Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 273 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Easy możesz od razu mnie raportować, ale weź już kurwa zamknij się. Pragnę ci przypomnieć typie, że Forza Horizon to wolność i fun.  Tam nie ma zmuszania do czegokolwiek tworzenia sztucznych barier, g

• Lucek ma Fanateca CSL 2.5, ja mam Thrustmastera TX  

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w temacie "US and A", będąc w ubiegłym roku w NY odwiedziliśmy Microsoft Experince Center. Kilka pięter X-bąkowej dobroci. Figurki, pięknie przedstawiona historia poszczególnych mo

Opublikowano

Cholera, tak wszyscy chwalą, a tutaj trzeba czekać do 9 listopada jeszcze :(. Całe szczęście, że akurat wtedy mam całe trzy dni wolnego w robocie. Za to żona do pracy, młody do przedszkola i jedziemy! 

Opublikowano
1 hour ago, modjo said:

Jest jakaś lista samochodów w których można otwierać dach?

Dobre pytanie, próbowałem z Z4 i MX5 i jakoś nie działa.

Opublikowano

Jesko prawilnie zakupiony za darmowy bon. Co za auto... Trochę zmienili chyba model jazdy na plus. No i poczucie prędkości jest zajebiste. Wreszcie czuć, że się zapierdala. :) 

Opublikowano
42 minuty temu, Mustang napisał:

Dobre pytanie, próbowałem z Z4 i MX5 i jakoś nie działa.

Mi się rzuciło w oczy, w ustawieniach sterowania, że chyba do sterowania dachem nie są przypisane przyciski pada. Może to jakiś trop? 

Opublikowano

Przypisałem sobie i nie działa w tych dwóch autach. Btw przy okazji przypisałem sobie skrót do mapy, całkiem przydatne. Jeśli ktoś się zastanawia gdzie przypisać, polecam wciśnięcie lewej gałki i LB, bo pewnie mało kto jeździ na padzie ze sprzęgłem.

Opublikowano
47 minut temu, Marcin_wawa napisał:

Jesko prawilnie zakupiony za darmowy bon. Co za auto... Trochę zmienili chyba model jazdy na plus. No i poczucie prędkości jest zajebiste. Wreszcie czuć, że się zapierdala. :) 

Tak, zmienili. Auta są wyraźnie cięższe. Ogólnie jeździ lepiej niż w poprzednich częściach 

Opublikowano
23 minuty temu, Aleks napisał:

Mi się rzuciło w oczy, w ustawieniach sterowania, że chyba do sterowania dachem nie są przypisane przyciski pada. Może to jakiś trop? 

Dachem się steruje za pomocą LB, nawet w filmikach promocyjnych było. W AMG One ustawia się spoilery i te wloty, tym samym przyciskiem. Ale też sam nie miałem jeszcze sposobności.

Opublikowano

Zamiast się ścigać to jeżdżę po całej mapce i nakurwiam zdjęcia, jak ta gra wygląda :obama:

lwmsEvI.jpg

ZtVUJs9.jpg

Opublikowano
  • Autor

Odpaliłem sobie FH4 po graniu w FH5. No jest spora przepaść graficzno/dźwiękowa :banderas:

Nawet model jazdy lepiej teraz siedzi, samochody mocniej trzymają się drogi, nie zachowują się jak poduszkowce.

Muzyka i klimat Meksyku niszczy na kawałki UK. Wybór lokalizacji PG początkowo mnie rozczarował ale Ci magicy znowu to zrobili, gra cudo.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

No między Forzą Motorsport 5, a Forzą Horizon 4 jest spory przeskok, wiemy to od lat.

Opublikowano

Ze to tak wygląda i ma betonowe 30fps na past genie to czapki z głów i zapraszam Cdpr na bootcampa. 

Opublikowano
2 godziny temu, Hubert249 napisał:

Tak, zmienili. Auta są wyraźnie cięższe. Ogólnie jeździ lepiej niż w poprzednich częściach 

Ja wiem czy to lepiej? Dociśniete te auta na maksa do podłoża, grawitacja +150% mimo wyłączonych asyst, strasznie łatwo teraz się panuje nad autami S2. 

Opublikowano

Widać, że zrobili ukłon w stronę kierownic, bo teraz kamerka ze środka (ale ta z deską, bez tych rąk wyglądem i animacją rodem z PS3) i naprawdę na manualu fajnie się śmiga, jak w prawilne wyścigi, bo w FH 4 to był czysty arcade (co oczywiście nie było złe, na pada było git).

Szkoda jedynie, że ten silnik nie ogarnia w ogóle AA, w 4K na wymaxowanych ustawieniach z MSAA x8 i tak roślinność smuży i jest masę flickeringu, wiadomo, w czasie jazdy tak tego nie widać, ale tymi filmikami pokazującymi te najazdy na środowisko narobili mi smaka, gram teraz też w RDR 2 i pod względem AA to jest przepaść na korzyść Rockstara, RDR 2 wygląda czyściutko i ostro, a w Forzie niestety ten AA trochę psuje efekt. Szkoda że nie poszli w TAA.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
14 godzin temu, Labtec napisał:

luzik, lekkie przypomnienie dla innych tez ze jest już klub zrobiony, choć po tobie nic innego się nie spodziewam ze teraz Forza włączona 24/7 :D 

14 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:

Hehehe, no nie, akurat nie tym razem. Dziś przerwa bo wjedzie CoD emoji1787.png

:philosoraptor::dafuq::oh_you:

Screenshot_2021-11-05-23-36-22-70.jpg

Opublikowano

Wiadomo, kto się tłumaczy. No i kupowanie na premierę giery za 3 bomby na 3 godziny...eloel. A teraz jeszcze szukanie na to jakiegoś lejenia :obama:

Spoiler

pewnie zaraz jaki to łyknie :reggie:

Opublikowano

Chuopaki złamałem się jednak, kupiłem early access i już śmigam po Mexico :fsg:

Opublikowano

Stara generacja na porównaniu od DF wygląda nieźle :notbad:

Opublikowano
10 godzin temu, Daddy napisał:

Odpaliłem sobie FH4 po graniu w FH5. No jest spora przepaść graficzno/dźwiękowa :banderas:

Nawet model jazdy lepiej teraz siedzi, samochody mocniej trzymają się drogi, nie zachowują się jak poduszkowce.

Muzyka i klimat Meksyku niszczy na kawałki UK. Wybór lokalizacji PG początkowo mnie rozczarował ale Ci magicy znowu to zrobili, gra cudo.

Rozumiem, że porównujesz trybu 60ks? A jak ten „słynny” pop up? Naprawdę w FH4 jest mniejszy? 

Opublikowano

Powiedziałbym, że w trybie 60FPS jest podobnie jak w FH4.

Opublikowano

W 30 fps też zdarza się coś doczytać przed oczami, ale rzadko kiedy. Chyba będą GOTY jak nic. Gra jest cudowna. Kolejna część aż prosi się o większy zarys fabularny. Japonia byłaby idealna. Wiem, że trochę na modłe NFS, ale fajnie jakby dali jakiegoś przeciwnika głównego gdzie tam zaczynamy nie jako gwiazda, tylko świeżak. Budujemy reputację i finał to wyścig nocny uliczny z nim. No musowo już musi być Japonia. Nie widzę już innego kraju. Chyba, że Polska.

Opublikowano

Ponad 700 tyś. osób kupiło już wersję Premium gry lub dodatki Premium do GP (Na liście graczy jest ponad 700 tyś. osób). To będzie największa premiera w całej serii.

Opublikowano
23 minuty temu, Bzduras napisał:

Powiedziałbym, że w trybie 60FPS jest podobnie jak w FH4.

Pfff to czym tu się przejmować, szczególnie w ścigałce.