Bielik 744 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 Póki co rozgrywki roju to całkowita patologia, jedna na dziesięć gier kończona jest w komplecie. Ze znalezieniem ludzi do kompani faktycznie coś jest nie tak, jak na nową grę ze szczytem graczy. Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 (edytowane) Wczoraj grałem i skończyłem pierwsze 4 misję z randomami i było spoko. Tyle że na normalu nikogo nie łączyło i byłem zmuszony grać na easy Edytowane 14 października 2021 przez Szymek Cytuj
szurubur 122 Opublikowano 14 października 2021 Opublikowano 14 października 2021 druga próba i znowu problem z dolaczeniem do rozgrywki.... liczylem jednak, że szybciej bedzie to dzialac Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 19 godzin temu, Szymek napisał: Wczoraj grałem i skończyłem pierwsze 4 misję z randomami i było spoko. Tyle że na normalu nikogo nie łączyło i byłem zmuszony grać na easy Nie polecam odpalać normala póki nie masz lepszych kart w decku, tam koniecznie jest potrzebna ogarnięta ekipa i dobry build. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Oj tak, zaczęliśmy na tym 'normalu' i dostaliśmy w pizdę bez dobrych kart więc tutaj to najpierw przejście na najniższym poziomie, zdobycie kart dobrych, a potem dopiero wyższy poziom. Ogólnie to zadziwiająco dobrze się gra w czteroosobowym coopie jak ma się pełną komunikację i współpracę. Misje są raczej krótkie, przynajmniej te w 1 rozdziale, a same plansze jak na razie od razu przypominają te z L4D. Ale dalej uważam że L4D miało ciutkę lepszy gameplay, czy to w kwestii strzelania czy walki wręcz. No i sam system AI/hordy imo był lepszy bo tam specjalne zombiaki jak sie pojawiały to była lekka panika a tutaj to sie przyzwyczaiłem szybko bo podczas każdego etapu jest ich od groma. Przez to zamiast traktować ich jako jakieś wyzwanie i fajne urozmaicenie, traktuję ich już jak zwykłych mobków. Nie jestem jeszcze przekonany do tego systemu kart ale no zobaczymy jak pogram dłużej bo na razie jestem pod koniec 1 rozdziału. Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Progres z szybkiej gry granej u innych przenosi się do naszej kampanii ? Brakuje mi chyba dwóch misji z 1 aktu do zrobienia z samego początku, ktoś chętny pomóc ? Bez sensu że bez nich nie mogę do nikogo dołączyć kto jest w drugim akciemEdyta: chyba właśnie widzę że nie xD ale bezsens Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 15 października 2021 Opublikowano 15 października 2021 Ja mam pytanie, czy w końcu są losowe hordy? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 października 2021 Opublikowano 16 października 2021 Kilka razy się zdarzyło ale najczęściej się odpalają w konkretnych sytuacjach (fabularnie, alarm, ptaki spłoszone). Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 16 października 2021 Opublikowano 16 października 2021 Są losowe hordy ale i tak dostaje się powiadomienie za ile się pojawi. Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 19 października 2021 Opublikowano 19 października 2021 Jak te rozgrywki są spartaczone u podstaw. Praktycznie co gra wygląda to tak że wygrywasz pierwszą rundę która powiedzmy zajęła ci 10 minut i przeciwnicy wychodzą, a ty nie dostajesz za to żadnych punktów xD Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 19 października 2021 Opublikowano 19 października 2021 Ja się zaciąłek na 1 chapterze na Abandoned jak się biegnie w głąb kopalni. No z randomami, to nie idzie w ogóle Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 Zrobilem pol weterana i dalej bede szedl raczej w koszmar, bo zaliczy mi to srodkowy poziom z automatu. Jak jeszcze normala mozna przejsc z botami w miare luzno (2os+2boty), tak koszmar to juz raczej bede celowal 3 os + bot albo nawet cala ekipa. W gruncie rzeczy gra jest