Skocz do zawartości

Forza Horizon 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że z wejściem FH na PS największy problem będzie miało Polyphony - nie ma co się oszukiwać, że FH nie przyczyniła się do ostrego zjazdu popularności FM ściągając z serii większość casualowego gracza.

• This 1
Opublikowano (edytowane)

Czemu Polyphony ma mieć problem? Przecież to totalnie inne gry, które mogą spokojnie koegzystować. Ja odpalam na zmianę GT i FH. Całkowicie inne doznania z tych gier płyną. Na Playstation jest dziura w grach tego typu od czasu Drivecluba i fantastycznie, że wypełnia ją najlepszy możliwy tytuł. Problem to mogą mieć The Crew i inne tego typu twory grane, bo nie było nic lepszego

Edytowane przez Homelander
  • This 3
Opublikowano
26 minut temu, SlimShady napisał(a):

Forza nigdy nie była jakoś super popularna, może poza czwórką. Jedno nie ma nic wspólnego z drugim.

Zanim FH wyszła to kolejne części FM sprzedawały się tak dobrze, że były w top sprzedaży np. W UK przez wiele tygodni. Jak od rugiej części FH zaczęła pożerać FM.

Opublikowano
2 godziny temu, Homelander napisał(a):

Czemu Polyphony ma mieć problem? Przecież to totalnie inne gry, które mogą spokojnie koegzystować. Ja odpalam na zmianę GT i FH. Całkowicie inne doznania z tych gier płyną. Na Playstation jest dziura w grach tego typu od czasu Drivecluba i fantastycznie, że wypełnia ją najlepszy możliwy tytuł. Problem to mogą mieć The Crew i inne tego typu twory grane, bo nie było nic lepszego

Dokładnie. Ludzie będą grać w jedno i drugie, a przez brak porządnych wyścigów arcade na PlayStation ludzie rzucili się jak pojebani. Ja zrobię to samo zresztą, bo GT fajne, ale ile można ścigać się na tych samych torach od początku serii. No kurwa, ludzie proszą o nowe tory, ale Kaz daje Unimoga:facepalm: Takie "dziwne" samochody to się nadają właśnie na arcade, a nie grę, która aspiruje do bycia simem. Do tego te "wyścigi" po szutrze i śniegu traktowane jak zawsze na odjeb. Po chuj to tam jest tak naprawdę?

Opublikowano

Zazdroszczę, jak ktoś będzie grał w Horizona po raz pierwszy :drakeyeah:Jeszcze w tak dojebaną w content wersję. Pewnie im też po spróbowaniu Horizona już żaden arcade racer nie podejdzie pod kątem jazdy.

Opublikowano
42 minuty temu, Homelander napisał(a):

No to niech nie grają, w czym problem?

Zaden, ale: 

Godzinę temu, Bartg napisał(a):

Zazdroszczę, jak ktoś będzie grał w Horizona po raz pierwszy :drakeyeah:Jeszcze w tak dojebaną w content wersję. Pewnie im też po spróbowaniu Horizona już żaden arcade racer nie podejdzie pod kątem jazdy.

Tu na forum nawet pisało kilku że nie kumają fenomenu. Tyle. 

Opublikowano

Mi się podobał klimat festiwalu, wielkiej imprezy i jak byłem prowadzony od „chodź zobacz jak fajnie” po „króla festiwalu” 3 jeszcze jako tako, już się rozjechało. Tak 4 i 5 odleciały kompletnie od tego motywu festiwalu i jest jeden wielki festiwal który przytłacza na początku tym wszystkim. Rozumiem że było trzeba urozmaicić, dodawać więcej contentu, ale ja finalnie tym rzygnąłem i 5 czeka do dzisiaj. 

Opublikowano

Mi się ten klimat festiwalu absolutnie nie podoba, podobnie jak te wszystkie scenki i odzywki w radio. Ale jakoś to przeżyję. Od otwartego świata też wolałbym strukturę a'la PGR4, no ale mimo wszystko miejscówki są super, a model jazdy niesamowicie satysfakcjonujący, więc ok. Za to same eventy to czysty i absolutny miód.