Skocz do zawartości

PSX Extreme 282

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj T7 to część od której najbardziej się odbiłem (nawet bardziej niż od T6), bo oprócz oprawy, wprowadzone zmiany w systemie walki i nowe postacie (już debiutanci w T6 byli 'dziwni') spowodowały że dla mnie Tekken zatracił swoją tożsamość. Niestety w przypadku głośnych tytułów to trochę wygląda tak, jak by skala ocen mieściła się między 7 a 10. Może w przypadku gier którym recenzent chce wystawić ocenę 9 lub wyżej, ocena ta powinna być przedyskutowana z innymi osobami które też pograły parę godzin w ten tytuł (rozumiem że ciężko by było żeby pół redakcji ograło grę na 50h, ale myślę że po 10h rozgrywki czuć czy dana gierka to 9 czy 10)?. Bo moim zdaniem gry od 8+ wzwyż to powinny być tytuły które trzeba ograć a 9 i 10, to gierki nie tylko dopracowane, ale też w jakiś sposób 'świeże'/innowacyjne. Pamiętam że za czasów Ściery oceny były rewidowane (mało co dostawało 10) i jednak waga tej 9tki czy 10tki była o wiele większa.

Opublikowano
9 godzin temu, Alastor84 napisał:

Zdecydowanie łatwiej jest dać niską ocenę mało znanej/"indyczej"/"taniej" grze niż "głośnej"/AAA.

Kiedyś HIV dał pewnej grze 8-, to do dziś mu to wypominają. To było odważne, ale wtedy chyba jeszcze gierki zdobywali na własna rękę. 

• Plusik 2
Opublikowano
1 godzinę temu, grzybiarz napisał:

Kiedyś HIV dał pewnej grze 8-, to do dziś mu to wypominają. To było odważne, ale wtedy chyba jeszcze gierki zdobywali na własna rękę. 

Kiedyś już to pisałem, 8- to o wiele bardziej odpowiednia ocena niż 10. Szczególnie porównując do MGS1 i MGS3. Ehh a demo dodawane do Zone of the Enders (ograne chyba z 40 razy) zapowiadało dychę.

Opublikowano

Śmieszne jest to jak się człowiek starzeje. Dawniej cały Hardkor był dla mnie strefą wyklętą. Felietony czymś do pominięcia. Dziś zaczynam lekturę od felietonu Kosa, Rogera i Walkiewicza. Jedno co się nie zmienia, to sentyment do Listów HIVa. To naprawdę jeden z ostatnich pomostów między moją 32-tką i moim nastolecieństwem. 

Opublikowano
W dniu 13.02.2021 o 14:22, marbel007 napisał:

No ja mam tego od zaj...ania. Mam X1X i PS4Pro plus WiiU. I gram na tym od lat. Backloga mam kosmicznego, ale często są to duże gry, a ja lubię być zaskakiwany konwencją, klimatem czy czymś innym co nie jest powszechne. Na celu mam Return of the Obra Dinn - pewnie będzie tak, że jak kupię to pojawi się w XGP. 

Teraz na nintendo direct oglosili cos bardzo ciekawego. Taki nowy final fantasy tactics z grafika w stylu octopath traveler (triangle strategy i juz jest demo).

Tak poza tym to raczej mainstreamowo podazam z grami. Gralem w crosscode ale taki sredni. Jakos duzo indykow nie ogrywam i cenie sobie gry w pudelkach.

Opublikowano

Numer pachnie tak intensywnie farbą drukarską że jak zostawiłem po zakupie w małym pokoju i wszedłem po jakimś czasie to musiałem się przez chwilę zastanowić skąd ten zapach. Ale mi to jak najbardziej odpowiada :D

Opublikowano (edytowane)

Gdzie nowy numer, gdzie zapowiedź, co się stało się? Pokażcie chociaż okładkę.

Edytowane przez aux
Opublikowano
Godzinę temu, Mejm napisał:

Perez juz nie jest adminem wiec moze nie wchodzi juz w zakres jego obowiazkow postowanie z nowym numerem.

Si, u mnie emerytura :). 

No ale na tyle co ogarniam, to kolejny numer 4 marca z racji tego, aby nie skrócić sprzedaży aktualnego wydania. Potem najpewniej kolejne wydanie 1 kwietnia (znowu aby było 4 tygodnie) i na normalne tory cykl wydawniczy powinien wrócić od 29 kwietnia. 

Tak że najpewniej zapowiedź powinna wpaść jakoś jutro. 

Opublikowano
42 minuty temu, Kmiot napisał:

Ooo, jak Perez emerytura, to teraz już tylko droga w dół.

Cieszmy się forum i pismem, póki możemy.

Nieee, spokojnie :). Już ten numer marcowy, który się zamknął we wtorek, chłopaki ogarniali beze mnie i poszło bezproblemowo. Ja jedynie siedziałem wygodnie w fotelu i ich wkurzałem, wskazując jakieś kosmetyczne błędy na pdfach :). 

34 minuty temu, LeifErikson napisał:

To co teraz z Głosem Ludu? :whyyy:

No tu akurat trafiłeś z chyba jedyną odczuwalną zmianą dla Czytelników (bo reszta mojej roboty to były głównie zakulisowe tematy typu kontakty z drukarnią, sprawdzenie stron itp.) - Głosu od tego numeru nie będzie. Aczkolwiek nie wiem, może Roger dostanie tysiące maili i Głos wróci ;). 

5 minut temu, dee napisał:

Chce jeszcze przeżyć moment jak Perez tu wbija i opierdala następcę za brak prenumeraty w skrzynce na czas :nosacz3:

Szczerze - po tym, jak widzisz 10x niektóre strony w trakcie składu czy potem na pdfach, to nie pamiętam, kiedy ostatnio spędziłem z wydaniem papierowym dłużej niż kilkanaście minut w celu przekartkowania, czy w druku nic nie wywaliło. 

Opublikowano
29 minut temu, Perez napisał:

Głosu od tego numeru nie będzie.

szkoda, bo to była strona tak naprawdę dla forumowiczy.

A z innej beczki, parę dni przeczytałem ostatni numer, w całości w PDFie. Lekki programik (Sumatra PDF), odpowiedni zoom i do kawki wchodzi jak znalazł, a przecież na forum, czy fejsie dziennie czytam tyle bzdur*, to jaki problem stoi, by odpalić PDFa w tle? Mam prenumeratę pdf + papier, ale myślę, że skoro nawet ja przemogłem się do "cyfry", to z printem w 2021 za wesoło nie jest.

* w sensie nie że w PE są bzdury

Opublikowano
7 minut temu, grzybiarz napisał:

szkoda, bo to była strona tak naprawdę dla forumowiczy.

A z innej beczki, parę dni przeczytałem ostatni numer, w całości w PDFie. Lekki programik (Sumatra PDF), odpowiedni zoom i do kawki wchodzi jak znalazł, a przecież na forum, czy fejsie dziennie czytam tyle bzdur*, to jaki problem stoi, by odpalić PDFa w tle? Mam prenumeratę pdf + papier, ale myślę, że skoro nawet ja przemogłem się do "cyfry", to z printem w 2021 za wesoło nie jest.

* w sensie nie że w PE są bzdury

Dlaczego? Ja ostatnio odnowiłem, bo jak ktoś już pisał te 180 zeta to niewielki pieniądz. A i tak czytam tylko PDFy. Ostatnia gazetka o konsolach nie może tak po prostu paść na mordę. Mimo, że też mam jakieś tam uwagi np. do tego jak redaktorzy podchodzą do aspektów technicznych recenzowanych gierek. W czasie jak są materiały na df to czy tak trudno poświęcić chwilę, żeby obejrzeć i potem nie pisać głupot o rozdziałce czy klatkach?