ASX 14 610 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Digital Foundry w swoim materiale mówi też o znacznie lepszym motion blur w trybie 30 fpsow niż w poprzednich częściach, co podobno znacznie polepsza wrażenia z gry w trybie jakościowym. Mowa była też o świetnym wygładzaniu krawędzi, pomimo iż gra działa przecież w natywnym 4k, przez co obraz jest bardzo czysty. Generalnie DF jest pod bardzo dużym wrażeniem tego co udało się osiągnąć Playground Games i nawet sami nie są zgodni czy lepiej grać w 30 czy 60 klatkach na konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 491 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Tak bo np w Control czy Doom Eternal można sobie zmieniać tryb gry w locie a tutaj cała gra się resetuje, dlatego nie sposób przypatrzeć się różnicom na bieżąco. Każdy wybierze co dla niego dogodne. Dla mnie to gra wyścigowa więc input lag, wrażenie prędkości i fun z gry jest większym priorytetem od rozmazań czy roślinności doczytywanej w locie a już szczególnie na Oledzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Przy takich predkosciach i tak nie bedzie widac roznic. Pogram w jedym i drugim trybie i się zobaczy jak bardzo irytujacy jest popup. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 380 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Nawet mimo tego skróconego lod i tak 60 klatek wjeżdża na start, gra jest zbyt dynamiczna żeby z tego nie skorzystać. W FH4 też były różnice (zwłaszcza na One X) między dwoma trybami i 30 klatek wyglądało lepiej, mimo tego cały czas spędzony w grze jeździłem w 60FPS, bo zwyczajnie lepiej się grało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Każdy zagra jak się mu spodoba. Online grać nie myślę, a przyzwyczajenie do 30fps to kwestia 15-30 minut. Grałem tak w FH3, 4 to i 5 będzie super. W końcu OLED zostanie wykorzystany jak należy. DV, DA. 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 491 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 30 klatek to ostatnim razem miałem w Deszcz Klubie. Przeskok na XSX i 60 w FH4 to był sztosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 59 minut temu, Bzduras napisał: Klatki > graficzka, od zawsze na zawsze. Zależy od gry. W Tomb Raider wole ładny obraz, ale w takiej Forzie klatkarz robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Nie wiem czy to indywidualne preferencje, ale zawsze i wszędzie 60 klatek wybierane będzie. Co mi po tych wodotryskach graficznych skoro będą one widoczne tylko na statycznych obrazkach? A każdy ruch czy to obiektu, czy kamery powoduje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Grało się 2 generacji w 30 fps i mniej to i się teraz przeżyje. I zawsze w Forzach te 30 fps wyglądało dużo lepiej niż w innych grach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 380 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał: Każdy zagra jak się mu spodoba. Jasne, że tak. Lepiej mieć wybór niż go nie mieć, tylko przedstawiam swoją preferencję w tej kwestii. Zawsze i wszedzie WINCYJ klatek! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Po ok. miesiącu obcjowania z PS5 na czas Psychonauts 2 wróciłem do XOS - oznacza to 30 klatek, FHD i HDD. I co? I nic, kwestia kilku minut przyzwyczajenia. 30 klatek z dobrym pacingiem jest jak najbardziej miłe do oka, ale dla każdego coś dobrego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Dobrze, że nie będę miał takich rozterek na Koxie Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 8 minutes ago, Luqat said: Dobrze, że nie będę miał takich rozterek na Koxie chyba tylko na PC nie będzie tych problemow, betonowe 4K/60 Ultra masterrace Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 24 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 (edytowane) 4 godziny temu, iluck85 napisał: Zależy od gry. W Tomb Raider wole ładny obraz, ale w takiej Forzie klatkarz robi robotę. Ja odwrotnie, grałem w FM4 na KOXie w 30fps bo gra ma dobry motion blur a takiego TR ogrywałem w 60fps bo obracanie kamerą wyglądało tragicznie, polecam sobie obadać Borderlands3 w 30fps na KOXie i Pro 19 godzin temu, ASX napisał: Ray tracing włączony Ray tracing wyłączony Pokaż ukrytą zawartość Forzy mają świetne odbicia/refleksy w całego otoczenia, tzn. odbija się wszystko poza innym samochodami i elementami naszego samochodu. Dobre pytanie czy warto będzie w kolejnym Godrizonie dodać na siłę RT podczas wyścigów i przy tym mocno ujebać moc konsoli. Grafika, grafika ale posłuchajcie pierwszych 30s jak w okolicy jeżdżą sportowe samochody, to AUDIO wgniata w fotel, to będzie pierwszy Godrizon którego z miło chęcią będę również ogrywał bez radia Edytowane 24 października 2021 przez Daddy Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 1 hour ago, Daddy said: Dobre pytanie czy warto będzie w kolejnym Godrizonie dodać na siłę RT podczas wyścigów i przy tym mocno ujebać moc konsoli. RT to nie tylko odbicia, można tez dać świetne efekty nocne, neony itp,itd 1 hour ago, Daddy said: to AUDIO wgniata w fotel To trzeba się nacieszyć, bo w przyszłości tak już nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Jak jesteśmy przy audio, to na mnie duże wrażenie robią również dźwięki otoczenie. Nie wiem czy było już tu wrzucane... Już w Horizon 4 zwróciłem na to uwagę. A tu zapowiada się jeszcze lepiej. Masa gier pod tym wzgledem jest wręcz pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Odnośnie dźwięku to warto nadmienić że Forza Horizon 5 będzie korzystać z Projekt Acoustic czyli Ray tracingu dźwiękowego, co ma zapewnić bardziej realistyczne symulowanie dźwięków otoczenia w 3d. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Będzie atmosik, więc nic więcej nie trzeba w kwestii audio. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Czyli będzie petarda. Bass arena i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 To o czym wspomina @Daddy, ten dźwięk samochodów wokół to jest petarda. Za każdym razem jak odpalałem te filmiki Lucka i ten obracał kamerą prezentując samochód, ja swoją uwagę skupiłem właśnie na tych dźwiękach, brzmi to niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 w filmiku z Taycan na 4:30 macie wyścig, gdzie słychać wszystkie inne auta, tez fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Pięknie prezentują się te krajobrazy Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Po obejrzeniu DF wjeżdża zdecydowanie 60 FPS Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 047 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Po obejrzeniu DF wjeżdża modlitwa żeby XOS utrzymał stabilne 30 klatek we względnym FHD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 380 Opublikowano 25 października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 października 2021 Po obejrzeniu DF nic się nie zmieniło, czekam na piątego listopada z łapą w gaciach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi