Skocz do zawartości

Forza Horizon 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra giereczka

Nie powiem, pośmigałem wczoraj trochę na Nowej Zelandii

Polecam skombinować OST, a sczególnie to Horizon Pulse i Hospital Records i puścić podczas prawdziwej jazdy samochodem

Opublikowano

Pogralem jeszcze trochę i odnoszę wrażenie, że bardziej jest to DLC do czwórki, niż nowa odsłona. No kurde... zero efektu WOW jak to było przy pierwszym odpaleniu FH4 (to był też mój pierwszy kontakt z serią). Za cholere nie ma tu strzała w pysk jaki powinni nam zaserwować na nowej generacji. W czwórkę potrafiłem grać od rana do nocy jak za gówniaka, a tu po godzinie już ziewam, bo to wszystko już było... 

Dobra, nie marudzę już, bo może się jeszcze rozkręci :p

• Lubię! 1
Opublikowano
1 minutę temu, Michał102 napisał:

No kurde... zero efektu WOW jak to było przy pierwszym odpaleniu FH4 (to był też mój pierwszy kontakt z serią)

to co mają powiedzieć ludzie jak ja którzy są z serią od pierwszej odsłony? ;D

• Lubię! 1
Opublikowano
4 minuty temu, Dud.ek napisał:

Były pokazane inne pory roku na filmikach przed premierą czy będzie niespodzianka?

były, ale jeśli nie widziałeś to będziesz mieć niespodziankę ;)

• Plusik 1
Opublikowano
33 minutes ago, ASX said:

to co mają powiedzieć ludzie jak ja którzy są z serią od pierwszej odsłony? ;D

Że choć gra trzyma oczywiście fenomenalnie wysoki poziom, to krajobrazy jednak mocno kojarzą się z FH3, samochody na razie są prawie te same co w FH4, a w kwestii muzyki bywało lepiej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Whisker napisał:

Chciałem jeszcze raz zobaczyć początek gry, jak mam to ogarnąć? Save kasacja nic nie da bo i tak z chmury ściąga, idzie to jakoś zobaczyć?

usun tez z chmury

Opublikowano

Czy wam też niektóre wyścigi które wygraliście nie mają oznaczenia "Completed" mimo że dostaliście za nie wyróżnienie?

Zauważyłem też że ogólnie serwery strasznie siadają i duchy innych graczy znikają co chwilę. 

Moim zdaniem problemem też jest ruch uliczny który zdaje się że czasami na XSX prawie że w ogóle nie występuję by potem co chwila pokazywać jedno i to samo auto np Forda Rapotra. Widziałem filmiki innych graczy z YT gdzie tych aut na drodze było znacznie więcej (chociaż były z PC). Też to zauważyliście? Nie wiem czy przestawić tryb na quality i sprawdzić czy tam też jest taki problem.

Opublikowano

Kurde nie mogę wbic do top 5% klasą d, bo moje samochody ruszają się jak mucha w smole ;/ kupilem mazde mx5 i golfa, probowalem tuning od innych osob i autotuning, ale po starcie widzę drivatara rivala, ktory leci jak rakieta ;/

Opublikowano
6 godzin temu, Wredny napisał:

Jak dla mnie to one już są nie do zdobycia, bo wczoraj wieczorem spróbowałem po zobaczeniu Twojego posta i dupa.

Chyba, że są jakieś konkretne trasy, gdzie wpada to na lajcie.

Zamiast próbować w kategorii Road Racing wejdź w Street Racing, przed chwilą zrobiłem wszystkie za pierwszym razem na trasie Costa Rocosa, wystarczylo przejechac bez crasha

• Dzięki 1
Opublikowano

Panowie, jak chcecie mieć ruch uliczny to grajcie offline. Będziecie mieć tego od zajebania, w przypadku gry online ruch uliczny stanowią w głównej mierze pozostali gracze.

Opublikowano
6 godzin temu, Wredny napisał:

Jak dla mnie to one już są nie do zdobycia, bo wczoraj wieczorem spróbowałem po zobaczeniu Twojego posta i dupa.

Chyba, że są jakieś konkretne trasy, gdzie wpada to na lajcie.

Spróbuj na jakiejś krótkiej trasie (nie sprint), najlepiej rajdowa lub przełajowa (mniejsza konkurencja i wybór samochodu nie ma aż tak dużego znaczenia), przejedź kilka kółek i pobijaj swoje czasy.
Ja zrobiłem wszystko wczoraj w 30 minut w wyścigach przełajowych, trasa gdzieś 5 od końca, długości 2,2 km, w kształcie ósemki.
D - Ford F450
C - GMC Jimmy
B - Ford Bronco
A - Ford Bronco
S1 - Jeep Trailcat
S2 - Jeep Trailcat

Wszystko wpadło po kilku okrążeniach, w kilku znalazłem się nawet w 1%.

• Dzięki 1
Opublikowano
Godzinę temu, Michał102 napisał:

Pogralem jeszcze trochę i odnoszę wrażenie, że bardziej jest to DLC do czwórki, niż nowa odsłona. No kurde... zero efektu WOW jak to było przy pierwszym odpaleniu FH4 (to był też mój pierwszy kontakt z serią). Za cholere nie ma tu strzała w pysk jaki powinni nam zaserwować na nowej generacji. W czwórkę potrafiłem grać od rana do nocy jak za gówniaka, a tu po godzinie już ziewam, bo to wszystko już było... 

Dobra, nie marudzę już, bo może się jeszcze rozkręci :p

Mam to samo. Grałem we wszystkie Forzy. Hype miałem przez ten temat. Odpaliłem, opening słaby, początek z motorami jak w 4, zrobiłem jakis wyścig, pokazówka i wyłączyłem konsole. Pogram, ale Michałek nie drygnął. 
Nie ze gra jest słaba czy coś, nie ma feelingu/chemii między nami :kaz:

• WTF 1
Opublikowano
28 minut temu, 20inchDT napisał:

Kurde nie mogę wbic do top 5% klasą d, bo moje samochody ruszają się jak mucha w smole ;/ kupilem mazde mx5 i golfa, probowalem tuning od innych osob i autotuning, ale po starcie widzę drivatara rivala, ktory leci jak rakieta ;/

Przy każdym kolejnym okrążeniu? Bo to brzmi jakbyś zaczynał ze startu zatrzymanego. A tam można kręcić kółka bez przerwy.