niesamowicie losowa na wyzszysch poziomach, bo modyfikatory potrafia wrzucic ogra na samym poczatku etapu, to na prawde komunikacja robi tu wszystko. Ogladalem w ramach przygotowania sporo podejsc na koszmarze, to przy synchronizowaniu dzialan (full team moze miec nawet 12 rurobomb) i dobrej znajomosci leveli (gdzie wyczyscic do zera, gdzie rushowac itd) to jest to do ugryzienia przy obecnym zbalansowaniu, chociaz nie ukrywam ze licze na interwencje devów. Mi do szczescia wystarczyly by bardziej logiczne spawny, bo jak mi mutant wylazi z pokoju bez okien ktory przed chwila wyczyscilem to mnie rece opadaja :D Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 18 minut temu, Rillas napisał: Mi do szczescia wystarczyly by bardziej logiczne spawny, bo jak mi mutant wylazi z pokoju bez okien ktory przed chwila wyczyscilem to mnie rece opadaja Może tylko ja tak mam ale jak graliśmy to często mi się wydawało że jakiś stworek/ki respawnowaly się dosłownie i nagle na moich plecach. Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 Ta, przy kartach ze zwiekszonym spawnem poszczegolnych mutantow to jest to wrecz normalne. Dodatkowo sa miejsca, w ktorych w ogole po wyczyszczeniu nic nie spawnuje, sa takie gdzie masz jakies losowe ciagle spawny albo jeszcze takie (jak statek) gdzie masz endless spawn. I to tez trzeba wiedziec kiedy mozna sobie pozwolic na lizanie scian a kiedy nie. @Szymek mam nadzieje, ze jeszcze sie wkrecisz na dobre i jakos mnie przeciagniesz przez ten koszmar :D Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 2 minuty temu, Rillas napisał: mam nadzieje, ze jeszcze sie wkrecisz na dobre i jakos mnie przeciagniesz przez ten koszmar Chyba Ty mnie no Alana kończyłem to nie było kiedy i tak z doskoku włączałem. Nawet pierwszego aktu jeszcze nie skończyłem Złapiemy się jeszcze Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 27 października 2021 Opublikowano 27 października 2021 ponad 6 milionów graczy Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 27 października 2021 Opublikowano 27 października 2021 Aż ciężko uwierzyć, nie dość że gra poziomem daleko stoi od l4d to jeszcze matchmaking daje dupy. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 października 2021 Opublikowano 27 października 2021 Nie no fajnie się pyka w coopie ze znajomymi, chociaż czasami natężenie specjalnych stworów czy bossów potrafi być absurdalne. Cytuj
wojtas011 563 Opublikowano 27 października 2021 Opublikowano 27 października 2021 Mi tam siadlo bardziej niż l4d Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 27 października 2021 Opublikowano 27 października 2021 1 godzinę temu, Bielik napisał: Aż ciężko uwierzyć, nie dość że gra poziomem daleko stoi od l4d to jeszcze matchmaking daje dupy. gra jest do sprawdzenia w gamepassie, ta liczba ma jeden problem bo nie ważne czy grałeś 5minut czy 20h jesteś tak samo liczony Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Jak zakładam własna rozgrywkę to nie może mi znaleźć nikogo do gry w momencie w którym jestem a jak włączam szybka grę na ten sam akt wyszukuje w moment Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 9 listopada 2021 Opublikowano 9 listopada 2021 Byle do grudnia i znowu wleci na dysk: Back 4 Blood getting solo offline mode with campaign progression in December • Eurogamer.net 2 Cytuj
XM. 11 022 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 W dniu 13.10.2021 o 15:11, bluber napisał: Już coś działają w temacie jbc A zresztą możecie sobie ustawić prywatne lobby i będziecie grali z botami Jak to zrobić? Odpalam prywatna sesje, ale nie mogę odpalić gry bo wymaga przynajmniej dwóch graczy Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Opublikowano 18 kwietnia 2022 Szukam dwóch chętnych do coopika. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi