Bartg 5 470 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Opublikowano 28 kwietnia 2023 15 minutes ago, Homelander said: Nie sprawdzałem nawet, bo zadowolony jestem z tego co jest. Ale jak chcesz to zerknę później i dam znać Zagraj w Performance i nie wrócisz do 30fps, różnica gigantyczna w płynności jazdy. Ja przejechałem na początku mapę w 30fpsach, żeby popodziwiać widoczki i już nigdy nie wróciłem do tego trybu. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Ktoś kupił ten Rally dlc? Warto? Ostatnio miałem ochote pograć w coś w klimatach Colina/WRC, ale trochę sie nie orientuje w takich gierkach, więc może bym chociaż sobie arkejdowo pojeździł w Forzie Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Opublikowano 28 kwietnia 2023 1 minute ago, number_nine said: Ktoś kupił ten Rally dlc? Warto? Ostatnio miałem ochote pograć w coś w klimatach Colina/WRC, ale trochę sie nie orientuje w takich gierkach, więc może bym chociaż sobie arkejdowo pojeździł w Forzie Tak, zaskakująco dobry, świetne trasy asfaltowe i każdy wyścig można przejechać w faktycznym trybie "rally" czy na czas bez męczenia się z nieuczciwym AI na najwyższym poziomie (Tzn nadal jeden przeciwnik kręci czasami nierealne czasy, ale chociaż go nie widać na trasie ). Polecam, bo mapa fajniejsza do czystej jazdy niż podstawka. 2 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Opublikowano 28 kwietnia 2023 7 minut temu, Bartg napisał: Polecam, bo mapa fajniejsza do czystej jazdy niż podstawka. A widzisz, ostatnio czytałem jakieś narzekania, że mało contentu dali, że nic nowego itd. Czyli to jest jakiś całkiem nowy obszar na mapie? Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Just now, number_nine said: A widzisz, ostatnio czytałem jakieś narzekania, że mało contentu dali, że nic nowego itd. Czyli to jest jakiś całkiem nowy obszar na mapie? Tak, narzekanie było, bo wygląda bardzo podobnie jak podstawka w sensie piasek, roślinność. Do tego lepiej się auta brudzą i fajnie grzęzną w piachu/błocie. 1 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Opublikowano 28 kwietnia 2023 tylko jak już zaczniesz grać to wycisz sobie w dźwiękach efekty specjalne bo od tego helikoptera i krowich dzwonków idzie ochujeć. mowę też na zero bo pilot bardziej wkurza niż pomaga swoim drętwym czytaniem trasy. można go wyłączyć w menu ale i tak nawija więc lepiej audio na 0. sam dodatek spoko. fajnie się jeździło, zwiedzało, rajdowało. mapa z pozoru podobna do podstawki ale mimo wszystko inaczej i ciekawie. pograj, przyjemnie jest jak już się dobrze wszystko ustawi. Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Opublikowano 28 kwietnia 2023 No na pewno lepiej, niż ta mapka z hot wheelsami. Ogólnie ten dodatek zły nie jest, co jest skupiony na rajdówkę po szutrach ot co. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 4 maja 2023 Opublikowano 4 maja 2023 W dniu 28.04.2023 o 17:47, Colin napisał: tylko jak już zaczniesz grać to wycisz sobie w dźwiękach efekty specjalne bo od tego helikoptera Nooo ten heli jest irytujący po czasie Ale dodatek ogólnie bardzo spoko, szybko zrobiłem wszystkie wyścigi dla teamów i troche pozwiedziałem mapkę. Ile razy nie włączyłbym tej gry, to zawsze jestem pod wrażeniem jak to wygląda. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 5 maja 2023 Opublikowano 5 maja 2023 On 4/28/2023 at 5:08 AM, Bartg said: Zagraj w Performance i nie wrócisz do 30fps, różnica gigantyczna w płynności jazdy. Ja przejechałem na początku mapę w 30fpsach, żeby popodziwiać widoczki i już nigdy nie wróciłem do tego trybu. Pograłem w performance i mimo wszystko wróciłem do trybu jakości. Sa gry w których 30 klatek jest dla mnie ok. Uncharted, TLoU, Spider-Man, Horizon FW chociażby. Czy właśnie Forza. A sa takie, gdzie 30 jest dla mnie niegrywalne. Jak Ratchet Rift Apart. Tryb performance w FH5 na Series S nie wyglada za dobrze. Na quality jest o wiele lepiej, a gra mi się świetnie. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 5 maja 2023 Opublikowano 5 maja 2023 27 minut temu, Homelander napisał: Tryb performance w FH5 na Series S nie wyglada za dobrze Na XSX też nie. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 5 maja 2023 Opublikowano 5 maja 2023 Ja dwa razy gierkę skończyłem, na Xbox one x w trybie 30fps i na decku w zablokowanych 40hz. Zdecydowanie przyjemniej grało mi się na decku choć fakt jakimś dziwnym trafem horizon czy driveclub w 30fps są spokojnie do przełknięcia pomimo że to wyścigi więc teoretycznie w 30fps powinno nie być komfortowo. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 5 maja 2023 Opublikowano 5 maja 2023 28 minutes ago, Daffy said: Ja dwa razy gierkę skończyłem, na Xbox one x w trybie 30fps i na decku w zablokowanych 40hz. Zdecydowanie przyjemniej grało mi się na decku choć fakt jakimś dziwnym trafem horizon czy driveclub w 30fps są spokojnie do przełknięcia pomimo że to wyścigi więc teoretycznie w 30fps powinno nie być komfortowo. Albo developer potrafi w gierki albo nie. Forzie nie przeszkadza 30 klatek. Redfallowi 120 by nie pomogło Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 30 klatek w dynamicznej grze, gdzie ważne jest szybkie reagowanie i poczucie pędu, ok XD w trakcie jazdy to nawet tych ulepszeń graficznych nie widzicie, a pomiędzy 30 a 60 fps różnica w odbiorze gry jest kolosalna 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Godzinę temu, number_nine napisał: 30 klatek w dynamicznej grze, gdzie ważne jest szybkie reagowanie i poczucie pędu, ok XD w trakcie jazdy to nawet tych ulepszeń graficznych nie widzicie, a pomiędzy 30 a 60 fps różnica w odbiorze gry jest kolosalna W przypadku Forzy to nie jest kwestia samych klatek - dla mnie performance na XSX wyglada dość płasko. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 11 maja 2023 Opublikowano 11 maja 2023 Na XSX gra nie wyglądała źle w trybie 60 klatek, wkurwiał jedynie masakryczny pop up. Poprawili coś w tym aspekcie, czy jest tak samo jak w podstawce? Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 11 maja 2023 Opublikowano 11 maja 2023 Jeśli pytasz o dodatek Rally to wydaje się, że przez wielkość mapy jest mniejszy popup zdecydowanie, ale to musiałbym sprawdzić dokładnie. Cytuj
Bartg 5 470 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 Z ciekawostek, odpalilem ostatnio czwórkę, bo syn chcial pojeździć w Speed Champions i na dzień dobry 70 osob na mapie, gdzie w piątce jak jest 20 to sukces i święto... 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 To lepsza gra jest zwyczajnie, a że podrasowana czwórka wyglada na XSX lepiej niż piątka w performance to jest już w ogóle śmiech na sali. 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 Czy dodatki do Forzy 5 są w jakiejś opcji Gamepassa Ultimate/PC, czy trzeba kupić? Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 1 minutę temu, Moldar napisał: Trzeba kupić Ehh, beka z gamepassa. DLC do takich Gearsów dawali w Ultimate. Cytuj
wojtas011 543 Opublikowano 19 maja 2023 Opublikowano 19 maja 2023 4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: Ehh, beka z gamepassa. DLC do takich Gearsów dawali w Ultimate. Musieli, bo to była ich jedyna rzecz na premiere konsoli xd Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 22 maja 2023 Opublikowano 22 maja 2023 https://forza.net/news/forza-horizon-5-explore-the-horizon nowe wyróżnienia związane z terenowymi wypadami i fotografowaniem, 4 nowe pick-up'y, dwie nowe Cupry, sporo modyfikacji do terenówek i jakieś pierdu piedu 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 maja 2023 Opublikowano 25 maja 2023 O jezu jak dobrze, wyjebane w te terenówki wiec można będzie nie odpalać sezonów tylko dokończyć Rally i elo. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi