Opublikowano 25 kwietnia 20213 l Tak jak w sumie napisał inch, może niech pierwszą orientalną Forzę (mogą być nawet Chiny) niech zostawią dedykowaną na aktualną generację. Druga sprawa - nie zauważam jakiś podobieństw Meksyku do Australii. Lasy deszczowe, Amazonka, dzikie zwierzęta na trasach i co najwazniejsze miasta o architekturze odmiennej od tego co do tej pory widzieliśmy. Zastanawiam się jednak co będą w stanie jeszcze z jeżdżenia w kółko wykrzesać - o ile w Japonii to myślę o tuningu i nocnych, miejskich wyścigach, tak Meksyk nie daje mi jednoznacznych skojarzeń.
Opublikowano 25 kwietnia 20213 l 17 minut temu, Paolo de Vesir napisał: tak Meksyk nie daje mi jednoznacznych skojarzeń. mi się Meksyk kojarzy z klimatem fiesty/festiwalu (czyli czegoś co z każdą kolejną częścią od czasu jednynki trochę się zatracało ) i offroadem IMO będzie jak z czwórką gdzie na początku też było kręcenie nosem że Wielka Brytania, nudne krajobrazy a koniec końców każdy zamknął mordę i się zagrywał. A IMO Meksyk to znacznie ciekawszy kierunek niż Szkocja, bardziej różnorodna (plaże, lasy, lasy, pustynia, góry, wioski) i egzotyczna
Opublikowano 25 kwietnia 20213 l następnym razem trzeba mówić, żeby była Austria-Szwajcaria z Alpami to może zrobią Japonię
Opublikowano 25 kwietnia 20213 l Autor Zobaczymy jak wyjdzie, tak jak ASX pisze na 3 i 4 też się narzekało że Kangury i UK.
Opublikowano 25 kwietnia 20213 l Wiem, że USA było w jedynce ale teraz by mogli rozbudować, rożne stany, pory roku a w Meksyku o to będzie ciężko.
Opublikowano 25 kwietnia 20213 l 9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Tak jak w sumie napisał inch, może niech pierwszą orientalną Forzę (mogą być nawet Chiny) niech zostawią dedykowaną na aktualną generację. Druga sprawa - nie zauważam jakiś podobieństw Meksyku do Australii. Lasy deszczowe, Amazonka, dzikie zwierzęta na trasach i co najwazniejsze miasta o architekturze odmiennej od tego co do tej pory widzieliśmy. Zastanawiam się jednak co będą w stanie jeszcze z jeżdżenia w kółko wykrzesać - o ile w Japonii to myślę o tuningu i nocnych, miejskich wyścigach, tak Meksyk nie daje mi jednoznacznych skojarzeń. AMAZONKA W MEKSYKU????
Opublikowano 25 kwietnia 20213 l Porażka, umiejscawiać akcje w kraju który ma zero historii motoryzacyjnej, równie dobrze mogliby to umiejscowić w RPA albo Indiach. Japonio, do zobaczenia za 5 lat, o ile w ogóle.
Opublikowano 26 kwietnia 20213 l Nie czaję tego parcia na Japonię Ale to może dlatego że nie nie przypominam sobie ani jednej dobrej trasy w ścigałkach made in Japan. Nie licząć oczywiście prawdziwych torów wyścigowych. Z drugiej jednak strony Wielka Brytania wydawała mi się najnudniejszym możliwym wyborem a wyszło wręcz kapitalnie więc ocenię dopiero jak zobaczę co tam zdołali zmajstrować.
Opublikowano 26 kwietnia 20213 l tez nie czaję tego parcia na Japonię, wolałbym zobaczyć rozbudowane USA oraz Kanadę
Opublikowano 26 kwietnia 20213 l Cooo? No panowie: a to wszystko w akompaniamencie doyebanej grafiki z ray-tracingiem odbijającym neony od aut, HDR-em wypalającym oczy i całą tą egzotyczną otoczką, no Horizon musi prędzej czy później wylądować w Azji, jak nie w Japonii to chociaż HongKongu lub Tajwanie
Opublikowano 26 kwietnia 20213 l Autor Paolo ale wiesz że PGG nigdy nie idzie w FH w duże miasta? Jak będzie Azja to bankowo nie będzie w grze HK czy Tokyo. Mi też Meksyk wydaje się słaby w uj no ale tak samo miałem przy 3 i 4
Opublikowano 26 kwietnia 20213 l Przecież nie musi to być Tokyo, może to być nawet fikcyjne miasto Japońskie albo jakieś wioski na Okinawie. Designerzy z PlayGround napewno uczynili by z tego złoto.
Opublikowano 26 kwietnia 20213 l 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: (...) a to wszystko w akompaniamencie doyebanej grafiki z ray-tracingiem odbijającym neony od aut, HDR-em wypalającym oczy i całą tą egzotyczną otoczką, no Horizon musi prędzej czy później wylądować w Azji (...) No to lepiej jednak później, bo jeśli Godrizon 5 wyjdzie w tym roku to nie liczyłbym na mega skok jakościowy, bo to będzie raczej cross-gen :-P
Opublikowano 26 kwietnia 20213 l 1 minutę temu, Magik napisał: No to lepiej jednak później, bo jeśli Godrizon 5 wyjdzie w tym roku to nie liczyłbym na mega skok jakościowy, bo to będzie raczej cross-gen :-P Wiadomka, żeby działało to w pełni swoich możliwości najlepiej żeby PG odcięło się od XOne'a.
Opublikowano 26 kwietnia 20213 l Chciałbym w końcu grę, która zapewni opad szczęki grafika. Godrizon 4 jest piękny ale widać że to cross gen ograniczany przez tablet zwany Xone.
Opublikowano 27 kwietnia 20213 l Japonia byłaby mega klimatyczna, ale Meksyk też zapowiada się ciekawie. Pewnie pójdą właśnie w klimaty fiesta-latina.
Opublikowano 27 kwietnia 20213 l W dniu 26.04.2021 o 12:09, Magik napisał: No to lepiej jednak później, bo jeśli Godrizon 5 wyjdzie w tym roku to nie liczyłbym na mega skok jakościowy, bo to będzie raczej cross-gen :-P A jest jakieś konkretne info że Forza Horizon 5 ma wyjść w tym roku? Wg kalendarza Forzy teraz jest kolej na Motorsport 8 którego teaser/trailer wyszedł prawie rok temu. Zgaduje że pod koniec tego roku wyjdzie Motorsport 8 które będzie jeszcze crossgenem a pod koniec 2022 Horizon 5 tylko na Series X/S.
Opublikowano 27 kwietnia 20213 l Info od mediów i insajderów. I źle zgadujesz, bo kolejny Motorsport to tytuł tylko na XSX/XSS/PC. Horizon 5 będzie cross-genem.
Opublikowano 28 kwietnia 20213 l Mi osobiscie Meksyk również nie leży, dla mnie to miejsce kojarzone z przemytem, narkotykami, gangami, to świetne miejsce na nowe Call of Duty a nie grę wyścigowa, przecież tam nie ma zadnej historii motoryzacyjnej, no nie widzi mi się to, już wolałbym zdecydowanie bardziej USA czy Japonię.
Opublikowano 28 kwietnia 20213 l miejscówka wiadomo kwestia gustu, ale z tym że Meksyk nie ma żadnej historii motoryzacyjnej nie mogę się zgodzić, bo w Meksyku regularnie odbywają się zawody WRC, i np. wyścigi Baja
Opublikowano 28 kwietnia 20213 l A od kiedy historia motoryzacyjna danego kraju ma jakokolwiek wpływ na lokacje FH? Przecież to ma być tylko oczojebne tło do fantazyjnych dróg/tras/torów.
Opublikowano 28 kwietnia 20213 l Trochę miała ostatnio, zauważ ile australijskich aut dodali w trójce i jak w czwórce szuka się po szopach starych samochodów brytyjskich. To nie jest dealbreaker, ale fajnie dopełnia całość. Ta gra będzie świetna niezależnie od lokacji, po prostu Meksyk jakoś mnie i wiele osób mniej kręci, szczególnie w perspektywie roadtripu.
Opublikowano 28 kwietnia 20213 l 1 godzinę temu, Magik napisał: A od kiedy historia motoryzacyjna danego kraju ma jakokolwiek wpływ na lokacje FH? Przecież to ma być tylko oczojebne tło do fantazyjnych dróg/tras/torów. Mało jest brytyjskich nawiązań w czwórce?