Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Jak nagraliście się w ubisofciaki to teraz macie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 53 minutes ago, Dr.Czekolada said: Jak nagraliście się w ubisofciaki to teraz macie O dokładnie. Ja omijam sandboxy szerokim łukiem i w zasadzie jedyne jakie przeszedłem w ostatnich latach to GTA V i Zelda BotW. A no i powoli kończę RDR2. Oczywiście próbowałem innych, ale mnie nudziły. Ale po godzinie czy dwóch Ghost mi się podoba i wrócę do niego. Dla mnie taka gra to wyjatek, a nie reguła Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 W dniu 4.01.2023 o 14:24, Pupcio napisał: Z trylogii ps3 lubie najbardziej trójke bo okinawa jest koks i skupiała się na gówniakach i problemach z dupy, wielu tego nie lubi ale dla mnie miłya odskocznia po 20 częściach tych samych intryg. Wkurwia mnie ta seria, nie wiem po co ja w to gram Zrobiłem platyne na ps3. Męczarnia to była przepotężna, a najgorzej wspominam bejsbol i rysowanie mazakiem środka na ekranie, bo na najwyższym poziomie nie masz celownika. Chory poyeb to wymyślił Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 962 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 5 godzin temu, Dr.Czekolada napisał: Jak nagraliście się w ubisofciaki to teraz macie Dokładnie. Ja właśnie wbiłem platynę w Ghost i była całkiem przyjemna, tylko że ostatni sandbox którego kończyłem to był Death Stranding w marcu 2020 roku, no chyba że Arkham Knight się liczy (listopad 2022). A tak jeden sandbox mi na rok starczy, tak samo jak jeden cinemtaic game w stylu Until Dawn czy Detroit: BH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 963 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Pusty świat, duże odległości, męczące starcia. Nie wiem, nie złapało mnie to. Męczyłem się, zmuszałem chwilami żeby zagrać. Nabiłem 5-6 godzin. Może później się rozkręca, a może nie. Choć początkowo przypomniało mi się Brutal Legend, to jednak tamten tytuł ogrywałem z przyjemnością, a Biomutant nie. Może jeszcze kiedyś wrócę, a może jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 1 godzinę temu, triboy napisał: Pusty świat, duże odległości, męczące starcia. Nie wiem, nie złapało mnie to. Męczyłem się, zmuszałem chwilami żeby zagrać. Nabiłem 5-6 godzin. Może później się rozkręca, a może nie. Choć początkowo przypomniało mi się Brutal Legend, to jednak tamten tytuł ogrywałem z przyjemnością, a Biomutant nie. Może jeszcze kiedyś wrócę, a może jednak nie. No zdecydowanie początek jest bardzo ciężki, te samouczki, te gadanie. No ale potem jest wg mnie znacznie lepiej. No ale gierka może wiele osób odrzucić i wcale mnie to nie dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Najlepsze takie gry. Wytrzymaj pierwsze 10 godzin, a potem będzie dobrze. No bardzo kufa zachęcające i szanujące czas i pieniądze gracza, który w tym czasie mógłby przejść jakaś fajną "korytarzówkę" czy inną mniejsza gierkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 11 godzin temu, Luqat napisał: Najlepsze takie gry. Wytrzymaj pierwsze 10 godzin, a potem będzie dobrze. No bardzo kufa zachęcające i szanujące czas i pieniądze gracza, który w tym czasie mógłby przejść jakaś fajną "korytarzówkę" czy inną mniejsza gierkę. Nawet nie tyle nie szanujące, a same strzelające sobie w kolano, bo wiele osób się pewno odbiło, sprzedało swoją kopie + poszła lipna opinia o gierce w rynek. Choć żeby była jasność, gierka to nawet potem nie jest żadne arcydzieło, takie 7/10. Trzeba takie gry lubić, czyli korzenie z PS2, platformówka akcji, bajkowy setting itd. Ja jestem fanem takich gierek to się jakoś przemogłem i nie żałuje. Chociaż i tak twierdzę, że gierka powinna być dużo bardziej skondensowana… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 963 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Podchodziłem do Biomutanta bardzo pozytywnie nastawiony. Wręcz chciałem w to zagrać już od jakiegoś czasu. Niestety, na razie nie trykło. A lubię takie gry jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 W dniu 21.01.2023 o 15:45, triboy napisał: Pusty świat, duże odległości, męczące starcia. Nie wiem, nie złapało mnie to. Męczyłem się, zmuszałem chwilami żeby zagrać. Nabiłem 5-6 godzin. Może później się rozkręca, a może nie. Nie rozkręca się, mam na liczniku 15h i wciąż były przedstawiane nowe mechaniki/surowce/zasady - tutorial ciągnie się tu w nieskończoność. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 963 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Liczę na reckę jak już skończysz. O ile skończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Hmmm no mi już w sumie po 8 skończyły się samouczki. No ale jak w większości takich gier skupiam się na głównych zadaniach, a poboczne robię tylko jak coś jest po drodze, albo akurat gdzieś w pobliżu. W ogóle dobrze, że nie trzeba tych wszystkich plemion podbijać. Wystarczą dwa i reszta się przyłączy Bałem się, że to mnie może „pokonać”. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 W dniu 15.01.2023 o 00:04, Figaro napisał: Ja po 6h odpuściłem. Cóż za nudna, bezpieczna gra, z bardzo ładną, bezpieczną oprawą. (ale obiecuję, że kiedyś na ps5 dam drugą szansę). ludzie minusuja tak jakby to nie była prawda Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 typowy forumek Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 308 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Co to jest bezpieczna oprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Czyli dobra ale przy tym daje bezpieczeństwo gałkom ocznym, bo nie wypłyną lub ich nic nie wypali Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 14 godzin temu, triboy napisał: Liczę na reckę jak już skończysz. O ile skończysz. Skończyłem właśnie wtedy - po 15h na liczniku Ale może kiedyś wrócę jeszcze, jak zmienię nastawienie i złapię ochotę na odmóżdżacza jakiegoś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 566 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Dziwne, jakoś wytrzymałem z Biomutantem aż do końca i nawet na platynę miałem siły. Każdego chyba cechuje inna cierpliwość na różne aspekty gier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Pewnie tak. Plus różne etapy w życiu, praca, zajęcia, inna tolerancja na marnowanie czasu pewnie... Kuźwa, mam platynę w Just Cause 2 przecież, a z Biomutantem aż tak źle nie jest raczej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Ale Just Cause 2 dla odmiany jest dobrą grą. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 963 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 14 minut temu, suteq napisał: Ale Just Cause 2 dla odmiany jest dobrą grą. W punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 na pewno się powtarzam, ale napomknę też, że i Mercenaries 2 to była świetna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Ja nie mam w sobie cierpliwości żeby grać w coś co mnie drażni czy denerwuje. Jak mi nie pasuje to po prostu odpuszczam bez żalu Edytowane 23 Stycznia 2023 przez Homelander 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Civilization VI. Nie dlatego, że słabe. Przeciwnie. Miałem 30 minut, bo wstawiłem wywar na zupe, więc postanowiłem odpalić na telefonie. Była godzina 9:10. Ponieważ jestem odpowiedzialnym dorosłym 30 minut później, czyli o godzinie 14, musiałem wstawić drugi wywar, bo ten pierwszy się wygotował. Dlaczego przestałem grać o 14? Bo się bateria wyładowała. Po naładowaniu telefonu wykasowałem z niego grę. Ufff. Nie ma więcej pokus. Nooo oprócz tego, że mam na Switchu, ciekawe jak się gra. Sprawdzę jutro po pracy, pewnie znajdę z pół godzinki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Porzuciłem, to może zbyt duże słowo, bo grę "ukończyłem" dwukrotnie (zdobyte 2 Boss Cells), ale o co chodzi? Ano o Dead Cells. Zajebisty rogalikovaniowy napierdzielacz, mega dynamiczny, responZywny, z super rozwałką i w ogóle. No nie do końca. Rogalikowy aspekt "stawania się potężniejszym z każdym runem" działa tutaj średnio - bronie i inne narzędzia odblokowujemy za zbierane podczas rozgrywki celle, które tracimy w momencie śmierci, a które możemy wydawać pomiędzy etapami w runie. Co niestety ma dwie ogromne wady - chamski grind i granie pod farmienie, oraz utrudnianie runów. Tak, posiadanie większej liczby broni wrzuca nam je do runu, co przy grze opierającej się na budowaniu pod jeden z trzech kolorów statystyk po prostu powoduje, iż możemy nałapać niepotrzebnych nam oręży w innych kolorach, tzw. śmieci. Wiem o istnieniu Custom Mode, ale dla mnie to pójście na łatwiznę. Dodatkowy spike trudności na 2 BC jest przeginką, mobki potrafią zabić na trzy hity, nie dostajemy możliwości napełniania flaszek do końca między runami, a bossowie to jebane gąbki na obrażenia, inb4 jebany noskill casual. Może i tak, ale gra staje się też mocno wtórna - jest wiele biomów, ale zasadniczo zawsze wyglądają tak samo i dzieje się na nich to samo (Isaac pokazał jak to się robi). Mam chyba z 30 godzin w tej grze, jest to jeden z lepszych indorów ever (czekam na DLC z Castlevanią), ale nie mam ochoty tego maksować i dojść do 5 BC. Po prostu nie. Nadal moimi top rogalikami zostaje Isaac, Hades (układ poziomów też wtórny, ale fabuła + progres z każdym runem odpowiednio to balansuje), oraz Returnal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi