Bigby 4 742 Opublikowano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2021 (edytowane) edit: Gameplay z Series X, potwierdzone na Twitchu. Edytowane 9 sierpnia 2021 przez Bigby 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2021 z tego co czytam mapa ma być 50% większa niż w czwórce na reddicie już zrobili nawet porownanie xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2021 Super to się zapowiada. Szkoda tylko, że nie ma (albo przeoczyłem) żadnego info co do formy progresu, festiwali. Wracamy ciut do pięknych korzeni serii czy już totalna odkrętka w stylu YOLO FORNITE UAAAA LOL!? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2021 też bym z chęcią zobaczył powrót fabularyzowanej kampanii rodem z jedynki, ale bądźmy szczerzy, po tym jaki sukces osiągnęła czwórka nie spodziewałbym się drastycznych zmian w formule Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 046 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 No i bardzo dobrze, Fabularyzowane aktywności pobocze jak top gear są spoko, główny wątek niet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Przecież te fabularyzowwne poboczne wątki, to też gówno jakich mało, taksówkowe, czy filmowe to tak na prędko skleili to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Generalnie samochodówki nie są zbyt wdzięcznym gatunkiem do opowiadania ciekawych historii i stosowania jakiś niecodziennych zabiegów narracyjnych. Każda historia opowiedziana w racerze to sztampa z dodatkową większą lub mniejszą dawką cringu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 No też bym nie chciał fabuły. Chciałbym normalny system stopniowego progresu (bez najebania na dzień dobry miliona aktywności i podobnych do siebie eventów), ze sztywno przypisanymi autami pod dany event, normalne duże mistrzostwa, które można skończyć i potem robić sobie resztę itp. itd. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 2 minuty temu, balon napisał: Chciałbym normalny system stopniowego progresu (bez najebania na dzień dobry miliona aktywności i podobnych do siebie eventów), ze sztywno przypisanymi autami pod dany event, normalne duże mistrzostwa, które można skończyć i potem robić sobie resztę itp. itd. Boomberskie myślenie trochę, dla takich gierek już raczej nie ma miejsca, chociaż sam chętnie bym przygarnął taką samochodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Fabuła w samochodówce? To nawet wychwalany przez internet pod niebiosa i ciut wyżej NFS Most Wanted z 2005 miał fabułę, przy której żenadometr wywalało poza skalę. Niech zamiast tego zrobią ładne funkcjonalne menu z opcjonalnym wyborem wyścigów z listy tak, żeby nie trzeba było szukać w gąszczu znaczników na mapie akurat jednego wyścigu w którym nie brało się udziału i git. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Zarąbiste są te top gear i inne z czwórki i oby więcej takich. No i powinni dać jak w trójce budowa festiwali. Skoro tu będzie taka mapa i dużo biomów, to idealnie by było w każdym jakieś mistrzostwa duże. Tylko właśnie, żeby za bardzo nie poszli w online. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Nie wiem jak to wyglądało w FH1 ale w FH4 te wszystkie cutscenki przed wyścigiem i później telefon po wyścigu strasznie mnie irytowały i tylko wybijały z rytmu. Do tego jeszcze losowanie śmieci i 4 ekrany pokazujące progres po wyścigu i okazuje się że wyścig trwa 5 minut a te wszystkie zapychacze 3 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 13 minut temu, Ukukuki napisał: Boomberskie myślenie trochę, dla takich gierek już raczej nie ma miejsca, chociaż sam chętnie bym przygarnął taką samochodówkę. No niestety nie łudzę się bardzo:( Z drugiej strony samochodówki dalej mają stopniowy progres, bez dziesiątek eventow na start, duże główne mistrzostwa itp. Najgorsze, są setki eventow po nic, nawet nie trzeba tam dobrej pozycji zając aby ci odhaczyło. 6 minut temu, łom napisał: Do tego jeszcze losowanie śmieci i 4 ekrany pokazujące progres po wyścigu i okazuje się że wyścig trwa 5 minut a te wszystkie zapychacze 3 minuty Oooo o waśnie jeszcze to. 30 klakson i 5 kalosze w kolekcji. 12 minut temu, Donatello1991 napisał: No i powinni dać jak w trójce budowa festiwali. Mnie właśnie to odpychało, do tego stopnia, że trójki „nie skończyłem” i porzuciłem po 10h. Lubię jak twórcy przygotują dobry festiwal z narzuconymi sztywno autami, które trzeba wcześniej zdobyć albo kupić. Nie trawię w gierkach żadnych kreatorów itp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 15 minut temu, balon napisał: ze sztywno przypisanymi autami pod dany event, ale po co się cofać w rozwoju? jakie zalety ma sztywne przypisanie rodzaju samochodów pod dany event? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 3 minuty temu, ASX napisał: ale po co się cofać w rozwoju? jakie zalety ma sztywne przypisanie rodzaju samochodów pod dany event? Czemu cofać? Dużo serii wyścigowych nadal tak ma. W FH4 przejechałem w 80% eventów Subaru Imprezą i nie miałem po co kasy wydawać. Od zawsze lubiłem jak przez takie „narzucanie” poznawałem i uczyłem się aut, których nigdy bym nie sprawdził. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 ale wiesz że teraz sam możesz sobie "narzucić" jakim samochodami chcesz się ścigać, i nikt nie broni ci poznawać i uczyć się nowych aut? Nie musisz cały czas jeździć Subaru Imprezą,, chociaż wiem że jest to trudne, bo ja też większość czasu w trójce i czwórce spędziłem z Imprezą WRX z 2005 ;D Trochę takie czepianie się na siłę bo twórcy dali wybór i można grać tak jak każdy lubi Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 ale po co się cofać w rozwoju? jakie zalety ma sztywne przypisanie rodzaju samochodów pod dany event? Jak dla mnie to żadne cofanie, wyścigi na jakiś zasadach są fajniejsze. Osobiście bym chciał mniej orania buraków, najgorszy typ wyścigów, ale wiadomo, że nie zaoraja tego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Też wolę zamkniętą strukturę wyścigów (wciąż za wzór uznaję niedoścignioną kampansię NFS Underground 2), ale Forza oferuje jednak nieco inne doświadczenie - nieskrępowaną niczym wolność, zbieractwo, bogatą eksplorację i mnóstwo trybów gry. Jak dla mnie Godrizon ze swoją formułą to arcade kompletny. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Mi się podoba ta formuła piaskownicy i dowolność dzięki czemu każdy może grać we własnym stylu, już taka jest formuła tej serii Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Też wolę zamkniętą strukturę wyścigów (wciąż za wzór uznaję niedoścignioną kampansię NFS Underground 2), ale Forza oferuje jednak nieco inne doświadczenie - nieskrępowaną niczym wolność, zbieractwo, bogatą eksplorację i mnóstwo trybów gry. Jak dla mnie Godrizon ze swoją formułą to arcade kompletny. No, ale jedno nie wyklucza drugiego. Mogą dać duże, główne mistrzostwa, z kategoriami, wymogami oraz resztę. Tak z tego co pamiętam było w dwójce. Mnie bardzo irytują te eventy po nic, dla samego exp, nawet bez wymogu top3 aby go odhaczyło. Nie motywuje mnie to w ogóle. W czwórce przejechałem kilka i na tym skończyłem. 16 minut temu, ASX napisał: Trochę takie czepianie się na siłę bo twórcy dali wybór i można grać tak jak każdy lubi No tak nie do końca, bo co edycję jest mniejszy wybór dla kogoś kto lubi klasyczne eventy. Ta gra jest tak ogromna, że spokojnie mogli by dać taki tryb (duże mistrzostwa, kosztem 10 par kaloszków i okularów). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Ciuchy, czy emotki to do wykasowania natychmiast, do tego by naprawili menusy, te w czwórce mocno przeciętne. No ale sama gra i tak będzie mega, wiec to tylko drobne problemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Zgadzam się z balonem, dwójka miała najfajniej zrobione wyścigi, robiło to strasznie, sztywno przypisane auto do wyścigu i jazda nie wiem kabrioletami z lat 60 po lazurowym wybrzeżu od trójki gram chyba 5 autami na krzyż xd w czwórce polowe gry zrobiłem Ford Fiesta GRC, a druga Mini Cooper Countryman, widze ze w piątce będą ponownie te samochody wiec zestaw będzie ten sam xd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 221 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Imo fabuła w stylu FH1 na plus, niby oklepana ale fajnie było pokonać na końcu Dariusza Flynta. Fabuła w stylu ostatnich NFSow na minus, elo ziomy rapy i przesadzona ilość scenek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 Mnie tam fabuła zwisa. Wyścigi, to wyscigi i mogło by tego w ogóle nie być. Luźny dobór samochodów też mi nie przeszkadzał, bo jako fan motoryzacji grałem prawie wszystkim co mi wpadło do garażu. Często powtarzałem ten sam event, tylko zmieniałem sobie auto by przedłużyć i urozmaicić rozgrywkę. Jedyne co mnie drażniło, to loterie z pedalskimi kieckami w cekiny. To wpierdolić i mamy genialnego arcade racera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2021 17 minut temu, Michał102 napisał: Wyścigi, to wyscigi i mogło by tego w ogóle nie być. Jako fana wyścigów nie denerwują Ciebie te eventy, w których nie liczy się praktycznie miejsce tylko exp aby odblokować nowe ciuszki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi