Opublikowano 28 kwietnia 20231 r 15 minutes ago, Homelander said: Nie sprawdzałem nawet, bo zadowolony jestem z tego co jest. Ale jak chcesz to zerknę później i dam znać Zagraj w Performance i nie wrócisz do 30fps, różnica gigantyczna w płynności jazdy. Ja przejechałem na początku mapę w 30fpsach, żeby popodziwiać widoczki i już nigdy nie wróciłem do tego trybu.
Opublikowano 28 kwietnia 20231 r Ktoś kupił ten Rally dlc? Warto? Ostatnio miałem ochote pograć w coś w klimatach Colina/WRC, ale trochę sie nie orientuje w takich gierkach, więc może bym chociaż sobie arkejdowo pojeździł w Forzie
Opublikowano 28 kwietnia 20231 r 1 minute ago, number_nine said: Ktoś kupił ten Rally dlc? Warto? Ostatnio miałem ochote pograć w coś w klimatach Colina/WRC, ale trochę sie nie orientuje w takich gierkach, więc może bym chociaż sobie arkejdowo pojeździł w Forzie Tak, zaskakująco dobry, świetne trasy asfaltowe i każdy wyścig można przejechać w faktycznym trybie "rally" czy na czas bez męczenia się z nieuczciwym AI na najwyższym poziomie (Tzn nadal jeden przeciwnik kręci czasami nierealne czasy, ale chociaż go nie widać na trasie ). Polecam, bo mapa fajniejsza do czystej jazdy niż podstawka.
Opublikowano 28 kwietnia 20231 r 7 minut temu, Bartg napisał: Polecam, bo mapa fajniejsza do czystej jazdy niż podstawka. A widzisz, ostatnio czytałem jakieś narzekania, że mało contentu dali, że nic nowego itd. Czyli to jest jakiś całkiem nowy obszar na mapie?
Opublikowano 28 kwietnia 20231 r Just now, number_nine said: A widzisz, ostatnio czytałem jakieś narzekania, że mało contentu dali, że nic nowego itd. Czyli to jest jakiś całkiem nowy obszar na mapie? Tak, narzekanie było, bo wygląda bardzo podobnie jak podstawka w sensie piasek, roślinność. Do tego lepiej się auta brudzą i fajnie grzęzną w piachu/błocie.
Opublikowano 28 kwietnia 20231 r tylko jak już zaczniesz grać to wycisz sobie w dźwiękach efekty specjalne bo od tego helikoptera i krowich dzwonków idzie ochujeć. mowę też na zero bo pilot bardziej wkurza niż pomaga swoim drętwym czytaniem trasy. można go wyłączyć w menu ale i tak nawija więc lepiej audio na 0. sam dodatek spoko. fajnie się jeździło, zwiedzało, rajdowało. mapa z pozoru podobna do podstawki ale mimo wszystko inaczej i ciekawie. pograj, przyjemnie jest jak już się dobrze wszystko ustawi.
Opublikowano 28 kwietnia 20231 r No na pewno lepiej, niż ta mapka z hot wheelsami. Ogólnie ten dodatek zły nie jest, co jest skupiony na rajdówkę po szutrach ot co.
Opublikowano 4 maja 20231 r W dniu 28.04.2023 o 17:47, Colin napisał: tylko jak już zaczniesz grać to wycisz sobie w dźwiękach efekty specjalne bo od tego helikoptera Nooo ten heli jest irytujący po czasie Ale dodatek ogólnie bardzo spoko, szybko zrobiłem wszystkie wyścigi dla teamów i troche pozwiedziałem mapkę. Ile razy nie włączyłbym tej gry, to zawsze jestem pod wrażeniem jak to wygląda.
Opublikowano 5 maja 20231 r On 4/28/2023 at 5:08 AM, Bartg said: Zagraj w Performance i nie wrócisz do 30fps, różnica gigantyczna w płynności jazdy. Ja przejechałem na początku mapę w 30fpsach, żeby popodziwiać widoczki i już nigdy nie wróciłem do tego trybu. Pograłem w performance i mimo wszystko wróciłem do trybu jakości. Sa gry w których 30 klatek jest dla mnie ok. Uncharted, TLoU, Spider-Man, Horizon FW chociażby. Czy właśnie Forza. A sa takie, gdzie 30 jest dla mnie niegrywalne. Jak Ratchet Rift Apart. Tryb performance w FH5 na Series S nie wyglada za dobrze. Na quality jest o wiele lepiej, a gra mi się świetnie.
Opublikowano 5 maja 20231 r 27 minut temu, Homelander napisał: Tryb performance w FH5 na Series S nie wyglada za dobrze Na XSX też nie.
Opublikowano 5 maja 20231 r Ja dwa razy gierkę skończyłem, na Xbox one x w trybie 30fps i na decku w zablokowanych 40hz. Zdecydowanie przyjemniej grało mi się na decku choć fakt jakimś dziwnym trafem horizon czy driveclub w 30fps są spokojnie do przełknięcia pomimo że to wyścigi więc teoretycznie w 30fps powinno nie być komfortowo.
Opublikowano 5 maja 20231 r 28 minutes ago, Daffy said: Ja dwa razy gierkę skończyłem, na Xbox one x w trybie 30fps i na decku w zablokowanych 40hz. Zdecydowanie przyjemniej grało mi się na decku choć fakt jakimś dziwnym trafem horizon czy driveclub w 30fps są spokojnie do przełknięcia pomimo że to wyścigi więc teoretycznie w 30fps powinno nie być komfortowo. Albo developer potrafi w gierki albo nie. Forzie nie przeszkadza 30 klatek. Redfallowi 120 by nie pomogło
Opublikowano 10 maja 20231 r 30 klatek w dynamicznej grze, gdzie ważne jest szybkie reagowanie i poczucie pędu, ok XD w trakcie jazdy to nawet tych ulepszeń graficznych nie widzicie, a pomiędzy 30 a 60 fps różnica w odbiorze gry jest kolosalna
Opublikowano 10 maja 20231 r Godzinę temu, number_nine napisał: 30 klatek w dynamicznej grze, gdzie ważne jest szybkie reagowanie i poczucie pędu, ok XD w trakcie jazdy to nawet tych ulepszeń graficznych nie widzicie, a pomiędzy 30 a 60 fps różnica w odbiorze gry jest kolosalna W przypadku Forzy to nie jest kwestia samych klatek - dla mnie performance na XSX wyglada dość płasko.
Opublikowano 11 maja 20231 r Na XSX gra nie wyglądała źle w trybie 60 klatek, wkurwiał jedynie masakryczny pop up. Poprawili coś w tym aspekcie, czy jest tak samo jak w podstawce?
Opublikowano 11 maja 20231 r Jeśli pytasz o dodatek Rally to wydaje się, że przez wielkość mapy jest mniejszy popup zdecydowanie, ale to musiałbym sprawdzić dokładnie.
Opublikowano 19 maja 20231 r Z ciekawostek, odpalilem ostatnio czwórkę, bo syn chcial pojeździć w Speed Champions i na dzień dobry 70 osob na mapie, gdzie w piątce jak jest 20 to sukces i święto...
Opublikowano 19 maja 20231 r To lepsza gra jest zwyczajnie, a że podrasowana czwórka wyglada na XSX lepiej niż piątka w performance to jest już w ogóle śmiech na sali.
Opublikowano 19 maja 20231 r Czy dodatki do Forzy 5 są w jakiejś opcji Gamepassa Ultimate/PC, czy trzeba kupić?
Opublikowano 19 maja 20231 r 1 minutę temu, Moldar napisał: Trzeba kupić Ehh, beka z gamepassa. DLC do takich Gearsów dawali w Ultimate.
Opublikowano 19 maja 20231 r 4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: Ehh, beka z gamepassa. DLC do takich Gearsów dawali w Ultimate. Musieli, bo to była ich jedyna rzecz na premiere konsoli xd
Opublikowano 22 maja 20231 r https://forza.net/news/forza-horizon-5-explore-the-horizon nowe wyróżnienia związane z terenowymi wypadami i fotografowaniem, 4 nowe pick-up'y, dwie nowe Cupry, sporo modyfikacji do terenówek i jakieś pierdu piedu
Opublikowano 25 maja 20231 r O jezu jak dobrze, wyjebane w te terenówki wiec można będzie nie odpalać sezonów tylko dokończyć Rally i elo.