Skocz do zawartości

Forza Horizon 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W menu pauzy masz zakładkę, w której widać Car Pass. VIP nie powiadamia Cię w ogóle, tylko podwaja creditsy, a bon na darmowe auto wykorzystujesz przy płatności za furę (masz opcję zapłaty kredytami albo tym bonem właśnie). A, i w menu pauzy dostajesz komunikat, że wpadły Ci fury z lojalki za granie w inne części serii.

Opublikowano
7 minut temu, schabek napisał:

Ma ktos takie zwolnienia i przyspieszenia w trakcie swobodnej jazdy? To jest wina neta czy czego? Juz kilka razy mi sie przytrafilo :/ 

to wina problemów z serwerami. W czwórce tuż po premierze gdy serwery były przeciążone zdarzały mi się identyczne spowolnienia.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, schabek napisał:

Ma ktos takie zwolnienia i przyspieszenia w trakcie swobodnej jazdy? To jest wina neta czy czego? Juz kilka razy mi sie przytrafilo :/ 

W 5 jeszcze nie grałem, ale w 4 miałem czasami tak samo. Pewnie jakiś mały lag związany z netem i serwerami.

Edytowane przez A_Bogush
Opublikowano
19 minut temu, ASX napisał:

to wina problemów z serwerami. W czwórce tuż po premierze gdy serwery były przeciążone zdarzały mi się identyczne spowolnienia.

Można włączyć tryb solo i nie ma problemu.

Opublikowano

Też rozwiązuje.

45 minut temu, Szymek napisał:

Na tych polach okrągłych z żółtym kółkiem to coś się robi? 

Jakich polach?

Opublikowano (edytowane)

Pewnie chodzi mu o teren, na którym jest ukryta fura w stodole

GTO.jpg

Gdzieś w takim rejonie @Szymek będzie czekał samochód niespodzianka. Spodziewaj się, że będzie tego więcej. W FH 1/2 było np. po dziesięć.

Edytowane przez Luqat
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Rozi napisał:

Też rozwiązuje.

Jakich polach?

Spoiler

Takich jakby zrobionych przez UFO bo są na nich okręgi . Są na mapce w żółtej obramówce. Przynajmniej taki mi się wczoraj wydawało jak gra się otworzyła. Południowy zachód na mapie. 

@Luqat fury to znajduje się w fioletowych okręgach. W tych złotych też teraz? 

Edytowane przez Szymek
Opublikowano (edytowane)

Protip: nawigację to się od razu wyłącza, bo raz że zagłusza silnik i radio, a dwa że jest irytująca. :problem:

Nie wiem @Szymek, bo jeszcze nie gram :shieeet: Jeżeli jest więcej "odmian" okręgów, to może coś innego :dunno:

Edytowane przez Luqat
Opublikowano
3 minuty temu, Szymek napisał:
  Pokaż ukrytą zawartość

Takich jakby zrobionych przez UFO bo są na nich okręgi . Są na mapce w żółtej obramówce. Przynajmniej taki mi się wczoraj wydawało jak gra się otworzyła. Południowy zachód na mapie. 

To część mapy po prostu.

Swoją drogą zmienili teraz zasady sezonowych wyzwań - trzeba je wykonać odpowiednimi samochodami, dla mnie sztos.

Polecam Pumę FE, niezły wariat:

20211105_133518.jpg

Opublikowano

Premiumowicze, pamiętajcie, że dostępny jest zestaw samochodów Formula Drift i Forsberg Racing, w sumie 8 wozów, za darmo do odebrania w Autoshow :)

Opublikowano

Przejechałem się pierwszym elektrykiem i dźwięk zmienili na bardziej rzeczywisty. W poprzedniej części elektryki brzmiały trochę za głośno i "kosmicznie". Tutaj jest cichutko i gra się mega dziwnie bo przy muzyce auta właściwie zupełnie nie słychać

Opublikowano

Po kilku godzinach mogę tę część porównać tylko do... Forzy Horizon 2. 

Najnowsza cześć obudziła we mnie nastolatka, który 24h na dobę myśli tylko o gierkach i odlicza czas do następnej sesji. 

Włączyłem ją bez hajpu, mając w pamięci zmęczenie Forzą Horizon 4, a tu taka niespodzianka. 

Wady są, małe pierdoły, które trochę wkurzają. Te same dźwięki w menu, część ikonek została odświeżona część nie,  pokazówka które zaliczyłem, to praktycznie kopiuj wklej z FH4, ale cała reszta to o jeju:obama:

• Plusik 1
Opublikowano

Tereny na północy jak Kanada :obama:

Przez to, że poprawili fizykę, to teraz każdym samochodem się inaczej jeździ. Mimo włączonych ABS i kontroli trakcji, nadal można driftować, a nie kleić się do drogi jak w czwórce.

Opublikowano
1 godzinę temu, Banan91PL napisał:

Mnie się bardzo kojarzy z 3 w Australi

Chodzi mi o radochę, banana na mordzie i chęć pokazania tej gry każdemu. 

@Roziale ten TCS to wyłącz, bo to żadne ułatwienie, odbiera tylko kontrolę nad samochodem.

Generalnie w każdej grze, powinno być wyłączone i to najlepiej domyślnie. 

Opublikowano

Nie wyłączam, bo ja gram dla funu i taki kompromis mi wystarczy. I tak to jest słabsze niż w poprzednich częściach.