Gość Rozi Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 12 minut temu, Bzduras napisał: Tylko ta druga opcja, duplikat z garażu możesz jedynie wystawić na aukcji lub usunąć z garażu. Jeszcze można zostawić komuś w stodole gifta. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 bedzie jakis forumowy klan? swoja droga, czy tylko ja natrafiam na dziwny bug w postaci "jade sobie przez puste tereny i nagle auto staje jakby w cos wjechalo"? Już jest. FPSXEXTREME Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 36 minutes ago, szurubur said: bedzie jakis forumowy klan? swoja droga, czy tylko ja natrafiam na dziwny bug w postaci "jade sobie przez puste tereny i nagle auto staje jakby w cos wjechalo"? Mnie to na maxa zmylilo za pierwszym razem. Licze ze po 9tym ogarna serwery, bo te komunikaty sa denerwujace. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Mam pytanie. Chodzi mi teraz głównie o granie w Forze więc wale w tym temacie. Mam okazję za małą dopłatą wymienić x one x na x series s. Dodaję że używam game pass i nie kupuję gier na płycie. Czy naprawdę warto? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Gracie z kontrolą trakcji? W czwórkę grałem z włączaną teraz w tutaj wyłączyłem i auta z tylnym napędem czasami dają we znaki. Xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 374 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 5 minut temu, Sqtr78 napisał: Mam pytanie. Chodzi mi teraz głównie o granie w Forze więc wale w tym temacie. Mam okazję za małą dopłatą wymienić x one x na x series s. Dodaję że używam game pass i nie kupuję gier na płycie. Czy naprawdę warto? Zasadnicze pytanie, jaki masz TV? 1080p czy 4K? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 2 minutes ago, Bzduras said: Zasadnicze pytanie, jaki masz TV? 1080p czy 4K? 4K Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 4 minuty temu, MaiorZero napisał: Gracie z kontrolą trakcji? W czwórkę grałem z włączaną teraz w tutaj wyłączyłem i auta z tylnym napędem czasami dają we znaki. Xd Gram z włączoną. Mimo tego, samochody bywają trudne w opanowaniu, nie są przyklejone jak w poprzednich częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 374 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 W takim razie mocno zastanów się, czy wolisz grać płynniej w 60 klatkach, czy 4K/30 i trochę gorsza grafika jest dla Ciebie bardziej odpowiednia. Na ostatnich stronach tematu masz filmik od Digital Foundry porównujący wszystkie wersje FH5, to dobry punkt startu. Osobiście pod samą Forzę byłbym skłonny wymienić, ale dalekofalowo wolę mieć konsolę z napędem (sporo korzystam ze wstecznej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Ja już nie mogę wrócić do starych konsol (jeśli chodzi o nowe gry) po przesiadce na Series S po PS4. Te szybkie loadingi jednak znacznie uprzyjemniają czas spędzony przy konsoli. Plus FH5 w trybie quality chodzi w rozdzielczości do 1440p a XS bardzo ładnie skaluje jak się ma dobry telewizor 4K. Plus nextgenowe wersje korzystają z raytracingu przy dźwięku. Dodatkowo w nowym roku będą już wychodzić gry tylko na X|S. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Sprzedaż samochodu to jest tylko aukcja? Bo na początku kupiłem sobie sesto elemento i teraz wylosowałem drugie, chciałem sprzedać, ale nie widzę takiej opcji, że klikam "a" czy "x" które odpowiada za pozbycie się auta jak chyba w większości takich gier i nara. Tylko aukcja i nadzieja, że ktoś to kupi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Gry z XSS w 1080p na moim 65'' TV wyglądają przyzwoicie, o ile mówimy o odległości przynajmniej 2 metrów. Ja bym wymienił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 (edytowane) 13 minutes ago, Bigby said: Gry z XSS w 1080p na moim 65'' TV wyglądają przyzwoicie, o ile mówimy o odległości przynajmniej 2 metrów. Ja bym wymienił. Właśnie zamówiłem, jutro odbieram. Dzięki wszystkim. Chociaż gram właśnie w Forze na XOX i gizuz jak to wygląda. Przekonało mnie 60 i 120, raytracing, no i będzie pasowało do oleda white i ps5 Edytowane 6 listopada 2021 przez Sqtr78 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 dla samego SSD i quick-resume warto wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 609 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Niech mnie chuy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frredy 33 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Oby jak najwiecej osób kupiło, niech wiedzą ze na dobre produkcje jest parcie. Oby tylko woda sodowa nie uderzyła do głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 13 minut temu, Frredy napisał: Oby jak najwiecej osób kupiło No nie wiem, nie wiem. Jak się dobrze sprzeda to będą robić tak w każdej grze. Co następne? Starfield 2 tygodnie wcześniej po zakupie premium? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Najpierw to niech serwery ograną xd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 3 minuty temu, 20inchDT napisał: No nie wiem, nie wiem. Jak się dobrze sprzeda to będą robić tak w każdej grze. Co następne? Starfield 2 tygodnie wcześniej po zakupie premium? Tak na prawdę, to kupiliśmy dlc w pakiecie, taniej. Early acces, to tylko dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 609 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Też nie jestem fanem tego typu rozwiązań. Oczywiście nie mam nic do osób które wykupiły sobie wcześniejszy dostęp. Ale takie praktyki wprowadzane przez Micro$oft w dłuższej perspektywie mogą okazać się szkodliwe dla graczy jeśli staną się powszechne i są zwykłym goleniem graczy którzy są gotowi zapłacić więcej, by zagrać wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Baldurs gate 3 ma early access, takie coś to karanie pozostałych graczy za niedopłacenie $50. Gra już jest gotowa. Mnie to nie boli, bo nie odczuwam fomo, ale może się to przerodzić w coś bardziej chujowego w przyszłości, a korpo już coś z pewnością wymyśli po zobaczeniu sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 374 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 9 minut temu, 20inchDT napisał: Baldurs gate 3 ma early access, takie coś to karanie pozostałych graczy za niedopłacenie $50. Gra już jest gotowa. No akurat BG3 to kiepski przykład, bo gra nadal powstaje właśnie przy udziale społeczności wczesnych adopterów i jej feedbacku. Udostępniony im wycinek gry nijak ma się do pełnej wersji Forzy, którą Spencer ogrywał sobie już od poniedziałku, a reszta świata bez EA nadal na nią czeka. Z drugiej strony, jak zauważył ASX, w tym przypadku wczesny dostęp jest tylko dodatkiem do całego zakupionego pakietu i ewentualny grunt został wybadany już przy FH4, które oferowało taki tylko w przypadku kupna edycji Ultimate za ciężki hajs (popraw mnie jeśli się mylę, ale chyba nie było tak pakietu Ultimate do kupna osobno i ludzie czekający na premierę w GP nie mieli jak zdobyć wczesnego dostępu tak jak teraz). Mi ten model w sumie pasuje - podstawka w GP, dodatki za mniejszą kwotę. Jeśli ktoś planuje opłacać abonament tak czy siak to jest to fajna alternatywa dla kupna gry w dopasionej edycji na własność za sporą kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 (edytowane) Był jasny, od dawna znany termin premiery i jak go nie zmieniają to jest OK. A ludzie z FOMO, jeśli chcą płacić za te kilka dni wcześniejszego dostepu, niech płacą. Zero problemu z mojej strony z tym. Jestem pewien, że takie pakiety premium staną się normą niedługo. Tak wiem, że dochodzi do tego kupno dodatków, ale nie sądzę by była to decydująca sprawa. Ludzie zapłacą za sam wczesniejszy dostęp. Edytowane 6 listopada 2021 przez dee Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 To pierwsza Forza Horizon/ Motorsport o której słyszałeś @20inchDT? Z tego co pamiętam każda od czasów Xbox One miała wersję Premium z kilkoma dniami wcześniejszego dostępu. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 2 minuty temu, Bzduras napisał: No akurat BG3 to kiepski przykład, bo gra nadal powstaje właśnie przy udziale społeczności wczesnych adopterów i jej feedbacku. Udostępniony im wycinek gry nijak ma się do pełnej wersji Forzy, którą Spencer ogrywał sobie już od poniedziałku, a reszta świata bez EA nadal na nią czeka. No tak, gra nie jest gotowa, więc taka forma early access jest dla mnie spoko. Za to wydawca 1st party, 2.5 bilionowa korporacja, blokuje dostęp do gotowej gry za paywallem. Widzieliśmy ich pomysły przez ostatnie lata, a w tym roku nawet chcieli podwoić cenę golda, więc ja jestem sceptycznie nastawiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi