Skocz do zawartości

Forza Horizon 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak wy ale po skończonym wyścigu często zdarza mi się pośmigać trochę bez celu i nacieszyć się krajobrazami przy Pulse Radio, co jak co ale czwórka nie miala takiego fajnego wakacyjnego klimatu. Meksyk daje radę

Opublikowano
29 minut temu, Faka napisał:

Pany, wiecie może, co to jest za ostatnie wyróżnienie, które mam zablokowane i jest przedostatnie, mianowicie przed Online i za Strefy Driftu?

Hall of Fame.

Opublikowano

Szkoda że nie ma opcji edytowania soundtracka, jak tworzymy własny wyścig to możemy ustawić konkretny kawałek ale podczas normalnego grania lipa.

Opublikowano

Może kiedyś wymyślą coś na wzór aplikacji z muzyką, którą można puszczać w trakcie grania, fajnie byłoby, ech...

Opublikowano (edytowane)

Jakoś odbijałem się od tych stref driftu, zawsze dwie gwiazdki a kombinowałem i z klasykami pokroju M3 jak i forumułą drift i kompletnie mi to nie szlo. Aż wylosowałem tego szatana i muszę Wam powiedzieć że ten mały skoorwiel rozkłada każdą strefę driftu na 3 gwiazdki bez żadnego zająknięcia. Asfalt czy szutr bez znaczenia. Trzeba go tylko podkręcić na jakieś dobre S2 i jadejacibokiem :wio:

c2bc580e58482.png

Edytowane przez Ryo-San
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Grafika w trakcie zwiedzania mapy jest świetna (festiwal apex w nocy, cudo), ale ta w zawodach jest jest jeszcze lepsza, dopakowana w więcej detali. Do tego stopnia że ciągle odpalam replay z zawodów i co chwila go zatrzymuje podziwiając jak ta gra wygląda. Graficzne mistrzostwo po prostu.

Edytowane przez PIOTR8642
Opublikowano
46 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Grafika w trakcie zwiedzania mapy jest świetna (festiwal apex w nocy, cudo), ale ta w zawodach jest jest jeszcze lepsza, dopakowana w więcej detali. Do tego stopnia że ciągle odpalam replay z zawodów i co chwila go zatrzymuje podziwiając jak ta gra wygląda. Graficzne mistrzostwo po prostu.

W 60 fps grasz?

Opublikowano
1 hour ago, Whisker said:

Najlepszy efekt jak jest błoto i deszcz, auta wyglądają jak prawdziwe :D 

1AACC8CD-AECE-4B4F-A2AE-EABAB82D5FF5.jpeg
Dla porównania z moim:

47E0B55E-4386-41AE-BB58-800C72A7811B.jpeg

B212865A-CF96-4CBD-B5D8-E1F6790842B9.jpeg

92ECB06D-CC63-4CF3-B4EB-4B3439CC4BF6.jpeg

W grze ładniejszy kierunkowskaz w lusterku, bo nie matowy :kaz:

Launch control fajna zabawka, szkoda tylko, ze bezużyteczna w wyscigach, bo wyścigi znowu startują w trybie adhd krecaca sie kamera najazd i start ni z gruchy. 

Opublikowano
9 godzin temu, Rozi napisał:

Może kiedyś wymyślą coś na wzór aplikacji z muzyką, którą można puszczać w trakcie grania, fajnie byłoby, ech...

To nie jest do konca to samo proziaczku. Stacje w grze sa bardziej immersyjne, bo muzyka w grze jest przerywana komunikami, przy strefach festiwalu leci z głośników ze sceny i dostajemy teraz tez skill songi. Nie wiem tez jak dobrze byłoby zblendowane z odglosami otoczenia/samochodu.

Opublikowano

Różnorodność tej mapy jest niesamowita. Przyznam, że filmików przed premierą nie oglądałem praktycznie wcale i trochę inaczej to sobie wyobrażałem. Myślałem, że będzie raczej pustawo z przewagą kaktusów, a dostaliśmy przepiękne wręcz miejscówki. Ale tak to jest jak człowiek ciemny, świata nie zna i jedyna zagranica jaką widział, to Sosnowiec :dunno:

Opublikowano
11 minutes ago, 20inchDT said:

To nie jest do konca to samo proziaczku. Stacje w grze sa bardziej immersyjne, bo muzyka w grze jest przerywana komunikami, przy strefach festiwalu leci z głośników ze sceny i dostajemy teraz tez skill songi. Nie wiem tez jak dobrze byłoby zblendowane z odglosami otoczenia/samochodu.

Nie sadze ze większy problem połączenia tego z Spotify

Opublikowano (edytowane)

Mi tam soundtrack z FH4 na początku też kompletnie nie siadł. Dopiero im dłużej grałem to te wszystkie kawałki zaczęły mi coraz bardziej wpadać w ucho. Tutaj widzę że jest podobnie. Z każdym przejechanym kilometrem wsłuchuje się coraz mocniej w każdą stacje i naprawdę jest dobrze. Do tego często klimat jakiegoś kawałka dopiero dostrzegam jak wykonuje konkretną czynność (np drift) czy jeżdżę w konkretnym miejscu (np wydmy). Także ja osobiście do muzy nie mam zastrzeżeń. 

Jedyne co mnie wkurza to że w czwórce jak grał sobie kawałek to wystarczyło szybko odpalić menusy i w prawym górnym rogu pojawiał się aktualnie grany wykonawca (+zdjęcie okładki) Tutaj żeby zobaczyć kto aktualnie gra muszę przepykać wszystkie stacje po kolei i wrócić do tej która była grana. 

Edytowane przez Ryo-San
  • Plusik 1
  • Lubię! 1