Opublikowano 12 października 20213 l 2 minuty temu, Lord Protector napisał: fotogrametria robi robotę w nowej Forzie
Opublikowano 12 października 20213 l Ładnie to wszystko wygląda, szkoda ino tego doczytywania, liczyłem, że to ogarną.
Opublikowano 12 października 20213 l Ujawniona lista aut to jednak zgodnie z przewidywaniami porażka, kilka nowych aut na krzyż, reszta kopiuj wklej
Opublikowano 12 października 20213 l Może zamiast samochodów dadzą motory w DLC? Podobno zmienili troszkę model jazdy więc kto wie
Opublikowano 12 października 20213 l Coś namieszali nawet nie z pop upem, tylko lepsze tekstury drzew i innych krzaków wczytują się dosłownie przed nosem, w FH 4 pop up był, ale czegoś takiego nie pamiętam żeby było, drzewo wyglądało tak samo z bliska czy z daleka.
Opublikowano 12 października 20213 l Po prostu tak został ustawiony LOD na te elementy i to mocno widać jak parędziesiąt metrów przed kamerą zmienia się z mocno uproszczonego modelu na normalny. W FH4 było to mniej widoczne bo o wiele dalej ta odległość była ustawiona i właściwie tylko na krzaczorach można było łatwo zauważyć, na pewno nie było takiej podmianki na dużych drzewach. Może jeszcze poprawią albo wprowadzą tryb 1440p/60fps.
Opublikowano 12 października 20213 l Ale popup jest dalej nawet w 30 fps. I to już jest paranoja na xsx.
Opublikowano 12 października 20213 l https://www.gamespot.com/articles/forza-horizon-5-was-developed-in-three-years-instead-of-two-and-it-shows/1100-6496942/ Forza Horizon 5 Was Developed In Three Years Instead Of Two, And It Shows Edytowane 12 października 20213 l przez Lord Protector
Opublikowano 12 października 20213 l 14 godzin temu, Bartg napisał: Ujawniona lista aut to jednak zgodnie z przewidywaniami porażka, kilka nowych aut na krzyż, reszta kopiuj wklej no porazka, ale naliczyłem Taycana, Supre, Evija, Forda Bronco, AM Valhalla i McLarena GT wielu aut brakuje i karny kutas im za to, ale pewnie będą nowe wrzucane do sezonow tak jak w FH4
Opublikowano 13 października 20213 l Mam nadzieję, że dodadzą po premierze opcję 1440p/60fps + RT i poprawiony pop-up. Mam w co grać, także trochę się wstrzymam i zobaczymy co tam zapowiedzą bliżej premiery.
Opublikowano 13 października 20213 l Na ktorym filmiku popup rzuca sie w oczy? Obejrzałem preview ign i nie widze xd Edytowane 13 października 20213 l przez 20inchDT
Opublikowano 13 października 20213 l 23 minuty temu, 20inchDT napisał: Na ktorym filmiku popup rzuca sie w oczy? Obejrzałem preview ign i nie widze xd Filmik IGN, 2:04, popatrz sobie na otoczonko. Jak tego nie widzisz to zajebiście zazdroszczę i chcę tak samo.
Opublikowano 13 października 20213 l W dniu 11.10.2021 o 22:11, MYSZa7 napisał: choć z drugiej strony człowiek przez całą serię grał w 30 fpsach i było git Przez ostatni rok grałem tylko w 60fps. W gry na PS5 i na Switcha. Ostatnio uruchomiłem coś z PS4 z backlogu i po 3h gry nadal nie mogę się przyzwyczaić do gry w 30fps. Niestety zejście w dół jest bardzo bolesne.
Opublikowano 13 października 20213 l 47 minut temu, Bzduras napisał: Filmik IGN, 2:04, popatrz sobie na otoczonko. Jak tego nie widzisz to zajebiście zazdroszczę i chcę tak samo. To jest ten "final preview" zolty samochod na moscie? No kurwa nic nie widze xdd
Opublikowano 13 października 20213 l O tutaj. Przecież te drzewa z metra na metr wskakują z low LoD na high LoD, jeszcze do tego kolor obu assetów jest inny i żeby tego nie zauważyć to chyba trzeba nie patrzeć na ekran xD
Opublikowano 13 października 20213 l Rzeczywscie na tym filmiku w 2:07 widac zmiany na drzewie. Obejrzalem kilkanascie sekund i jest widoczne wczytywanie. Meh, mi tam nie bedzie az tak przeszkadzac i tak wole 60fps. Moze zmniejsza rozdzialke jak gracze beda narzekac. Lipa, ze w crossgenie takie rzeczy sie dzieja ;( Edytowane 13 października 20213 l przez 20inchDT
Opublikowano 13 października 20213 l To jedna z tych rzeczy co jak jedziesz szybko to nie zwracasz uwagi, ale jak ktoś już wytknie w necie to nie da sie odzobaczyć i zaczyna wkurwiać xd
Opublikowano 13 października 20213 l Mi już przeszkadzało w czwórce w 60fps, miałem nadzieję, że piątka pozbędzie się tego badziewia, no ale nie
Opublikowano 13 października 20213 l 45 minut temu, Soban napisał: To jedna z tych rzeczy co jak jedziesz szybko to nie zwracasz uwagi, ale jak ktoś już wytknie w necie to nie da sie odzobaczyć i zaczyna wkurwiać xd Coś jak casus Craiga, kto wyłapał tę klatkę musiał zrobić to celowo, w gameplayu to jakieś .25s
Opublikowano 13 października 20213 l Tylko doczytujace się przed maską obiekty widać w zasadzie przez cały czas i nie trwa to 0,25 sekundy. Generalnie rozpętała się trochę burza w szklance wody z tym Pop upem, bo gra dalej wygląda bardzo dobrze, ale jednocześnie narzekania i krytyka jest jak najbardziej sluszna, zwłaszcza że marketing konsol nowej generacji obiecywał nam że gry działające na super szybkich dyskach SSD, będą pozbawione tego denerwującego doczytywania się obiektów znanego z poprzedniej generacji.
Opublikowano 13 października 20213 l Żeby SSD miał jakieś większe znaczenie przy pop-upie czy odległości LoD (na obiektach które już są w pamięci) to silniki na których są pisane musiały by być mocno przebudowane bo teraz to obciąża głównie GPU. Jest lekki niesmak z tym trybem performance bo przez ostatnie miesiące go nie pokazywali i na twitterze też wymijająca odpowiadali na temat tego co on zmieni, chyba dużo osób myślało że po prostu wpakują dynamiczną rozdzielczość i tylko to będzie większą różnicą.
Opublikowano 13 października 20213 l Kolejną dziwną rzeczą jest całkowity brak RT w trybie 60fps. Dziwną, bo przecież w trybie 30fps i tak jest tylko w menu (na marginesie - bardzo dobra jakość odbić RT). Ale skoro w 60fps RT być nie może, to mogliby zrobić tak żeby showroom itp zawsze chodził w 30fps. Edytowane 13 października 20213 l przez Emet
Opublikowano 13 października 20213 l Jakby kogoś interesowało to jest gameplay z Series S. Bo ogólnie mało w necie z tej wersji.
Opublikowano 13 października 20213 l Do wersji gamepassowej, normalnie mogę dokupić ten dodatek za 179zł z wersji premium i wszystko będzie działać?