Bzduras 12 377 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Biorąc pod uwagę, że wszelkiej roślinności i drzewek jest więcej to niestety czasem rzuca się to w oczy. Nie testowałem trybu Quality, nie wiem jak to tam wygląda, ale w Performance jadąc sobie trasą jest w miarę ok. Problem zaczyna się, gdy zjedziesz na offroad - cisnąc sobie jakąś polanką z kaktusami nie da się nie zauważyć tego doczytywania. Liczę na pacze, bo gra wygląda bosko i gdyby nie ten jeden szczegół to byłby spust po całości, a tak jest rysa na tym diamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 609 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Geometria w wersji nextegnowej zaliczyła duży przeskok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Godzinę temu, Bzduras napisał: Stara generacja na porównaniu od DF. Wygląda nieźle A wystarczyło czytać temat i zobaczyć kilka postów wcześniej. Później są te same filmiki po trzy razy. Chyba taki urok forumka Na tym porównaniu wersja XoX wygląda momentami lepiej niż SS w trybie performance jeśli chodzi o rozdzielczość. No i ogólnie wersja koxowa jest bardzo ok, nie ma takiej sytuacji jak przy dwójce, gdzie to były praktycznie inne gry. Największa bolączka poprzedniej generacji, to niestety czasy ładowania i to może boleć w tej grze. Ktoś już grał po sieci międzygeneracyjnie? Seriesowcy muszą czekać na łoniakowców w lobby? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 377 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Przepraszam, mój błąd - nie zauważyłem tej wrzutki Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Ja jezdze, odkrywam, buduje kolejne bazy pod eventy, a radia jak nie moglem zmienic tak dalej nie moge xD nawet zmiana przypisanego klawisza nic nie daje. Dobrze ze spotify jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 6 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 2 godziny temu, balon napisał: Rozumiem, że porównujesz trybu 60ks? A jak ten „słynny” pop up? Naprawdę w FH4 jest mniejszy? Dla mnie w mieście jest dużo gorzej w FH4 za to w FH5 daje mocniej po oczach tam gdzie jest dużo roślinności. Pograłem w 30fps i wizualne różnice są minimalne do wyłapania żeby grać w tym trybie, w tej generacji tak się przyzwyczaiłem do 60/120fps że nie ma opcji żebym grał w tym trybie. Mało osób o tym piszę ale poza płynnością tryb 60fpsów wydaje się być ostrzejszy/czystszy przy ruchach kamerą, bo nie jest tak mocno potraktowany blurem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 045 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 1 godzinę temu, ASX napisał: Geometria w wersji nextegnowej zaliczyła duży przeskok Różnica generacji. Aż zastanawiam się jak wyglądać będzie Halo Infinite na łoniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 2 godziny temu, Donatello1991 napisał: W 30 fps też zdarza się coś doczytać przed oczami, ale rzadko kiedy. Chyba będą GOTY jak nic. Gra jest cudowna. Kolejna część aż prosi się o większy zarys fabularny. Japonia byłaby idealna. Wiem, że trochę na modłe NFS, ale fajnie jakby dali jakiegoś przeciwnika głównego gdzie tam zaczynamy nie jako gwiazda, tylko świeżak. Budujemy reputację i finał to wyścig nocny uliczny z nim. No musowo już musi być Japonia. Nie widzę już innego kraju. Chyba, że Polska. Wszyscy tak marudzą o tę Japonię a ja się właśnie cieszę, bo azjatycką część chce już bez bagażu w postaci Xboxa One. Wczoraj zmieniłem na chwilę tryb geraficzny na 30 fps, zrobiłem kilka wyścigów i szczerze mówiąc dziwię się, że on w ogóle jest dostępny. Stojąc gra wygląda lepiej, faktycznie jest więcej roślinności, ale ogólnie gra wygląda gorzej, jest mniej ostra, palmy i krzaki jakby nie miały AA i strasznie to razi w oczy, bo wszystko się rozmywa. Natomiast w 60 obraz jest ostry jak żyleta, bez tego dziwnego bluru. 11 minut temu, Daddy napisał: Dla mnie w mieście jest dużo gorzej w FH4 za to w FH5 daje mocniej po oczach tam gdzie jest dużo roślinności. Pograłem w 30fps i wizualne różnice są minimalne do wyłapania żeby grać w tym trybie, w tej generacji tak się przyzwyczaiłem do 60/120fps że nie ma opcji żebym grał w tym trybie. Mało osób o tym piszę ale poza płynnością tryb 60fpsów wydaje się być ostrzejszy/czystszy przy ruchach kamerą, bo nie jest tak mocno potraktowany blurem. Lol xD dodałeś posta kiedy ja pisałem swój. Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Przejrzałem listę osiągnięć i wydaje się, że są zdecydowanie łatwiejsze do zrobienia niż w poprzednich częściach, jest też ich sporo mniej (wiadomo, jeszcze dojdą osiągnięcia z dodatków). Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Można tu jeździć oplem astra? To poważne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 15 hours ago, Marcin_wawa said: Jesko prawilnie zakupiony za darmowy bon. Co za auto... Trochę zmienili chyba model jazdy na plus. No i poczucie prędkości jest zajebiste. Wreszcie czuć, że się zapierdala. ten? a tak to super zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 32 minuty temu, A_Bogush napisał: Przejrzałem listę osiągnięć i wydaje się, że są zdecydowanie łatwiejsze do zrobienia niż w poprzednich częściach, jest też ich sporo mniej (wiadomo, jeszcze dojdą osiągnięcia z dodatków). GS zamknie się w 3000 ale na razie faktycznie są łatwiej. Niestety znowu jest za jeden ten głupi battle royal A tutaj to już totalny random. Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 (edytowane) 11 minut temu, Hubert249 napisał: GS zamknie się w 3000 ale na razie faktycznie są łatwiej. Niestety znowu jest za jeden ten głupi battle royal A tutaj to już totalny random. Mi się akurat podoba Eliminator, ale fakt, że trzeba mieć trochę szczęścia. Ale w 5 jest tylko osiągnięcie żeby raz wygrać, nie masz tego osiągnięcia żeby wygrać pojedynek z samochodem lepszym o 5 poziomów od Twojego albo żeby dotrwać do ostatniej rundy w samochodzie poziomu 1. BTW ma ktoś problemy z połączeniem z Horizon Life? Mi ciągle rozłącza i nie udaje się połączyć na nowo, ale podejrzewam, że to raczej wina neta, sprawdzę później jak działa po kablu. Przez to jeżdżę po pustym świecie, nikogo nie ma, jedyne rozwiązanie to Horizon Solo. Edytowane 6 listopada 2021 przez A_Bogush Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Jako, że w tej edycji wyjątkowo nie mogłem się przyzwyczaić do 30 fps, to zmieniłem na 60 pełen obaw o turbo popup. O dziwo jest on mniejszy niż w 4. A jednak feeling gry jest całkiem inny. Także zostaje przeżyć doczytywanie i grać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Jak włączyć launch control? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 30 minut temu, A_Bogush napisał: Mi się akurat podoba Eliminator, ale fakt, że trzeba mieć trochę szczęścia. Ale w 5 jest tylko osiągnięcie żeby raz wygrać, nie masz tego osiągnięcia żeby wygrać pojedynek z samochodem lepszym o 5 poziomów od Twojego albo żeby dotrwać do ostatniej rundy w samochodzie poziomu 1. BTW ma ktoś problemy z połączeniem z Horizon Life? Mi ciągle rozłącza i nie udaje się połączyć na nowo, ale podejrzewam, że to raczej wina neta, sprawdzę później jak działa po kablu. Przez to jeżdżę po pustym świecie, nikogo nie ma, jedyne rozwiązanie to Horizon Solo. Każdy ma problemy z łączeniem. Pewnie do premiery dla wszystkich tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 3 hours ago, ASX said: Geometria w wersji nextegnowej zaliczyła duży przeskok Te wcześniejsze porównania trochę mniej uspokoiły co do wersji XoneX, ale ten gif jednak daje do myślenia. Geometria to jedno, ale szczególnie oświetlenie robi wrażenie. Myślałem, że SeriesS i OneX będą bardziej zbliżone. Nagle ten cały "głośniczek" nie wydaje się takim nextgenowym półśrodkiem jak do tej pory sądziłem. FH5 to pyeprzony system seller, teraz mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 491 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Głupi ja myślałem, że grając ze znajomym w konwoju jak jego ikonka się "kręci" tzn że jeszcze się nie połączył ze mną a tymczasem normalnie można wspólnie grać. Godziny zmarnowane na resetach gry, konsol, routera itd xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 5 minut temu, alb84 napisał: Te wcześniejsze porównania trochę mniej uspokoiły co do wersji XoneX, ale ten gif jednak daje do myślenia. Geometria to jedno, ale szczególnie oświetlenie robi wrażenie. Myślałem, że SeriesS i OneX będą bardziej zbliżone. Nagle ten cały "głośniczek" nie wydaje się takim nextgenowym półśrodkiem jak do tej pory sądziłem. FH5 to pyeprzony system seller, teraz mam dylemat. Ogólnie to się dziwię ze ludzie oczekują takiej samej grafika a nawet lepszej na XoX względem nowych konsol. Na grupach na fb pełno tego typu pytań. Przecież to jest to samo co na One tylko w 4k. Ten gif świetnie pokazuje że tochnologicznie jest przepaść. Jak 1080/1440 ci nie przeszkadza to nawet się nie zastanawiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 444 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 2 minutes ago, Szymek said: Ogólnie to się dziwię ze ludzie oczekują takiej samej grafika a nawet lepszej na XoX względem nowych konsol. Na grupach na fb pełno tego typu pytań. Przecież to jest to samo co na One tylko w 4k. Ten gif świetnie pokazuje że tochnologicznie jest przepaść. Jak 1080/1440 ci nie przeszkadza to nawet się nie zastanawiaj Bo patrzą na wykres TFLOPS i wychodzi im, że musi być ładniej niż na SS Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 (edytowane) No tak. tylko tu jest porównanie do Quality, w tym filmiku DF mówili, że na XOX jest to samo co na XSX performance, tylko w 30 kls. Więc te screeny dobrze pokazują różnicę między trybami Quality i Performance, taka jest różnica w grafie między tymi trybami jak między XOX i next genami w Quality, a więc wcale nie taka niezauważalna. 19:32 - na XOX jest nawet lepiej niż na XSS w performance, za to performance z XSX jest trochę lepszy niż XOX. Edytowane 6 listopada 2021 przez tjery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 Wczoraj po przyjściu z pracy grałem 7 godzin xd. Szkoda, że serwery szaleją i nie można się w pełni cieszyć z gry. Może do wtorku to ogarnął. Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 29 minut temu, Wooyek napisał: Jak włączyć launch control? Wbijasz wsteczny, potem 1 bieg. Trzymasz hamulec i gaz. Wtedy masz obroty na pewnym poziomie w zależności od samochodu. Puszczasz hamulec i jedziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 U mnie za to ze 3x sie zdążyło że koszec kaktusy lub jadac droga auto nagle się zatrzymuje z zerową droga hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2021 7 minut temu, tjery napisał: No tak. tylko tu jest porównanie do Quality, w tym filmiku DF mówili, że na XOX jest to samo co na XSX performance, tylko w 30 kls. Więc te screeny dobrze pokazują różnicę między trybami Quality i Performance, taka jest różnica w grafie między tymi trybami jak między XOX i next genami w Quality, a więc wcale nie taka niezauważalna. Chcesz powiedziec, ze w trybie performance gra wyglada jak na xboxie one z tego gifa tylko w 60 klatkach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi