przyjemny slasher i w sumie tyle 21. Star Wars Force Unleashed 2 (Xsx) lepiej mi się grało niż w jedynkę. Krótka gra i nie zdążyła się znudzić. 22. The Darkness (Xsx) zadowolony jestem że dałem szansę tej grze. Fajna strzelanka-przygodówka z używaniem mocy tytułowego czegoś;) całość w klimacie mafijnych porachunków. Dla mnie bardzo spoko 23. The Darkness 2 (Xsx) inny klimat i oprawa ale o tym wiedziałem wcześniej. Może dlatego grało mi się dobrze, miks strzelania i wymyślnych mordów dawał radę naprawdę. 24. Baldurs Gate 3 (Xsx) pod względem budowy questów, przeplatania się wątków i wpływu na świat to chyba jedyna gra gdzie można powiedzieć że mamy tu nową generację. Absolutnie niesamowita przygoda 25. Doom 3 (Xsx) przymiarki od lat były. Ale dopiero teraz przysiadłem i skończyłem. Spawnowanie się wrogów na plecach będzie mi się śnić po nocach ale generalnie solidna strzelanina 26. Robocop (PS5) dobra strzelanina ale nie porwało mnie jakoś niesamowicie 27. Alone in the Dark (PS5) z perspektywy czasu to była słaba gra. A to mój ulubiony gatunek gier, nawet Callisto Protocol mi się podobało. Trzeba było nie brać znanych mord, a budżet przeznaczyć na dopracowanie każdego elementu 28. Spiderman 2 (PS5) gdybym grał w to na premierę to lądowało by w rozczarowaniach roku. Dla mnie beznadziejne misje "leć, oklep ryje, obejrzyj filmik", Rambo MJ i ogólnie "fabuła". Jest jeden moment gdy w pełnej krasie wjeżdża wiadomo kto i jest fajnie. Ale to trochę za mało 29. Dying Light 2 (Xsx) gorsza od jedynki, to pewne. Ale mam jakąś słabość do tej serii. Jest kilka naprawdę fajnych misji wątku głównego. 30. Silent Hill 2 Remake (PS5) kandydat do tegorocznego GOTY 31. Indiana Jones i Wielki Krąg (Xsx) kolejny kandydat do GOTY Plan na kolejny rok to po prostu grać, zaległości z 2024 nawet sporo. Zmierzyć się znow z kilkoma klasykami. No i może trochę zluzować z pościgiem by być w miarę na bieżąco Edytowane piątek o 05:20 przez drozdu7 10 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 253 Opublikowano czwartek o 19:07 Opublikowano czwartek o 19:07 38 minut temu, suteq napisał(a): fajki czy inne faktycznie szkodliwe rzeczy a jak nie zaniedbuje normalnych obowiązków to nie wiem w czym problem. Nie za wszystko płaci się zdrowiem. 5h dziennie dzień w dzień to sytuacja przynajmniej alarmująca. Zwłaszcza jak człowiek prowadzi normalne życie i wie ile ma o jest 5h. 1 1 1 Cytuj
Pupcio 18 694 Opublikowano czwartek o 19:12 Opublikowano czwartek o 19:12 Alarmujące to jest twoje pisanie w cw Paolo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi