Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 18 Maja Udostępnij Opublikowano 18 Maja 56 minut temu, AdiCarrion napisał: Chants of Sennar. Początek genialny, zagadki, fabuła, muzyka klimat...Niestety póżniej robi się z tego skradanka, do tego średnia.Musimy wybrać po prostu konkretną, wybraną przez autorów "bezpieczną" ścieżkę w ściśle określonuym rytmie.Nie wiem, może póżniej gra wraca znowu do klimatu z pierwszego rozdziału, ale piąta z kolei następująca po sobie sekcja skradankowa odrzuciły mnie od tego skądinąd bardzo interesującego i oryginalnego tytułu. To tylko w fortecy takie natężenie i to też do pewnego momentu. Trochę zabawny powód żeby odpuścić grę, ja bym jednak dał szansę dalej jeżeli ci zagadki pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 112 Opublikowano 18 Maja Udostępnij Opublikowano 18 Maja Teraz, Dr.Czekolada napisał: . Trochę zabawny powód żeby odpuścić grę, No jak ktoś nie lubi skradanek, to porzucenie gry która staje się skradanką jest zabawnym powodem? Gdyby to był krótki moment to pewnie bym przetrawił, ale porzuciłem grę po którymś z kolei etapie skradankowym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 18 Maja Udostępnij Opublikowano 18 Maja Tak bo na tle całej długości gry to ledwie sekcje. Ta gra stoi zagadkami i rozwiązywaniem znaczeń glifów, a nie skradaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 112 Opublikowano 18 Maja Udostępnij Opublikowano 18 Maja 3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: . Ta gra stoi zagadkami i rozwiązywaniem znaczeń glifów, a nie skradaniem. No zorientowałem się o co chodzi w grze po ukończeniu pierwszego rozdziału, ale mimo to odrzuca mnie wrzucanie na siłę pewnych mechanik które psują klimat i flow rozgrywki.To trochę jak wstawianie w FPS sekcji platformowych na czas. Jest tyle ciekawych gier,że nie chce mi się tracić czasu no coś co nie daje mi satysfakcji, bo te elementy skradankowe polegają tak naprawdę na ułożeniu sobie ścieżki zgodnej z zamysłem twórców, co nie jest wymagające tylko po prostu monotonne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 18 Maja Udostępnij Opublikowano 18 Maja 13 minut temu, AdiCarrion napisał: No zorientowałem się o co chodzi w grze po ukończeniu pierwszego rozdziału, ale mimo to odrzuca mnie wrzucanie na siłę pewnych mechanik które psują klimat i flow rozgrywki.To trochę jak wstawianie w FPS sekcji platformowych na czas. Jest tyle ciekawych gier,że nie chce mi się tracić czasu no coś co nie daje mi satysfakcji, bo te elementy skradankowe polegają tak naprawdę na ułożeniu sobie ścieżki zgodnej z zamysłem twórców, co nie jest wymagające tylko po prostu monotonne. Uwierz mi szybciej byś już to skończył niż pisząc te komentarze no ale rób jak chcesz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 031 Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja Hellblade 2. Tak szczerze to mi się nie chce. Grafika top, oprawa dźwiękowa absolutnie niesamowita. Ale zwyczajnie szkoda mi czasu na tę pozycję. Dwie godziny mi wystarczą, zwłaszcza, że absolutnie nie interesuje mnie co się stanie z Senuą, dokąd zmierza historia i tak dalej. Nie jestem zawiedziony, bo nie oczekiwałem niczego po tej grze. Warto zdecydowanie odpalić dla oprawy właśnie, a jak historia wciągnie to warto skończyć. Mnie nie wciągnęła, a innych powodów żeby grać nie ma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 25 Maja Udostępnij Opublikowano 25 Maja Saint's Row 2 Gra niestety tak się zaczęła wysypywać (win10) do pulpitu w randomowych momentach, że granie stało się niemożliwe. I nic znalezione w necie nie pomogło. A szkoda, bo chciałem sobie odświeżyć tego sztosa sprzed 2 generacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 031 Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Warcraft 3 Frozen Throne. Właśnie mi się przypomniało czemu nie skończyłem Frozen Throne nigdy. Zawsze bardziej podobał mi się Starcraft od Warcrafta. A teraz jak ograłem Starcrafta 2 to powrót do Warcrafta 3 jest bardzo bolesny. No trudno. Mój rtsowy głod został zaspokojony Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Planet of Lana (PC) Bardzo ładna no mega urocza/śliczna gierka zagadkowo platformowa ale trochę szkoda mi czasu na kolejną historię o dziecku i zwierzątku a ze względu na to, że gramy dzieckiem to wszystkie ruchy są dosyć powolne i ostrożne. Natrafiłem na taki moment gdy bohater po raz pięćdziesiąty szósty wdrapywał się na półkę skalną to coś we mnie pękło i wyłączyłem. Raczej nie wrócę bo to nie jest nic ważnego i odkrywczego. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Po 16 godzinach rozstaje się z Ni no kuni 2. Całkiem fajna gra ale mam wrażenie że nic mi więcej nie zaoferuje a sam gameplay zaczyna mi przypominać jakieś obsrane mmo. Najbardziej zawiodłem się na mechanice budowy swojego królestwa. Zapowiadało się spoko a wyszło jak zawsze. Wciąż musze walczyć z moim mózgiem przy porzucaniu gier bo oczywiście od razu myśli typu "ehh już 16h wpakowane to graj do końca" nie, chuy Ci w dupe mózgu, gry=zabawa a nie druga robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Trochę smuteczek, pamiętam że jedynka była bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Jedynka zdecydowanie lepsza i przyznaje to pomimo że średnio lubie bitke w formule poke stworków Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Poddałem się przy FFX po ubiciu chocobożercy. Kilkanaście lat temu odbiłem się od tej gry znacznie szybciej, ale pomimo fajnego systemu walki po prostu nie mogę dalej grać tą łajzą Tidusem i resztą wesołej kompanii. Nie dam chyba nigdy rady polubić tej gry 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Nie no, fabułka jest nawet fajna, ale postacie to cringe jak cholera. Gra byłaby dużo lepsza, gdyby dało się skipować wszystkie filmiki z Tidusem, Wakką i Rikku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 031 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Final Fantasy X - skończyłem niedługo po premierze i bawiłem się świetnie chociaż jrpgów nie lubię. Chciałem odświeżyć może ze dwa lata temu i odbiłem się straszliwie od ilości cringu obecnego w tej grze. Musiałbym mieć niesamowity, nieziemski sentyment żeby w to grać Anyway, porzucam GTA 4. Doszedłem do momentu gdzie przestałem się grą cieszyć, a zacząłem męczyć. Gameplay to nie jest top, to wiadomo. Strzelaniny są drewniane, a model jazdy okrutnie frustrujący momentami. Problem w tym, że nawet fabuła, postaci i scenki zaczęły mnie nużyć. Okazało się, że pamiętam o wiele więcej niż myślałem, a sama animacja i gra aktorska bardzo mocno poszły do przodu. Pomiędzy takim GTA V a IV jest po prostu przepaść. No nic, za te 6$ nie żałuję powrotu, ale odpuszczam dalsze granie. Są tytuły które cieszą mnie o wiele bardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca W dniu 9.06.2024 o 20:17, Jukka Sarasti napisał(a): Nie dam chyba nigdy rady polubić tej gry Moja nienawiść do FFX na tym forum jest starszym userom chyba dobrze znana. Choć nawet nie tyle nienawiść, co lata temu jakoś nie było zbyt wielu chętnych, żeby napisać cokolwiek złego nt. tej gry, a ja się nie hamowałem. Dla większości była to gra życia, jak dla innych FFVII. A dla mnie to było po prostu okrutne rozczarowanie. Ja PS2 m.in. dla tej gry kupiłem za ciężko zarobione odłożone pieniądze. Pierwsze co, to pożyczyłem właśnie tę grę od kumpla. A tu się okazało, że to liniowy korytarzyk z irytującymi postaciami, męczącym dubbingiem, ckliwymi wątkami i przereklamowanym systemem rozwoju postaci (sphere grid). Design świata też mnie nie przekonał. Miałem do tej gry chyba cztery podejścia i nie dałem rady. Najdalej byłem gdzieś w 3/4 fabuły, a i tak odpuściłem. Grafika i muzyka oczywiście top, a jako całokształt daleki jestem od stwierdzenia, że gra jest "słaba", bo nie jest. To porządny, wysokobudżetowy jRPG. Ale wtedy, te prawie 20 lat temu, jakoś mnie "bolały" te wszechobecne zachwyty i oceny 10/10. Do tego stopnia, że zrzędziłem o tym na każdym kroku. Ostatnio kupiłem dużo FF na Steam, w tym pakiet FFX-X2 w promocji. Nie wiem jednak, czy dam tej grze jeszcze jedną, ostatnią szansę. Szkoda mi już na tym etapie czasu, choć jakaś tam ciekawość pozostaje. Teraz mi się trochę poprzewracało w głowie, mam mniej czasu na granie, ale zarazem nieco większą tolerancję na głupoty i słabsze rozwiązania. Jestem w stanie wyłączyć myślenie i po prostu grać. Ciekawe, jak by się to na dziesiątkę przełożyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Zagraj w X-2, na pewno lepiej Ci podejdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Akurat (japońskie) intro X-2 zawsze mi się podobało. A Spoony dobrze omówił "najgorsze" Finale swego czasu. Szkoda, że gość się stoczył na dno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Śmieszki śmieszkami, ale jak nie szukasz dobrej fabuły, tylko konkretnego gameplayu, to FFX-2 będzie w punkt. Gra ma najlepszy system walki z całej serii (ATB w tej grze to złoty środek między turówką, a dynamicznymi walkami z następnych Fajnali), multum klas do wyboru, co otwiera gigantyczne możliwości, ciutkę więcej swobody niż FFX (możesz czasem wybrać gdzie chcesz się najpierw udać, cała reszta lokacji też jest dostępna o wiele szybciej niż w FFX), jest też trochę trudniejsza i ma od cholery contentu. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca NHL24 Z psplusa PS5. Tylko dlatego, że nie kumam jak tu strzelać gole (czy to analogiem, czy guziorem) i po trzech meczach w trybie sezonu przegranych do zera, wywaliłem to z dysku. Krążek albo leci w bramkarza, albo obok bramki, a rywalowi zawsze coś wpadnie. Tak- nie umiem w to grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca W ostatnim czasie? Mass Effect 2, Gta 4, Bioshocka, Skyrima, Disco Elysium, Black Mesa, Far Cry 3, Zelda Botw Wszystko rozgrzebane między 20-50%, nie jestem w stanie skończyć żadnego singla od czasu Cyberpunka w zeszłym roku. Dłużej zagrzewam miejsce tylko przy gierkach na krótsze sesje (Modern Warfare 2019 online, Burnout 3, Stardew Valley, Fifa Street, Forza Horizon 4). Ogólnie chciałbym coś przejść w singlu, ale po tych 20-30h rzygam nawet botw/skyrimem. Dzisiaj po latach odpaliłem w końcu z backlogu Max Payne 3, pograłem 45min i w sumie meeh i wyłączyłem. Próbowałem wrócić do cyberpunka od początku żeby przejść ponownie całość ale tym razem łącznie z dodatkiem i też po kilku sesjach po godzince rzucilem bo meeh Starość? Syndrom pirata? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 615 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Dopamine addiction 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Brzmi jak jakaś choroba. Ja bym z tym poszedł do lekarza rodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Ja tez tak mam od kilku miesięcy. Ciężko mi się skupić na jednej grze i po kilku godzinach zaczynam grać w następną. Tak rozgrzebałem pierwszego Wiedźmina (chciałbym w końcu go przejść), Zelde TotK zostawiłem jakieś kilka miesięcy temu po jakichś 30 godzinach, pograłem w pierwszego Talos Principle z 5 godzin, zaciąłem się i znowu się wziąłem za co innego. Na szczęście coś ostatnio ruszyło, bo w koncu postanowiłem skupić sie na pojedynczych tytułach i tak właśnie ukończyłem trzecia Bayonette (całkiem przyjemna gra, ostatecznie nie było tak źle), a teraz kończę tego najnowszego Prince'a w 2D (świetna gra tak swoją drogą, jestem pod dużym wrażeniem). Jeszcze tylko przejść Pikmina 3 i Xenoblade Chronicles (i wrócić do tej Zeldy) i w końcu wyjdę na prostą. Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 163 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca W dzisiejszych czasach łatwo się przegrzać ilością contentu. Polecam trzymać tylko ten jeden konkretny tytuł w napędzie/na dysku. I jak się chce to grać, jak się nie chce to nie grać wcale. I wróci zajawka. Skakanie po gierkach to przekleństwo. Mózg chyba tak ma, że lubi domknięte tematy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi