ASX 14 653 Opublikowano 11 lutego 2022 Opublikowano 11 lutego 2022 45 minut temu, A_Bogush napisał: Forza Horizon 1 - 23 października 2012 Tutaj nie grałem, ale wychodzi na to, że to nie były rozszerzenia o takiej skali, ale też wychodziły niedługo po premierze. do jedynki był dodatek rajdowy który wyszedł też wyszedł w podobnym okresie co inne DLC czyli 18 grudnia 2012. ale generalnie fajna analiza Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 11 lutego 2022 Opublikowano 11 lutego 2022 Spodziewałbym sie w okolicy premiery GT7 jakiejś zapowiedzi. Moze motury w końcu? Nie jestem fanem motorów, ale pasowałyby tu fenomenalnie i scigacze i crossy, supermoto i turystyki. Stoi ich sporo zaparkowanych w mieście to może, może... Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 Mazda nie zawiodła, moje nowe ulubione auto w grze Przyłożyli się do odwzorowania najmniejszych detali. Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 Kilka spostrzeżeń odnośnie samej gry. Dla kontekstu napisze, że w Horizon 5 mam obecnie ok. 10h na liczniku, a po Wielkiej Brytanii jeździłem łącznie 62h. Przez umiejscowienie akcji w Meksyku zubożała różnorodność miejscówek. Chociaż elementy są te same - tu pagórki, tu jakieś oczko wodne, a tam lasy - to Wielka Brytania zdawała się być mniej monotonna wizualnie. Cała meksykańskość sprowadza się do kaktusów, pustyni i losowych hiszpańskich słówek w dialogach. Równie dobrze akcja mogłaby mieć miejsce na Bliskim Wschodzie lub w Afryce. „Pory roku” w Horizonie 5 to tak z trzy kroki wstecz względem Horizona 4. Deszcz w porze deszczowej a suchej to identyczne doświadczenie, sprawdzane w kreatorze. Poprzedniczka na XOS wyglądała IMO wyraźnie lepiej, ale wynikać to też może z decyzji artystycznych. Nie jestem fanem wyścigów, na niezobowiązujące przejażdżki ściągnę sobie dwójkę, Meksyk odpuszczę, poczekam na dedykowaną current genom szóstkę w Azji. Będzie, że zrzędzę, więc napiszę o wyraźnym plusie FH5 nad poprzedniczkami -> najlepszy motyw przewodni w serii, być może najwspanialszy utwór w menu jaki kiedykolwiek słyszałem. Odpalam na YT częściej niż samą grę. 1 Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 Tak pory roku to krok wstecz, głównie przez marudzenie graczy, ze jest zima i jest ślisko. Wiadomo, ze zasypanie calej mapy śniegiem słabo by sie komponowalo z Meksykiem, ale mimo wszystko mapa miała świetny klimat zimą. Natomiast burze są dużo lepsze, zwłaszcza te piaskowe czy lamiace drzewa. Co do różnorodności mam wrażenie miksu 4 poprzednich części, pustynia i czesc na lewym brzegu mapy z hotelami to trójka, środek mapy to czwórka, droga na północy w kanionie to jedynka, miasto wygląda jak Edynburg z nowymi teksturami. To świetna gra, ale weteranom serii nudzi sie niestety szybko. Ja nawet jeszcze nie skonczylem wszystkich miasteczek festiwalowych, a kariera sie sama skonczyla dawno temu i wszedłem do hall of fame grając wyzwania tygodniowe Jakiś reset przy szóstce typu Chłopek którego nikt nie zna przylatuje do tokyo, kupuje starego civica i pnie sie w górę byłoby wskazane. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 13 lutego 2022 Autor Opublikowano 13 lutego 2022 W dniu 11.02.2022 o 10:31, Czoperrr napisał: Odpaliłem Forzę po wielu tygodniach przerwy i widzę, że działa to o wiele lepiej, multi śmiga i nie przerywa połączenia. Długo kazali czekać Jedno wyklucza drugie W dniu 11.02.2022 o 15:36, A_Bogush napisał: U mnie również szybko poszło wyczyszczenie mapy i nie ma za bardzo co robić. Też grałem dosyć intensywnie, więc w końcu przyszła pora na inne gry. Czekam na DLCki, tylko ciekawe kiedy je zamierzają wypuścić. Podejrzewam, że zobaczymy coś na E3. Ale zerknąłem sobie na premiery DLC w przeszłości i tam dostawaliśmy nowy kontent niedługo po premierze. A przy 5 cały czas się bawią ze stroną techniczną gry, więc nie mają czasu na takie głupoty. Forza Horizon 4 - 28 września 2018 Fortune Island - 13 grudnia 2018 Lego Speed Champions - 13 czerwca 2019 Forza Horizon 3 - 27 września 2016 Blizzard Mountain - 13 grudnia 2016 Hot Wheels - 9 maja 2017 Forza Horizon 2 - 30 września 2014 Storm Island - 16 grudnia 2014 Szybcy i Wściekli - 27 marca 2015 Forza Horizon 1 - 23 października 2012 Tutaj nie grałem, ale wychodzi na to, że to nie były rozszerzenia o takiej skali, ale też wychodziły niedługo po premierze. Rally Expansion Pack - 18 grudnia 2012 1000 Club Expansion Pack - 16 kwietnia 2013 Trochę Covid namieszał i część osób od FH przeszła do drugiego studia od Fable ale taki marzec fajnie by wjechał z dużym DLC. Ciekawe co tam wymyślą w DLC, Spencer wiem że czytasz forum Spoiler Kuba z klasykami na ulicach 6 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Kilka spostrzeżeń odnośnie samej gry. Dla kontekstu napisze, że w Horizon 5 mam obecnie ok. 10h na liczniku, a po Wielkiej Brytanii jeździłem łącznie 62h. Przez umiejscowienie akcji w Meksyku zubożała różnorodność miejscówek. Chociaż elementy są te same - tu pagórki, tu jakieś oczko wodne, a tam lasy - to Wielka Brytania zdawała się być mniej monotonna wizualnie. Cała meksykańskość sprowadza się do kaktusów, pustyni i losowych hiszpańskich słówek w dialogach. Równie dobrze akcja mogłaby mieć miejsce na Bliskim Wschodzie lub w Afryce. „Pory roku” w Horizonie 5 to tak z trzy kroki wstecz względem Horizona 4. Deszcz w porze deszczowej a suchej to identyczne doświadczenie, sprawdzane w kreatorze. - różnorodność miejscówek bije na głowę FH4 - meksykańskość to jeszcze mini historie w grze, eventy, piniaty, postacie, język, muzyka, znane zabudowania z Meksyku, itd. - ciężko żeby pory roku Meksyku robiły większe wrażenie niż UK z wiosna, lato, zima, jesień (+ich wariacje pogodowe na dany okres) to tak wygląda u Tacosów ale dochodzi burza piaskowa i burza tropikalna jak co, szkoda że przez samą grę mało eksponowane. Sam czekam od FH2 na azjatyckie klimaty jak Liściu na nowy zasiłek ale chętnie zobaczę w FH6 również: - USA, tak było w FH1 ale teraz na pełnej dwie generacje później - Kanada - kraje skandynawskie - Japonia, Chiny, Korea Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 12 minut temu, Bartg napisał: Jakiś reset przy szóstce typu Chłopek którego nikt nie zna przylatuje do tokyo, kupuje starego civica i pnie sie w górę byłoby wskazane. + miliard Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 W dniu 11.02.2022 o 13:52, ASX napisał: Istnieje niczym nie poparta fanowska teoria, że być może dostaniemy miejskie DLC z wyścigami ulicznymi i bardzo podoba mi się ta wizja Nie wiem, już 5 wyścigów crosowych ma jak na lekarstwo, mapa jest zróżnicowana, ale w niektórych częściach nie uświadczymy praktycznie żadnych wyścigów. Taka pustynia ile ma? 3 na krzyz? 0 wyścigów w terenie? Ogromny obszar całkowicie pusty, inny zaś nackany jest tak znacznikami, że nic nie widać. Grając w tą część mam wrażenie że jeżdżę tylko po ulicach, na zmianę z wyścigami nocnymi... Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 No nie wiem, różnorodność miejscówek w piątce bije przecież na głowę czwórkę, która była najbardziej monotematyczną wizualnie częścią serii. Spoiler porównajcie sobie te widoki z tym co oferuje szkocja co do małych różnic w porach roku w Meksyku to chyba wynika to ściśle z położenia geograficznego Meksyku, wiadomo że w klimacie umiarkowanym są większe różnicę w porach roku niż w takim Meksyku. Więc coś za coś, Meksyk jest bardziej różnorodny ( bagna, dżungle, pustynie, słoneczne wybrzeże), ale jednocześnie zmiany w porach roku są moim zdaniem głównie kosmetyczne i ograniczają głównie przede wszystkim do śniegu w górach który raz jest a raz go nie ma i jak dla mnie to mogłoby ich nie być, bo chyba twórcy zostawili je w grze tylko dlatego żeby gracze nie czepiali się że coś wycinają z gry. 1 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 Ja zas ostatnio wlaczylem sobie filmik z FH 3 z przed 5 lat - tez ogrywalem na PC w ultra w 60 klatkach z HDRem - https://gameclipscontent-d2022.xboxlive.com/00090000007f616f-96997f95-1662-4b3a-a011-78abb9b81560/GameClip-Original.MP4?sv=2015-12-11&sr=b&si=DefaultAccess&sig=d9caeU9GxLwFoGHz5YbQIVN3u%2FK78%2FO8gK3DPG10Z6o%3D&__gda__=1644758216_7afcfc8ea47f07683af24f3318fad5d4 W ogole nie wygląda gorzej niż 5tka... Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 W sensie, że konsole 5 lat za PC-tami? Dzisiaj ściągam wersję PC-tową, bo niestety w bezpośrednim porównaniu na XOS czwórka wygląda lepiej (i wyraźnie ostrzej) niż piątka. Nie jest to sprzęt do ogrywania tego sztosa. Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 14 lutego 2022 Opublikowano 14 lutego 2022 https://www.morele.net/forza-horizon-5-xbox-series-x-s-xbox-one-5949465/ 129 zł z kodem GAMING22. Szybko cena spadła, co prawda to w promocji, ale poprzednie Horizon tak szybko nie taniały. Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 14 lutego 2022 Opublikowano 14 lutego 2022 Przypominam, że kolega Paolo gra na XBOX ONE Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 14 lutego 2022 Opublikowano 14 lutego 2022 3 hours ago, A_Bogush said: Szybko cena spadła, co prawda to w promocji, ale poprzednie Horizon tak szybko nie taniały. Pewnie wpływ gamepassa, większość prawdopodobnie gra w ramach abonamentu. Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 14 lutego 2022 Opublikowano 14 lutego 2022 30 minut temu, Mustang napisał: Pewnie wpływ gamepassa, większość prawdopodobnie gra w ramach abonamentu. Tak zgadzam się, natomiast 4 tez była w GP i dłużej trzymała cenę. W ogóle teraz się nie opłaca brać nic na premierę jak za miesiąc już jest warta z połowę. Takie Back 4 Blood, R6 Quarantine szybko spadły o 50%. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 Robiłem wczoraj zdjęcie z playlisty. Ferrari podczas wyścigu, no to odpalam wyścig, zalicza samochód, nie zalicza toru Meksyk. No to myśle, może wyścig online w horizon open, nic z tego, może jakaś trasa z horizon lab zrobiona pod to foto? Nie nic z tego, na koniec stoje na torze i bez wyścigu próbuje zrobić zdjęcie i zaliczone od razu Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 No bo chodziło o zrobienie zdjęcia właśnie na torze xd Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 W opisie jest podczas wyścigu Cytuj
RoL 561 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 Jest napisane "racing" a nie "during race". Co prawda mogli w ogóle pominąć to słowo, bo fotkę można cyknąć podczas postoju i też zaliczy. W ogóle chyba wszystkie wyzwania fotograficzne są do zrobienia podczas zwykłej eksploracji, nie pamiętam żeby jakiś challenge wymagał odpalenia zawodów. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 No to w wersji polskiej jest podczas wyścigu... Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 37 minut temu, Dud.ek napisał: No to w wersji polskiej jest podczas wyścigu... Jak chcesz robić wyzwania z Playlisty Sezonowej to nie rób tego w polskiej wersji językowej. Po prostu. Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 Ano to od 3 części nadal jest bardzo nieprecyzyjne tłumaczenie. Pomijam, ze w opisach opon polski tekst jest tak zrobiony, ze typ opon jest ostatnim slowem i trzeba ze 20s poczekac az sie przescrolluje. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 18 lutego 2022 Opublikowano 18 lutego 2022 (edytowane) https://forums.forzamotorsport.net/turn10_postst169830_-Can-t-save-more-data-for-this-game.aspx Ktoś miał taki problem z forzą lub inną grą? Wygląda na zapchaną chmure bo wyskakuje w momencie synchronizacji. Na dysku 300gb miejsca E: save sie poszedł jebać, wyjebałem forze, za chwile zrobie to samo z xboxem... E2: Ochłonąłem i na spokojnie przeanalizowałem co sie stało, tak jakby save w chmurze był zbyt duży, dlatego wyskakiwał błąd braku pamięci, w miedzy czasie usunąłem save z konsoli aby pobrać ten z chmury którego już nie chce zsynchronizować z powodu nieznanego błędu. Ponad 200h grania przeszło do historii... Edytowane 19 lutego 2022 przez Dud.ek 1 1 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 https://forzamotorsport.net/en-us/news/forza-horizon-5-series-5 całkiem spoko auta wrócą/pojawią się w grze w najbliższych tygodniach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi