Skocz do zawartości

Forza Horizon 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w sumie napisał inch, może niech pierwszą orientalną Forzę (mogą być nawet Chiny) niech zostawią dedykowaną na aktualną generację.

Druga sprawa - nie zauważam jakiś podobieństw Meksyku do Australii. Lasy deszczowe, Amazonka, dzikie zwierzęta na trasach i co najwazniejsze miasta o architekturze odmiennej od tego co do tej pory widzieliśmy. Zastanawiam się jednak co będą w stanie jeszcze z jeżdżenia w kółko wykrzesać - o ile w Japonii to myślę o tuningu i nocnych, miejskich wyścigach, tak Meksyk nie daje mi jednoznacznych skojarzeń.

Opublikowano
17 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

tak Meksyk nie daje mi jednoznacznych skojarzeń.

mi się Meksyk kojarzy z  klimatem fiesty/festiwalu (czyli czegoś co z każdą kolejną częścią od czasu jednynki trochę się zatracało ) i offroadem 

TijuanaPlazaSantaCecilia-2-81bb03affd0b4

176920509_ExtremeOffroadToursinGuanajuato.jpg.566d6cced612f458628fb2c06703b19c.jpg

IMO będzie jak z czwórką gdzie na początku też było kręcenie nosem że Wielka Brytania, nudne krajobrazy a koniec końców każdy zamknął mordę i się zagrywał. A IMO Meksyk to znacznie ciekawszy kierunek niż Szkocja, bardziej różnorodna (plaże, lasy, lasy, pustynia, góry, wioski) i egzotyczna

Opublikowano
9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Tak jak w sumie napisał inch, może niech pierwszą orientalną Forzę (mogą być nawet Chiny) niech zostawią dedykowaną na aktualną generację.

Druga sprawa - nie zauważam jakiś podobieństw Meksyku do Australii. Lasy deszczowe, Amazonka, dzikie zwierzęta na trasach i co najwazniejsze miasta o architekturze odmiennej od tego co do tej pory widzieliśmy. Zastanawiam się jednak co będą w stanie jeszcze z jeżdżenia w kółko wykrzesać - o ile w Japonii to myślę o tuningu i nocnych, miejskich wyścigach, tak Meksyk nie daje mi jednoznacznych skojarzeń.

AMAZONKA W MEKSYKU????

Opublikowano

Nie czaję tego parcia na Japonię :mellow:

Ale to może dlatego że nie nie przypominam sobie ani jednej dobrej trasy w ścigałkach made in Japan. Nie licząć oczywiście prawdziwych torów wyścigowych.

Z drugiej jednak strony Wielka Brytania wydawała mi się najnudniejszym możliwym wyborem a wyszło wręcz kapitalnie więc ocenię dopiero jak zobaczę co tam zdołali zmajstrować.

Opublikowano

Cooo? No panowie:

TOP 5 Night Views in Yokohama | Yokohama Official Visitors Guide - Travel  Guide to Yokohama City

ITAP of Tokyo at night | Tokyo night, Japan travel photography, Tokyo

Klimacie Fuji – Temperatura • Kiedy jechać • Pogoda

a to wszystko w akompaniamencie doyebanej grafiki z ray-tracingiem odbijającym neony od aut, HDR-em wypalającym oczy i całą tą egzotyczną otoczką, no Horizon musi prędzej czy później wylądować w Azji, jak nie w Japonii to chociaż HongKongu lub Tajwanie

• Plusik 1
Opublikowano

Paolo ale wiesz że PGG nigdy nie idzie w FH w duże miasta? 

Jak będzie Azja to bankowo nie będzie w grze HK czy Tokyo.

Mi też Meksyk wydaje się słaby w uj no ale tak samo miałem przy 3 i 4

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

(...) a to wszystko w akompaniamencie doyebanej grafiki z ray-tracingiem odbijającym neony od aut, HDR-em wypalającym oczy i całą tą egzotyczną otoczką, no Horizon musi prędzej czy później wylądować w Azji (...)

No to lepiej jednak później, bo jeśli Godrizon 5 wyjdzie w tym roku to nie liczyłbym na mega skok jakościowy, bo to będzie raczej cross-gen :-P

Opublikowano
1 minutę temu, Magik napisał:

No to lepiej jednak później, bo jeśli Godrizon 5 wyjdzie w tym roku to nie liczyłbym na mega skok jakościowy, bo to będzie raczej cross-gen :-P

Wiadomka, żeby działało to w pełni swoich możliwości najlepiej żeby PG odcięło się od XOne'a.

Opublikowano
W dniu 26.04.2021 o 12:09, Magik napisał:

A jest jakieś konkretne info że Forza Horizon 5 ma wyjść w tym roku? Wg kalendarza Forzy teraz jest kolej na Motorsport 8 którego teaser/trailer wyszedł prawie rok temu. Zgaduje że pod koniec tego roku wyjdzie Motorsport 8 które będzie jeszcze crossgenem a pod koniec 2022 Horizon 5 tylko na Series X/S.

Opublikowano

Mi osobiscie Meksyk również nie leży, dla mnie to miejsce kojarzone z przemytem, narkotykami, gangami, to świetne miejsce na nowe Call of Duty a nie grę wyścigowa, przecież tam nie ma zadnej historii motoryzacyjnej, no nie widzi mi się to, już wolałbym zdecydowanie bardziej USA czy Japonię.

Opublikowano

miejscówka wiadomo kwestia gustu,

ale z tym że Meksyk nie ma żadnej historii motoryzacyjnej nie mogę się zgodzić, bo w Meksyku regularnie odbywają się zawody WRC, i np. wyścigi Baja

Opublikowano

Trochę miała ostatnio, zauważ ile australijskich aut dodali w trójce i jak w czwórce szuka się po szopach starych samochodów brytyjskich. To nie jest dealbreaker, ale fajnie dopełnia całość. 

Ta gra będzie świetna niezależnie od lokacji, po prostu Meksyk jakoś mnie i wiele osób mniej kręci, szczególnie w perspektywie roadtripu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Magik napisał:

A od kiedy historia motoryzacyjna danego kraju ma jakokolwiek wpływ na lokacje FH?:mellow:

Przecież to ma być tylko oczojebne tło do fantazyjnych dróg/tras/torów.

Mało jest brytyjskich nawiązań w czwórce?