Bartg 5 446 Opublikowano 23 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2021 2 minutes ago, MYSZa7 said: Gdzie to dorwać? xdd https://www.etsy.com/pl/listing/758827388/set-of-2-forza-horizon-4-vinyl-car-decal 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 841 Opublikowano 23 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2021 (edytowane) Szkoda, bo widzę, że idą jeszcze mocniej w klimat elo elo. Dużo bzdur do grania online. Klimatu festiwalu już tu chyba nie będzie tak samo jak "story mode" Edytowane 23 czerwca 2021 przez iluck85 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 23 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2021 No to prawda, ale wygodniej im rozwijać gierkę 3 lata dodając zawartości niż zrobić story mode, po którego zaliczeniu odpadnie spora część graczy odhaczając pozycję na liście ogranych. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 23 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2021 skąd przypuszczenie że nie będzie story mode (przecież każda Forza go miała) czy klimatu festiwalu? Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 841 Opublikowano 23 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2021 (edytowane) Jedno jest związane z drugim jakby nie spojrzeć. 1 i 2 -czułem, że wpadam na festiwal, wszyscy mnie mają gdzieś. Idę po koronę. W 3 robiłem za organizatora. 4 już totalnie odpłynęła. A 5 to pogłębia. Spoko z jednej strony, więcej contentu. Ale mnie te eleminatory czy pisanie z graczami krzyżakiem kompletnie nie interesuję. I najlepszy opening. Intro, początek + Eric Prydz w tle. DLA MNIE najlepsze Czekam na track liste stacji radiowych. Tu zawsze mocno ok. A co do wersji, to na początek w XGP ogram podstawkę. Potem jak będzie wersja ultimate ze wszystkim, to kupię na promocji. Za 4 dałem 190zł- promka chyba z 400 czy 500zł. Edytowane 23 czerwca 2021 przez iluck85 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 23 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2021 Mocno naciągane te wnioski, jestem pod wrażeniem że wywnioskowałes to to wszystko z kilkuminutowego gameplayu. Mi osobiście trudno stawiać takie kategoryczne wnioski po kilku minutach gameplayu, w których widziałem zarówno urywek story mode, klimat festiwalu czy dodatkowe tryby. Ciężko mi się też do czegoś przyczepić. Myślę też że klimat Meksyku i połączony z współdzielonym światem z innymi graczami i wszystkimi tymi dodatkowymi atrakcjami sprawi że klimat festiwalu może być bardziej odczuwalny niż w takiej chłodnej szkockiej czwórce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 841 Opublikowano 23 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2021 Ograłem wszystkie części i widziałem co dawała kolejna część. Widzę gameplay z nadchodzącej 5 i widziałem co pokazywali na E3. Mocne comunity na online. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Ale jaki urywek story mode? Tam będzie pewnie jakieś wprowadzenie, a później rób co chcesz. Jak w dwóch poprzednich częściach, widać że to idzie dalej w tym samym kierunku, czyli integracji i interakcji z innymi graczami. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 moze powinniśmy ustalić co oznacza to story mode w Forzie, dla mnie oznacza to po prostu sekcja gry od początku do wygrania festiwalu. Dlatego dziwie się jak ktoś pisze że nie będzie story mode w nowej Forzie i zastanawiam się na jakiej podstawie stawia takie teorie Tak samo należałoby się czym jest ten słynny "klimat festiwalu"? Którego ma podobno zabraknąć z jakiegoś powodu w piątce? Bo moim zdaniem te elementy online i to że cały czas widzimy innych graczy ścigających się i podróżujących po świecie (a nie tylko boty jak w poprzednich częściach) raczej buduje klimat i ożywia świat gry, a nie zabiera "klimat festiwalu" Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 12 godzin temu, iluck85 napisał: Czekam na track liste stacji radiowych. Tu zawsze mocno ok. W FH4 zdecydowanie jedną z najsłabszych stron jest soundtrack, oprócz stacji z muzyką klasyczną(która jest w każdej części) raptem jeden kawałek wpadł mi w ucho Spoiler Zdecydowanie do poprawy soundtrack. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 To może Spotify? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Ale Spotify nie poleci z głośników na festiwalu, nie wyłączysz sobie w trakcie, żeby posłuchać dźwięków silnika. Mogliby dodać jakąś lepszą współpracę ze Spotify w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: To może Spotify? niby można, ale po co mam słuchać swojej muzy jak w gierce mogę coś spoko nowego wyhaczyć Spoiler spotify używałem tylko przy Driveclubie bo tam można powiedzieć że nie było wcale soundtracku Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 3 minuty temu, Rozi napisał: Ale Spotify nie poleci z głośników na festiwalu, nie wyłączysz sobie w trakcie, żeby posłuchać dźwięków silnika. Mogliby dodać jakąś lepszą współpracę ze Spotify w grze. Jooo, pomyślałem o czymś podobnym - integracja która sprawiłąby, że sam program dynamicznie reaguje na to co dzieje się w grze. Tak czy inaczej mi OST-y z Horizona bardzo się spodobały, bo jeździłem przy muzyce klasycznej z Timeless FM i liczę, że poziom zostanie utrzymany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 386 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Przy tym na pętli mogę jeździć i w następnych sześciu częściach, takiego kopa MOTYWACYJNEGO daje, a feeling przy jeździe powyżej trzech setek z tym trackiem można opisać jako połączenie banderasa, obamy i efesgie ze szczyptą Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 No zobaczymy jak im soundtrack wyjdzie, imho ten z 4ki był najsłabszy w serii dotychczas, ale nadal dobry porównując do innych ścigałek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Mnie się niektóre piosenki z Pulse podobały, szczególnie MJ. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Trochę pograłem w FH4 no i soundtrack jest faktycznie słaby, do tego co było np. NFS Hot Pursuit (od Criterionu) czy Motorstorm 1/Pacific Rift nie ma startu. To co tam leci to bardziej pasuje mi do jakiejś wycieczki krajoznawczej niż wyścigów. Co do 'klimatu festiwalu', jeśli chodzi o te cutscenki z NPCami, cieszynki na koniec wyścigu czy koła losujące z masą badziewia to mogło by tego wszystkiego dla mnie nie być. Dajcie mi po wyścigu walutę i jak będę chciał to kupię za nią czy samochód czy nowe dresy dla avatara. Strasznie wybija mnie to irytuje (tak samo jak w np. OnRush). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Jooo, pomyślałem o czymś podobnym - integracja która sprawiłąby, że sam program dynamicznie reaguje na to co dzieje się w grze. Tak czy inaczej mi OST-y z Horizona bardzo się spodobały, bo jeździłem przy muzyce klasycznej z Timeless FM i liczę, że poziom zostanie utrzymany. W Trójce był Groove, ale niedostępny w Polsce oczywiście. A soundtrack Czwórki był słaby z jednego prostego powodu - nie trzymał się tematycznie kraju, w którym rozgrywała się gra. Gdzie grime? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 1 minute ago, Rozi said: nie trzymał się tematycznie kraju, w którym rozgrywała się gra. To w piątce będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 841 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 2 godziny temu, ASX napisał: moze powinniśmy ustalić co oznacza to story mode w Forzie, dla mnie oznacza to po prostu sekcja gry od początku do wygrania festiwalu. Dlatego dziwie się jak ktoś pisze że nie będzie story mode w nowej Forzie i zastanawiam się na jakiej podstawie stawia takie teorie Tak samo należałoby się czym jest ten słynny "klimat festiwalu"? Którego ma podobno zabraknąć z jakiegoś powodu w piątce? Bo moim zdaniem te elementy online i to że cały czas widzimy innych graczy ścigających się i podróżujących po świecie (a nie tylko boty jak w poprzednich częściach) raczej buduje klimat i ożywia świat gry, a nie zabiera "klimat festiwalu" W pierwszych odsłonach, zaczynałem od zera i jechałem po koronę. 2 kolejne części tego nie maja. Nie czuje się królem kierownicy. W 3 robiłem za developera. A w 4 wszystko i nic. Wyzwania spoko, ale poszedł nacisk na granie online z innnymi. Klimat festiwalu czułem, bo nie było tego skupienia na ściąganie się z innymi w online. Byłem ja, moja droga do króla imprezy i dobra muzyka w tle. Wnioskuje tak, bo widziałem co zaprezentowali i o czym gadali. Wspólne granie, eleminator, pisanie z innymi krótkich wiadomości. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 swoją drogą to pisanie krótkich wiadomości jest w serii chyba od trzeciej części i wcześniej nikomu to nie przeszkadzało xd Ja się nie będę kłócił bo samemu uważam że taką pierwsza część jest świetna, pomimo infantylnej historii (bo taka miała być) i wielokrotnie wspominałem ją jako moją ulubioną część serii, a na pewno odsłonę którą darze największym sentymentem (do dziś pamiętam jak ogrywałem ją na wakacje co idealnie się zgrywało z klimatem letniego festiwalu w grze). Ale z drugiej strony widać było jak była technologicznie ograniczona, iluzja uczestniczenia w festiwalu szybko pękała kiedy okazywało się że ci wszyscy kierowcy również uczestniczący w festiwalu to zwykłe nieróżniące się od siebie niczym oprócz nazwy boty. Więc nowe części gdzie nareszcie jest poczucie że bierzesz udział w święcie motoryzacji z prawdziwymi ludźmi z całego świata robi znacznie lepsze wrażenie. Dlatego nie obrażam się za funkcje sieciowe i nie czuje jakby to zabierało klimat festiwalu, wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 No właśnie dla mnie wyeliminowanie „prawdziwych” botów to jedno z elementów utraty klimatu festiwalu, bo jak piszą wcześniej poprzednicy, jedynka miała normalny tryb fabularny z bossami do pokonania, to było super. Co do puszczania muzyki ze Spotify, jeśli nie będzie prawdziwej integracji z grą, gdzie muzyka dynamicznie dostosowuje się do tego co jest na ekranie (muzyka przy obszarach festiwalowych jest puszczana w tle, wytłumiona, a przy końcu wyścigu zapętlona itd.) to można takie rozwiązanie niestety o kant dupy rozbić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Kurde, ale chciałbym, żeby zrobili remake NFSa Most Wanted. Motyw Blacklist i zabieranie kierowcom samochodów po ich pokonaniu, był mega. Street Races w Forzie robią coś podobnego, ale no w MW miało to więcej polotu i super otoczki. No i przede wszystkim, niech zrobią ograniczenia w klasach samochodów i wyścigach. Dało się tak w Hot Wheels zrobić? Dało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 A mnie się kilka kawałków podobało z fh4 jak shooting star czy never say die, mimo, że nie jestem fanem takiej muzyki to akurat tutaj imo pasowały do klimatu festiwalu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi