gekon 1 787 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 no spoko, jak kto woli. Miałem podobnego i zostawiłem pod śmietnikiem, bo co druga gra wykrywała przyciski jako 1,2,3,4 itp. nie mówiąc już o jakichś dodatkowych łatkach, paczach, sterownikach i programikach do przypisywania przycisków xD Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 6 minutes ago, gekon said: no spoko, jak kto woli. Miałem podobnego i zostawiłem pod śmietnikiem, bo co druga gra wykrywała przyciski jako 1,2,3,4 itp. nie mówiąc już o jakichś dodatkowych łatkach, paczach, sterownikach i programikach do przypisywania przycisków xD No dobra, mówisz o jakimś noname sprzęcie Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 9 lipca 2021 Opublikowano 9 lipca 2021 No i 8bitdo ma łopstki programowalne jeszcze Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 8 czerwca 2022 Opublikowano 8 czerwca 2022 W dniu 25.01.2021 o 19:39, darkos napisał: Dual Shock 4 albo Dual Shock 3, można bez problemu podłączyć przez BT do PC. Dualshocka 3 już ciężko kupić w sklepie, mam na myśli oryginał ale nieoryginalny też działa bez problemów. Cena to jakieś 60 zł Dualshock 4 jest lepszą opcją niż DC3, cena oczywiście wyższa bo 180 zł ale ergonomia zdecydowanie lepsza. I polecałbym właśnie to rozwiązanie bo używam na swoim laptopie grając w Wiedźmina 3 i jestem zadowolony. Jak z działaniem głośnika w padzie, touchpada i kolorowymi światłami? Grając na PC gry obsługują możliwości pada? Np. grając w GTA V słychać rozmowy telefoniczne i policyjne z głośnika w padzie? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 8 czerwca 2022 Opublikowano 8 czerwca 2022 1 godzinę temu, Elitesse napisał: p. grając w GTA V słychać rozmowy telefoniczne i policyjne z głośnika w padzie? używam programiku DS4Windows i tutaj jest dużo informacji o padzie, można testować światła itp, ale w samych grach - to jużzależy od developerów, nie spotkałem się by tak działało w GTA V jak piszesz. Ale są aktualizację - np. używam tego programiku, a od jakiegoś czasu Steam mnie informuje, że nie muszę tego robić, bo gra wspiera i tak pada. Póki co, nie marzę o takich ficzerach, a o tym, by w każdej grze - gra informowała mnie o wciśnięciu przycisków z pleja, a nie A,X.B.Y Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 8 czerwca 2022 Opublikowano 8 czerwca 2022 Mi DS4Windows działał zaledwie poprawnie. Wkurzało mnie, że muszę za każdym razem odpalać program i nawet nie zawsze działało to dobrze. Np. przy Dark Souls 2 kamera wariowała. Kupiłem normalny pad do Xboksa+PC tylko, że na kablu. Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 W dniu 8.06.2022 o 13:08, grzybiarz napisał: używam programiku DS4Windows i tutaj jest dużo informacji o padzie, można testować światła itp, ale w samych grach - to jużzależy od developerów, nie spotkałem się by tak działało w GTA V jak piszesz. Ale są aktualizację - np. używam tego programiku, a od jakiegoś czasu Steam mnie informuje, że nie muszę tego robić, bo gra wspiera i tak pada. Póki co, nie marzę o takich ficzerach, a o tym, by w każdej grze - gra informowała mnie o wciśnięciu przycisków z pleja, a nie A,X.B.Y Mam dwa pady do grania na PC (jakiś genesis i do xboxa) jednak chciałem zagrać w GTA V z użyciem tych bajerów z DS Już nie opłaca się kupować po raz kolejny GTA, tym razem wersję na next geny kiedy mogę mieć taką jakość grając w wersję z Epica Ewentualnie będę grał na PS4 albo w wersję z xboxa one, bo też mam w kolekcji. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 To się dziwie ze Tobie to gta v nie wychodzi jeszcze bokiem Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 No nie wiem, seria GTA to gra do której można często wracać i się dobrze bawić. Grałem w nią najpierw na x360, potem lepiej wyglądała / działała wersja na PC, potem znów wersja na PS4, która wyglądała lepiej niż na moim PC a później wersja na X One grana na XSX gdzie jest szybki dysk. Teraz znów powrót do PCta Fakt faktem, że najwięcej to grałem w wersję z x360 i na początku PC późniejsze zakupy to już kwestia sentymentu, lepszej optymalizacji czy wygody. Nie napycham im jednak kieszeni mikro płatnościami. Jak znajdę czas to spróbuję podłączyć tego pada i dam znać jak działa. Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 18 sierpnia 2022 Opublikowano 18 sierpnia 2022 Zaczyna mi się strzępić guma na analogu od 8bitdo Pro 2, nie długo pewnie oderwie się kawałek. Są jakieś dobre zamienniki/nakładki do tego modelu? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 sierpnia 2022 Opublikowano 19 sierpnia 2022 patrzyłeś na aliexpress? Tam chyba najszybciej 1 Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 19 sierpnia 2022 Opublikowano 19 sierpnia 2022 Nie ma jakiejś gwarancji na tego pada? Ja swojego mam od ponad roku i wygląda cały czas jak nowy. 1 Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 20 sierpnia 2022 Opublikowano 20 sierpnia 2022 17 godzin temu, Czoperrr napisał: Nie ma jakiejś gwarancji na tego pada? Ja swojego mam od ponad roku i wygląda cały czas jak nowy. W sumie jeszcze jest na gwarancji, ale czy ona to obejmuje? Skontaktuję się PerfectBlue, bo tam kupowałem. Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 20 sierpnia 2022 Opublikowano 20 sierpnia 2022 21 godzin temu, gekon napisał: patrzyłeś na aliexpress? Tam chyba najszybciej W sumie w sklepie 8bitdo mają całe analogi w razie czego. https://shop.8bitdo.com/products/8bitdo-sn30-pro-sn30-pro-pro2-joystick-rubber-replacement Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 sierpnia 2022 Opublikowano 20 sierpnia 2022 a tak se wlazłem na stronkę z ciekawości, a tam: https://shop.8bitdo.com/products/8bitdo-mod-kit-for-original-playstation-controller czyli coś co zrobi bezprzewodowego pada z pleja jedynki? I że to działa z każdym sprzetem dzięki "Retro Recievers"? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 20 sierpnia 2022 Opublikowano 20 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Butt napisał: W sumie w sklepie 8bitdo mają całe analogi w razie czego. https://shop.8bitdo.com/products/8bitdo-sn30-pro-sn30-pro-pro2-joystick-rubber-replacement Ja pierwszą rzeczą jaką robię z padami to zakładam im te gumki na analogi. Kupiłem kiedyś zapas na Aliexpress za 10 groszy i służą mi z 10 lat;] Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 20 sierpnia 2022 Opublikowano 20 sierpnia 2022 Godzinę temu, gekon napisał: Ja pierwszą rzeczą jaką robię z padami to zakładam im te gumki na analogi. Kupiłem kiedyś zapas na Aliexpress za 10 groszy i służą mi z 10 lat;] A kupiłeś jakieś specjalne do 8bitdo czy jakieś uniwersalne? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 20 sierpnia 2022 Opublikowano 20 sierpnia 2022 5 godzin temu, Butt napisał: A kupiłeś jakieś specjalne do 8bitdo czy jakieś uniwersalne? Nie no, uniwersalne, przecież wszystkie analogi to ten sam rozmiar każda gumka pasuje, jak w życiu to się gripy nazywa profesjonalnie i to coś takiego. Na aliexpress to stoi za 10 groszy. Mam ze 100 takich gumek w szufladzie, zmieniam w zależności od pogody 1 Cytuj
Qbon 324 Opublikowano 10 czerwca 2023 Opublikowano 10 czerwca 2023 Orientuje się ktoś czy na Dualsense bezprzewodowo będzie się dało grac bez problemu w gierki na kompie ? Wiem, że nie obsługuje tych dualsensowych ficzerow gdy nie jest po kablu ale chodzi mi o to czy będzie po prostu normalnie działać w grach tak jak na konsoli. Przymierzam się po mału do składania kompa, chce mieć podłączony też pod TV i muszę się upewnić czy dam radę tak giercowac jak obecnie na konsoli. Cytuj
tjery 1 238 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 9 godzin temu, Qbon napisał: Orientuje się ktoś czy na Dualsense bezprzewodowo będzie się dało grac bez problemu w gierki na kompie ? Wiem, że nie obsługuje tych dualsensowych ficzerow gdy nie jest po kablu ale chodzi mi o to czy będzie po prostu normalnie działać w grach tak jak na konsoli. Przymierzam się po mału do składania kompa, chce mieć podłączony też pod TV i muszę się upewnić czy dam radę tak giercowac jak obecnie na konsoli. Tak, działa normalnie. 1 Cytuj
Qbon 324 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 4 godziny temu, tjery napisał: Tak, działa normalnie. To elegancko. Dzięki. 4 godziny temu, tjery napisał: Tak, działa normalnie. A powiedz mi jeszcze czy mobo w związku z tym lepiej brać z wbudowanym bluetoothem czy lepiej go kupić osobno, bo musi być w wersji 5.0 bodaj i nie wiadomo chyba w jakiej jest na płycie głównej. Cytuj
tjery 1 238 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 W dniu 11.06.2023 o 15:12, Qbon napisał: To elegancko. Dzięki. A powiedz mi jeszcze czy mobo w związku z tym lepiej brać z wbudowanym bluetoothem czy lepiej go kupić osobno, bo musi być w wersji 5.0 bodaj i nie wiadomo chyba w jakiej jest na płycie głównej. Szczerze to nigdy się nad tym nie zastanawiałem jak brałem płytę także nie pomogę 1 Cytuj
Qbon 324 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 2 godziny temu, tjery napisał: Szczerze to nigdy się nad tym nie zastanawiałem jak brałem płytę także nie pomogę Spoko. Ostatecznie jakby coś nie grało to kupie po prostu pada od x-a z modułem, to chyba najmniej problematyczne rozwiązanie w razie co. Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja Kurczę, mój X-owy czarnuszek zaczął driftować i to ostro góra/dół, w Dave the Diver grać nie mogę Widzę jest promo za 186 zł z amazona. Tylko pytanie brzmi: czy jest jakaś dobra alternatywa z czymś z analogami Halla? Do PC mam dedykowany adapter do padów od X'a, nie mam BT, czy 3rd party się z tym połączy? Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja Tak z ciekawości masz elite czy zwykły? Ja Elite to rozkręcam ostatnio co 3 miesiące bo mi się przyciski zacinają.... Na padzie od One przegrałem lata tak sapo pad od 360 i nic się nie działo tak teraz tragedia. Ja przerzuciłem się na pada od PS5 jednak wsparcie nie jest rewelacyjne ale jest coraz lepiej. Większość nowych gier obsługuje już znaki z tego pada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi