Skocz do zawartości

Forza Horizon 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Bigby napisał:

Przepiękne są te dwa ujęcia (pierwsze wykasowałem, bo jakoś nie lubię tych rozmazanych, udających ruch), zwłaszcza to z Jeepem - i to w tym małym pudełeczku za 1300zł :mog:

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

To z Jeepem to wygląda jak jakiś zmodowany Crysis na sterydach XD Gra wyglada obłędnie tylko czekać co wyczarują z Fable i FH6 true nextgen za kilka lat   8)

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano

Akurat posiadam xox i x series s i o wiele lepiej działa i prezentuje się wersja next genowa. Dużym plusem jest klatkarz(60 fps) , który powiedzmy "klaruje" pewne niedociągnięcia i wygląda wszystko o wiele lepiej. I dodajmy do tego SSD i wszystko jasne ;)

Opublikowano
55 minut temu, Plackus napisał:

Jestem po pierwszej ekspedycji i pominąłem jeden podpunkt.

Teraz za cholere nie wiem jak odhaczyć tą fotkę... 

ee717df5-44c8-427b-a494-c2d7103a3534.png

Zagraj ekspedycję jeszcze raz, można je powtarzać.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rozi napisał:

Zagraj ekspedycję jeszcze raz, można je powtarzać.

Jak je powtarzać?  Szukałem i nie mogłem znaleźć. 

Edytowane przez Plackus
Opublikowano

20211107_054020.thumb.jpg.90c292a8d02b298624fc1480d0484390.jpg20211107_054013.thumb.jpg.fd5dfdf075333588387d205113aa6fe6.jpg20211107_054007.thumb.jpg.4abff434031c4d9cc67593a8d9da1fe0.jpg20211107_054023.thumb.jpg.38fcc7abc6ccac361588ed466cf70a29.jpg

Wygląda jak życie

5 godzin temu, balon napisał:

Tryb Quality z XSS to taki preformance z XSX?

Tryb quality z XSS to taki tryb quality z XSX tylko z wyższą rozdzielczością

5 godzin temu, balon napisał:

Tylko 1080p vs 4k?

Nie, 1440p vs 2160p

• Plusik 3
Opublikowano

Pięknie to wygląda

co na mnie z punktu widzenia grafiki 3d zrobiło wrażenie to fakt, iż poruszające się na niebie chmury rzucają cień.

Opublikowano

4 odpuściłem, bo setting chuujowy, nie czułem tam w ogóle żadnego funu i kompletnie nie ciągnęło mnie do grania, ale w 5 klimat aż wylewa się z ekranu. Idealne ciepelko na chłodne i zimowe wieczory. Wymasteruje Cuszime, wydadzą jakieś pacze i lecimy do Mexico City :asax:

PS. Chyba nikt się nie wypowiadał w kwestii stacji radiowych. Kawałki dają radę? 

Opublikowano
4 odpuściłem, bo setting chuujowy, nie czułem tam w ogóle żadnego funu i kompletnie nie ciągnęło mnie do grania, ale w 5 klimat aż wylewa się z ekranu. Idealne ciepelko na chłodne i zimowe wieczory. Wymasteruje Cuszime, wydadzą jakieś pacze i lecimy do Mexico City :asax:

PS. Chyba nikt się nie wypowiadał w kwestii stacji radiowych. Kawałki dają radę? 
Dają... Jak usłyszałem Beastie Boys to mnie kupili
Opublikowano
10 godzin temu, Plackus napisał:

Jestem po pierwszej ekspedycji i pominąłem jeden podpunkt.

Teraz za cholere nie wiem jak odhaczyć tą fotkę... 

ee717df5-44c8-427b-a494-c2d7103a3534.png

Wróć do lokacji w której była ekspedycja i cyknij fotę tego posągu. Tam są tylko dwa takie posągi.

• Dzięki 1
Opublikowano

Jest jakis sposob by na mapie rozpoznac, ktore wydarzenie/wyscig bylo do zrobienia jako czesc fabuly? Wybralem te srodkowe ze Street Racing, ale po drodze jakis event wyskoczyl to mysle, jak juz tu jestem...No i teraz odznaczylo mi ten, ktory wczesniej mialem wybrany i za kija, o nie pamietam, ktory to byl.

Opublikowano

Wyścigi są opcjonalne, do "fabuły" zaliczają się Showcase events i ekspedycje, można pofiltrować tylko po nich. No i ostateczne, duże wyścigi.

Opublikowano
2 godziny temu, balon napisał:

To trochę śmieszna różnica biorąc po uwagę moc i cenę obu sprzętów. 

Przecież 4k to ponad 8 mionów pixeli, a 1440 to nieco ponad 3,5 miliona. Różnica jest gigantyczna. Między 4k, a 1440p jest większa różnica niż między 1440p, a 1080p.

• Plusik 3
Opublikowano
17 minut temu, zloto napisał:

Przecież 4k to ponad 8 mionów pixeli, a 1440 to nieco ponad 3,5 miliona. Różnica jest gigantyczna. Między 4k, a 1440p jest większa różnica niż między 1440p, a 1080p.

Na papierze i dla obciążania sprzętu może tak, ale na TV 65 cali z 2,5m to dla mnie bardzo mała różnica. Zdecydowanie wolę lepsze efekty, szczegółowość, RT czy 60 ks w 1440p , niż cięcia w grafice czy nie daj Boże w klatkarzu, ale w pełnym, mitycznym 4k. 

Opublikowano

Aż dziwne, że nie pokusili się o tryb performance na XOX. Dali by właśnie niższą rozdziałkę, 60 klatek i może fajnie by to hulało bez straty na detalach w grafice (mocno PeCetowe te wszystkie rozważania ostatnio ;]) Może z czasem w patchu dodadzą taką opcję, no kto wie. Teraz to trzeba ludzi do Seriesów jakoś zachęcić :).

Opublikowano
45 minut temu, balon napisał:

Na papierze i dla obciążania sprzętu może tak, ale na TV 65 cali z 2,5m to dla mnie bardzo mała różnica. Zdecydowanie wolę lepsze efekty, szczegółowość, RT czy 60 ks w 1440p , niż cięcia w grafice czy nie daj Boże w klatkarzu, ale w pełnym, mitycznym 4k. 

To już zależy dla kogo. Na OLED dla mnie różnica między natywnym a podciągniemy 4K jest wyraźnie zauważalna.

Swoją drogą, od których ustawień PC-towych zaczyna się quality z Seriesów? :rayos: