easye 3 373 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 No przepraszam że formuła pierwszych Forz i festiwalowy klimat pasowała mi bardziej niż Ubiklon z milionem znaczników i rozwiązaniami wyścig "zrób se sam". Wydawało mi się że w 5 będzie ciut inaczej, rozumiem że to wciąż dobra gra, ale skoro znowu dostajemy 400 tych samych aut na nowej mapie z motorówka i samolotem nad głową to ja bym dyszek raczej nie wystawiał. 1 Cytuj
Plackus 418 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 2 minuty temu, ASX napisał: Tutaj już widać różnicę generacji gołym okiem. Btw. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Easy możesz od razu mnie raportować, ale weź już (pipi)a zamknij się. Pragnę ci przypomnieć typie, że Forza Horizon to wolność i fun. Tam nie ma zmuszania do czegokolwiek tworzenia sztucznych barier, grindowania i czekania a (pipi) wie co. Wsiadasz i lecisz przez ten Meksyk/USA/Szkocję/Australię czy Francję z Włochami. A w czym? to już ZALEŻY ODE MNIE I OD TEGO NA CO MAM OCHOTĘ. chcę sobie skoczyć z wulkany to sobie skoczę, chcę sobie przelecieć na skróty przez pole przysłowiowych buraków to sobie przelecę. To jest Forza Horizon dzbanie, się nie podoba to idź graj w NFS albo Driveclub, który trzyma za ryj i karze za najechanie kołem na pobocze. Fabuła? Chcesz fabułę to sobie odpal Yakuze albo kup książkę. Za dużo wyścigów? XDDD za dużo rzeczy na mapie [mention=65235]PiPoLiNiO[/mention]? To sobie weź wejdź w opcje mapy i wyłącz aktywności, które cię inie interesują, problem z głowy. Nie wiem, ktoś wam pistolet do głowy przystawił i zmusza do jeżdżenia Ferrari i Lambo? Boże jak ja kisne XDDDD singiel i fabuła. Coś ty tam chciał? Ojciec głównego bohatera został porwany prze kartel i uratujesz go wygrywając Festival? Ziemi zagraża niebezpieczeństwo i tylko rozbudowując imprezę zmienisz trajektorię lotu komety? Ale bełkot... DriveClub karze za najechanie kołem na pobocze... Horizon karze, za minięcie chorągwi o ćwierć milimetra i musisz zaczynać wyścig od nowa. Ale tak, prawdziwa wolność Pewnie dlatego kiśniesz.Ta gra to Forza Horizon 4 tylko w innym kraju. Reszta jest identyczna. Tu nie ma żadnego klimatu imprezy jak w 1 i 2. Tam to miało sens i bawiło.Jak ktoś chce wyścigi dla wyścigów, zabawę w berka i inne gówna to spoko. Coś dla niego. Ale jak ktoś chce piąć się na szczyt i zdobywać medale to gra nie jest dla niego.3h gry. Mam 3 domy warte 3 mln (za darmo jako vip), 40 aut, 1.5 mln cr i totalny brak możliwości progresu bo gra go nie daje. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 No o to mi właśnie chodzi, po ocenach myślałem, że będzie coś więcej niż Reskin 4ki- tyle. Kończę jałowa dyskusje, poczekam cierpliwie do wtorku by samemu ocenić. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał: Ale bełkot... DriveClub karze za najechanie kołem na pobocze... Horizon karze, za minięcie chorągwi o ćwierć milimetra i musisz zaczynać wyścig od nowa. Ale tak, prawdziwa wolność Pewnie dlatego kiśniesz. Ta gra to Forza Horizon 4 tylko w innym kraju. Reszta jest identyczna. Tu nie ma żadnego klimatu imprezy jak w 1 i 2. Tam to miało sens i bawiło. Jak ktoś chce wyścigi dla wyścigów, zabawę w berka i inne gówna to spoko. Coś dla niego. Ale jak ktoś chce piąć się na szczyt i zdobywać medale to gra nie jest dla niego. 3h gry. Mam 3 domy warte 3 mln (za darmo jako vip), 40 aut, 1.5 mln cr i totalny brak możliwości progresu bo gra go nie daje. To się trzymaj toru. A jak nie umiesz, to dla takich leszczy jest opcja cofnięcia czasu. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 To się trzymaj toru. A jak nie umiesz, to dla takich leszczy jest opcja cofnięcia czasu. Nie przypominam sobie Ciebie z naszej ligi forumkowej w motorsport. Więc chyba za dobry to Ty nie jesteś... Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Trochę racji w tym jest, że czuję się jakbym grał w dodatek do Horizona 4. Brakuje mi jakiejś narracji i czegoś w rodzaju caRPG, rozpoczęcia jako biedak i szukania sposobu na wbicie się w lepsze fury. Dokładnie tak samo miałem przy 4. To jest świetna gra ale to znów będzie tytuł w który będę grał "z doskoku" jak mnie najdzie na przejechanie jednego czy dwoch wyścigów. 6 2 Cytuj
ASX 14 652 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 ahh tę gorące dyskusje na forumku, zaraz się okaże że kto nie przejechał Nurburingu w godzinę i 27 minut nie ma prawa się wypowiadać o nowej Forzie. Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Hubercik ma dzisiaj gorszy dzień. Cytuj
Plackus 418 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Widocznie coś w tym jest. Niektórzy potrzebują poczucia progresu i wspinania się po szczeblach kariery i tyle. Ja akurat świetnie się bawię wygrywając kolejne wyścigi, a progres powoli zmieniam sam w ustawieniach Trudności. W między czasie eksploruję wyspę przy akompaniamencie świetnej muzyki i to jest dla mnie właśnie Forza 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 33 minuty temu, Hubert249 napisał: Fabuła? Chcesz fabułę to sobie odpal Yakuze albo kup książkę. Jezu Chryste, fabuła w wyścigówce... Oby powstawało więcej arcade gier, bo mam dosyć filmików i powolnego łażenia i gadania. 2 1 Cytuj
ASX 14 652 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Ja mam podobnie, dzisiaj mało która gra potrafi się obejść bez zdobywania punktów doświadczenia / systemu rozwoju postaci starając sie za pomocą progresji zatrzymać przy sobie gracza, ale w grach jest coś ważniejszego niż uczucie rozwoju, tą rzeczą jest fun, radość płynący z gry i tego Forzie akurat nie można odmówić. Progresja to miły dodatek, ale jesli gramy w jakąś grę by wbić poziom/zdobyć samochód czy osiągnięcie, a nie dla samej radości z gry to powinna nam sie zapalić czerwona lampka 1 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Niedawno pisałeś że Tobie też bardziej pasował klimat pierwszych części, niż zwykły open world racer od wyścigu do wyścigu. Ja nie mówię o fabule jak w NFS, ale o samym wprowadzeniu w festiwal jak to miało np miejsce w 1 i 2ce. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 22 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Nie przypominam sobie Ciebie z naszej ligi forumkowej w motorsport. Więc chyba za dobry to Ty nie jesteś... Taki z ciebie kocur a nie trafisz w pięciometrowy checkpoint? To niezła liga Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Ciekawe czy popup na PC można wyeliminować. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 To na PC też jest popup? Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Przecież Horizon to zawsze była wolność, jedziesz gdzie chcesz czym chcesz i robisz co chcesz. A tu widzę ludzie szukają dziury w całym Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 To na PC też jest popup? Jest. Nie da się wyeliminować. Taki silnik gry. Dlatego to jasno pokazuje, że jedziemy dalej na starym. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Graficznie jest cudnie, pograłem godzinkę w 30, potem przełączyłem się na 60 i poza tym nieszczęsnym pop upem, to nie ma specjalnych różnic. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 7 minut temu, Michał102 napisał: To na PC też jest popup? Nie wiem jak tu, ale w 4 nawet na najwyższych ustawieniach był lekko widoczny. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 No to niezła lipa. Choć z drugiej strony daje to nadzieję, że coś tam może spaczują i nie będzie to aż tak drastyczne (wiem, nadzieja matką głupich). Cytuj
Bzduras 12 515 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Dobra, pany, pytanie. Nie widzę w swoim nicku słynnego [FPSX]. Co robię nie tak? Ok, restart gry pomógł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi