A_Bogush 387 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 (edytowane) 5 godzin temu, MYSZa7 napisał: jaką piosenkę? Porter Robinson - Language W każdym sezonie jest piosenka do odblokowania, dość dziwny zabieg jeżeli nie będzie się dało ich potem zdobyć. W sumie mogliby zrobić podobnie jak jest w Halo, że można by było wrócić do tych rocznicowych playlist. Miło, że przygotowali osobne ekrany tytułowe nawiązujące do każdej części. Edytowane 22 Października 2022 przez A_Bogush Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 5 godzin temu, A_Bogush napisał: Porter Robinson - Language W każdym sezonie jest piosenka do odblokowania, dość dziwny zabieg jeżeli nie będzie się dało ich potem zdobyć. W sumie mogliby zrobić podobnie jak jest w Halo, że można by było wrócić do tych rocznicowych playlist. Miło, że przygotowali osobne ekrany tytułowe nawiązujące do każdej części. Kurwa mać Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Uważajcie pod festiwalem Horizon 2 bo suszą w krzakach. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Odpaliłem w końcu dzisiaj FH5 i nasunęły mi się dwa wnioski. Ta seria nigdy nie będzie na mnie robiła już takiego wrażenia pod względem grafiki bo tych wszystkich kosmicznych detali po prostu nie widać nawet na 65" TV jak się jeździ 200 km/h. Drugi wniosek, że w końcu (grając w 30 fps) nie ma rzucającego się w oczy rysowania obiektów i to jest dla mnie największy plus. Jak jest w 60 fps nawet nie sprawdzam, bo do czasu jak seria nie przejdzie na 60 fps only, to będzie to tryb robiony na doczepkę z cięciami. Muszą podjąć decyzję jak z Halo. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Następna będzie pewnie 30 only Może 40fps stanie się bardziej popularne i w tym jest jakaś nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 38 minut temu, SnoD napisał: Muszą podjąć decyzję jak z Halo. Wyścigi w roku pańskim 2022 i kolejnych? Tylko 60 fps. Wszystko w 30 klatkach nie będzie warte oddania nań stolca. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 15 minut temu, 20inchDT napisał: Następna będzie pewnie 30 only Może 40fps stanie się bardziej popularne i w tym jest jakaś nadzieja. Ja myślę, że zrobią przejście wyłącznie na 60 FPS. Dlatego, że w grafikę jako taką już nie ma co pchać zasobów bo nikt różnicy już nie zauważy, to wygląda fajnie tylko na statycznych screenach, w ruchu wszystko się zlewa. Będą optymalizowali silnik i to co teraz jest w 30 FPS za te 3 lata będzie po prostu w 60 FPS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Dla mnie wystarczy pozbycie się pop upu i przywrócenie cieniowania w nocy z 4ki. Reszta to już może być kosmetyka, bo i tak wygląda to bardzo dobrze. W takim układzie gra na lajcie powinna chodzić w 60 fps Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 57 minut temu, SnoD napisał: Dlatego, że w grafikę jako taką już nie ma co pchać zasobów bo nikt różnicy już nie zauważy, to wygląda fajnie tylko na statycznych screenach, w ruchu wszystko się zlewa. Jak grasz w 30 fps to pewnie z motion blurem i on Ci wszystko zlewa w jednolitą papkę w czasie jazdy. Wystarczy wyłączyć motion blura i nic się nie zlewa, wszystko jest idealnie ostre w tej grze. Gram na PC w 120 fps i mimo, że poczucie pędu zrywa tupecik to widać dokładnie każdą kępkę trawy na poboczu włącznie ze źdzbłami Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Ja w 60 FPS i tak gram z włączonym motion blurem (tym słabszym), dziwnie to wygląda bez, ale przy 120 FPS to pewnie już jest lepiej. Ale z drugiej strony przecież nawet w żyćku mamy włączone rozmycie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 5 minut temu, A_Bogush napisał: Ja w 60 FPS i tak gram z włączonym motion blurem (tym słabszym), dziwnie to wygląda bez, ale przy 120 FPS to pewnie już jest lepiej. Ale z drugiej strony przecież nawet w żyćku mamy włączone rozmycie. Hehe, jak to wczoraj pisałem o tym samym pomyślałem, jak to jest w realu i dziś jak jechałem zwróciłem na to uwagę. Co prawda nie 200+kmh, ale 160 i pobocze rozmywa się tylko jak spojrzysz przez boczną szybę, patrząc przez przednią na pobocze przed autem wszystko dokładnie widać, trawę, kwiatki, kamyczki itd. Więc w Forzie jest to poprawnie oddane, bo tam jak jedziesz to patrzysz przed auto, a nie w bok Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Tak z ciekawości, na jakim poziomie trudności gracie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Wybitny. Jak dla mnie optymalny, tym bardziej, że sezonowe wyścigi są zawsze na tym poziomie do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Najwyższy możliwy (zapomniałem już jak to się tam zwało). No chyba, że jest jakiś wyścig terenowy tymi kurwami jebanymi typu buggi, to żeby mnie krew nie zalała i żebym padem nie zabił twlewizora, to ustawiam jakieś izi. Ten co w tej grze wymyślił model jazdy do tych aut, to powinien zawisnąć za jajca. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 (edytowane) Ja sobie na ponadprzeciętnym ciskałem na luzaku na konsoli a na xcloudzie to kurwa idzie jak krew z dupy. Nie wiem czy to jakiś lag czy zapomniałem jak się w to gra. W tej chmurze to najlepiej mi się jezdzi klasą C i B bo tak wszystko nie zapierdala i chyba łącze lepiej wyrabia przez to. Edytowane 3 Listopada 2022 przez PanKamil Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Na pewno są lagi i inne pingi w chmurze. W dynamiczne gry jak właśnie np. wyścigi, to w życiu bym tak nie grał. Po co się frustrować i tracić fun z gry Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 No i elegancko, fajnie że XGS otwiera się na DLSS, bo wcześniej była pod tym względem straszna bieda Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Meh ten miesiąc z donut media, slabiutkie auta z recyclingu, dodanie body kitów rocket bunny z recyclingu i historia na 20 minut No nie wiem co tak slabo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Wy jeszcze w to gracie? Przestałem, kiedy zacząłem traktować to jak pracę - zrobić challenge tygodniowe, wyłączyć. Na chuj mi to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 4 minutes ago, Rozi said: Wy jeszcze w to gracie? Przestałem, kiedy zacząłem traktować to jak pracę - zrobić challenge tygodniowe, wyłączyć. Na chuj mi to? Robię dokladnie tak plus dobry czas w monthly rivals Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Czas z tym skończyć, kolego. Wspieram Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 12 godzin temu, Bigby napisał: no i spoko, szykuje się fajna pierwsza połowa roku. Ale dostrzegam jeden potencjalny minus tej informacji, jeśli drugi dodatek do Forzy Horizon 5 na początku przyszłego roku, to chyba nici z Forzy Motorposrt na początku roku i gra wyjdzie bliżej połowy roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 43 minutes ago, ASX said: no i spoko, szykuje się fajna pierwsza połowa roku. Ale dostrzegam jeden potencjalny minus tej informacji, jeśli drugi dodatek do Forzy Horizon 5 na początku przyszłego roku, to chyba nici z Forzy Motorposrt na początku roku i gra wyjdzie bliżej połowy roku. A to raczej na pewno, mamy listopad i w temacie Motorsporta cisza od wielu miesięcy, więc na premierę przed wakacjami bym nie liczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Kolejny miesiąc gdzie nie dotknę forzathonu. Ani jednego ciekawego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi