Opublikowano 24 października 20213 l Digital Foundry w swoim materiale mówi też o znacznie lepszym motion blur w trybie 30 fpsow niż w poprzednich częściach, co podobno znacznie polepsza wrażenia z gry w trybie jakościowym. Mowa była też o świetnym wygładzaniu krawędzi, pomimo iż gra działa przecież w natywnym 4k, przez co obraz jest bardzo czysty. Generalnie DF jest pod bardzo dużym wrażeniem tego co udało się osiągnąć Playground Games i nawet sami nie są zgodni czy lepiej grać w 30 czy 60 klatkach na konsoli
Opublikowano 24 października 20213 l Tak bo np w Control czy Doom Eternal można sobie zmieniać tryb gry w locie a tutaj cała gra się resetuje, dlatego nie sposób przypatrzeć się różnicom na bieżąco. Każdy wybierze co dla niego dogodne. Dla mnie to gra wyścigowa więc input lag, wrażenie prędkości i fun z gry jest większym priorytetem od rozmazań czy roślinności doczytywanej w locie a już szczególnie na Oledzie.
Opublikowano 24 października 20213 l Przy takich predkosciach i tak nie bedzie widac roznic. Pogram w jedym i drugim trybie i się zobaczy jak bardzo irytujacy jest popup.
Opublikowano 24 października 20213 l Nawet mimo tego skróconego lod i tak 60 klatek wjeżdża na start, gra jest zbyt dynamiczna żeby z tego nie skorzystać. W FH4 też były różnice (zwłaszcza na One X) między dwoma trybami i 30 klatek wyglądało lepiej, mimo tego cały czas spędzony w grze jeździłem w 60FPS, bo zwyczajnie lepiej się grało.
Opublikowano 24 października 20213 l Każdy zagra jak się mu spodoba. Online grać nie myślę, a przyzwyczajenie do 30fps to kwestia 15-30 minut. Grałem tak w FH3, 4 to i 5 będzie super. W końcu OLED zostanie wykorzystany jak należy. DV, DA. 4k.
Opublikowano 24 października 20213 l 30 klatek to ostatnim razem miałem w Deszcz Klubie. Przeskok na XSX i 60 w FH4 to był sztosik
Opublikowano 24 października 20213 l 59 minut temu, Bzduras napisał: Klatki > graficzka, od zawsze na zawsze. Zależy od gry. W Tomb Raider wole ładny obraz, ale w takiej Forzie klatkarz robi robotę.
Opublikowano 24 października 20213 l Nie wiem czy to indywidualne preferencje, ale zawsze i wszędzie 60 klatek wybierane będzie. Co mi po tych wodotryskach graficznych skoro będą one widoczne tylko na statycznych obrazkach? A każdy ruch czy to obiektu, czy kamery powoduje
Opublikowano 24 października 20213 l Grało się 2 generacji w 30 fps i mniej to i się teraz przeżyje. I zawsze w Forzach te 30 fps wyglądało dużo lepiej niż w innych grach.
Opublikowano 24 października 20213 l 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał: Każdy zagra jak się mu spodoba. Jasne, że tak. Lepiej mieć wybór niż go nie mieć, tylko przedstawiam swoją preferencję w tej kwestii. Zawsze i wszedzie WINCYJ klatek!
Opublikowano 24 października 20213 l Po ok. miesiącu obcjowania z PS5 na czas Psychonauts 2 wróciłem do XOS - oznacza to 30 klatek, FHD i HDD. I co? I nic, kwestia kilku minut przyzwyczajenia. 30 klatek z dobrym pacingiem jest jak najbardziej miłe do oka, ale dla każdego coś dobrego.
Opublikowano 24 października 20213 l 8 minutes ago, Luqat said: Dobrze, że nie będę miał takich rozterek na Koxie chyba tylko na PC nie będzie tych problemow, betonowe 4K/60 Ultra masterrace
Opublikowano 24 października 20213 l Autor 4 godziny temu, iluck85 napisał: Zależy od gry. W Tomb Raider wole ładny obraz, ale w takiej Forzie klatkarz robi robotę. Ja odwrotnie, grałem w FM4 na KOXie w 30fps bo gra ma dobry motion blur a takiego TR ogrywałem w 60fps bo obracanie kamerą wyglądało tragicznie, polecam sobie obadać Borderlands3 w 30fps na KOXie i Pro 19 godzin temu, ASX napisał: Ray tracing włączony Ray tracing wyłączony Pokaż ukrytą zawartość Forzy mają świetne odbicia/refleksy w całego otoczenia, tzn. odbija się wszystko poza innym samochodami i elementami naszego samochodu. Dobre pytanie czy warto będzie w kolejnym Godrizonie dodać na siłę RT podczas wyścigów i przy tym mocno ujebać moc konsoli. Grafika, grafika ale posłuchajcie pierwszych 30s jak w okolicy jeżdżą sportowe samochody, to AUDIO wgniata w fotel, to będzie pierwszy Godrizon którego z miło chęcią będę również ogrywał bez radia Edytowane 24 października 20213 l przez Daddy
Opublikowano 24 października 20213 l 1 hour ago, Daddy said: Dobre pytanie czy warto będzie w kolejnym Godrizonie dodać na siłę RT podczas wyścigów i przy tym mocno ujebać moc konsoli. RT to nie tylko odbicia, można tez dać świetne efekty nocne, neony itp,itd 1 hour ago, Daddy said: to AUDIO wgniata w fotel To trzeba się nacieszyć, bo w przyszłości tak już nie będzie
Opublikowano 24 października 20213 l Jak jesteśmy przy audio, to na mnie duże wrażenie robią również dźwięki otoczenie. Nie wiem czy było już tu wrzucane... Już w Horizon 4 zwróciłem na to uwagę. A tu zapowiada się jeszcze lepiej. Masa gier pod tym wzgledem jest wręcz pusta.
Opublikowano 24 października 20213 l Odnośnie dźwięku to warto nadmienić że Forza Horizon 5 będzie korzystać z Projekt Acoustic czyli Ray tracingu dźwiękowego, co ma zapewnić bardziej realistyczne symulowanie dźwięków otoczenia w 3d.
Opublikowano 24 października 20213 l To o czym wspomina @Daddy, ten dźwięk samochodów wokół to jest petarda. Za każdym razem jak odpalałem te filmiki Lucka i ten obracał kamerą prezentując samochód, ja swoją uwagę skupiłem właśnie na tych dźwiękach, brzmi to niesamowicie.
Opublikowano 24 października 20213 l w filmiku z Taycan na 4:30 macie wyścig, gdzie słychać wszystkie inne auta, tez fajny efekt
Opublikowano 25 października 20213 l Po obejrzeniu DF wjeżdża modlitwa żeby XOS utrzymał stabilne 30 klatek we względnym FHD.
Opublikowano 25 października 20213 l Po obejrzeniu DF nic się nie zmieniło, czekam na piątego listopada z łapą w gaciach