AK-47 214 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Od prawie roku korzystam z MSC GC20, ale kolokwialnie mówiąc ten pad nadaje się do 4 liter. Ergonomia jest średnia, lewy drążek się powoli psuje, a nigdy mi pad nie upadł no i generalnie dno. Rozmyślam o padzie od Xboxa, ale w sklepach widzę z kilka rożnych wersji o różnych cenach i jestem trochę skołowany tym. Druga sprawa, może zamiast pada od klocka wybrać coś innego w okolicach 300 zł? Najlepiej by było gdyby układ przycisków był od pleja, bo całe życie na nim grałem i jestem mega do niego przyzwyczajony, a rozmieszczenie xboxowe średnio mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Dual Shock 4 albo Dual Shock 3, można bez problemu podłączyć przez BT do PC. Dualshocka 3 już ciężko kupić w sklepie, mam na myśli oryginał ale nieoryginalny też działa bez problemów. Cena to jakieś 60 zł Dualshock 4 jest lepszą opcją niż DC3, cena oczywiście wyższa bo 180 zł ale ergonomia zdecydowanie lepsza. I polecałbym właśnie to rozwiązanie bo używam na swoim laptopie grając w Wiedźmina 3 i jestem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Gram na padach od PS3 na bluetooth, coś pięknego. Jakimiś programikami łączyłem, ale już chyba windows 10 wspiera natywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Do PC nie ma lepszego wyboru niż pad od Xboxa. Wystarczy bluetooth, żadnej zabawy z driverami i innymi programami - łączysz, działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 11 minut temu, Bzduras napisał: Do PC nie ma lepszego wyboru niż pad od Xboxa. Wystarczy bluetooth, żadnej zabawy z driverami i innymi programami - łączysz, działa. No ja właśnie emuluje pada od xboxa, jakbym miał zbędną kasę to bym kupił od xboxa, wszystkie gry na PC używają ich rysunków guzików. Cytuj Odnośnik do komentarza
AK-47 214 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Podlączyłem moj zacny pad ps4 do koma i dupa. Kamera DS się cały czas obraca nie można nic zrobić menu pod Pushem R4. Wolę się nie bawić w żadne modowanie gier i dodawanie ikonek pada z pleja . Chciałbym podłaczyć i grać i nie bawić się w żadne emulacje Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 1 minutę temu, AK-47 napisał: Wolę się nie bawić w żadne modowanie gier i dodawanie ikonek pada z pleja Steam niby obsługuje DS4, ale i tak w ogromnej części gier będziesz miał standardowe oznaczenia od pada do Xboxa, chyba, że je sobie wmodujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
AK-47 214 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 4 minuty temu, Bzduras napisał: Steam niby obsługuje DS4, ale i tak w ogromnej części gier będziesz miał standardowe oznaczenia od pada do Xboxa, chyba, że je sobie wmodujesz. No właśnie - dla tego wolę pada o kształcie pleja, ale z oznakowaniami xboxowymi, albo jak będzie, za drogi to sobie kupie od klocka po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Polecam pad od Xboxa, na Windowsie 10 nie potrzebujesz żadnych dodatkowych urządzeń do połączenia bluetooth. Korzyścią jest również fakt, że to praktycznie "podstawowy" kontroler na PC, więc nic nie trzeba ustawiać i się bawić, podłączasz i grasz, bo każda gra go wspiera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 pad od PS5 tez powinien działać bezpośrednio z PC, fajniejsza opcja od klasycznego DS4 ja używam Xbox bo najmniej kłopotów przez wireless adapter bo na BT straszny lag Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Akurat wczoraj się tym bawiłem i potwierdzam że Dual Sense działa bardzo dobrze (testowane po kablu) - miałem tylko problem z przypisaniem przycisków, ale zainstalowanie małego programiku DS4 Windows rozwiązało sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 ja polecam 8bitdo sn30 pro+ imo najlepszy pad, lepszy nawet od xboxowego działa z windowsem, androidem, switchem i ps3 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Nie wygląda na wygodny Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 dla mnie jest mega wygodny, nie skrzypi w rękach ani trochę, dobre wibracje, fajny klik i jeszcze dają 2 akumulatorki do zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Dla mnie pad od xboxa byłby idealny gdyby nie facebuttony. Nie lubie jak klikaja ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Ja gram na DS4 na kablu z programem PS4 windows. Pad do Xboksa pewnie lepszy, ale dwa dual shocki już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Ej no, to jak to w końcu jest z tymi padami do PC? Mam stare z x360 na kablu. Niezawodne, z ponad 10 lat działają. No, ale pora trochę liznąć cywilizacji i chcę pady od najnowszego xboxa. I teraz tak. To jest PC bez BT. Wystarczy jakiś zwykły adapter BT za 14 zeta? Czy trzeba od razu ten dedykowany M$ za milion monet? Jak podłączę pada do PC przez USB to będzie się ładował? Czy jestem skazany tylko na akumulatorki i nie ma szans na ładowanie przez PC? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Pad xboxowy nie ładuje akumulatorków po kablu. Ja bym kupił dongla od MS, łączy w ciągu sekundy, brak opóźnień, działa dźwięk po słuchawkach wpiętych do pada plus obsługa bezproblemowa większej ilości padów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 jeden dongle https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/akcesoria-komputerowe/pozostale-akcesoria-komputerowe/xbox-wireless-adapter-for-windows-10-6hn-00003?gclid=CjwKCAjwoZWHBhBgEiwAiMN66f9MhePp3BwYwsk2RODP34FmyrvNEAwP8r0ekU7JYT6L4kuwwLK10xoCgpEQAvD_BwE i obsłuży mi kilka padów + słuchawki? No widzisz, już jestem mądrzejszy, bo bym kupił 4 zestawy dedykowane do PC z tymi donglami i bym przepłacił. Czyli jeden ten wirles adapter, dowolne padziki Xone, enelopy i ładowareczka i już mogę grać w nowej jakości bez kabli i wkurwienia? A i rozumiem, że z jak podłączę pada kablem do PC to nie ładuje, ale grac mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Tak można grać na kablu. Jeden dongiel obsługuje chyba do 4 padów bez żadnych problemów. Tutaj masz trochę taniej https://eurokais.pl/microsoft-xbox-one-wireless-controller-adapter-pc-p-21420.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral https://allegro.pl/oferta/adapter-odbiornik-xbox-one-pad-pc-windows-10-10758837171?utm_feed=c9faa3c7-f817-45a7-9529-84b750279de2&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed Ogólnie widzę ,że zdrożały, mi udało się kupić w okolicach 50 zł nówkę. Może szukaj zestawu z padem, pewnie wyjdzie taniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 44 minuty temu, Ukukuki napisał: Jeden dongiel obsługuje chyba do 4 padów bez żadnych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Polecam 8bitdo Pro 2. Kupiłem jakiś czas temu i jest genialny. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Żadnych jajec wynalazków podrabianców tylko oryginalne prawilne pady Microsoftu z pewnością 100% wykrycia przez grę, nawet takie programowane przez małpy, z poprawnym przypisaniem i podpisaniem przycisków, a nie jakieś krzaczory Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 No granie na padzie od xboxa jest spoko bo zgrywają się ozbaczenia/kolory z tym co gra ci pokazuje. Spoko ,że coraz więcej gier zaczyna tak samo wspierać pady od Sony na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 14 hours ago, gekon said: Żadnych jajec wynalazków podrabianców tylko oryginalne prawilne pady Microsoftu z pewnością 100% wykrycia przez grę, nawet takie programowane przez małpy, z poprawnym przypisaniem i podpisaniem przycisków, a nie jakieś krzaczory Mam pady z PS3, PS4, Xbox One, Xbox Series X, a jednak wolę grać na 8bit pro 2, który sprawdza się lepiej we wszystkim oprócz FPS no i jeśli ktoś przyzwyczajony jest do Dual Shocka to powinien mu przypaść do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi