balon 5 326 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Na OLED dla mnie różnica między natywnym a podciągniemy 4K jest wyraźnie zauważalna. Oled ma inne 4k niż led? No wiadomo, że jest różnica ale patrząc na obecną genrację to nadal trzeba kompromisów. Inaczej, wolał byś 4k z mega popup lub/i 30 ks, czy 1440 bez pop up lub/i w 60ks? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 609 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Jeśli chodzi o grafikę 3d i tworzenie gier to jestem raczej ignorantem, ale wydaje mi się, że to nie jest takie proste. W większości przypadków chyba nie wystarczy zmniejszyc rozdziałke czy klatkaż by pozbyć się pop upu. Ale byłoby pięknie gdyby tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 045 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 10 minut temu, balon napisał: Oled ma inne 4k niż led? Może wynika to z upscallingu w samej konsoli, ale o ile takie Astrobot było ostre jak żyleta i aż miło było patrzeć to np. w TLOU2 bardzo często jest mydło, podobnie w remasterze spidermana i ratchecie. Za to GoT już bardzo ładnie był upscallowany i obraz był wyraźny. edit: mowa oczywiście o trybie 60 klatek albo 60 RT. 10 minut temu, balon napisał: wolał byś 4k z mega popup lub/i 30 ks, czy 1440 bez pop up lub/i w 60ks? Mega popup to chyba w 60 klatkach właśnie. Jednak postawiłbym na płynność > ostrość > pop-up. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 377 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Chyba na razie nie opłaca się robić Forzathonu? Raz zresetowało mi progres z Fairlady, do sklepu wejść nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 (edytowane) Problem jest taki, że na XSX w trybie performance już rozdziałka w stresujących momentach leci do 1600p, żeby utrzymać 60 klatek, także czasem jest to niewiele ponad 2K, a więc tryb Quality w 2k 60 kls jest nierealny, chyba, że by się zaakceptowało dropy animacji w tych stresujących momentach. 43 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Swoją drogą, od których ustawień PC-towych zaczyna się quality z Seriesów? Z filmu z DF zrozumiałem, że jest to ultra z cieniami na PCtowym Extreme (chyba, że coś jeszcze też, bo powiedział, że kluczowe opcje są nawet na PCtowym extreme, po czym wymienił tylko cienie ), na PC masz jeszcze inne ustawienia na extreme i możliwość MSAAx8 i FXAA, no i nie wiem jak na XSX cienie od świateł auta w nocy, bo na PC masz przełącznik ON/OFF. No i z tego co gram to nie ma żadnego problemu z LODem (jedynie pojawiające się dość blisko auta cieniowanie trawy - tylko trawy, reszta roślinności nie ma tego problemu, sprawia wrażenie jakby się coś doczytywało, ale to tylko cienie) i pop up jest praktycznie zerowy, jeszcze nie widziałem, żeby mi się coś doczytało (w sensie cały element, bo cienie trawy doczytują się dosyć późno), ale może nie zwróciłem uwagi Edytowane 7 listopada 2021 przez tjery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Godzinę temu, ASX napisał: Cofam swoje słowa, grafika jest lepsza niż zycie Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 046 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Czarny GTR pocisnął dzisiaj kolorowych kolegów z drużyny Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Też macie taki problem w replaych, że dźwięk jest jakby auto cały czas mieliło na jedynce maksymalne obroty? Całą powtórkę wyje na maksa u mnie, reszta jest ok, tylko dźwięk silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 7 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Jadę przez pustynię a tu bonusbgc w BMW nawet światowi sportowcy pobiegli po premium do Godrizona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin_wawa 449 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Godzinę temu, Bzduras napisał: Chyba na razie nie opłaca się robić Forzathonu? Raz zresetowało mi progres z Fairlady, do sklepu wejść nie mogę... Mi też cofnęło z Nissanem i kilka codziennych wyzwań. Chyba trzeba będzie poczekać trochę, a najgorsze, że jeszcze nawet właściwej premiery nie było. Nie zapowiada się, żeby te cyrki szybko się skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Wracając do tematu elektryków w grach, to fajnie mi się w sumie jeździ tym Taycanem. W wyścigach niekoniecznie, jednak lubię pobawić się biegami, ale żeby przymierzać mapę albo szukać szopy w dla odmiany kompletnej ciszy, jest czasem naprawdę miło. Zrobiłem sobie jednego pod offroad, niesamowicie się wspina pod każdą stromiznę ze swoim kosmicznym momentem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 (edytowane) Szybkie pytanie: czy nasza kalkomania i naklejki z poprzednich części, przenoszą się do FH5? FH2 PAMIĘTAMY Edytowane 7 listopada 2021 przez Emtebe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 3 godziny temu, ASX napisał: Cofam swoje słowa, grafika jest lepsza niż zycie A idź Pan w ch#j z tą miejscówką - przed chwilą koło niej przejeżdżałem, chciałem sobie zdjęcie pstryknąć na tle tych ruin, ale podjechałem za blisko i teraz tak sobie wiszę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 390 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 (edytowane) Wykorzystaliście już bon na zakup auta? Jak tak to na jakie? Ja się pochwale moim AMG one. Ten bon na darmowe auto jest dla wszystkich czy to przez VIP? Edytowane 7 listopada 2021 przez Plackus Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Przez VIP AMG-One fajna sprawa, 30 mil Shelby jest jako nagroda za wyzwania wiec nie opłaca się chyba żeby upchnąć na targu dla kasy Ja mam już lvl50, prawie 6 mil kasy a gra jeszcze nie wyszła, a najlepsze ze mapa wygląda jak bym jeszcze nic nie zrobił, grania jest dużo Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 390 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 W sensie za 30 mil shelby wygrywa się AMG one?? Grania jest masa i bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Mam dziwnego buga (?), nagle zniknął mi cały ruch uliczny. Jest to o tyle problematyczne, ze nie mogę zrobić tego wyzwania z unikaniem kolizji jadąc Jesko. Restart nie pomógł. Ktoś tak miał? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Testujcie testujcie. Mam nadzieję, że jak wjadę we wtorek to już coś tam połatają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 (edytowane) 14 minut temu, second napisał: Mam dziwnego buga (?), nagle zniknął mi cały ruch uliczny. Jest to o tyle problematyczne, ze nie mogę zrobić tego wyzwania z unikaniem kolizji jadąc Jesko. Restart nie pomógł. Ktoś tak miał? Włącz Horizon Solo, wtedy ruch powróci. 24 minuty temu, Labtec napisał: Przez VIP AMG-One fajna sprawa, 30 mil Shelby jest jako nagroda za wyzwania wiec nie opłaca się chyba żeby upchnąć na targu dla kasy No nie polecam za bona brać to shelby za 30 baniek, nie da się tego sprzedać. Edytowane 7 listopada 2021 przez Wooyek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 4 minutes ago, Wooyek said: No nie polecam za bona brać to shelby za 30 baniek, nie da się tego sprzedać. ojjj to bieda, tyle kasy za takiego brzydala Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Też jeszcze zbyt wiele nie grałem, może z 5 wyścigów, ale kupiłem już AMG One, Sesto Elemento, Jesko i na koncie mam 8 milionów Szkoda, że na szybko nie da się spieniężyć całego tego śmietnika który się wygrywa w losowaniach. Drażnią mnie te gruzy w garażu, bo chciałbym mieć same kozackie bestie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 8 minutes ago, Wooyek said: Też jeszcze zbyt wiele nie grałem, może z 5 wyścigów, ale kupiłem już AMG One, Sesto Elemento, Jesko i na koncie mam 8 milionów Szkoda, że na szybko nie da się spieniężyć całego tego śmietnika który się wygrywa w losowaniach. Drażnią mnie te gruzy w garażu, bo chciałbym mieć same kozackie bestie. Te gruzy będą potem w zadaniach sezonowych wiec lepiej zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 485 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 (edytowane) Eh ja po dwoch dniach ledwo uzbierałem na Bugatti 3 mln mam szczescie do losowan. Btw coś mało super spinow może 2 do tej pory miałem gdzie to teraz farmić:( A czym robicie drifty bo jak widze jakie wyniki ludzie kręca Jeepem to Nissanowi dupsko ściska a top 1% kusi Edytowane 7 listopada 2021 przez kudlaty88 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 1 hour ago, kudlaty88 said: Eh ja po dwoch dniach ledwo uzbierałem na Bugatti 3 mln mam szczescie do losowan. Btw coś mało super spinow może 2 do tej pory miałem gdzie to teraz farmić:( A czym robicie drifty bo jak widze jakie wyniki ludzie kręca Jeepem to Nissanowi dupsko ściska a top 1% kusi Jak masz troszke kasy na zbyciu, to za 40k mozna kupic Willy. Za 5 skill points, wykupic super spina. Rinse and repeat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Ja już prawie wyczyściłem mapę z drogowych i ulicznych wyścigów, gra to złoto, ciężko się oderwać cały czas nie mogę nacieszyć się tym modelem jazdy na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi